Lischt vun dr Gmeina im Département Corse-du-Sud

Us der alemannische Wikipedia, der freie Dialäkt-Enzyklopedy
Zur Navigation springen Zur Suche springen

D Lischt vun dr Gmeina im Département Corse-du-Sud zellt àlla 124 Gmeina ìm Département Corse-du-Sud uf.

Gmein Korsisch Ligurisch Code
INSEE
PLZ Iiwohner
(Stànd 1. Januar 2019)
Fleche
ìn km²
Iiwohner
pro km²
Kànton sit 30. März 2015
Kànton bìs 29. März 2015
Arrondissement Kommünàlverbànd
Afa Afà 2A001 20167 3229 11,84 273 Gravona-Prunelli
Ajaccio-7
Ajaccio Pays Ajaccien
Ajaccio Aiacciu 2A004 20000
20090
71.361 82,03 870 Ajaccio-1
Ajaccio-2
Ajaccio-3
Ajaccio-4
Ajaccio-5
Ajaccio-1
Ajaccio-2
Ajaccio-3
Ajaccio-4
Ajaccio-5
Ajaccio-5
Ajaccio-7
Ajaccio Pays Ajaccien
Alata Alata 2A006 20167 3456 30,37 114 Ajaccio-5
Ajaccio-7
Ajaccio Pays Ajaccien
Albitreccia Albitreccia 2A008 20128
20166
1771 45,76 39 Taravo-Ornano
Santa-Maria-Siché
Ajaccio Pieve de l’Ornano
Altagène Altaghjè 2A011 20112 53 4,77 11 Sartenais-Valinco
Tallano-Scopamène
Sartène Alta Rocca
Ambiegna Ambiegna 2A014 20151 72 6,12 12 Sevi-Sorru-Cinarca
Cruzini-Cinarca
Ajaccio Spelunca-Liamone
Appietto Appiettu 2A017 20167 1813 34,41 53 Gravona-Prunelli
Ajaccio-7
Ajaccio Pays Ajaccien
Arbellara Arbiddali 2A018 20110 160 11,29 14 Sartenais-Valinco
Olmeto
Sartène Sartenais Valinco
Arbori Arburi 2A019 20160 55 20,03 3 Sevi-Sorru-Cinarca
Les Deux-Sorru
Ajaccio Spelunca-Liamone
Argiusta-Moriccio Arghjusta è Muricciu 2A021 20140 77 10,30 7 Taravo-Ornano
Petreto-Bicchisano
Sartène Sartenais Valinco
Arro Arru 2A022 20151 80 8,82 9 Sevi-Sorru-Cinarca
Cruzini-Cinarca
Ajaccio Spelunca-Liamone
Aullène Auddè 2A024 20116 187 40,92 5 Sartenais-Valinco
Tallano-Scopamène
Sartène Alta Rocca
Azilone-Ampaza Azilonu è Ampaza 2A026 20190 187 7,96 23 Taravo-Ornano
Santa-Maria-Siché
Ajaccio Pieve de l’Ornano
Azzana Azzana 2A027 20121 54 12,00 5 Sevi-Sorru-Cinarca
Cruzini-Cinarca
Ajaccio Spelunca-Liamone
Balogna Balogna 2A028 20160 145 27,75 5 Sevi-Sorru-Cinarca
Les Deux-Sorru
Ajaccio Spelunca-Liamone
Bastelica Bastelica 2A031 20119 520 127,69 4 Gravona-Prunelli
Bastelica
Ajaccio Celavu-Prunelli
Bastelicaccia Bastilicaccia 2A032 20129 4124 18,21 226 Ajaccio-5
Ajaccio-7
Ajaccio Celavu-Prunelli
Belvédère-Campomoro Belvideri è Campumoru 2A035 20110 161 26,37 6 Sartenais-Valinco
Sartène
Sartène Sartenais Valinco
Bilia Bilia 2A038 20100 50 7,43 7 Sartenais-Valinco
Sartène
Sartène Sartenais Valinco
Bocognano Bucugnà 2A040 20136 374 71,12 5 Gravona-Prunelli
Celavo-Mezzana
Ajaccio Celavu-Prunelli
Bonifacio Bunifaziu Bonifaçio 2A041 20169 3192 138,36 23 Grand Sud
Bonifacio
Sartène Sud Corse
Calcatoggio Calcatoghju 2A048 20111 499 22,65 22 Sevi-Sorru-Cinarca
Cruzini-Cinarca
Ajaccio Spelunca-Liamone
Campo Campu 2A056 20110 105 3,30 32 Taravo-Ornano
Santa-Maria-Siché
Ajaccio Pieve de l’Ornano
Cannelle Cannelle 2A060 20151 71 3,41 21 Sevi-Sorru-Cinarca
Cruzini-Cinarca
Ajaccio Spelunca-Liamone
Carbini Càrbini 2A061 20170 112 16,47 7 Grand Sud
Levie
Sartène Alta Rocca
Carbuccia Carbuccia 2A062 20133 381 14,35 27 Gravona-Prunelli
Celavo-Mezzana
Ajaccio Celavu-Prunelli
Cardo-Torgia Cardu è Turghjà 2A064 20190 32 3,88 8 Taravo-Ornano
Santa-Maria-Siché
Ajaccio Pieve de l’Ornano
Cargèse Carghjese 2A065 20130 1297 45,99 28 Sevi-Sorru-Cinarca
Les Deux-Sevi
Ajaccio Spelunca-Liamone
Cargiaca Carghjaca 2A066 20164 58 7,87 7 Sartenais-Valinco
Tallano-Scopamène
Sartène Alta Rocca
Casaglione Casaglionu 2A070 20111 389 14,73 26 Sevi-Sorru-Cinarca
Cruzini-Cinarca
Ajaccio Spelunca-Liamone
Casalabriva Casalabriva 2A071 20140 214 15,92 13 Taravo-Ornano
Petreto-Bicchisano
Sartène Sartenais Valinco
Cauro Cavru 2A085 20117 1493 27,90 54 Taravo-Ornano
Bastelica
Ajaccio Pieve de l’Ornano
Ciamannacce Ciamannaccia 2A089 20134 133 25,11 5 Taravo-Ornano
Zicavo
Ajaccio Pieve de l’Ornano
Coggia Coghja 2A090 20160 679 31,33 22 Sevi-Sorru-Cinarca
Les Deux-Sorru
Ajaccio Spelunca-Liamone
Cognocoli-Monticchi Cugnòculu 2A091 20123 171 35,77 5 Taravo-Ornano
Santa-Maria-Siché
Ajaccio Pieve de l’Ornano
Conca Conca 2A092 20135 1145 77,96 15 Bavella
Porto-Vecchio
Sartène Alta Rocca
Corrano Currà 2A094 20168 71 12,69 6 Taravo-Ornano
Zicavo
Ajaccio Pieve de l’Ornano
Coti-Chiavari Coti è Chjavari 2A098 20138 713 63,33 11 Taravo-Ornano
Santa-Maria-Siché
Ajaccio Pieve de l’Ornano
Cozzano Cuzzà 2A099 20148 276 25,59 11 Taravo-Ornano
Zicavo
Ajaccio Pieve de l’Ornano
Cristinacce Cristinacce 2A100 20126 68 20,45 3 Sevi-Sorru-Cinarca
Les Deux-Sevi
Ajaccio Spelunca-Liamone
Cuttoli-Corticchiato Cuttuli è Curtichjatu 2A103 20167 2017 30,37 66 Gravona-Prunelli
Celavo-Mezzana
Ajaccio Pays Ajaccien
Eccica-Suarella Eccica è Suaredda 2A104 20117 1295 14,47 89 Taravo-Ornano
Bastelica
Ajaccio Celavu-Prunelli
Évisa Èvisa 2A108 20126 214 67,28 3 Sevi-Sorru-Cinarca
Les Deux-Sevi
Ajaccio Spelunca-Liamone
Figari Fìgari 2A114 20114 1466 100,22 15 Grand Sud
Figari
Sartène Sud Corse
Foce Foci è Bilzesi 2A115 20100 150 20,75 7 Sartenais-Valinco
Sartène
Sartène Sartenais Valinco
Forciolo U Furciolu 2A117 20190 81 6,88 12 Taravo-Ornano
Santa-Maria-Siché
Ajaccio Pieve de l’Ornano
Fozzano Fuzzà 2A118 20143 205 19,59 10 Sartenais-Valinco
Olmeto
Sartène Sartenais Valinco
Frasseto Frassetu 2A119 20157 137 16,61 8 Taravo-Ornano
Santa-Maria-Siché
Ajaccio Pieve de l’Ornano
Giuncheto Ghjunchetu 2A127 20100 89 7,61 12 Sartenais-Valinco
Sartène
Sartène Sartenais Valinco
Granace Granaccia 2A128 20100 94 4,08 23 Sartenais-Valinco
Sartène
Sartène Sartenais Valinco
Grossa A Grossa 2A129 20100 43 18,36 2 Sartenais-Valinco
Sartène
Sartène Sartenais Valinco
Grosseto-Prugna U Grussetu 2A130 20128 3402 31,56 108 Taravo-Ornano
Santa-Maria-Siché
Ajaccio Pieve de l’Ornano
Guagno Guagnu 2A131 20160 160 42,72 4 Sevi-Sorru-Cinarca
Les Deux-Sorru
Ajaccio Spelunca-Liamone
Guargualé Vargualè 2A132 20128 148 10,61 14 Taravo-Ornano
Santa-Maria-Siché
Ajaccio Pieve de l’Ornano
Guitera-les-Bains Vuttera 2A133 20153 151 14,75 10 Taravo-Ornano
Zicavo
Ajaccio Pieve de l’Ornano
Lecci I Licci 2A139 20137 1838 27,41 67 Bavella
Porto-Vecchio
Sartène Sud Corse
Letia Letia 2A141 20160 127 36,44 3 Sevi-Sorru-Cinarca
Les Deux-Sorru
Ajaccio Spelunca-Liamone
Levie Livìa 2A142 20170 669 85,85 8 Grand Sud
Levie
Sartène Alta Rocca
Lopigna Lopigna 2A144 20139 103 19,53 5 Sevi-Sorru-Cinarca
Cruzini-Cinarca
Ajaccio Spelunca-Liamone
Loreto-di-Tallano Laretu d'Attallà 2A146 20165 52 6,93 8 Sartenais-Valinco
Tallano-Scopamène
Sartène Alta Rocca
Marignana Marignana 2A154 20141 107 55,09 2 Sevi-Sorru-Cinarca
Les Deux-Sevi
Ajaccio Spelunca-Liamone
Mela Mela 2A158 20112 29 4,63 6 Sartenais-Valinco
Tallano-Scopamène
Sartène Alta Rocca
Moca-Croce Macà è Croci 2A160 20140 257 27,75 9 Taravo-Ornano
Petreto-Bicchisano
Sartène Sartenais Valinco
Monacia-d’Aullène A Munacìa d'Avretu 2A163 20171 549 39,85 14 Grand Sud
Figari
Sartène Sud Corse
Murzo Murzu 2A174 20160 100 21,44 5 Sevi-Sorru-Cinarca
Les Deux-Sorru
Ajaccio Spelunca-Liamone
Ocana Òcana 2A181 20117 629 26,06 24 Gravona-Prunelli
Bastelica
Ajaccio Celavu-Prunelli
Olivese Livesi 2A186 20140 221 29,64 7 Taravo-Ornano
Petreto-Bicchisano
Sartène Pieve de l’Ornano
Olmeto Ulmetu 2A189 20113 1218 43,82 28 Sartenais-Valinco
Olmeto
Sartène Sartenais Valinco
Olmiccia Ulmiccia 2A191 20112 121 11,22 11 Sartenais-Valinco
Tallano-Scopamène
Sartène Alta Rocca
Orto Ortu 2A196 20125 51 16,21 3 Sevi-Sorru-Cinarca
Les Deux-Sorru
Ajaccio Spelunca-Liamone
Osani Osani 2A197 20147 99 51,53 2 Sevi-Sorru-Cinarca
Les Deux-Sevi
Ajaccio Spelunca-Liamone
Ota Otta 2A198 20150 539 38,16 14 Sevi-Sorru-Cinarca
Les Deux-Sevi
Ajaccio Spelunca-Liamone
Palneca Palleca 2A200 20134 143 43,81 3 Taravo-Ornano
Zicavo
Ajaccio Pieve de l’Ornano
Partinello Partinellu 2A203 20147 97 18,66 5 Sevi-Sorru-Cinarca
Les Deux-Sevi
Ajaccio Spelunca-Liamone
Pastricciola Pastricciola 2A204 20121 96 46,32 2 Sevi-Sorru-Cinarca
Cruzini-Cinarca
Ajaccio Spelunca-Liamone
Peri Peri 2A209 20167 2015 23,65 85 Gravona-Prunelli
Celavo-Mezzana
Ajaccio Pays Ajaccien
Petreto-Bicchisano Pitretu è Bicchisgià 2A211 20140 563 39,27 14 Taravo-Ornano
Petreto-Bicchisano
Sartène Sartenais Valinco
Piana Piana 2A212 20115 468 62,63 7 Sevi-Sorru-Cinarca
Les Deux-Sevi
Ajaccio Spelunca-Liamone
Pianottoli-Caldarello Pianottuli è Caldareddu 2A215 20131 910 42,78 21 Grand Sud
Figari
Sartène Sud Corse
Pietrosella Pitrusedda 2A228 20166 1859 35,23 53 Taravo-Ornano
Santa-Maria-Siché
Ajaccio Pieve de l’Ornano
Pila-Canale Pila è Canali 2A232 20123 280 18,80 15 Taravo-Ornano
Santa-Maria-Siché
Ajaccio Pieve de l’Ornano
Poggiolo U Pighjolu 2A240 20125 113 12,15 9 Sevi-Sorru-Cinarca
Les Deux-Sorru
Ajaccio Spelunca-Liamone
Porto-Vecchio Portivechju 2A247 20137 11.132 168,65 66 Bavella
Grand Sud
Porto-Vecchio
Sartène Sud Corse
Propriano Prupià 2A249 20110 3699 18,73 197 Sartenais-Valinco
Olmeto
Sartène Sartenais Valinco
Quasquara Quàsquara 2A253 20142 51 6,11 8 Taravo-Ornano
Santa-Maria-Siché
Ajaccio Pieve de l’Ornano
Quenza Quenza 2A254 20122 200 95,67 2 Sartenais-Valinco
Tallano-Scopamène
Sartène Alta Rocca
Renno Rennu 2A258 20160 60 12,62 5 Sevi-Sorru-Cinarca
Les Deux-Sorru
Ajaccio Spelunca-Liamone
Rezza Scanafaghjaccia 2A259 20121 62 13,46 5 Sevi-Sorru-Cinarca
Cruzini-Cinarca
Ajaccio Spelunca-Liamone
Rosazia Rusazia 2A262 20121 49 19,72 2 Sevi-Sorru-Cinarca
Cruzini-Cinarca
Ajaccio Spelunca-Liamone
Sainte-Lucie-de-Tallano Santa Lucìa d'Attallà 2A308 20112 383 25,57 15 Sartenais-Valinco
Tallano-Scopamène
Sartène Alta Rocca
Salice U Salge 2A266 20121 89 21,89 4 Sevi-Sorru-Cinarca
Cruzini-Cinarca
Ajaccio Spelunca-Liamone
Sampolo Sampolu 2A268 20134 80 7,14 11 Taravo-Ornano
Zicavo
Ajaccio Pieve de l’Ornano
San-Gavino-di-Carbini San Gavinu di Càrbini 2A300 20170 1088 47,88 23 Bavella
Levie
Sartène Alta Rocca
Sant’Andréa-d’Orcino Sant' Andrea d'Urcinu 2A295 20151 116 8,75 13 Sevi-Sorru-Cinarca
Cruzini-Cinarca
Ajaccio Spelunca-Liamone
Santa-Maria-Figaniella Santa Marìa di Vighjanu 2A310 20143 102 13,09 8 Sartenais-Valinco
Olmeto
Sartène Sartenais Valinco
Santa-Maria-Siché Santa Marìa d'Urnanu 2A312 20190 404 10,67 38 Taravo-Ornano
Santa-Maria-Siché
Ajaccio Pieve de l’Ornano
Sari-d’Orcino Sari di Cinarca 2A270 20151 344 22,09 16 Sevi-Sorru-Cinarca
Cruzini-Cinarca
Ajaccio Spelunca-Liamone
Sari-Solenzara Sari di Portivechju 2A269 20145 1392 73,85 19 Bavella
Porto-Vecchio
Sartène Alta Rocca
Sarrola-Carcopino Sarrula è Carcupinu 2A271 20167 3289 27,01 122 Gravona-Prunelli
Celavo-Mezzana
Ajaccio Pays Ajaccien
Sartène Sartè 2A272 20100 3248 200,40 16 Sartenais-Valinco
Sartène
Sartène Sartenais Valinco
Serra-di-Ferro Sarra di Farru 2A276 20140 489 32,77 15 Taravo-Ornano
Santa-Maria-Siché
Ajaccio Pieve de l’Ornano
Serra-di-Scopamène A Sarra di Scupamena 2A278 20127 83 20,42 4 Sartenais-Valinco
Tallano-Scopamène
Sartène Alta Rocca
Serriera A Sarrera 2A279 20147 122 37,00 3 Sevi-Sorru-Cinarca
Les Deux-Sevi
Ajaccio Spelunca-Liamone
Soccia A Soccia 2A282 20125 148 28,27 5 Sevi-Sorru-Cinarca
Les Deux-Sorru
Ajaccio Spelunca-Liamone
Sollacaro Suddacarò 2A284 20140 374 23,89 16 Taravo-Ornano
Petreto-Bicchisano
Sartène Sartenais Valinco
Sorbollano Surbuddà 2A285 20152 76 7,70 10 Sartenais-Valinco
Tallano-Scopamène
Sartène Alta Rocca
Sotta San Martinu d'Avretu 2A288 20146 1401 66,50 21 Grand Sud
Figari
Sartène Sud Corse
Tasso Tassu 2A322 20134 95 16,67 6 Taravo-Ornano
Zicavo
Ajaccio Pieve de l’Ornano
Tavaco Tàvacu 2A323 20167 402 10,83 37 Gravona-Prunelli
Celavo-Mezzana
Ajaccio Pays Ajaccien
Tavera Tavera 2A324 20163 399 32,43 12 Gravona-Prunelli
Celavo-Mezzana
Ajaccio Celavu-Prunelli
Tolla Todda 2A326 20117 122 25,45 5 Gravona-Prunelli
Bastelica
Ajaccio Celavu-Prunelli
Ucciani Auccià 2A330 20133 501 28,36 18 Gravona-Prunelli
Celavo-Mezzana
Ajaccio Celavu-Prunelli
Urbalacone Urbalacò 2A331 20128 61 8,25 7 Taravo-Ornano
Santa-Maria-Siché
Ajaccio Pieve de l’Ornano
Valle-di-Mezzana Valli di Mezana 2A336 20167 512 6,99 73 Gravona-Prunelli
Celavo-Mezzana
Ajaccio Pays Ajaccien
Vero Veru 2A345 20172 598 23,39 26 Gravona-Prunelli
Celavo-Mezzana
Ajaccio Celavu-Prunelli
Vico Vicu 2A348 20160 889 52,13 17 Sevi-Sorru-Cinarca
Les Deux-Sorru
Ajaccio Spelunca-Liamone
Viggianello Vighjaneddu 2A349 20110 846 17,03 50 Sartenais-Valinco
Olmeto
Sartène Sartenais Valinco
Villanova Beddanova 2A351 20167 389 11,25 35 Ajaccio-5
Ajaccio-7
Ajaccio Pays Ajaccien
Zérubia Zirubia 2A357 20116 50 13,18 4 Sartenais-Valinco
Tallano-Scopamène
Sartène Alta Rocca
Zévaco Zèvacu 2A358 20173 54 10,04 5 Taravo-Ornano
Zicavo
Ajaccio Pieve de l’Ornano
Zicavo Zìcavu 2A359 20132 225 93,02 2 Taravo-Ornano
Zicavo
Ajaccio Pieve de l’Ornano
Zigliara Zigliara 2A360 20190 129 12,85 10 Taravo-Ornano
Santa-Maria-Siché
Ajaccio Pieve de l’Ornano
Zonza Zonza 2A362 20124 2759 134,46 21 Bavella
Levie
Sartène Alta Rocca
Zoza Zoza 2A363 20112 62 5,05 12 Sartenais-Valinco
Tallano-Scopamène
Sartène Alta Rocca