Liste unabhängiger Staaten nach Bevölkerungsdichte

Us der alemannische Wikipedia, der freie Dialäkt-Enzyklopedy
Hops zue: Navigation, Suech
Weltkarte mit Bevölkerungsdichten
Dialäkt: Züridütsch (See)

Die Siite zeigt e Lischte vo allne unabhängige Schtaate vo dr Welt, gordnet nach ihrer Bevolkerigsdichti.

D Bevolkerigsdichti isch in Iiwohner/km² aageeh. I dr Berechnig sind di abhängige Territorie nöd iibegriffe, insbesunderi fehled bi dr Flächi vo dr Erde Grönland und d Antarktis. Zellt mer die fascht unbesiedlete Gebiet mit, sinkt di weltwiiti Bevölkerigsdichti mit Grönland uf 47,1 mit dr Antarktis uf öppe 43 Iiwohner je km².

E vergliichbari Lischte iischliesslich de abhängige Gebiet (allerdings ohni Rangschtelle) isch i dr englische Version z finde.

D Berechnig erfolgt mit de Bevölkerigszahle us em CIA World Factbook 2005, so dass d Werte vergliichbar sind. Di exakte Zahle bi de meischte Schtaate ergänd sich dur d Hochrechnig uf de gliichi Ziitpunkt. Die sind au für die Lischte verwendet worde. Für viili Schtaate exischtiered jedoch abwiichendi Zahle, bi grössere Differenze wäred d Bevölkerigsdichte entschprechend andersch.

Di aaggehni Bevölkerigsdichti git immer nur Durchschnittswert aa. I mänge Länder isch d Bevölkerig sehr ungliichmässig verteilt, in Ägypte zum Biischpiil lebt fascht niemerd i dr Wüeschti, während im Niltal und -delta meeh als 1'000 Iiwohner je km² wohned. Da isch in dr unden aagefüehrte Lischte nöd berücksichtigt.

Schtaate mit gliicher Bevölkerigsdichti erhalted die gliich Plazierig, werde für di aaschlüüssende Platzierige aber mitzellt.

Nr. Landesname Flächi in km² Iiwohner I./km²
1 Fürschtetum Monaco 1,95 32.409 16.620
2 Singapur 683 4.425.720 6.480
3 Vatikanstadt 0,44 932 2.118
4 Malta 316 398.534 1.261
5 Maledive 298 349.106 1.171
6 Bangladesch 147.570 144.319.628 978
7 Bahrain 711 688.345 968
8 Barbados 430 278.870 649
9 Taiwan 35.980 22.894.384 636
10 Nauru 21 13.048 621
11 Mauritius 2.040 1.230.602 603
12 Südkorea 99.313 48.640.671 490
13 San Marino 61 28.880 473
14 Tuvalu 26 11.636 448
15 Niderland 41.526 16.407.491 395
16 Libanon 10.452 3.826.018 366
17 Komore 1.862 671.247 360
18 Japan 377.837 127.417.244 337
19 Indie 3.287.263 1.080.264.388 329
20 Marshallinsle 181 59.071 326
21 Ruanda 26.338 8.440.820 320
22 El Salvador 21.041 6.704.932 319
23 Belgie 32.545 10.364.388 318
24 Sri Lanka 65.610 20.064.776 306
25 St. Vincent un d'Grenadine 389 117.534 302
26 Israel 20.991 6.276.883 299
27 Philippine 300.000 87.857.473 293
28 Haiti 27.750 8.121.622 293
29 Burundi 27.834 7.795.426 280
30 St. Lucia 616 166.312 270
31 Grenada 345 89.502 259
32 Vietnam 331.114 83.535.576 252
33 Jamaika 10.991 2.735.520 249
34 Vereinigts Chönigriich 242.910 60.441.457 249
35 Dütschland 357.023 82.431.390 231
36 Liechtestei 160 33.717 211
37 Trinidad un Tobago 5.128 1.075.066 210
38 Pakistan 796.095 162.419.946 204
39 Italie 301.336 58.103.033 193
40 Nepal 147.181 27.676.547 188
41 Dominikanischi Republik 48.422 9.049.595 187
42 Nordkorea 122.762 22.912.177 187
43 São Tomé un Príncipe 1.001 187.410 187
44 Schwiz 41.285 7.489.370 181
45 Luxeburg 2.586 468.571 181
46 Seychelle 454 81.188 179
47 Antigua un Barbuda 442 68.722 155
48 Mikronesie 700 108.105 154
49 Andorra 468 70.549 151
50 Tonga 748 112.442 150
51 St. Kitts un Nevis 269 38.958 145
52 Gambia 11.295 1.595.086 141
53 Nigeria 923.768 128.765.768 139
54 Volksrepublik China 9.571.302 1.306.313.812 136
55 Guatemala 108.889 14.655.189 135
56 Moldawie 33.843 4.455.421 132
57 Kuwait 17.818 2.335.648 131
58 Tschechei 78.866 10.241.138 130
59 Thailand 513.115 65.444.371 128
60 Kiribati 811 103.092 127
61 Serbie 88.361 10.394.026 127
62 Dänemark 43.096 5.432.335 126
63 Indonesie 1.912.988 241.973.879 126
64 Pole 312.685 38.635.144 124
65 Albanie 28.748 3.563.112 124
66 Portugal 92.345 10.566.212 114
67 Uganda 241.548 27.269.482 113
68 Frankriich 543.965 60.656.178 112
69 Slowakei 49.034 5.431.363 111
70 Ungarn 93.030 10.006.835 108
71 Malawi 118.484 12.707.464 107
72 Kap Verde 4.036 418.224 104
73 Kuba 110.860 11.346.670 102
74 Armenie 29.800 2.982.904 100
75 Togo 56.785 5.681.519 100
76 Syrien 185.180 18.448.752 100
77 Slowenie 20.273 2.011.070 99
78 Östriich 83.871 8.184.691 98
79 Rumänie 238.391 22.329.977 94
80 Dominica 751 69.029 92
81 Aserbaidschan 86.600 7.911.974 91
82 Türkei 780.580 70.009.669 89
83 Ghana 239.460 21.029.853 88
84 Zypere 9.251 780.133 84
85 Sierra Leone 71.740 6.017.643 84
86 Mazedonie 25.333 2.045.262 81
87 Griecheland 131.957 10.668.354 81
88 Spanie 504.782 40.341.462 80
89 Kroatie 56.542 4.495.904 80
90 Bosnie un Herzegowina 51.129 4.025.476 79
91 Costa Rica 51.100 4.016.173 79
92 Ukraine 603.700 47.425.336 79
93 Egypte 1.001.450 77.505.756 77
94 Kambodscha 181.040 13.607.069 75
95 Katar 11.437 863.051 75
96 Marokko 446.550 32.725.847 73
97 Malaysia 329.750 23.953.136 73
98 Osttimor 15.007 1.040.880 69
99 Swasiland 17.363 1.173.900 68
100 Bulgarie 110.910 7.450.349 67
101 Georgie 69.700 4.677.401 67
102 Benin 112.620 7.460.025 66
103 Ethiopie 1.127.127 73.053.286 65
104 Brunei 5.770 372.361 65
105 Myanmar 678.500 42.909.464 63
106 Jordanie 92.300 5.759.732 62
107 Honduras 112.090 6.975.204 62
108 Tunesie 163.610 10.074.951 62
109 Lesotho 30.355 1.867.035 62
110 Samoa 2.944 177.287 60,2
111 Usbekistan 447.400 26.851.195 60
112 Irak 437.072 26.074.906 59,7
113 Kenia 582.650 33.829.590 58,1
114 Irland 70.280 4.015.676 57,1
115 Senegal 196.190 11.126.832 56,7
116 Litaue 65.200 3.596.617 55,2
117 Mexiko 1.972.550 106.202.903 53,8
118 Elfebeichüste 322.460 17.298.040 53,6
119 Burkina Faso 274.200 13.925.313 50,8
120 Tadschikistan 143.100 7.163.506 50,1
121 Wißrussland 207.600 10.300.483 49,6
122 Fidschi 18.270 893.354 48,9
123 Bhutan 47.000 2.232.291 47,5
124 Ecuador 283.560 13.363.593 47,1
125 Montenegro 13.812 621.000 47
126 Afghanistan 647.500 29.928.987 46,2
127 Palau 458 20.303 44,3
128 Nicaragua 129.494 5.465.100 42,2
129 Iran 1.648.000 68.017.860 41,3
130 Tansania 945.087 36.766.356 38,9
131 Jeme 527.970 20.727.063 39,3
132 Guinea-Bissau 36.120 1.416.027 39,2
133 Panama 78.200 3.039.150 38,9
134 Guinea 245.857 9.467.866 38,5
135 Kolumbie 1.138.910 42.954.275 37,7
136 Eritrea 121.320 4.561.599 37,6
137 Südafrika 1.219.912 44.344.136 36,4
138 Lettland 64.589 2.290.237 35,5
139 Kamerun 475.440 16.380.005 34,5
140 Simbabwe 390.580 12.746.990 32,6
141 Liberia 111.370 3.482.211 31,3
142 Vereinigti Arabischi Emirat 82.880 2.563.212 30,9
143 Vereinigti Staate 9.631.418 300.001.134 30,7
143 Madagaskar 587.040 18.040.341 30,7
145 Estland 45.226 1.332.893 29,5
146 Venezuela 912.050 25.375.281 27,8
147 Laos 236.800 6.217.141 26,3
148 Kirgisistan 198.500 5.146.281 25,9
149 Demokratischi Republik Kongo 2.345.410 60.085.804 25,6
150 Mosambik 801.590 19.406.703 24,2
151 Brasilie 8.511.965 186.112.794 21,9
152 Peru 1.285.220 27.925.628 21,7
153 Bahamas 13.940 301.790 21,6
154 Chile 756.950 15.980.912 21,1
155 Dschibuti 23.000 476.703 20,7
156 Schwede 449.964 9.001.774 20,0
157 Uruguay 176.220 3.415.920 19,3
158 Äquatorialguinea 28.051 535.881 19,1
159 Salomone 28.450 538.032 18,9
160 Vanuatu 12.200 205.754 16,8
161 Sudan 2.505.810 40.187.486 16,0
162 Paraguay 406.750 6.347.884 15,6
163 Finnland 338.145 5.223.442 15,4
164 Neuseeland 268.680 4.035.461 15,0
165 Sambia 752.614 11.261.795 14,9
166 Argentinie 2.766.890 39.537.943 14,2
167 Norwege 324.220 4.593.041 14,1
167 Oman 212.460 3.001.583 14,1
169 Algerie 2.381.740 32.531.853 13,6
170 Saudi-Arabie 1.960.582 26.417.599 13,4
170 Somalia 637.657 8.591.629 13,4
172 Belize 22.966 279.457 12,1
173 Papua-Neuguinea 462.840 5.545.286 11,9
174 Turkmenistan 488.100 4.952.081 10,1
175 Mali 1.240.000 12.291.529 9,9
176 Niger 1.267.000 11.665.937 9,2
177 Angola 1.246.700 11.190.716 8,9
178 Republik Kongo 342.000 3.039.126 8,8
179 Russland 17.075.200 143.420.309 8,4
180 Bolivie 1.098.580 8.857.870 8,0
181 Tschad 1.284.000 9.826.419 7,6
182 Zändralafrikanischi Republik 622.984 3.799.897 6,1
183 Kasachstan 2.717.300 15.185.844 5,6
184 Gabun 267.667 1.389.201 5,1
185 Guyana 214.970 765.283 3,6
186 Kanada 9.984.670 32.805.041 3,3
187 Libye 1.759.540 5.765.563 3,2
188 Mauretanie 1.030.700 3.086.859 3,0
189 Island 103.000 296.737 2,9
190 Suriname 163.270 438.144 2,7
190 Botswana 600.370 1.640.115 2,7
192 Australie 7.686.850 20.090.437 2,6
193 Namibia 825.418 2.030.692 2,4
194 Mongolei 1.564.116 2.791.272 1,7
Erde (numme landfläche ohni
Grönland un Antarktis)
133.200.000 6.379.157.361 47,9

Lüeg au[ändere | Quälltäxt bearbeite]