Lischt vu dr Päpscht

Us der alemannische Wikipedia, der freie Dialäkt-Enzyklopedy
Zur Navigation springen Zur Suche springen

D Lischt vu dr Päpscht fiert alli Bischef vu Rom uf. Die drage syt em 5. Johrhundert, noch em Vorbild vu dr Patriarche vu Alexandria dr Ehretitel Papa.

(hl.) = hailiggsproche • (sel.) = seliggsproche •

Bild Papscht wältlige Name Härchumft Amtszyt Duur vu dr Amtszyt Aamerkige
PetrusPetrus (hl.) Simon Petrus (aramäisch Keifa, כיפא) Remischs Rych, rem. Provinz Judäa 0033(?)–67(?) 34000 Jinger vum Jesus un Aposchtel, giltet in dr kadolische Chilche as Grinder vu dr remische Gmai un erschte Bischof vu Rom. Historisch gsicheret isch sy Ufenthalt z Rom aber nit.
LinusLinus (hl.) Linus Remischs Rych, Toskana 0067(?)–79(?) 12000 Nit historisch gsicheret.
AnakletAnaklet (hl.) Anaklet Remischs Rych, Rom 0079(?)–88(?) 09000 Nit historisch gsicheret, soll d Bstimmige fir d Weih vu Bischef un Prieschter yygfiert haa.
Clemens01Clemens I. (hl.) Clemens01 Remischs Rych, Rom 0088(?)–97(?) 09000 Historisch belait, au sy Ufenthalt z Rom. S isch aber nit sicher, eb er Bischof vu Rom gsii isch. Verfasser vun eme Brief.
EvaristusEvaristus (hl.) Evaristus Remischs Rych, Härchumft nit sicher; vermuetli griechischer un jidischer Härchumft 0097(?)–105(?) 08000 Date nit sicher.
Alexander01Alexander I. (hl.) Alexander01 Remischs Rych, Rom 0105(?)–115(?) 10000 Date nit sicher.
Sixtus01Sixtus I. (hl.) Sixtus01 Remischs Rych, Griecheland 0115(?)–125(?) 10000 Date nit iberliferet.
TelesphorusTelesphorus (hl.) Telesphorus Remischs Rych, Griecheland 0125(?)–136(?) 11000 Date nit sicher. Är soll wichtigi Traditione wie d Passionszyt, d Wynächtsmäss um Mitternacht un d Oschterfyyr am e Sunntig yygfiert haa.
HyginusHyginus (hl.) Hyginus Remischs Rych, Griecheland 0136(?)–140(?) 04000 Date nit sicher.
Pius01Pius I. (hl.) Pius01 Remischs Rych, Aquileia 0140(?)–155(?) 15000 Date nit sicher. Är het gege d Gnoschtiker kämpft mit Santa Pudenziana di eltscht Chilche böue.
AnicetusAnicetus (hl.) Anicetus Remischs Rych, Syria, Homs 0155(?)–166(?) 11000 Date nit sicher. Är het dr Montanismus as Häresy verdammt un gege d Gnoschtiker un dr Markionismus kämpft.
SoterusSoterus (hl.) Soterus Remischs Rych, Fondi 0166(?)–175(?) 09000 Date nit sicher. Är het bstimmt, ass e Eh nume mit em prieschterlige Sääge giltig isch.
EleutherusEleutherus (hl.) Eleutherus Remischs Rych, Griecheland, Nikopolis 0175(?)–189(?) 14000 Date nit sicher.
Viktor01Viktor I. (hl.) Viktor01 Remischs Rych, Provinz Africa 0189(?)–199(?) 10000 Är het d Chilche us dr griechische Yyfliss glest un si latinisiert.
ZephyrinusZephyrinus (hl.) Zephyrinus Remischs Rych, Rom 0199(?)–217(?) 18000 Vu ihm stammt di erscht wertli iberliferet dogmatisch Erklerig: „Ich waiß e Gott, Jesus Christus, un usser ihm kai andere, wu uf d Wält chu isch un glitte het.“
Calixtus01Calixt I. (hl.) Calixtus01 Remischs Rych, Rom 0217(?)–222(?) 05000 Sy Gegner Hippolyt schrybt iber en, är sei e Sklav gsii un kriminäll. Dr Calixt het gege dr modalistisch Monarchianismus verfolgt un däm sy Fierer Sabellius exkommuniziert.
0Hippolyt    Hippolyt (hl.) 0Hippolyt Remischs Rych, vermuetli us em Oschte vum Rych 0217(?)–235(?) 18000 Är het vyl gaischtligi Wärch verfasst: Traditio Apostolica, Refutatio omnium haeresium. Eb er Gegepapscht gsii isch, waiß mer nit gnau.
Urban01Urban I. (hl.) Urban01 Remischs Rych, Rom 0222(?)–230(?) 08000
PontianusPontianus (hl.) Pontianus Remischs Rych, Rom 0230(?)–235 05000 Isch as erschte Remische Bischof zrugdrätte, wel er vum Chaiser Maximinus Thrax as Minenarbaiter uf Sizilie gschickt woren isch. Är isch dr erscht historisch gsicheret Märtyrer.
AnterusAnterus (hl.) Anterus Remischs Rych, Rom; griechischer Abstammig 0235–236 00043 1 Monat 13 Däg Är isch dr erscht historisch aidytig gsicheret Bischof vu Rom.
FabianusFabianus (hl.) Fabianus Remischs Rych, Rom 0236–250 14010 14 Johr 10 Däg
CorneliusCornelius (hl.) Cornelius Remischs Rych 0251–253 02000 Är het si fir d Widerufnahm vu abgfallene Glaibige uusgsrpoche un dodermit s erscht Schisma uusglest.
0Novatian    Novatian 0Novatian Remischs Rych, Härchumft nit sicher 0251–258 07000 Är isch dr erscht historisch gsicheret Gegepapscht, het si gege d Widerufnahm vu abgfallene Glaibige uusgsproche.
Lucius01Lucius I. (hl.) Lucius01 Remischs Rych, Rom 0253–254 00248 8 Monet 8 Däg Är het si wie dr Cornelius fir d Widerufnahm vu abgfallene Glaibige uusproche, isch au vum Chaiser Trebonianus Gallus verbannt wore.
Stephan01Stephan I. (hl.) Stephan01 Remischs Rych, Rom; griechischer Abstammig 0254–257 03000 Är het si au gstritte mit em Novatian, derzue au mit nordafrikanische Theologe iber im Chetzerdaifstryt. Är het si fir d Unuflesligkait vu dr Eh uugsrpoche un dr Verlobigsring erfnde.
Sixtus02Sixtus II. (hl.) Sixtus02 Remischs Rych, griechischer Abstammig 0257–258 00337 11 Monet 7 Däg Är het dr Cjhetzerdaifstryt byglait un isch uf Ghaiß vum Chaiser Valerian umbrocht wore. Är isch dr erscht remisch Bischof gsii, wun ne Name drait het, wu scho ne Vorgänger vun em ghaa het.
DionysiusDionysius (hl.) Dionysius Remischs Rych, Magna Graecia 0260–268 08000

Är het d Chilche nei gordnet un Fride mit em Chaiser Gallienus gschlosse. Är het dr Subordinatianismus un dr Sabellianismus verurdailt.

Felix01Felix I. (hl.) Felix01 Remischs Rych, Rom 0269–274 05355 5 Johr 11 Monet 25 Däg Är soll s Gesatz zue dr Weih vu Chilche erloo haa.
EutychianusEutychianus (hl.) Eutychianus Remischs Rych, Dalmatia, Solana 0275–283 08333 8 Johr 11 Monet 3 Däg Date nit sicher.
CajusCajus (hl.) Cajus Remischs Rych, Dalmatia 0283–296 12125 12 Johr 4 Monet 5 Däg Är het verfiegt, ass e Bischof vorhär Lektor, Exorzischt, Akolyth, Subdiakon, Diakon un Prieschter mueß gsii syy.
MarcellinusMarcellinus (hl.) Marcellinus Remischs Rych, Rom 0296–304 08000 In syre Amtszyt fange d Chrischteverfolgige unter em Chaiser Diokletian aa. Är isch dr erscht Bischof vu Rom gsii, wu dr Titel papa (Papscht) fir e bruucht woren isch.
01(Sedisvakanz, 4 Johr) 01 0304–308(?) 04000 Hegschtpunkt vu dr Chrischteverfolgige unter em Chaiser Diokletian.
Marcellus01Marcellus I. (hl.) Marcellus01 Remischs Rych, Härchumft umstritte 0308(?)–309(?) 01000 Är het d Chilche no dr Verfolgige nei organisiert un isch fir e Strof gege abgfalleni Chrischte yydrätte. Doderdur sin bluetigi Ussenandersetzige in dr remische Gmai entstande, wäge däm het en dr Chaiser Maxentius verbannt.
EusebiusEusebius (hl.) Eusebius Remischs Rych, griechischer Abstammig 0309(?) Di bluetige Ussenandersetzige sin unter ihm wytergange. Är het si aber fir d Widerufnahem vu dr angfallene Chrischte uusgsproche, isch aber au verbannt wore.
0Heraklius    Heraklius 0Heraklius Remischs Rych, griechischer Abstammig 0309 oder 310 Gegepapscht; isch wahrschyns au dur dr Maxentius uf Sizilie verbannt wore.
02(Sedisvakanz, 1 Johr) 02 0309(?)–310(?) 01000
MiltiadesMiltiades (hl.) Miltiades Remischs Rych, Rom; Härchumft us dr Provinz Africa nit bstetigt 0310–314 04000 In syri Amtszyt isch mit em Toleranzedikt vum Galerius un dr Mailänder Veryybarig s Änd vu dr Chrischteverfolgige chuu. Är het dr Lateran erworbe un gege dr Montanismus un dr Donatismus kämpft.
Silvester01Silvester I. (hl.) Silvester01 Remischs Rych, Härchumft umstritte 0314–335 21329 21 Johr 10 Monet 29 Däg Uf em Erschte Konzil vu Nicäa 325, em erschte ekumenische Konzil, wird e ainhaltli Glaubesbekänntnis feschtglait. Dr Silvester het d Petersbasilika böue loo.
MarcusMarcus (hl.) Marcus Remischs Rych, Rom 0336 00259 8 Monet 19 Däg Är het si gstritte mit em Arianismus.
Julius01Julius I. (hl.) Julius01 Remischs Rych, Rom 0337–352 15066 15 Johr 2 Monet 6 Däg Är het em vu dr Arianer verbannte Bischof vu Alexandria Athanasius Exil z Rom gee.
LiberiusLiberius Liberius Remischs Rych, Rom 0352–366 14127 14 Johr 4 Monet 7 Däg Är het im Stryt um d Arianer d Position vu sym Vorgänger verdrätte, isch aber vum Chaiser Constantius II. zytwys verbannt un zue Zuegständniss zwunge wore. Är isch dr erscht legitim Papscht, wu nit hailiggsproche woren isch.
0Felix02    Felix II. 0Felix02 Remischs Rych, Rom, Portus Romae 0355–365 10000 Är isch as Arianer vum Constantius II. no dr Verbannig vum Liberius zum remische Bischof glupft wore.
Damasus01Damasus I. (hl.) Damasus01 Remischs Rych, Idanha-a-Velha, hit zue Portugal 0366–384 18070 18 Johr 2 Monet 10 Däg Är het e gsetzlige Zölibat gforderet un di erscht latynisch Vulgata-Ibersetzig dr Bibel in Ufdrag gee. Uf em Konzil vu Konstantinopel 381 wird dr Arianisch Stryt byglait.
0Ursinus    Ursinus 0Ursinus Remischs Rych, Rom 0366–367 01000
SiriciusSiricius (hl.) Siricius Remischs Rych, Rom 0384–399 14111 14 Johr ? Monet ? Däg Är isch dr erscht Bischof vu Rom, wu fir si sälber dr Titel papa bruucht het. In syre Amtszyt isch s Chrischtedum dur dr Theodosius I. de facto zur Staatsreligion vum REmische Rych wore.
Anastasius01Anastasius I. (hl.) Anastasius01 Remischs Rych, Rom 0399–401 03022 3 Johr 22 Däg Är het drei Brief gschribe, wun er din dr Theolog Origenes (185–254) verurdailt het.
Innozenz01Innozenz I. (hl.) Innozenz01 Remischs Rych, Rom 0401–417 14080 14 Johr 2 Monet 20 Däg In syre Amtsztyt isch Rom dur d Weschtgote eroberet wore (410).
ZosimusZosimus (Hl.) Zosimus Remischs Rych, Griecheland 0417–418 01278 1 Johr 9 Monet 8 Däg Är het mit em Erzbischtum z Arles versuecht, sy Macht uf Gallie uuszwyte. Mit dr nordafrikanische Chilche het er si gstritte wäge dr Lehrer vum Pelagius un Caelestius.
Bonifatius01Bonifatius I. (hl.) Bonifatius01 Remischs Rych, Rom 0418–422 03247 3 Johr 8 Monet 7 Däg Är isch as Presbyter nit vu dr Diakon gwehlt wore, het si aber mit Hilf vum Chaiser Honorius chenne duresetze. Är het si alsfurt gstritte mit dr nordafrikanische Chilche un em Pelagianismus.
0Eulalius    Eulalius 0Eulalius Remischs Rych, Rom 0418–419 00097 3 Monet 7 Däg
Coelestin01Coelestin I. (hl.) Coelestin01 Remischs Rych, Rom 0422–432 09317 9 Johr 10 Monet 17 Däg Konzil vu Ephesos, 431
Sixtus03Sixtus III. (hl.) Sixtus03 Remischs Rych, Rom 0432–440 08049 8 Johr 1 Monat 19 Däg
Leo01Leo I. (hl.) Leo01 Remischs Rych, Rom (noch em Liber Pontificalis) oder z Tuscie, Toskana 0440–461 21043 21 Johr 1 Monat 12 Däg Konzil vu Chalcedon, 451,
HilariusHilarius (hl.) Hilarius Remischs Rych, Sardinie 0461–468 06100 6 Johr 3 Monet 10 Däg
SimpliciusSimplicius (hl.) Simplicius Remischs Rych, Latium, Tivoli 0468–483 15007 15 Johr 7 Däg
Felix02Felix II. (III.) (hl.) Felix02 Remischs Rych, Rom 0483–492 08347 8 Johr 11 Monet 17 Däg
Gelasius01Gelasius I. (hl.) Gelasius01 Remischs Rych, Nordafrika, villicht unter Herrschaft vu dr Wandale 0492–496 04260 4 Johr 8 Monet 20 Däg
Anastasius02Anastasius II. Anastasius02 Remischs Rych, Rom 0496–498 01356 1 Johr 11 Monet 26 Däg
SymmachusSymmachus (hl.) Symmachus Remischs Rych, Sardinie, unter Herrschaft vu dr Vandale 0498–514 15237 15 Johr 7 Monet 27 Däg
0Laurentius    Laurentius 0Laurentius 0498–506 08000 Gegepapscht
HormisdasHormisdas (hl.) Hormisdas Remischs Rych, Latium, Frosinone 0514–523 09017 9 Johr 17 Däg
Johannes01Johannes I. (hl.) Johannes01 Remischs Rych, Tuscie 0523–526 02275 2 Johr 9 Monet 5 Däg
Mosaic of Felix IV (III) in Santi Cosma e Damiano, Rome, Italy (527–530) (cropped).jpg Felix03Felix III. (IV.) (hl.) Felix03 Remischs Rych, Benevent/Samnium 0526–530 04070 4 Johr 2 Monet 10 Däg
0Dioskur    Dioskur 0Dioskur Remischs Rych, Alexandrie 0530 00022 22 Däg Legitimitet nit klair, ender Gegepapscht
Bonifatius02Bonifatius II. Bonifatius02 Remischs Rych, Rom, unter dr Herrschaft vu dr Oschtgote; gotischer Abstammig 0530–532 02024 2 Johr 24 Däg Erschte germanische Papscht (Oschtgot).
Johannes02Johannes II. Mercurius Remischs Rych, Rom 0533–535 02125 2 Johr 4 Monet 5 Däg Erschte Papscht, wu no syre Wahl en neie Name aagnuu het.
Agapitus01Agapitus I. (hl.) Agapitus01 Remischs Rych, Rom 0535–536 00339 11 Monet 9 Däg
SilveriusSilverius (hl.) Silverius Remischs Rych, Latium, Frusino 0536–537 01153 1 Johr 5 Monet 3 Däg Suhn vum Hormisdas
0Vigilius    Vigilius 0Vigilius 0537 00300 10 Monet Gegepapscht, speter legitime Papscht
VigiliusVigilius Vigilius Remischs Rych, Rom 0537–555 18069 18 Johr 2 Monet 9 Däg Zwait Konzil vu Konstantinopel, 553
Pelagius01Pelagius I. Pelagius01 Remischs Rych, Rom 0556–561 04315 4 Johr 10 Monet 15 Däg
Johannes03Johannes III. Catelinus Remischs Rych, Rom 0561–574 12356 12 Johr 11 Monet 26 Däg
Benedikt01Benedikt I. Benedikt01 Remischs Rych, Rom 0575–579 04058 4 Johr 1 Monat 28 Däg
Pelagius02Pelagius II. Pelagius02 Remischs Rych, Rom; gotischer Abstammig 0579–590 10072 10 Johr 2 Monet 12 Däg
Gregor01Gregor I. (hl.) Gregor01 Remischs Rych, Rom 0590–604 13189 13 Johr 6 Monet 9 Däg
SabinianusSabinianus Sabinianus Remischs Rych, Blera (Bieda) nahe Viterbo 0604–606 01069 1 Johr 2 Monet 9 Däg
Bonifatius03Bonifatius III. Bonifatius03 Remischs Rych, Rom 0607 00264 8 Monet 24 Däg
Bonifatius04Bonifatius IV. (hl.) Bonifatius04 Remischs Rych, Valenia (Abruzzen) 0608–615 06253 6 Johr 8 Monet 13 Däg
Adeodatus01Adeodatus I. (Hl.) Adeodatus01 Remischs Rych, Rom 0615–618 03020 3 Johr 20 Däg
Bonifatius05Bonifatius V. Bonifatius05 Remischs Rych, Neapel 0619–625 05302 5 Johr 10 Monet 2 Däg
Onorio I - mosaico Santa Agnese fuori le mura (cropped).jpg Honorius01Honorius I. Honorius01 Remischs Rych, Kampanie 0625–638 12345 12 Johr 11 Monet 15 Däg Syni Schrybe uf Konstantinopel sin uf em 3. ekumenische Konzil z Konstantinopel 680–681, 43 Johr no sym Dod, as Häresy wäge Monotheletismus verurdailt wore.
SeverinusSeverinus Severinus Remischs Rych 0640 00065 2 Monet 5 Däg
Johannes04Johannes IV. Johannes04 Remischs Rych, Dalmatie 0640–642 011081 Johr 3 Monet 18 Däg
Theodor01Theodor I. Theodor01 Remischs Rych, Jerusalem, griechischer Abstammig 0642–649 06170 6 Johr 5 Monet 20 Däg
Martin01Martin I. (hl.) Martin01 Remischs Rych, Umbrie, bi Todi 0649–653 04000
Eugen01Eugen I. (hl.) Eugen01 Remischs Rych, Rom 0654–657 02113 2 Johr 3 Monet 23 Däg
VitalianVitalian (Hl.) Vitalian Remischs Rych, Latium, Segni 0657–672 14178 14 Johr 5 Monet 28 Däg
Adeodatus02Adeodatus II. Adeodatus02 Remischs Rych, Rom 0672–676 04066 4 Johr 2 Monet 6 Däg
DonusDonus Donus Remischs Rych, Rom 0676–678 01159 1 Johr 5 Monet 9 Däg
AgathoAgatho (Hl.) Agatho Remischs Rych, Sizilie 0678–681 02194 2 Johr 6 Monet 14 Däg 3. Konzil vu Konstantinopel, 680–681
Leo02Leo II. (hl.) Leo02 Remischs Rych, Sizilie 0682–683 00316 10 Monet 16 Däg
Benedikt02Benedikt II. (hl.) Benedikt02 Remischs Rych, Rom 0684–685 01286 1 Johr 9 Monet 16 Däg
Johannes05Johannes V. Johannes05 Remischs Rych, Syrie, villicht unter arabischer Herrschaft 0685–686 01010 1 Johr 10 Däg
KononKonon Konon Remischs Rych, Sizilie 0686–687 00330 11 Monet
Sergius01Sergius I. (hl.) Sergius01 Remischs Rych, Sizilien, Palermo, syrischer Abstammig 0687–701 13264 13 Johr 8 Monet 24 Däg
0Theodor02    Theodor II. 0Theodor02 0687 Gegepapscht
0Paschalis01    Paschalis I. 0Paschalis01 0687–692 05000 Gegepapscht
Johannes06Johannes VI. Johannes06 Remischs Rych, Griecheland 0701–705 03072 3 Johr 2 Monet 12 Däg
Byzantinischer Mosaizist um 705 002 (cropped).jpg Johannes07Johannes VII. Johannes07 Remischs Rych, Griecheland 0705–707 02227 2 Johr 7 Monet 17 Däg
SisinniusSisinnius Sisinnius Remischs Rych, Syrie, villicht unter arabischer Herrschaft 0708 00020 20 Däg
Konstantin01Konstantin I. Konstantin01 Remischs Rych, Syrie, villicht unter arabischer Herrschaft 0708–715 07014 7 Johr 14 Däg
Gregor02Gregor II. (hl.) Gregor02 Remischs Rych, Rom 0715–731 15263 15 Johr 8 Monet 23 Däg
178-7866 IMG - Gregorius III AV (2).jpg Gregor03Gregor III. (Hl.) Gregor03 Remischs Rych, Syrie, villicht unter arabischer Herrschaft 0731–741 10250 10 Johr 8 Monet 10 Däg
ZachariasZacharias (Hl.) Zacharias Remischs Rych, Kalabrie; griechischer Abstammig 0741–752 10102 10 Johr 3 Monet 12 Däg Chrenig vum Karolinger Pippin zum Frankechenig (751)
Stephan02Stephan (II.) Stephan02 0752 00004 4 Däg Är isch voir dr Weih gstorbe un wird wäge däm vylmol nit mitzellt, s chirzescht Pontifikat in dr Gschicht (4 Däg)
Stephan03Stephan II. (III.) Stephan03 Remischs Rych, Rom 0752–757 05030 5 Johr 1 Monat
Paul01Paul I. (hl.) Paul01 Remischs Rych, Rom 0757–767 10030 10 Johr 30 Däg
0Konstantin02    Konstantin II. 0Konstantin02 0767–768 01000 Gegenpapst
0Philipp    Philipp 0Philipp 0768 Gegepapscht
Stephan04Stephan III. (IV.) Stephan04 Remischs Rych, Sizilie 0768–772 03167 3 Johr 5 Monet 17 Däg
Hadrian01Hadrian I. Hadrian01 Remischs Rych, Rom 0772–795 23354 23 Johr 10 Monet 24 Däg 2. Konzil vu Nicäa (787)
Leo III Mosaic (cropped).jpg Leo03Leo III. (hl.) Leo03 Chilchestaat, Rom 0795–816 20167 20 Johr 5 Monet 17 Däg Chaiserchrenig vum Karl em Große (800)
Stephan05Stephan IV. (V.) Stephan05 Chilchestaat, Rom 0816–817 00212 7 Monet 2 Däg
Pope Paschalis I. in apsis mosaic of Santa Prassede in Rome.gif Paschalis01Paschalis I. (hl.) Paschalis01 Chilchestaat, Rom 0817–824 07110 7 Johr 3 Monet 20 Däg
Eugen02Eugen II. Eugen02 0824–827 03022 3 Johr 22 Däg
ValentinValentin Valentin Chilchestaat, Rom 0827
Gregory-IV (cropped).jpg Gregor04Gregor IV. Gregor04 Chilchestaat, Rom 0827–844 17000
Sergius02Sergius II. Sergius02 Chilchestaat, Rom 0844–847 03000
0Johannes08    Johannes VIII. 0Johannes08 0844 Gegepapscht
Pope St. Leo IV (cropped).jpg Leo04Leo IV. (hl.) Leo04 Chilchestaat, Rom 0847–855 08097 8 Johr 3 Monet 7 Däg
Benedikt03Benedikt III. Benedikt03 Chilchestaat, Rom 0855–858 02199 2 Johr 6 Monet 19 Däg
0Anastasius03    Anastasius III. 0Anastasius03 0855 00002 2 Däg Gegepapscht
Nikolaus01Nikolaus I. (hl.) Nikolaus01 Chilchestaat, Rom 0858–867 09200 9 Johr 6 Monet 20 Däg
Hadrian02Hadrian II. Hadrian02 Chilchestaat, Rom 0867–872 05000 4. Konzil vu Konstantinopel, 869–870
Johannes08Johannes VIII. Johannes08 Chilchestaat, Rom 0872–882 10002 10 Johr 2 Däg
Marinus01Marinus I. Marinus01 Chilchestaat, Gallese 0882–884 01149 1 Johr 4 Monet 29 Däg fälschli Martin II.
Hadrian03Hadrian III. (Hl.) Hadrian03 Chilchestaat, Rom 0884–885 01120 1 Johr 4 Monet
Stephan06Stephan V. (VI.) Stephan06 Chilchestaat, Rom 0885–891 06000
FormosusFormosus Formosus Chilchestaat, Ostia 0891–896 04179 4 Johr 5 Monet 29 Däg Vu Stephan VI. uf dr Lyychesinood 897 posthum as Häretiker verdammt, no dr

Schändig vu dr Lyych wider im Petersdom vergrabe, 904 vum Sergius III. e zwait Mal exhumiert, wider no dr Lyycheschändig im Petersdom vergrabe.

Bonifatius06Bonifatius VI. Bonifatius06 Chilchestaat, Rom 0896 00015 15 Däg
Stephan07Stephan VI. (VII.) Stephan07 0896–897 01000 Leichensynode in Rom
RomanusRomanus Romanus Chilchestaat, Gallese 0897 0
Theodor02Theodor II. Theodor02 Chilchestaat, Rom 0897 00020 20 Däg
Johannes09Johannes IX. Johannes09 Chilchestaat, Tivoli 0898–900 02000
0Sergius03    Sergius III. 0Sergius03 0898 Gegepapscht
Benedikt04Benedikt IV. Benedikt04 Chilchestaat, Rom 0900–903 03180 3 Johr 6 Monet
Leo05Leo V. Leo05 0903 00060 2 Monet Isch vum Christophorus gstirzt wore.
0Christophorus    Christophorus 0Christophorus 0903–904 00150 5 Monet Legitimitet nit klar, ender Gegepapscht
Sergius03Sergius III. Sergius03 Chilchestaat, Rom 0904–911 07076 7 Johr 2 Monet 16 Däg
Anastasius03Anastasius III. Anastasius03 Chilchestaat, Rom 0911–913 02060 2 Johr 2 Monet
LandoLando Lando Chilchestaat, Sabina 0913–914 01000
Johannes10Johannes X. Johannes10 Chilchestaat, Tossignano bi Imola 0914–928 14060 14 Johr 2 Monet
Leo06Leo VI. Leo06 Chilchestaat, Rom 0928 00210 7 Monet
Stephan08Stephan VII. (VIII.) Stephan08 Chilchestaat, Rom 0928–931 02060 2 Johr 2 Monet
Johannes11Johannes XI. Johannes11 Chilchestaat, Rom 0931–935 04000 Wahrschyns dr Suhn vum Sergius III.
Leo07Leo VII. Leo07 0936–939 03190 3 Johr 6 Monet 10 Däg
Stephan09Stephan VIII. (IX.) Stephan09 Chilchestaat, Rom 0939–942 03090 3 Johr 3 Monet
Marinus02Marinus II. Marinus02 Chilchestaat, Rom 0942–946 03210 3 Johr 7 Monet Fälschli Martin III.
Agapitus02Agapitus II. Agapitus02 Chilchestaat, Rom 0946–955 09210 9 Johr 7 Monet
Johannes12Johannes XII. Octavian von Spoleto 0955–964 08148 8 Johr 4 Monet 28 Däg Äinzige minderjehrige Papscht
Leo08Leo VIII. Leo08 0963–965 01083 1 Johr 2 Monet 23 Däg As Laie zum Papscht gwehlt
Benedikt05Benedikt V. Benedikt05 Chilchestaat, Rom 0964 00031 1 Monat 1 Tag
Johannes13Johannes XIII. Johannes13 Chilchestaat, Rom 0965–972 06335 6 Johr 11 Monet 5 Däg
Benedikt06Benedikt VI. Benedikt06 Chilchestaat, Rom 0973–974 01000
0Bonifatius07    Bonifatius VII. 0Franco FerruciFranco Ferruci 0974 Gegepapscht
Benedikt07Benedikt VII. Benedikt07 Chilchestaat, Rom 0974–983 09000
Johannes14Johannes XIV. Petrus Canepanova Hailig Remisch Rych, Pavia 0983–984 01000
Bonifatius07Bonifatius VII. Franco Ferruci 0984–985 01000 Isch vorhär Gegepapscht gsii.
Johannes15Johannes XV. Johannes15 Chilchestaat, Rom 0985–996 11000
Gregor05Gregor V. Bruno von Kärnten Hailig Remisch Rych, Stainach im Ennstal 0996–999 02285 2 Johr 9 Monet 15 Däg Erschte dytsche Papscht
0Johannes16    Johannes XVI. 0Johannes PhilagathosJohannes Philagathos Oströmisches Reich, Rossano; griechischer Härchumft 0997–998 01000 Gegepapscht
Silvester02Silvester II. Gerbert von Aurillac Westfrankenreich, Aquitanie, Belliac 0999–1003 04040 4 Johr 1 Monat 10 Däg
Johannes17Johannes XVII. Giovanni Sicco Chilchestaat, Rom 1003
Johannes18Johannes XVIII. Johannes Fasanus Chilchestaat, Rapagnano 1004–1009 05000
Sergius04Sergius IV. Pietro da Albano Chilchestaat, Rom 1009–1012 02312 2 Johr 10 Monet 12 Däg
Benedikt08Benedikt VIII. Theophylakt II. von Tusculum Chilchestaat, Rom (Tusculum) 1012–1024 11330 11 Johr 11 Monet
0Gregor06    Gregor VI. 0Gregor06 Chilchestaat, Rom 1012 Gegepapscht
Johannes19Johannes XIX. Romanus von Tusculum Chilchestaat, Rom (Tusculum) 1024–1032 08000
Benedikt09Benedikt IX. Theophylakt III. von Tusculum Chilchestaat, Rom (Tusculum) 1032–1044 12000 1. Pontifikat
Silvester03Silvester III. Giovani di Sabina Chilchestaat, Rom 1045 00030 1 Monat (?) Legitimitet mit klar.
Benedikt09Benedikt IX. Theophylakt III. von Tusculum Chilchestaat, Rom (Tusculum) 1045 2. Pontifikat
Gregor06Gregor VI. Johannes Gratianus Pierleoni Chilchestaat, Rom 1045–1046 01229 1 Johr 7 Monet 19 Däg
Clemens02Clemens II. Suitger, Graf von Morsleben und Hornburg Hailig Remisch Rych, Sachsen, Hornburg 1046–1047 00285 9 Monet 15 Däg Zweete dytsche Papscht
Benedikt09Benedikt IX. Theophylakt III. von Tusculum Chilchestaat, Rom (Tusculum) 1047–1048 01000 3. Pontifikat, Legitimitet nit klar
Damasus02Damasus II. Poppo von Brixen Hailig Remisch Rych, Herzogtum Bayern, Pildenau 1048 00024 24 Däg Dritte dytsche Papscht
Leon IX (cropped).jpg Leo09Leo IX. (hl.) Bruno Graf von Egisheim-Dagsburg Hailig Remisch Rych, Herzogtum Schwaben, Eguisheim 1049–1054 05067 5 Johr 2 Monet 7 Däg Vierte dytsche Papscht, Morgeländisch Schisma
Victor II PG (cropped).JPG Viktor02Viktor II. Gebhard von Eichstätt Hailig Remisch Rych 1055–1057 02105 2 Johr 3 Monet 15 Däg Fimfte dytsche Papscht
Stephan10Stephan IX. (X.) Friedrich von Lothringen Hailig Remisch Rych, Lothringen 1057–1058 00236 7 Monet 26 Däg Sechste dytsche Papscht us em hitige Lothringe, wird z Frankrych au „franzesische Papscht“ gnännt.
B Nikolaus II2 (cropped).jpg Nikolaus02Nikolaus II. Gerhard von Burgund Hailig Remisch Rych, Königreich Burgund, Savoyen 1058–1061 02231 2 Johr 7 Monet 21 Däg
0Benedikt10    Benedikt X. 0Giovanni Mincio von TusculumGiovanni Mincio von Tusculum Kirchenstaat 1058–1060 02000 Gegepapscht
Alexander02Alexander II. Anselmo da Baggio Heiliges Römisches Reich, Mailand 1061–1073 12200 12 Johr 6 Monet 20 Däg
0Honorius02    Honorius II. 0Pietro Cadalus von ParmaPietro Cadalus von Parma Heiliges Römisches Reich, Verona 1061–1064 03000 Gegepapscht
Gregor7 g.jpg Gregor07Gregor VII. (hl.) Hildebrand von Sovana Heiliges Römisches Reich, Toskana, Sovana 1073–1085 12033 12 Johr 1 Monat 3 Däg Het gege dr Heinrich IV. e Chilchebann uusgsproche (Gang uf Canossa); 1606 hailiggsproche
Clement III - Antipope (cropped).jpg 0Clemens03    Clemens III. 0Wibert von RavennaWibert von Ravenna Parma 1084–1100 16000 isch 1080 uf dr Sinod z Brixen zum Gegepapscht ernännt wore.
Victor III. - Desiderius of Montecassino (cropped).jpg Viktor03Viktor III. (sel.) Dauferius Herzogtum Benevent, Benevent 1086–1087 01113 1 Johr 3 Monet 23 Däg 1887 seliggsproche
Urban02Urban II. (sel.) Odo de Chatillon Frankrych 1088–1099 11137 11 Johr 4 Monet 17 Däg Het zum erschte Chryzzug ufgruefe, 1881 seliggsproche
Paschalis02Paschalis II. Raniero di Bieda Chilchestaat, Bleda di Santa Sofia 1099–1118 18128 18 Johr 4 Monet 8 Däg
0Theodoricus    Theodoricus 0TheoderichTheoderich 1100 Gegepapscht
0Albertus    Albertus 0Albert von SabinaAlbert von Sabina 1102 seliggsproche
0Silvester04    Silvester IV. 0MaginulfMaginulf 1105–1111 06000 seliggsproche
Gelasius02Gelasius II. Johannes Coniulo Fürstentum Capua, Gaeta 1118–1119 01000
0Gregor08    Gregor VIII. 0Mauritius BurdinusMauritius Burdinus 1118–1121 03000 seliggsproche
Calixtus II (cropped).jpg Calixtus02Calixt II. Guido Graf von Burgund Heiliges Römisches Reich, Königreich Burgund, Quingey 1119–1124 05311 5 Johr 10 Monet 11 Däg 1. Laterankonzil, 1123
Honorius02Honorius II. Lamberto Chilchestaat, Bologna 1124–1130 05059 5 Johr 1 Monat 29 Däg
0Coelestin02    Coelestin II. 0Tebaldo BuccapecusTebaldo Buccapecus Chilchestaat, Rom 1124 00001 1 Tag Gegepapscht
B Innozenz II1 (cropped).jpg Innozenz02Innozenz II. Gregorio Papareschi Chilchestaat, Rom 1130–1143 13220 13 Johr 7 Monet 10 Däg 2. Laterankonzil, 1139
0Anaklet02    Anaklet II. 0Pietro PierleoniPietro Pierleoni Chilchestaat, Rom 1130–1138 07341 7 Johr 11 Monet 11 Däg Gegepapscht
0Viktor04    Viktor IV. 0Gregorio Conti von CeccanoGregorio Conti von Ceccano 1138 Gegepapscht
Coelestin02Coelestin II. Guido de Castello Chilchestaat, Città di Castello 1143–1144 00163 5 Monet 13 Däg
Lucius02Lucius II. Gerardo Caccianemici dal Orso Chilchestaat, Bologna 1144–1145 0033311 Monet 3 Däg
Eugen03Eugen III. (sel.) Bernhard Heiliges Römisches Reich, Pisa 1145–1153 08143 8 Johr 4 Monet 23 Däg 1872 seliggsproche
Anastasius04Anastasius IV. Corrado Demetri della Suburra Chilchestaat, Rom 1153–1154 01141 1 Johr 4 Monet 21 Däg
Hadrian04Hadrian IV. Nikolas Breakspear Königreich England, Abbots Langley 1154–1159 04268 4 Johr 8 Monet 28 Däg erschte änglische Papscht
Alexander03Alexander III. Rolando Bandinelli Heiliges Römisches Reich, Toskana, Siena 1159–1181 21353 21 Johr 11 Monet 23 Däg 3. Laterankonzil, 1179
0Viktor04    Viktor IV. 0Octaviano de MontecelloOctaviano de Montecello Chilchestaat, Rom 1159–1164 04253 4 Johr 8 Monet 13 Däg Gegepapscht
0Paschalis03    Paschalis III. 0Guido von CremaGuido von Crema Heiliges Römisches Reich, Crema 1164–1168 04149 4 Johr 4 Monet 29 Däg Gegepapscht
0Calixt03    Calixt III. 0Johannes von StrumaJohannes von Struma Heiliges Römisches Reich, Toskana, Arezzo 1168–1178 09279 9 Johr 9 Monet 9 Däg Gegepapscht
0Innozenz03    Innozenz III. 0Lando von SezzeLando von Sezze Chilchestaat, Sezze 1179–1180 00120 4 Monet (?) Gegepapscht
Lucius III (cropped).jpg Lucius03Lucius III. Ubaldo Heiliges Römisches Reich, Toskana, Lucca 1181–1185 04084 4 Johr 2 Monet 24 Däg
Urban03Urban III. Humbert Crivelli Heiliges Römisches Reich, Mailand 1185–1187 01325 1 Johr 10 Monet 25 Däg
Gregor08Gregor VIII. Albertus de Morra Benevent 1187 000561 Monat 26 Däg
Clemens03Clemens III. Paolo Scolari Chilchestaat, Rom 1187–1191 03101 3 Johr 3 Monet 11 Däg
Coelestin III (cropped).jpg Coelestin03Coelestin III. Giacinto Bobone Chilchestaat, Rom 1191–1198 06279 6 Johr 9 Monet 9 Däg
Innozenz3.jpg Innozenz03Innozenz III. Lothar Conti di Segni Chilchestaat, Kastell Gavignano 1198–1216 18188 18 Johr 6 Monet 8 Däg 4. Laterankonzil, 1215
Giotto - Legend of St Francis - -17- - St Francis Preaching before Honorius III (cropped).jpg Honorius03Honorius III. Cencio Chilchestaat, Rom 1216–1227 10240 10 Johr 8 Monet
Gregory IX (cropped).jpg Gregor09Gregor IX. Ugolino Conti di Segni Chilchestaat, Anagni 1227–1241 14153 14 Johr 5 Monet 3 Däg Näffe vum Papscht Innozenz III.
Coelestin04Coelestin IV. Goffredo Castiglione Heiliges Römisches Reich, Mailand 1241 00017 17 Däg Isch vor dr Weih gstorbe
03 (Sedisvakanz, 2 Johr) 03 1241–1243 02000
Innocent IV - Council of Lyon - 002r detail (cropped).jpg Innozenz04Innozenz IV. Sinibald Fieschi Italie 1243–1254 11162 11 Johr 5 Monet 12 Däg 1. Konzil vu Lyon, 1245
Alexander04Alexander IV. Rainald Graf Segni Italie 1254–1261 06163 6 Johr 5 Monet 13 Däg Näffe vum Papscht Gregor IX.
Urban04Urban IV. Jacques Pantaléon Frankrych 1261–1264 03033 3 Johr 1 Monat 3 Däg
Clemens IV Clemens04Clemens IV. Gui Foucois Frankrych 1265–1268 03294 3 Johr 9 Monet 24 Däg
04(Sedisvakanz, 3 Johr) 04 1268–1271 03000
Gregor X. in Notre Dame, Paris Gregor10Gregor X. (sel.) Tebaldo Visconti Italie 1271–1276 04129 4 Johr 4 Monet 9 Däg 2. Konzil vu Lyon, 1274; 1713 seliggsproche
Innozenz05Innozenz V. (sel.) Pierre de Tarantaise Frankrych 1276 00151 5 Monet 1 Tag 1898 seliggsproche
Hadrian05Hadrian V. Ottobono Fieschi Italie 1276 00038 38 Däg Isch vor dr Weih gstorbe
Johannes21Johannes XXI. Petrus Juliani Portugal 1276–1277 00252 8 Monet 12 Däg
Nikolaus III. in Notre Dame zu Paris Nikolaus03Nikolaus III. Giovanni Gaetano Orsini Italie 1277–1280 02268 2 Johr 8 Monet 28 Däg
Martin04Martin IV. Simon de Brion Frankrych 1281–1285 040364 Johr 1 Monat 6 Däg
PopeOnorioIV.jpg Honorius04Honorius IV. Giacomo Savelli Italie 1285–1287 02001 2 Johr 1 Tag Großnäffe vum Honorius III.
dr Papscht Nikolaus IV. un dr Ricoldo da Monte di Croce Nikolaus04Nikolaus IV. Girolamo Masci Italie 1288–1292 04043 4 Johr 1 Monat 13 Däg
05(Sedisvakanz, 2 Johr) 05 1292–1294 02000
Coelestin05Coelestin V. (hl.) Pietro del Murrone Italie 1294 00155 5 Monet 5 Däg Iberforderet vum Amt zrugdrätte, erschte Eremit as Papscht; 1313 hailiggsproche
Bonifacius VIII - Fresco in Lateran.jpg Bonifatius08Bonifatius VIII. Benedetto Caetani Italie 1294–1303 08287 8 Johr 9 Monet 17 Däg Näffe vum Papscht Alexander IV.
Coronation of Benedict XI.jpg Benedikt11Benedikt XI. (sel.) Nikolaus Boccasini Italie 1303–1304 00255 8 Monet 15 Däg 1736 seliggsproche
Clément V Rome bibliothèque Palatine.jpg Clemens05Clemens V. Bertrand de Got Frankrych 1305–1314 08315 8 Johr 10 Monet 15 Däg Avignon Syt 1309 z Avignon, Konzil vu Vienne, 1311–1312
06(Sedisvakanz, 2½ Johr) 06 1314–1316 02000
John22.jpg Johannes22Johannes XXII. Jacques Duèze Frankrych 1316–1334 18119 18 Johr 3 Monet 29 Däg Avignon z Avignon
0Nikolaus05    Nikolaus V. 0Pietro RainalducciPietro Rainalducci Italie (Chilchestaat) 1328–1330 02103 2 Johr 3 Monet 13 Däg Gegepapscht z Avignon un z Rom
Papa Benedictus Duodecimus.jpg Benedikt12Benedikt XII. Jacques Fournier Frankrych 1334–1342 07125 7 Johr 4 Monet 5 Däg Avignon z Avignon
01 Clément VI (Fresque de la chapelle Saint-Martial du palais des papes).jpg Clemens06Clemens VI. Pierre Roger Frankrych 1342–1352 10209 10 Johr 6 Monet 29 Däg Avignon z Avignon
Innozenz VI.gif Innozenz06Innozenz VI. Étienne Aubert Frankrych 1352–1362 09265 9 Johr 8 Monet 25 Däg Avignon z Avignon
Papa Urbanus Quintus.jpg Urban05Urban V. (sel.) Guillaume de Grimoald Frankrych 1362–1370 08081 8 Johr 2 Monet 21 Däg Avignon z Avignon; 1870 seliggsgsproche
Gregory-XI.jpg Gregor11Gregor XI. Pierre Roger de Beaufort Frankrych 1370–1378 07087 7 Johr 2 Monet 27 Däg Avignon z Avignon, isch 1377 wider uf Rom retuurchuu
Urbanus VI.jpg Urban06Urban VI. Bartolomeo Prignano Italie (Königreich Neapel) 1378–1389 11188 11 Johr 6 Monet 8 Däg Letschter Papscht, wu kai Kardnial gsii isch, Aafang vum Oobeländische Schisma
VIIKelemen.jpg 0Clemens07    Clemens VII. 0Robert Graf von GenfRobert Graf von Genf Frankrych 1378–1394 15357 15 Johr 11 Monet 27 Däg Gegepapscht z Avignon
IX.Bonifac.jpg Bonifatius09Bonifatius IX. Pietro Tomacelli Italie (Königreich Neapel) 1389–1404 14329 14 Johr 10 Monet 29 Däg Schlacht vu Nikopolis (giltet as letschte Chryzzug)
Benedict XIII Papa Luna.jpg 0Benedikt13    Benedikt XIII. 0Pedro Marinez de Luna y GotorPedro Marinez de Luna y Gotor Aragonie 1394–1423 22298 22 Johr 9 Monet 28 Däg Gegepapscht z Avignon
Innocent VII.jpg Innozenz07Innozenz VII. Cosimo dei Migliorati Italie 1404–1406 02019 2 Johr 19 Däg
Gregory XII.jpg Gregor12Gregor XII. Angelo Correr Italie (Republik Venedig) 1406–1415 10348 10 Johr 11 Monet 18 Däg Konzil vu Konschtanz (1414–1418)
Antipope Alexander V (1409-1410).JPG 0Alexander05    Alexander V. 0Pietro PhilargiPietro Philargi Kreta 1409–1410 00307 10 Monet 7 Däg syt em 20. Johrhundert as Gegepapscht zellt, Pisa
Johannes XXIII Gegenpapst.jpg 0Johannes23    Johannes XXIII. 0Baldassare CossaBaldassare Cossa Italie (Königreich Neapel) 1410–1415 05012 5 Johr 12 Däg Syt em 20. Johrhundert as Gegepapscht zellt, Pisa
07(Sedisvakanz, 2 Johr) 07 1415–1417 02000
Pope Martin V.jpg Martin05Martin V. Oddo di Colonna Italie (Chilchestaat) 1417–1431 13099 13 Johr 3 Monet 9 Däg Mit syre Wahl isch s Oobeländisch Schisma zum Änd chuu.
Palma Antipapa Clemens VIII.JPG 0Clemens08    Clemens VIII. 0Gil Sánchez Muñoz y CarbónGil Sánchez Muñoz y Carbón Aragonie 1423–1429 06046 6 Johr 1 Monat 16 Däg Gegepapscht z Avignon
0Benedikt14    Benedikt XIV. 0Bernard GarnierBernard Garnier Frankrych 1425–1430 05000 Gegepapscht z Avignon
PapstEugen.jpg Eugen04Eugen IV. Gabriele Condulmer Italie (Republik Venedig) 1431–1447 15350 15 Johr 11 Monet 20 Däg Konzil vu Basel/Ferrara/Florenz, 1431–1449
Nuremberg chronicles f 242v 2 (Felix V).jpg 0Felix05    Felix V. 0Amadeus VIII. Graf von SavoyenAmadeus VIII. Graf vu Savoyen Savoyen 1439–1449 09152 9 Johr 5 Monet 2 Däg Letschte Gegepapscht
Paus Nicolaas V door Peter Paul Rubens.jpg Nikolaus05Nikolaus V. Tommaso Parentucelli Italie (Ligurie) 1447–1455 08019 8 Johr 19 Däg
Calixtus III - Enea Piccolomini - Pituricchio.jpg Calixtus03Kalixt III. Alfonso Borgia Aragonie 1455–1458 03119 3 Johr 3 Monet 29 Däg
Pintoricchio 014.jpg Pius02Pius II. Enea Silvio Piccolomini Italie (Toskana) 1458–1464 05357 5 Johr 11 Monet 27 Däg
Pietrobarbo.jpg Paul02Paul II. Pietro Barbo Italie (Republik Venedig) 1464–1471 06326 6 Johr 10 Monet 26 Däg Näffe vum Papscht Eugen IV.
Sixtus IV - Melozzo da Forlì 001.jpg Sixtus04Sixtus IV. Francesco della Rovere Italie (Ligurie) 1471–1484 13003 13 Johr 3 Däg Het di Sixtinisch Kapäll böue loo
Innocent VIII.JPG Innozenz08Innozenz VIII. Giovanni Battista Cibo Italie (Republik Genua) 1484–1492 07326 7 Johr 10 Monet 26 Däg
Pope Alexander Vi.jpg Alexander06Alexander VI. Rodrigo Borgia Aragonie 1492–1503 11008 11 Johr 8 Däg Näffe vum Kalixt III.; het dr Savonarola exkommuniziert
PiusIII.jpg Pius03Pius III. Francesco Todeschini Piccolomini Italie (Stadtrepublik Siena) 1503 00027 27 Däg Näffe vum Papscht Pius II.
Pope Julius II.jpg Julius02Julius II. Giuliano della Rovere Italie (Republik Genua) 1503–1513 09109 9 Johr 3 Monet 19 Däg Näffe vum Papscht Sixtus IV., 5. Laterankonzil, 1512–1517
Raffael 040.jpg Leo10Leo X. Giovanni de' Medici Italie (Republik Florenz) 1513–1521 08260 8 Johr 8 Monet 20 Däg Isch hoch verschuldet gstorbe, het dr Martin Luther exkommuniziert
Hadrian VI.jpg Hadrian06Hadrian VI. Adriaan Florisz Boeyens Hailig Remisch Rych 1522–1523 01245 1 Johr 8 Monet 5 Däg Sibte dytsche Papscht
Clement VII. Sebastiano del Piombo. c.1531..jpg Clemens07Clemens VII. Giulio de' Medici Italie (Republik Florenz) 1523–1534 10306 10 Johr 10 Monet 6 Däg Kusäng vum Papscht Leo X., 1527 „Sacco di Roma“
Tizian 083b.jpg Paul03Paul III. Alessandro Farnese Italie (Chilchestaat) 1534–1549 15028 15 Johr 28 Däg Aafang vum Tridentinum, 1. Sitzigsperiod (1545–1547)
Julius III.jpg Julius03Julius III. Giovan Maria Giocci Italie (Chilchestaat) 1550–1555 05048 5 Johr 1 Monat 18 Däg Tridentinum, 2. Sitzigsperiod (1551–1552)
Pope Marcellus II.jpg Marcellus02Marcellus II. Marcello Cervini Italie (Herzogtum Urbino) 1555 00020 20 Däg
Pope Paul IV.jpg Paul04Paul IV. Gian Pietro Carafa Italie (Herzogtum Savoyen) 1555–1559 04086 4 Johr 2 Monet 26 Däg
Ritratto di Pio IV.jpg Pius04Pius IV. Giovanni Angelo Medici Italie (Herzogtum Mailand) 1559–1565 05343 5 Johr 11 Monet 13 Däg Ändi vum Tridentinum, 3. Sitzigsperiod (1561–1563)
El Greco 050.jpg Pius05Pius V. (hl.) Antonio Michele Ghislieri Italie (Herzogtum Savoyen) 1566–1572 06118 6 Johr 3 Monet 28 Däg 1712 hailiggsproche
Gregory XIII.jpg Gregor13Gregor XIII. Ugo Buoncompagni Italie (Herrschaft Bologna) 1572–1585 12328 12 Johr 10 Monet 28 Däg Het anne 1582 dr Gregorianisch Kaländer yygfiert.
Sixtus V.jpg Sixtus05Sixtus V. Felice Peretti di Montalto Italie (Herzogtum Urbino) 1585–1590 05123 5 Johr 4 Monet 3 Däg Drastischi Reforme: hochi Strofe fir Ehbruch un verschideni Vergoo, doderdur hochi Yyname, am Änd ain vu dr rychschte Herrscher z Europa
Urban VII.jpg Urban07Urban VII. Giovanni Battista Castagna Italie (Chilchestaat) 1590 00012 12 Däg Isch vor dr Chrenig Malaria gstorbe
Gregor XIV.jpg Gregor14Gregor XIV. Niccolò Sfondrati Italie (Herzogtum Mailand) 1590–1591 00311 10 Monet 11 Däg
Innocent IX 2.jpg Innozenz09Innozenz IX. Giovanni Antonio Facchinetti Italie (Chilchestaat) 1591 00061 2 Monet 1 Tag
Papst Clemens VIII Italian 17th century.jpg Clemens08Clemens VIII. Ippolito Aldobrandini Italie (Herzogtum Urbino) 1592–1605 13035 13 Johr 1 Monat 5 Däg
Leo XI 2.jpg Leo11Leo XI. Alessandro Ottaviano de' Medici Italie (Republik Florenz) 1605 00026 26 Däg
Pope Paul V.jpg Paul05Paul V. Camillo Borghese Italie (Chilchestaat) 1605–1621 1525215 Johr 8 Monet 12 Däg
Guercino - Pope Gregory XV (ca. 1622-1623) - Google Art Project.jpg Gregor15Gregor XV. Alessandro Ludovisi Italie (Chilchestaat) 1621–1623 02149 2 Johr 4 Monet 29 Däg
Urban VIII.jpg Urban08Urban VIII. Maffeo Barberini Italie (Republik Florenz) 1623–1644 20353 20 Johr 11 Monet 23 Däg Dr Galileo Galilei wird verurdailt.
Diego Velázquez - Portrait of Innocent X - WGA24443.jpg Innozenz10Innozenz X. Giovanni Battista Pamphilj Italie (Chilchestaat) 1644–1655 10113 10 Johr 3 Monet 23 Däg
Alexander VII.jpg Alexander07Alexander VII. Fabio Chigi Italie (Herzogtum Toskana) 1655–1667 12045 12 Johr 1 Monat 15 Däg
Pope Clement IX.jpg Clemens09Clemens IX. Giulio Rospigliosi Italie (Herzogtum Toskana) 1667–1669 02169 2 Johr 5 Monet 19 Däg
Clement X.jpg Clemens10Clemens X. Emilio Altieri Italie (Chilchestaat) 1670–1676 06083 6 Johr 2 Monet 23 Däg
InnocentXI.jpg Innozenz11Innozenz XI. (sel.) Benedetto Odescalchi Italie (Herzogtum Mailand) 1676–1689 12322 12 Johr 10 Monet 22 Däg 1956 seliggsproche
Alexander VIII 1.jpg Alexander08Alexander VIII. Pietro Ottoboni Italie (Republik Venedig) 1689–1691 01116 1 Johr 3 Monet 26 Däg
Innocent XII.jpg Innozenz12Innozenz XII. Antonio Pignatelli Italie (Königreich Neapel) 1691–1700 09075 9 Johr 2 Monet 15 Däg
Clement XI.jpg Clemens11Clemens XI. Giovanni Francesco Albani Italie (Chilchestaat) 1700–1721 20114 20 Johr 3 Monet 24 Däg Erschter albanischstämmige Papscht
InnocientXIII.jpg Innozenz13Innozenz XIII. Michelangelo dei Conti Italie (Chilchestaat) 1721–1724 02295 2 Johr 9 Monet 25 Däg
Benedict XIII.jpg Benedikt13Benedikt XIII. Pietro Francesco Orsini Italie (Königreich Neapel) 1724–1730 05263 5 Johr 8 Monet 23 Däg
Pope Clement XII, portrait.jpg Clemens12Clemens XII. Lorenzo Corsini Italie (Herzogtum Toskana) 1730–1740 09204 9 Johr 6 Monet 24 Däg
Benoit XIV.jpg Benedikt14Benedikt XIV. Prospero Lorenzo Lambertini Italie (Chilchestaat) 1740–1758 17256 17 Johr 8 Monet 16 Däg
Papa Clemente XIII Rezzonico.jpg Clemens13Clemens XIII. Carlo della Torre Rezzonico Italie (Republik Venedig) 1758–1769 10207 10 Johr 6 Monet 27 Däg
Clemens XIV.PNG Clemens14Clemens XIV. Giovanni Vincenzo Antonio Ganganelli Italie (Chilchestaat) 1769–1774 05123 5 Johr 4 Monet 3 Däg
Papst pius vi.jpg Pius06Pius VI. Giovanni Angelo Graf Braschi Italie (Chilchestaat) 1775–1799 24224 24 Johr 7 Monet 14 Däg 1796 vu dr franzesische Bsatzer verbannt, derno uf Frankrych deportiert
Jacques-Louis David 018.jpg Pius07Pius VII. Luigi Barnaba Niccolò Maria Graf Chiaramonti Italie (Chilchestaat) 1800–1823 23156 23 Johr 5 Monet 6 Däg
Pope Leo XII.PNG Leo12Leo XII. Annibale Sermattei della Genga Italie (Chilchestaat) 1823–1829 05133 5 Johr 4 Monet 13 Däg
Pope Pius VIII.PNG Pius08Pius VIII. Francesco Saverio Castiglioni Italie (Chilchestaat) 1829–1830 01240 1 Johr 7 Monet 30 Däg
Gregory XVI.jpg Gregor16Gregor XVI. Bartolomeo Alberto Cappellari Italie (Republik Venedig) 1831–1846 15120 15 Johr 3 Monet 30 Däg Letschte Nit-Bischof, wu zum Papscht gwehlt woren isch
Pio-ix.jpg Pius09Pius IX. (sel.) Giovanni Maria Mastai-Ferretti Italie (Chilchestaat) 1846–1878 31205 31 Johr 6 Monet 25 Däg S lengscht noogwise Pontifikat in dr Gschicht (11.559 Däg), 1. Vatikanisch Konzil, 1869–1870; 2000 seliggsproche
Leo XIII.jpg Leo13Leo XIII. Vincenzo Gioacchino Pecci Italie (Chilchestaat) 1878–1903 25150 25 Johr 5 Monet
Papst Pius X-01..jpg Pius10Pius X. (hl.) Giuseppe Melchiorre Sarto Italie (Lombardo-Venetie) 1903–1914 11016 11 Johr 16 Däg 1954 hailiggsproche
Benedict xv pontifex.jpg Benedikt15Benedikt XV. Giacomo della Chiesa Italie (Chenigrych Sardinie) 1914–1922 07139 7 Johr 4 Monet 19 Däg
Pius PP. XI Achille Ratti 6.II.1922-10.II.1939.jpg Pius11Pius XI. Achille Ambrogio Damiano Ratti Italie (Lombardo-Venetie) 1922–1939 17004 17 Johr 4 Däg Lateranverdreg
Pio XII Pacelli.jpg Pius12Pius XII. Eugenio Maria Giuseppe Giovanni Pacelli Italie 1939–1958 19217 19 Johr 7 Monet 7 Däg
Pope John XXIII - 1959.jpg Johannes23Johannes XXIII. (hl.) Angelo Giuseppe Roncalli Italie 1958–1963 04216 4 Johr 7 Monet 6 Däg Aafang vum 2. Vatikanische Konzil 1962; 2014 hailiggsproche
Paolovi.jpg Paul06Paul VI. (hl.) Giovanni Battista Enrico Antonio Maria Montini Italie 1963–1978 15051 15 Johr 1 Monat 21 Däg Ändi vum 2. Vatikanische Konzil 1965; 2018 hailiggsproche
Albino Luciani, 1969 (3).jpg JohannesPaul01Johannes Paul I. Albino Luciani Italie 1978 00033 33 Däg Isch 33 Däg no syre Wahl gstorbe; erschte Papscht mit Doppelname un ainzige Papscht, wu d Ornigszahl „I.“ in sy Name ufgnuu het
JohannesPaulII.jpg JohannesPaul02Johannes Paul II. (hl.) Karol Józef Wojtyła Polen 1978–2005 26167 26 Johr 5 Monet 17 Däg erschte polnische Papscht; 2014 hailiggsproche
BentoXVI-30-10052007 (cropped).jpg Benedikt16Benedikt XVI. Joseph Aloisius Ratzinger Deutschland 2005–2013 07309 7 Johr 10 Monet 9 Däg Achte dytsche Papscht; het am 28. Februar 2013 uf s Amt verzichtet.
Pope Francis in March 2013 (cropped).jpg FranziskusFranziskus Jorge Mario Bergoglio Argentinie seit 2013 99999Vorlage:Dägsdifferenz Däg (bis hite) erschte latynamerikanische Papscht; erschte Papscht us em Jesuitenorde

Weblink[ändere | Quälltäxt bearbeite]

 Commons: Päpscht – Sammlig vo Multimediadateie
Information icon.svg Dä Artikel basiert uff ere fräie Übersetzig vu dere Version vum Artikel „Liste_der_Päpste“ vu de dütsche Wikipedia. E Liste vu de Autore un Versione isch do z finde.