Liste unabhängiger Staaten nach Fläche

Us der alemannische Wikipedia, der freie Dialäkt-Enzyklopedy
Hops zue: Navigation, Suech

Uf dere Siite befindet sich e nach dr Flächi sortierti Lischte vo allne Schtaate vo dr Welt. Alli Wert beziehnd sich uf s Schtaatsgebiet in km². Die Reihefolg bi blosser Berücksichtigung vo dr reine Landflächi vo de jewiilige Schtaate wär e anderi, biischpiilswiis läg dänn China vor de USA.

Um d Flächeaagabe mitenand vergliiche zu chönne, isch als Quelle einheitlich s jewiilig aktuelle CIA World Factbook verwendet worde. Die Schtaate, wie international nöd vollschtändig als souverän iizschtufende Cookinsle und Niue sind bi ihrem Muetterland (Neuseeland) gnännt, gliichs gilt für di international nur teilwiis anerchännte Weschtsahara (lueg bi Marokko) und alle Überseegebiet vo Schtaate.

Nr. Landesname Flächi in km²
1 RusslandRussland Russland 17.075.400
2 Kanada Kanada 9.984.670
3 China China 9.596.640
Hongkong 1.092
Macao 39
insgsamt 9.598.091
4 Flagge der Vereinigten Staaten von AmerikaUSA Vereinigti Staate vu Amerika 7.761.475
Amerikanischi Jungfereinsle 352
Amerikanisch-Samoa 199
Bakerinsel 1
Guam 549
Howlandinsel 1
Jarvis 4
Johnstoninsel 3
Kingmanriff 1
Midwayinseln 6
Navassa 5
Nördligi Mariane 477
Palmyra 12
Wake 6
Alaska 1.570.507
Hawaii 40.628
insgsamt 9.373.967
5 Brasilien Brasilie 8.547.906
6 Australien Auschtralie 7.692.030
Ashmore- un cartierinsle 5
Kokosinsle 14
Korallemeerinsle 3
Heard un McDonaldinsle 412
Norfolkinsle 34
Wihnachtsinsle 135
insgsamt 7.692.633
7 Indien Indie 3.287.263
8 Argentinien Argentinie 2.780.400
9 Kasachstan Kasachstan 2.717.300
10 Algerie 2.381.741
11 Demokratischi Republik Kongo 2.344.885
12 Grönland 2.166.086
13 Saudi-Arabie 2.240.000
14 Mexiko 1.953.162
15 Indonesie 1.912.988
16 Sudan Sudan 1.886.068
17 Libye 1.775.500
18 Iran 1.648.000
19 Mongolei 1.566.600
20 Peru 1.285.216
21 Tschad 1.284.000
22 Niger 1.267.000
23 Angola 1.246.700
24 Mali 1.240.192
25 Südafrika 1.219.080
26 Kolumbie 1.141.748
27 Äthiopie 1.133.380
28 Bolivie 1.098.581
29 Mauretanie 1.030.700
30 Egypte 1.002.000
31 Tansania 945.087
32 Nigeria 923.768
33 Venezuela 912.050
34 Namibia 824.292
35 Mosambik 799.380
36 Pakistan 796.095
37 Türkei 779.452
38 Chile 756.096
39 Sambia 752.614
40 Myanmar (Burma) 676.552
41 Afghanistan 652.225
42 Süd Sudan 644.329
43 Frankrych 551.500
Französisch-Guayana 91.000
Guadeloupe 1.628
Martinique 1.128
Mayotte 374
Réunion 2.517
insgsamt 643.801
44 Somalia 637.657
45 Zändralafrikanischi Republik 622.984
46 Ukraine 603.700
47 Madagaskar 587.041
48 Botsuana 581.730
49 Kenia 580.367
50 Jeme 536.869
51 Thailand 513.115
52 Spanie 504.782
53 Turkmenistan 488.100
54 Kamerun 475.442
55 Papua-Neuguinea 462.840
56 Schwede 449.964
57 Usbekistan 447.400
58 Marokko 446.300
59 Irak 438.317
60 Paraguay 406.752
61 Simbabwe 390.757
62 Japan 377.837
63 Dütschland 357.031
64 Republik Kongo 342.000
65 Finnland 338.144
66 Vietnam 331.114
67 Malaysia 329.733
68 Norwege 323.802
69 Elfebeichüste 322.462
70 Pole 312.685
71 Oman 309.500
72 Idalie 301.336
73 Philippine 300.000
74 Burkina Faso 274.200
75 Neuseeland 267.710
76 Gabun 267.667
77 Westsahara 266.000
78 Ecuador 256.370
79 Guinea 245.857
80 Vereinigts Chönigriich 241.930
Anguilla 102
Britischs Territorium im Indische Ozean 60
Britischi Jungfereinsle 153
Bermuda 53
Falklandinsle 12.173
Gibraltar 6
Guernsey 78
Jersey 116
Kaimaninsle 262
Man 572
Montserrat 102
Pitcairninsle 47
St. Helena 410
Südgeorgie un di Südlige Sandwichinsle 3.903
Turks- un Caicosinsle 430
insgsamt 261.377
81 Uganda 241.548
82 Ghana 238.537
83 Rumänie 238.391
84 Laos 236.800
85 Guyana 214.969
86 Wißrussland 207.595
87 Kirgisistan 199.900
88 Senegal 196.722
89 Syrie 185.180
90 Kambodscha 181.035
91 Uruguay 176.215
92 Suriname 163.820
93 Tunesien 163.610
94 Bangladesch 147.570
95 Nepal 147.181
96 Tadschikistan 143.100
97 Griecheland 131.957
98 Nicaragua 130.370
99 Nordkorea 122.762
100 Malawi 118.484
101 Eritrea 117.600
102 Benin 112.622
103 Honduras 112.492
104 Liberia 111.369
105 Bulgarie 110.994
106 Kuba 110.860
107 Guatemala 108.889
108 Island 103.000
109 Südkorea 99.313
110 Ungarn 93.030
111 Portugal 92.345
112 Jordanie 89.342
113 Serbie 88.361
114 Aserbaidschan 86.600
115 Östriich 83.871
116 Vereinigti Arabischi Emirat 83.600
117 Tschechei 78.867
118 Panama 75.517
119 Sierra Leone 71.740
120 Republik Irland 70.273
121 Georgie 69.700
122 Sri Lanka 65.610
123 Litaue 65.301
124 Lettland 64.589
125 Spitzberge (Norwege) 62.045
126 Togo 56.785
127 Kroatie 56.542
128 Bosnie un Herzegowina 51.129
129 Costa Rica 51.100
130 Slowakei 49.034
131 Dominikanischi Republik 48.422
132 Estland Eschtland 45.227
133 Dänemark Dänemark 43.096
Färöer 1.399
Grönland 2.166.086
insgsamt 2.210.581
134 Niederlande Niiderlande 41.526
Aruba 193
Niderländischi Antille 960
insgsamt 42.679
135 Schweiz Schwiiz 41.285
136 Bhutan 38.394
137 Guinea-Bissau 36.125
138 Taiwan 35.980
139 Moldawie 33.843
140 Belgien Belgie 32.545
141 Lesotho 30.355
142 Armenie 29.800
143 Salomone 28.896
144 Albanien Albanie 28.748
145 Äquatorialguinea 28.051
146 Burundi 27.834
147 Haiti 27.750
148 Ruanda 26.338
149 Mazedonien Mazedonie 25.713
150 Dschibuti 23.200
151 Belize 22.965
152 El Salvador 21.041
153 Israel 20.770
Paleschtinensische Autonomiigebiet ca. 2.700 bis 6.300
154 Slowenien Slowenie 20.253
155 Neukaledonien 18.575
156 Fidschi 18.376
157 Kuwait 17.818
158 Swasiland 17.363
159 Osttimor 15.007
160 Bahamas 13.939
161 Montenegro 13.812
162 Vanuatu 12.190
163 Falkland (Islas Malvinas) 12.173
164 Katar 11.437
165 Gambia 11.295
166 Jamaika 10.991
Kosovo Kosovo 10.887
167 Libanon 10.452
168 Zypere 9.251
169 Puerto Rico 8.870
170
171
172
173 Brunei 5.765
174 Trinidad un Tobago 5.128
175 Kap Verde 4.036
176
177
178 Samoa 2.831
179 Luxemburg Luxeburg 2.586
180 Mauritius 2.040
181 Komore 1.862
182
183
184 São Tomé un Príncipe 1.001
185
186 Kiribati 811
187 Bahrain 760
188 Dominica 751
189 Tonga 748
190 Singapur 697
191 Mikronesie 700
192 St. Lucia 616
193
194
195 Andorra Andorra 468
196
197 Palau 508
198 Seychelle 454
199
200 Antigua und Barbuda 442
201 Barbados 430
202
203 St. Vincent un d'Grenadine 389
204
205
206 Grenada 345
207 Malta Malta 316
208
209 Maledive 298
210
211 St. Kitts un Nevis 269
217 Marshallinsle 181
219 Liechtenstein Liechteschtei 160
227 San Marino San Marino 61,2
236 Tuvalu 26
237 Nauru 21
248 Monaco Monaco 2,00
249 Vatikanstadt Vatikanschtadt 0,44

Lueg au[ändere | Quälltäxt bearbeite]

Dä Artikel basiert uff ere fräie Übersetzig vum Artikel „Liste_unabhängiger_Staaten_nach_Fläche“ vu de dütsche Wikipedia.

E Liste vu de Autore un Versione isch do z finde.