Lischt vun dr Gmeina im Département Corse-du-Sud

Us der alemannische Wikipedia, der freie Dialäkt-Enzyklopedy
Zur Navigation springen Zur Suche springen

D Lischt vun dr Gmeina im Département Corse-du-Sud zellt àlla 124 Gmeina ìm Département Corse-du-Sud uf.

Gmein Korsisch Ligurisch Code
INSEE
PLZ Iiwohner
(Stànd 1. Januar 2016)
Fleche
ìn km²
Iiwohner
pro km²
Kànton sit 30. März 2015
Kànton bìs 29. März 2015
Arrondissement Kommünàlverbànd
Afa Afà 2A001 20167 3132 11,84 265 Gravona-Prunelli
Ajaccio-7
Ajaccio Pays Ajaccien
Ajaccio Aiacciu 2A004 20000
20090
69.075 82,03 842 Ajaccio-1
Ajaccio-2
Ajaccio-3
Ajaccio-4
Ajaccio-5
Ajaccio-1
Ajaccio-2
Ajaccio-3
Ajaccio-4
Ajaccio-5
Ajaccio-5
Ajaccio-7
Ajaccio Pays Ajaccien
Alata Alata 2A006 20167 3186 30,37 105 Ajaccio-5
Ajaccio-7
Ajaccio Pays Ajaccien
Albitreccia Albitreccia 2A008 20128
20166
1672 45,76 37 Taravo-Ornano
Santa-Maria-Siché
Ajaccio Pieve de l’Ornano
Altagène Altaghjè 2A011 20112 46 4,77 10 Sartenais-Valinco
Tallano-Scopamène
Sartène Alta Rocca
Ambiegna Ambiegna 2A014 20151 68 6,12 11 Sevi-Sorru-Cinarca
Cruzini-Cinarca
Ajaccio Spelunca-Liamone
Appietto Appiettu 2A017 20167 1819 34,41 53 Gravona-Prunelli
Ajaccio-7
Ajaccio Pays Ajaccien
Arbellara Arbiddali 2A018 20110 153 11,29 14 Sartenais-Valinco
Olmeto
Sartène Sartenais Valinco
Arbori Arburi 2A019 20160 54 20,03 3 Sevi-Sorru-Cinarca
Les Deux-Sorru
Ajaccio Spelunca-Liamone
Argiusta-Moriccio Arghjusta è Muricciu 2A021 20140 76 10,30 7 Taravo-Ornano
Petreto-Bicchisano
Sartène Sartenais Valinco
Arro Arru 2A022 20151 86 8,82 10 Sevi-Sorru-Cinarca
Cruzini-Cinarca
Ajaccio Spelunca-Liamone
Aullène Auddè 2A024 20116 186 40,92 5 Sartenais-Valinco
Tallano-Scopamène
Sartène Alta Rocca
Azilone-Ampaza Azilonu è Ampaza 2A026 20190 179 7,96 22 Taravo-Ornano
Santa-Maria-Siché
Ajaccio Pieve de l’Ornano
Azzana Azzana 2A027 20121 49 12,00 4 Sevi-Sorru-Cinarca
Cruzini-Cinarca
Ajaccio Spelunca-Liamone
Balogna Balogna 2A028 20160 130 27,75 5 Sevi-Sorru-Cinarca
Les Deux-Sorru
Ajaccio Spelunca-Liamone
Bastelica Bastelica 2A031 20119 541 127,69 4 Gravona-Prunelli
Bastelica
Ajaccio Celavu-Prunelli
Bastelicaccia Bastilicaccia 2A032 20129 3914 18,21 215 Ajaccio-5
Ajaccio-7
Ajaccio Celavu-Prunelli
Belvédère-Campomoro Belvideri è Campumoru 2A035 20110 164 26,37 6 Sartenais-Valinco
Sartène
Sartène Sartenais Valinco
Bilia Bilia 2A038 20100 45 7,43 6 Sartenais-Valinco
Sartène
Sartène Sartenais Valinco
Bocognano Bucugnà 2A040 20136 416 71,12 6 Gravona-Prunelli
Celavo-Mezzana
Ajaccio Celavu-Prunelli
Bonifacio Bunifaziu Bonifaçio 2A041 20169 3048 138,36 22 Grand Sud
Bonifacio
Sartène Sud Corse
Calcatoggio Calcatoghju 2A048 20111 532 22,65 23 Sevi-Sorru-Cinarca
Cruzini-Cinarca
Ajaccio Spelunca-Liamone
Campo Campu 2A056 20110 106 3,30 32 Taravo-Ornano
Santa-Maria-Siché
Ajaccio Pieve de l’Ornano
Cannelle Cannelle 2A060 20151 60 3,41 18 Sevi-Sorru-Cinarca
Cruzini-Cinarca
Ajaccio Spelunca-Liamone
Carbini Càrbini 2A061 20170 99 16,47 6 Grand Sud
Levie
Sartène Alta Rocca
Carbuccia Carbuccia 2A062 20133 389 14,35 27 Gravona-Prunelli
Celavo-Mezzana
Ajaccio Celavu-Prunelli
Cardo-Torgia Cardu è Turghjà 2A064 20190 31 3,88 8 Taravo-Ornano
Santa-Maria-Siché
Ajaccio Pieve de l’Ornano
Cargèse Carghjese 2A065 20130 1319 45,99 29 Sevi-Sorru-Cinarca
Les Deux-Sevi
Ajaccio Spelunca-Liamone
Cargiaca Carghjaca 2A066 20164 54 7,87 7 Sartenais-Valinco
Tallano-Scopamène
Sartène Alta Rocca
Casaglione Casaglionu 2A070 20111 389 14,73 26 Sevi-Sorru-Cinarca
Cruzini-Cinarca
Ajaccio Spelunca-Liamone
Casalabriva Casalabriva 2A071 20140 209 15,92 13 Taravo-Ornano
Petreto-Bicchisano
Sartène Sartenais Valinco
Cauro Cavru 2A085 20117 1403 27,90 50 Taravo-Ornano
Bastelica
Ajaccio Pieve de l’Ornano
Ciamannacce Ciamannaccia 2A089 20134 133 25,11 5 Taravo-Ornano
Zicavo
Ajaccio Pieve de l’Ornano
Coggia Coghja 2A090 20160 704 31,33 22 Sevi-Sorru-Cinarca
Les Deux-Sorru
Ajaccio Spelunca-Liamone
Cognocoli-Monticchi Cugnòculu 2A091 20123 168 35,77 5 Taravo-Ornano
Santa-Maria-Siché
Ajaccio Pieve de l’Ornano
Conca Conca 2A092 20135 1117 77,96 14 Bavella
Porto-Vecchio
Sartène Alta Rocca
Corrano Currà 2A094 20168 72 12,69 6 Taravo-Ornano
Zicavo
Ajaccio Pieve de l’Ornano
Coti-Chiavari Coti è Chjavari 2A098 20138 748 63,33 12 Taravo-Ornano
Santa-Maria-Siché
Ajaccio Pieve de l’Ornano
Cozzano Cuzzà 2A099 20148 270 25,59 11 Taravo-Ornano
Zicavo
Ajaccio Pieve de l’Ornano
Cristinacce Cristinacce 2A100 20126 60 20,45 3 Sevi-Sorru-Cinarca
Les Deux-Sevi
Ajaccio Spelunca-Liamone
Cuttoli-Corticchiato Cuttuli è Curtichjatu 2A103 20167 1979 30,37 65 Gravona-Prunelli
Celavo-Mezzana
Ajaccio Pays Ajaccien
Eccica-Suarella Eccica è Suaredda 2A104 20117 1162 14,47 80 Taravo-Ornano
Bastelica
Ajaccio Celavu-Prunelli
Évisa Èvisa 2A108 20126 213 67,28 3 Sevi-Sorru-Cinarca
Les Deux-Sevi
Ajaccio Spelunca-Liamone
Figari Fìgari 2A114 20114 1438 100,22 14 Grand Sud
Figari
Sartène Sud Corse
Foce Foci è Bilzesi 2A115 20100 150 20,75 7 Sartenais-Valinco
Sartène
Sartène Sartenais Valinco
Forciolo U Furciolu 2A117 20190 76 6,88 11 Taravo-Ornano
Santa-Maria-Siché
Ajaccio Pieve de l’Ornano
Fozzano Fuzzà 2A118 20143 212 19,59 11 Sartenais-Valinco
Olmeto
Sartène Sartenais Valinco
Frasseto Frassetu 2A119 20157 115 16,61 7 Taravo-Ornano
Santa-Maria-Siché
Ajaccio Pieve de l’Ornano
Giuncheto Ghjunchetu 2A127 20100 84 7,61 11 Sartenais-Valinco
Sartène
Sartène Sartenais Valinco
Granace Granaccia 2A128 20100 88 4,08 22 Sartenais-Valinco
Sartène
Sartène Sartenais Valinco
Grossa A Grossa 2A129 20100 43 18,36 2 Sartenais-Valinco
Sartène
Sartène Sartenais Valinco
Grosseto-Prugna U Grussetu 2A130 20128 2990 31,56 95 Taravo-Ornano
Santa-Maria-Siché
Ajaccio Pieve de l’Ornano
Guagno Guagnu 2A131 20160 157 42,72 4 Sevi-Sorru-Cinarca
Les Deux-Sorru
Ajaccio Spelunca-Liamone
Guargualé Vargualè 2A132 20128 140 10,61 13 Taravo-Ornano
Santa-Maria-Siché
Ajaccio Pieve de l’Ornano
Guitera-les-Bains Vuttera 2A133 20153 147 14,75 10 Taravo-Ornano
Zicavo
Ajaccio Pieve de l’Ornano
Lecci I Licci 2A139 20137 1726 27,41 63 Bavella
Porto-Vecchio
Sartène Sud Corse
Letia Letia 2A141 20160 117 36,44 3 Sevi-Sorru-Cinarca
Les Deux-Sorru
Ajaccio Spelunca-Liamone
Levie Livìa 2A142 20170 708 85,85 8 Grand Sud
Levie
Sartène Alta Rocca
Lopigna Lopigna 2A144 20139 102 19,53 5 Sevi-Sorru-Cinarca
Cruzini-Cinarca
Ajaccio Spelunca-Liamone
Loreto-di-Tallano Laretu d'Attallà 2A146 20165 52 6,93 8 Sartenais-Valinco
Tallano-Scopamène
Sartène Alta Rocca
Marignana Marignana 2A154 20141 109 55,09 2 Sevi-Sorru-Cinarca
Les Deux-Sevi
Ajaccio Spelunca-Liamone
Mela Mela 2A158 20112 29 4,63 6 Sartenais-Valinco
Tallano-Scopamène
Sartène Alta Rocca
Moca-Croce Macà è Croci 2A160 20140 245 27,75 9 Taravo-Ornano
Petreto-Bicchisano
Sartène Sartenais Valinco
Monacia-d’Aullène A Munacìa d'Avretu 2A163 20171 521 39,85 13 Grand Sud
Figari
Sartène Sud Corse
Murzo Murzu 2A174 20160 96 21,44 4 Sevi-Sorru-Cinarca
Les Deux-Sorru
Ajaccio Spelunca-Liamone
Ocana Òcana 2A181 20117 581 26,06 22 Gravona-Prunelli
Bastelica
Ajaccio Celavu-Prunelli
Olivese Livesi 2A186 20140 228 29,64 8 Taravo-Ornano
Petreto-Bicchisano
Sartène Pieve de l’Ornano
Olmeto Ulmetu 2A189 20113 1219 43,82 28 Sartenais-Valinco
Olmeto
Sartène Sartenais Valinco
Olmiccia Ulmiccia 2A191 20112 122 11,22 11 Sartenais-Valinco
Tallano-Scopamène
Sartène Alta Rocca
Orto Ortu 2A196 20125 57 16,21 4 Sevi-Sorru-Cinarca
Les Deux-Sorru
Ajaccio Spelunca-Liamone
Osani Osani 2A197 20147 96 51,53 2 Sevi-Sorru-Cinarca
Les Deux-Sevi
Ajaccio Spelunca-Liamone
Ota Otta 2A198 20150 529 38,16 14 Sevi-Sorru-Cinarca
Les Deux-Sevi
Ajaccio Spelunca-Liamone
Palneca Palleca 2A200 20134 162 43,81 4 Taravo-Ornano
Zicavo
Ajaccio Pieve de l’Ornano
Partinello Partinellu 2A203 20147 102 18,66 5 Sevi-Sorru-Cinarca
Les Deux-Sevi
Ajaccio Spelunca-Liamone
Pastricciola Pastricciola 2A204 20121 97 46,32 2 Sevi-Sorru-Cinarca
Cruzini-Cinarca
Ajaccio Spelunca-Liamone
Peri Peri 2A209 20167 1943 23,65 82 Gravona-Prunelli
Celavo-Mezzana
Ajaccio Pays Ajaccien
Petreto-Bicchisano Pitretu è Bicchisgià 2A211 20140 565 39,27 14 Taravo-Ornano
Petreto-Bicchisano
Sartène Sartenais Valinco
Piana Piana 2A212 20115 482 62,63 8 Sevi-Sorru-Cinarca
Les Deux-Sevi
Ajaccio Spelunca-Liamone
Pianottoli-Caldarello Pianottuli è Caldareddu 2A215 20131 928 42,78 22 Grand Sud
Figari
Sartène Sud Corse
Pietrosella Pitrusedda 2A228 20166 1640 35,23 47 Taravo-Ornano
Santa-Maria-Siché
Ajaccio Pieve de l’Ornano
Pila-Canale Pila è Canali 2A232 20123 286 18,80 15 Taravo-Ornano
Santa-Maria-Siché
Ajaccio Pieve de l’Ornano
Poggiolo U Pighjolu 2A240 20125 106 12,15 9 Sevi-Sorru-Cinarca
Les Deux-Sorru
Ajaccio Spelunca-Liamone
Porto-Vecchio Portivechju 2A247 20137 11.813 168,65 70 Bavella
Grand Sud
Porto-Vecchio
Sartène Sud Corse
Propriano Prupià 2A249 20110 3789 18,73 202 Sartenais-Valinco
Olmeto
Sartène Sartenais Valinco
Quasquara Quàsquara 2A253 20142 52 6,11 9 Taravo-Ornano
Santa-Maria-Siché
Ajaccio Pieve de l’Ornano
Quenza Quenza 2A254 20122 185 95,67 2 Sartenais-Valinco
Tallano-Scopamène
Sartène Alta Rocca
Renno Rennu 2A258 20160 60 12,62 5 Sevi-Sorru-Cinarca
Les Deux-Sorru
Ajaccio Spelunca-Liamone
Rezza Scanafaghjaccia 2A259 20121 51 13,46 4 Sevi-Sorru-Cinarca
Cruzini-Cinarca
Ajaccio Spelunca-Liamone
Rosazia Rusazia 2A262 20121 50 19,72 3 Sevi-Sorru-Cinarca
Cruzini-Cinarca
Ajaccio Spelunca-Liamone
Sainte-Lucie-de-Tallano Santa Lucìa d'Attallà 2A308 20112 444 25,57 17 Sartenais-Valinco
Tallano-Scopamène
Sartène Alta Rocca
Salice U Salge 2A266 20121 91 21,89 4 Sevi-Sorru-Cinarca
Cruzini-Cinarca
Ajaccio Spelunca-Liamone
Sampolo Sampolu 2A268 20134 73 7,14 10 Taravo-Ornano
Zicavo
Ajaccio Pieve de l’Ornano
San-Gavino-di-Carbini San Gavinu di Càrbini 2A300 20170 1105 47,88 23 Bavella
Levie
Sartène Alta Rocca
Sant’Andréa-d’Orcino Sant' Andrea d'Urcinu 2A295 20151 108 8,75 12 Sevi-Sorru-Cinarca
Cruzini-Cinarca
Ajaccio Spelunca-Liamone
Santa-Maria-Figaniella Santa Marìa di Vighjanu 2A310 20143 93 13,09 7 Sartenais-Valinco
Olmeto
Sartène Sartenais Valinco
Santa-Maria-Siché Santa Marìa d'Urnanu 2A312 20190 441 10,67 41 Taravo-Ornano
Santa-Maria-Siché
Ajaccio Pieve de l’Ornano
Sari-d’Orcino Sari di Cinarca 2A270 20151 331 22,09 15 Sevi-Sorru-Cinarca
Cruzini-Cinarca
Ajaccio Spelunca-Liamone
Sari-Solenzara Sari di Portivechju 2A269 20145 1355 73,85 18 Bavella
Porto-Vecchio
Sartène Alta Rocca
Sarrola-Carcopino Sarrula è Carcupinu 2A271 20167 2846 27,01 105 Gravona-Prunelli
Celavo-Mezzana
Ajaccio Pays Ajaccien
Sartène Sartè 2A272 20100 3252 200,40 16 Sartenais-Valinco
Sartène
Sartène Sartenais Valinco
Serra-di-Ferro Sarra di Farru 2A276 20140 476 32,77 15 Taravo-Ornano
Santa-Maria-Siché
Ajaccio Pieve de l’Ornano
Serra-di-Scopamène A Sarra di Scupamena 2A278 20127 95 20,42 5 Sartenais-Valinco
Tallano-Scopamène
Sartène Alta Rocca
Serriera A Sarrera 2A279 20147 124 37,00 3 Sevi-Sorru-Cinarca
Les Deux-Sevi
Ajaccio Spelunca-Liamone
Soccia A Soccia 2A282 20125 145 28,27 5 Sevi-Sorru-Cinarca
Les Deux-Sorru
Ajaccio Spelunca-Liamone
Sollacaro Suddacarò 2A284 20140 358 23,89 15 Taravo-Ornano
Petreto-Bicchisano
Sartène Sartenais Valinco
Sorbollano Surbuddà 2A285 20152 78 7,70 10 Sartenais-Valinco
Tallano-Scopamène
Sartène Alta Rocca
Sotta San Martinu d'Avretu 2A288 20146 1374 66,50 21 Grand Sud
Figari
Sartène Sud Corse
Tasso Tassu 2A322 20134 109 16,67 7 Taravo-Ornano
Zicavo
Ajaccio Pieve de l’Ornano
Tavaco Tàvacu 2A323 20167 352 10,83 33 Gravona-Prunelli
Celavo-Mezzana
Ajaccio Pays Ajaccien
Tavera Tavera 2A324 20163 399 32,43 12 Gravona-Prunelli
Celavo-Mezzana
Ajaccio Celavu-Prunelli
Tolla Todda 2A326 20117 127 25,45 5 Gravona-Prunelli
Bastelica
Ajaccio Celavu-Prunelli
Ucciani Auccià 2A330 20133 492 28,36 17 Gravona-Prunelli
Celavo-Mezzana
Ajaccio Celavu-Prunelli
Urbalacone Urbalacò 2A331 20128 65 8,25 8 Taravo-Ornano
Santa-Maria-Siché
Ajaccio Pieve de l’Ornano
Valle-di-Mezzana Valli di Mezana 2A336 20167 414 6,99 59 Gravona-Prunelli
Celavo-Mezzana
Ajaccio Pays Ajaccien
Vero Veru 2A345 20172 559 23,39 24 Gravona-Prunelli
Celavo-Mezzana
Ajaccio Celavu-Prunelli
Vico Vicu 2A348 20160 917 52,13 18 Sevi-Sorru-Cinarca
Les Deux-Sorru
Ajaccio Spelunca-Liamone
Viggianello Vighjaneddu 2A349 20110 770 17,03 45 Sartenais-Valinco
Olmeto
Sartène Sartenais Valinco
Villanova Beddanova 2A351 20167 357 11,25 32 Ajaccio-5
Ajaccio-7
Ajaccio Pays Ajaccien
Zérubia Zirubia 2A357 20116 40 13,18 3 Sartenais-Valinco
Tallano-Scopamène
Sartène Alta Rocca
Zévaco Zèvacu 2A358 20173 59 10,04 6 Taravo-Ornano
Zicavo
Ajaccio Pieve de l’Ornano
Zicavo Zìcavu 2A359 20132 228 93,02 2 Taravo-Ornano
Zicavo
Ajaccio Pieve de l’Ornano
Zigliara Zigliara 2A360 20190 130 12,85 10 Taravo-Ornano
Santa-Maria-Siché
Ajaccio Pieve de l’Ornano
Zonza Zonza 2A362 20124 2698 134,46 20 Bavella
Levie
Sartène Alta Rocca
Zoza Zoza 2A363 20112 54 5,05 11 Sartenais-Valinco
Tallano-Scopamène
Sartène Alta Rocca