Lischte vo de Mitgliider vom Schwiizer Nazionalroot i dr 51. Legislaturperioode

Us der alemannische Wikipedia, der freie Dialäkt-Enzyklopedy
Zur Navigation springen Zur Suche springen

Das isch d Lischte vo de Lüüt im Schwiizer Nazionalroot 2019 bis 2023.

Es sind die Persoone, wo s Volch i de Kantöön vo dr Schwiiz am 20. Oktober 2019 bi dr Wahl vom Schwiizer Parlamänt für in Nazionalroot uf Bärn ufe gwählt het.

Es cha sech no öppis ändere wäge de zwöite Ggäng vo gwüssne Ständerootswahle.

Name Joorgang wo si woone i welem Kantoon vo welere Partäi sit wänn scho
im Nazionalroot
Addor, Jean-Luc Jean-Luc Addor 1964 Savièse Wallis SVP
Aebi, Andreas Andreas Aebi 1958 Auchistoorf Bäärn SVP 2007
Aebischer, Matthias Matthias Aebischer 1967 Bäärn Bäärn SP 2011
Aeschi, Thomas Thomas Aeschi 1979 Baar Zug SVP
Amaudruz, Céline Céline Amaudruz 1979 Gämf Gämf SVP
Andrey, Gerhard Gerhard Andrey 1976 Granges-Paccot Fryburg Grüeni
Arslan, Sibel Sibel Arslan 1980 Basel Baselstadt Grüeni 2015
Atici, Mustafa Mustafa Atici 1969 Basel Baselstadt SP
Badertscher, Christine Christine Badertscher 1982 Madiswiu Bäärn Grüeni
Badran, Jacqueline Jacqueline Badran 1961 Züri Züri SP 2011
Barrile, Angelo Angelo Barrile 1976 Züri Züri SP 2015
Baumann, Kilian Kilian Baumann 1980 Suberg Bäärn Grüeni
Bäumle, Martin Martin Bäumle 1964 Dübedoorff Züri GLP
Bellaïche, Judith Judith Bellaïche 1971 Chilchbèèrg Züri GLP
Bendahan, Samuel Samuel Bendahan 1980 Lausanne Waadtland SP 2017
Bertschy, Kathrin Kathrin Bertschy 1979 Bäärn Bäärn GLP
Binder-Keller, Marianne Marianne Binder-Keller 1958 Baade Aargau CVP
Bircher, Martina Martina Bircher 1984 Aarburg Aargau SVP
Birrer-Heimo, Prisca Prisca Birrer-Heimo 1959 Rooteburg Luzärn SP
Borloz, Frédéric Frédéric Borloz 1966 Aigle Waadtland FDP
Bourgeois, Jacques Jacques Bourgeois 1958 Avry-sur-Matran Fryburg FDP
Bregy, Philipp Matthias Philipp Matthias Bregy 1978 Natersch Wallis CVP
Brélaz, Daniel Daniel Brélaz 1950 Lausanne Waadtland Grüeni 1979, 2007
Brunner, Thomas Thomas Brunner 1960 Sanggale Sanggale GLP
Büchel, Roland Rino Roland Rino Büchel 1965 Oberriet Sanggale SVP
Buffat, Michaël Michaël Buffat 1979 Vuarrens Waadtland SVP
Bulliard-Marbach, Christine Christine Bulliard-Marbach 1959 Überschtòrf Fryburg CVP 2011
Burgherr, Thomas Thomas Burgherr 1962 Wiliberg Aargau SVP
Burkart, Thierry Thierry Burkart 1975 Baade Aargau FDP 2015
Candinas, Martin Martin Candinas 1980 Chur Bündnerland CVP 2011
Carobbio, Marina Marina Carobbio 1966 Lumino Tessin SP
Cattaneo, Rocco Rocco Cattaneo 1958 Bironico Tessin FDP
Chevalley, Isabelle Isabelle Chevalley 1972 Saint-George Waadtland GLP 2011
Chiesa, Marco Marco Chiesa 1974 Lugano Tessin SVP
Christ, Katja Katja Christ 1972 Rieche Baselstadt GLP
Clivaz, Christophe Christophe Clivaz 1969 Sitte Wallis Grüeni
Cottier, Damien Damien Cottier 1975 Hauterive Nöieburg FDP
Crottaz, Brigitte Brigitte Crottaz 1957 Epalinges Waadtland SP
Dandrès, Christian Christian Dandrès 1981 Chêne-Bougeries Gämf SP
de Courten, Thomas Thomas de Courten 1966 Rüünebäärg Baselland SVP
Dettling, Marcel Marcel Dettling 1981 Oberybrig Schwyz SVP
Dobler, Marcel Marcel Dobler 1980 Rapperswil-Jona Sanggale FDP
Egger, Kurt Mike Egger 1992 Berneck Sanggale SVP
Egger, Mike Kurt Egger 1956 Eschlike Tuurgi Grüeni
Estermann, Yvette Yvette Estermann 1967 Chriens Luzärn SVP
Eymann, Christoph Christoph Eymann 1951 Basel Baselstadt LDP
Farinelli, Alex Alex Farinelli 1981 Comano Tessin FDP
Fehlmann Rielle, Laurence Laurence Fehlmann Rielle 1955 Gämf Gämf SP 2015
Feller, Olivier Olivier Feller 1974 Genolier Waadtland FDP 2011
Feri, Yvonne Yvonne Feri 1966 Wetige Aargau SP 2011
Fiala, Doris Doris Fiala 1957 Züri Züri FDP 2007
Fischer, Roland Roland Fischer 1965 Udlige Luzärn GLP 2011
Fivaz, Fabien Fabien Fivaz 1978 La Chaux-de-Fonds Nöieburg Grüeni
Flach, Beat Beat Flach 1965 Gaueschtäi Aargau GLP
Fluri, Kurt Kurt Fluri 1955 Soledurn Soledurn FDP
Français, Olivier Olivier Français 1955 Lausanne Waadtland FDP
Fridez, Pierre-Alain Pierre-Alain Fridez 1957 Fontenais Jura SP
Friedl, Claudia Claudia Friedl 1960 Sanggale Sanggale SP
Friedli, Esther Esther Friedli 1977 Ebnet-Chappel Sanggale SVP
Funiciello, Tamara Tamara Funiciello 1990 Bäärn Bäärn SP
Gafner, Andreas Andreas Gafner 1971 Oberwyl Bäärn EDU
Gallati, Jean-Pierre Jean-Pierre Gallati 1966 Woole Aargau SVP
Geissbühler, Andrea Andrea Geissbühler 1976 Bäriswiu Bäärn SVP
Giacometti, Anna Anna Giacometti 1961 Bregaglia Bündnerland FDP
Giezendanner, Benjamin Benjamin Giezendanner 1982 Rootrischt Aargau SVP
Girod, Bastien Bastien Girod 1980 Züri Züri Grüeni 2007
Glanzmann-Hunkeler, Ida Ida Glanzmann-Hunkeler 1958 Autishofe Luzärn CVP
Glarner, Andreas Andreas Glarner 1962 Oberwil-Lieli Aargau SVP
Glättli, Balthasar Balthasar Glättli 1972 Züri Züri Grüeni 2011
Gmür, Alois Andrea Gmür 1964 Luzärn Luzärn CVP
Gmür, Andrea Alois Gmür 1955 Äisidle Schwyz CVP
Gössi, Petra Petra Gössi 1976 Chüsnacht Schwyz FDP
Goumaz, Adèle Thorens Adèle Thorens Goumaz 1971 Lausanne Waadtland Grüeni 2007
Graf, Maya Maya Graf 1962 Sissech Baselland Grüeni 2001
Graf-Litscher, Edith Edith Graf-Litscher 1964 Frauefäld Tuurgi SP
Gredig, Corina Corina Gredig 1987 Züri Züri GLP
Grin, Jean-Pierre Jean-Pierre Grin 1947 Pomy Waadtland SVP
Grossen, Jürg Jürg Grossen 1969 Frutige Bäärn GLP
Grüter, Franz Franz Grüter 1963 Eich Luzärn SVP
Gschwind, Jean-Paul Jean-Paul Gschwind 1952 Courchavon Jura CVP
Gugger, Niklaus Niklaus Gugger 1970 Winterthur Züri EVP 2017
Gutjahr, Diana Diana Gutjahr 1984 Amriswil Tuurgi SVP
Gysi, Barbara Barbara Gysi 1964 Wil Sanggale SP
Gysin, Greta Greta Gysin 1983 Züri Tessin Grüeni
Haab, Martin Martin Haab 1962 Mäpmischtette Züri SVP
Haller, Jocelyne Jocelyne Haller 1954 Meyrin Gämf Sol.
Heer, Alfred Alfred Heer 1961 Züri Züri SVP
Herzog, Verena Verena Herzog 1956 Frauefäld Tuurgi SVP
Hess, Erich Erich Hess 1981 Bäärn Bäärn SVP 2015
Hess, Lorenz Lorenz Hess 1961 Stettle Bäärn BDP
Humbel Näf, Ruth Ruth Humbel Näf 1957 Birmeschdorff Aargau CVP
Hurni, Baptiste Baptiste Hurni 1986 Nöieburg Nöieburg SP
Hurter, Thomas Thomas Hurter 1963 Schaffuuse Schaffuuse SVP
Imark, Christian Christian Imark 1982 Feere Soledurn SVP
Jans, Beat Beat Jans 1964 Basel Baselstadt SP 2010
Jauslin, Matthias Samuel Matthias Samuel Jauslin 1962 Woole Aargau FDP
Kälin, Irène Irène Kälin 1987 Schinznach Aargau Grüeni 2017
Kamerzin, Sidney Sidney Kamerzin 1975 Siders Wallis CVP
Keller, Peter Peter Keller 1971 Hergiswil Nidwalde SVP
Klopfenstein Broggini, Delphine Delphine Klopfenstein Broggini 1976 Versoix Gämf Grüeni
Knecht, Hansjörg Hansjörg Knecht 1960 Löibschlet Aargau SVP 2011
Köppel, Roger Roger Köppel 1965 Chüsnacht Züri SVP
Kutter, Philipp Philipp Kutter 1975 Wädischwiil Züri CVP 2018
Landolt, Martin Martin Landolt 1968 Näfels Glarus BDP 2009
Locher Benguerel, Sandra Sandra Locher Benguerel 1975 Chur Bündnerland SP
Lohr, Christian Christian Lohr 1962 Chrüüzlinge Tuurgi CVP
Lüscher, Christian Christian Lüscher 1963 Gämf Gämf FDP
Mäder, Jörg Jörg Mäder 1975 Opfike Züri GLP
Maillard, Pierre-Yves Pierre-Yves Maillard 1968 Renens Waadtland SP
Maitre, Vincent Vincent Maitre 1981 Gämf Gämf CVP
Markwalder, Christa Christa Markwalder 1975 Buurtlef Bäärn FDP
Marra, Ada Ada Marra 1973 Lausanne Waadtland SP
Marti, Min Li Samira Marti 1994 Zieefe Baselland SP
Marti, Samira Min Li Marti 1974 Züri Züri SP
Martullo-Blocher, Magdalena Magdalena Martullo-Blocher 1969 Mäile Bündnerland SVP 2015
Masshardt, Nadine Nadine Masshardt 1984 Bäärn Bäärn SP 2013
Matter, Michel Michel Matter 1964 Thônex Gämf GLP
Matter, Thomas Thomas Matter 1966 Mäile Züri SVP
Mazzone, Lisa Lisa Mazzone 1988 Gämf Gämf Grüeni 2015
Mettler, Melanie Melanie Mettler 1977 Bäärn Bäärn GLP
Meyer, Mattea Mattea Meyer 1987 Winterthur Züri SP
Michaud Gigon, Sophie Sophie Michaud Gigon 1975 Lausanne Waadtland Grüeni
Molina, Fabian Fabian Molina 1990 Züri Züri SP
Montmollin, Simone de Simone de Montmollin 1968 Laconnex Gämf FDP
Moret, Isabelle Isabelle Moret 1970 Yens Waadtland FDP 2006
Moser, Tiana Angelina Tiana Angelina Moser 1979 Züri Züri GLP
Müller, Leo Leo Müller 1958 Ruswil Luzärn CVP 2011
Müller-Altermatt, Stefan Stefan Müller-Altermatt 1976 Herbedswüu Soledurn CVP
Munz, Martina Martina Munz 1955 Hallau Schaffuuse SP
Nantermod, Philippe Philippe Nantermod 1984 Morgins Wallis FDP
Nicolet, Jacques Jacques Nicolet 1965 Lignerolle Waadtland SVP 2015
Nidegger, Yves Yves Nidegger 1957 Gämf Gämf SVP
Nordmann, Roger Roger Nordmann 1973 Lausanne Waadtland SP
Nussbaumer, Eric Eric Nussbaumer 1960 Lieschtel Baselland SP 2007
Paganini, Nicolo Nicolo Paganini 1966 Abtwil Sanggale CVP 2018
Page, Pierre-André Pierre-André Page 1960 Châtonnaye Fryburg SVP
Pfister, Gerhard Gerhard Pfister 1962 Oberägeri Zug CVP
Pieren, Nadja Nadja Pieren 1980 Heimiswiu Bäärn SVP 2011
Piller Carrard, Valérie Valérie Piller Carrard 1978 Cheyres Fryburg SP
Pointet, François François Pointet 1969 Jongny Waadtland GLP
Porchet, Léonore Léonore Porchet 1989 Lausanne Waadtland Grüeni
Portmann, Hans-Peter Hans-Peter Portmann 1963 Rüüschlike Züri FDP 2014
Prelicz-Huber, Katharina Katharina Prelicz-Huber 1959 Züri Züri Grüeni
Pult, Jon Jon Pult 1984 Chur Bündnerland SP
Quadri, Lorenzo Lorenzo Quadri 1974 Lugano Tessin Lega dei Ticinesi
Quattro, Jacqueline de Jacqueline de Quattro 1960 Clarens Waadtland FDP
Rechsteiner, Thomas Thomas Rechsteiner 1971 Appezöll Appezäll Inneroode CVP
Regazzi, Fabio Fabio Regazzi 1962 Gordola Tessin CVP
Reimann, Lukas Lukas Reimann 1982 Wil Sanggale SVP 2007
Reussille, Denis de la Denis de la Reussille 1960 Le Locle Nöieburg PdA
Reynard, Mathias Mathias Reynard 1987 Savièse Wallis SP
Ritter, Markus Markus Ritter 1967 Aaltstetta Sanggale CVP
Roduit, Benjamin Benjamin Roduit 1962 Saillon Wallis CVP
Romano, Marco Marco Romano 1982 Mendrisio Tessin CVP
Rösti, Albert Albert Rösti 1967 Üetedorf Bäärn SVP
Roth Pasquier, Marie-France Marie-France Roth Pasquier 1968 Bulle Fryburg CVP
Roth, Franziska Franziska Roth 1966 Soledurn Soledurn SP
Rüegger-Hurschler, Monika Monika Rüegger-Hurschler 1968 Ängelbäärg Obwalde SVP
Ruppen, Franz Franz Ruppen 1971 Natersch Wallis SVP
Rutz, Gregor Gregor Rutz 1972 Züri Züri SVP 2012
Ryser, Franziska Franziska Ryser 1991 Sanggale Sanggale Grüeni
Rytz, Regula Regula Rytz 1962 Bäärn Bäärn Grüeni 2011
Salzmann, Werner Werner Salzmann 1962 Möuchi Bäärn SVP
Sauter, Regine Regine Sauter 1966 Züri Züri FDP 2015
Schaffner, Barbara Barbara Schaffner 1968 Ootelfinge Züri GLP
Schläpfer, Therese Therese Schläpfer 1959 Hagebuech Züri SVP
Schlatter-Schmid, Marionna Marionna Schlatter-Schmid 1980 Hiiwiil Züri Grüeni
Schneeberger, Daniela Daniela Schneeberger 1967 Tüürne Baselland FDP 2011
Schneider Schüttel, Ursula Ursula Schneider Schüttel 1961 Mùùrte Fryburg SP
Schneider, Meret Meret Schneider 1992 Uschter Züri Grüeni
Schneider-Schneiter, Elisabeth Elisabeth Schneider-Schneiter 1964 Biel-Bängge Baselland CVP
Schwander, Pirmin Pirmin Schwander 1961 Lache Schwyz SVP
Seiler Graf, Priska Priska Seiler Graf 1968 Chloote Züri SP 2015
Siebenthal, Erich von Erich von Siebenthal 1958 Gstaad Bäärn SVP
Silberschmidt, Andri Andri Silberschmidt 1994 Züri Züri FDP
Simon, Beatrice Beatrice Simon 1960 Seederf Bäärn BDP
Sollberger, Sandra Sandra Sollberger 1973 Buebedoorff Baselland SVP 2015
Stadler, Simon Simon Stadler 1988 Alteref Uri CVP
Steinemann, Barbara Barbara Steinemann 1976 Rägischtoorf Züri SVP
Streiff, Marianne Marianne Streiff 1957 Urtene-Schömbüeu Bäärn EVP
Strupler, Manuel Manuel Strupler 1980 Wyfälde Tuurgi SVP
Studer, Lilian Lilian Studer 1977 Wetige Aargau EVP
Suter, Gabriela Gabriela Suter 1972 Aarau Aargau SP
Töngi, Michael Michael Töngi 1967 Chriens Luzärn Grüeni 2018
Trede, Aline Aline Trede 1983 Bäärn Bäärn Grüeni
Tuena, Marco Marco Tuena 1972 Züri Züri SVP
Vincenz-Stauffacher, Susanne Susanne Vincenz-Stauffacher 1967 Abtwil Sanggale FDP
Vitali, Albert Albert Vitali 1955 Oberchöuch Luzärn FDP 2011
Vogt, Hans-Ueli Hans-Ueli Vogt 1969 Züri Züri SVP
Walder, Nicolas Nicolas Walder 1966 Carouge Gämf Grüeni
Walliser, Bruno Bruno Walliser 1966 Volketswil Züri SVP
Walti, Beat Beat Walti 1968 Zolike Züri FDP 2014
Wasserfallen, Christian Christian Wasserfallen 1981 Bäärn Bäärn FDP
Wasserfallen, Flavia Flavia Wasserfallen 1979 Bäärn Bäärn SP
Weichelt-Picard, Manuela Manuela Weichelt-Picard 1967 Zug Zug Grüeni
Wermuth, Cédric Cédric Wermuth 1986 Zofige Aargau SP 2011
Wettstein, Felix Felix Wettstein 1958 Olte Soledurn Grüeni
Widmer, Céline Céline Widmer 1978 Züri Züri SP
Wobmann, Walter Walter Wobmann 1957 Gretzebach Soledurn SVP
Zuberbühler, David David Zuberbühler 1979 Herisau Appezäll Osseroode SVP