Liste unabhängiger Staaten nach Einwohnerzahl

Us der alemannische Wikipedia, der freie Dialäkt-Enzyklopedy
Hops zue: Navigation, Suech

D Lischte vo de unabhängige Schtaate nach Iiwohnerzahl füehrt alli unabhängige Schtaate vo dr Erde gordnet nach der Iiwohnerzahl uuf. Di Date sind em CIA World Factbook 2005 entnaah und beziehnd sich uf de Schtand vom Juli 2005. Di international anerchännte 194 unabhängige Schtaate sind aufglischtet worde, nöd vollschtändig anerchännti oder abhängigi Schtaate sind bi ihrem Mueterland z finde. D Gsamtiiwohnerzahl mit abhängige Gebiete isch zwar au uufgfüehrt, d Rangfolg richtet sich aber nach em Mueterland. D Iiwohnerzahle sind, trotz de Aagabe bis auf de Iiwohner gnau, als Schätzige z betrachte.

Nr. Landesname Iiwohnerzahl
- Welt 6.446.131.400
- Organisation vo der islamische Konferenz 1.557.379.034
1 Volksrepublik China
Hongkong
Macao
Gesamt
1.306.313.812
6.898.686
449.198
1.313.661.696
2 Indie 1.080.264.388
- Afrikanischi Union 766.848.000
- Europäischi Union 456.953.258
- Arabischi Liga 388.566.379
3 Vereinigte Staaten
Amerikanisch-Samoa
Guam
Nördligi Mariane
Puerto Rico
Amerikanischi Jungfereinsle
Gsamt
295.734.134
57.881
168.564
80.362
3.911.299
108.708
300.060.948
4 Indonesie 241.973.879
5 Brasilie 186.112.794
6 Pakistan 162.419.946
7 Bangladesch 144.319.628
8 Russland 143.420.309
9 Nigeria 128.765.768
10 Japan 127.417.244
11 Mexiko 106.202.903
12 Philippine 87.857.473
13 Vietnam 83.535.576
14 Dütschland 82.431.390
15 Egypte 77.505.756
16 Türkei 74.709.412
17 Ethiopie 73.053.286
18 Iran 68.017.860
19 Thailand 64.185.502
20 Demokratischi Republik Kongo 60.764.490
21 Frankreich
Französisch-Guayana
Französisch-Polynesie
Guadeloupe
Martinique
Mayotte
Neukaledonien
Réunion
St. Pierre und Miquelon
Wallis und Futuna
Gsamt
60.656.178
195.506
270.485
448.713
432.900
193.633
216.494
776.948
7.012
16.025
63.213.894
22 Vereinigts Chönigriich
Anguilla
Britischi Jungfereinsle
Bermuda
Kaimaninsle
Falklandinsle
Gibraltar
Guernsey
Man
Jersey
Montserrat
Pitcairninsle
St. Helena
Turks- un Caicosinsle
Gsamt
60.441.457
13.254
22.643
65.365
44.270
2.967
27.884
65.228
75.049
90.812
9.341
45
7.460
20.556
60.886.331
23 Italie 58.103.033
24 Südkorea 48.640.671
25 Ukraine 46.996.765
26 Myanmar 46.996.558
27 Südafrika 44.344.136
28 Kolumbie 42.954.279
29 Spanie 40.341.462
30 Sudan 40.187.486
31 Argentinie 39.537.943
32 Pole 38.557.984
33 Tansania 36.766.356
34 Kenia 33.829.590
35 Kanada 32.805.041
36 Marokko
Westsahara
Gsamt
32.725.847
273.008
32.998.885
37 Algerie 32.531.853
38 Afghanistan 29.928.987
39 Peru 27.925.628
40 Nepal 27.676.547
41 Uganda 27.269.482
42 Usbekistan 26.851.195
43 Saudi-Arabie 26.417.599
44 Irak 26.074.906
45 Venezuela 25.375.281
46 Malaysia 23.953.136
47 Nordkorea 22.912.177
48 Taiwan 22.894.384
49 Rumänie 22.329.977
50 Ghana 21.946.247
51 Jeme 20.727.063
52 Australie
Wihnachtsinsle
Kokosinsle
Norfolkinsle
Gsamt
20.090.437
361
628
1.828
20.093.254
53 Sri Lanka 20.064.776
54 Mosambik 19.406.703
55 Syrie 18.448.752
56 Madagaskar 18.040.341
57 Elfebeichüste 17.298.040
58 Kamerun 16.988.132
59 Niderland
Aruba
Niderländischi Antille
Gsamt
16.407.491
71.566
219.958
16.699.015
60 Chile 15.980.912
61 Kasachstan 15.185.844
62 Kambodscha 13.636.398
63 Burkina Faso 13.491.736
64 Ecuador 13.363.593
65 Malawi 12.707.464
66 Niger 12.162.856
67 Simbabwe 12.160.782
68 Guatemala 12.013.907
69 Angola 11.827.315
70 Senegal 11.706.498
71 Mali 11.415.261
72 Kuba 11.346.670
73 Sambia 11.261.795
74 Griecheland 10.668.354
75 Portugal 10.566.212
76 Serbie 10.394.026
77 Belgien 10.364.388
78 Wißrussland 10.300.483
79 Tschechien 10.241.138
80 Tschechei 10.074.951
81 Ungarn 10.006.835
82 Tschad 9.657.069
83 Guinea 9.452.670
84 Dominikanischi Republik 9.049.595
85 Schwede 9.001.774
86 Bolivie 8.857.870
87 Somalia 8.591.629
88 Ruanda 8.440.820
89 Östriich 8.184.691
90 Haiti 8.121.622
91 Aserbaidschan 7.911.974
92 Burundi 7.795.426
93 Benin 7.649.360
94 Schwiz 7.489.370
95 Bulgarie 7.450.349
96 Honduras 7.167.902
97 Tadschikistan 7.163.506
98 El Salvador 6.704.932
99 Paraguay 6.347.884
100 Israel
Gasastreife
Westjordanland
Gsamt
6.276.883
1.376.289
2.385.615
10.038.787
101 Laos 6.217.141
102 Sierra Leone 5.867.426
103 Libye 5.765.563
104 Jordanie 5.759.732
105 Togo 5.681.519
106 Papua-Neuguinea 5.545.268
107 Nicaragua 5.465.100
108 Dänemark
Grönland
Färöer
Gsamt
5.432.335
56.375
46.962
5.535.672
109 Slowakei 5.431.363
110 Finnland 5.223.442
111 Kirgisistan 5.146.281
112 Turkmenistan 4.952.081
113 Georgie 4.677.401
114 Eritrea 4.669.638
115 Norwege 4.593.041
116 Kroatie 4.495.904
117 Moldawie 4.455.421
118 Bosnie un Herzegowina 4.430.494
119 Singapur 4.425.720
120 Zendralafrikanischi Republik 4.237.703
121 Neuseeland
Cookinsle
Niue
Tokelau
Gsamt
4.035.461
21.388
2.166
1.392
4.060.407
122 Costa Rica 4.016.173
123 Irland 4.015.676
124 Libanon 3.826.018
125 Republik Kongo 3.602.269
126 Litaue 3.596.617
127 Albanie 3.563.112
128 Uruguay 3.415.920
129 Panama 3.140.232
130 Mauretanie 3.086.859
131 Oman 3.001.583
132 Armenie 2.982.904
133 Liberia 2.900.269
134 Mongolei 2.791.272
135 Jamaika 2.735.520
136 Vereinigti Arabischi Emirat 2.563.212
137 Kuwait 2.335.648
138 Lettland 2.290.237
139 Bhutan 2.232.291
140 Mazedonie 2.045.262
141 Lesotho 2.031.348
142 Namibia 2.030.692
143 Slowenie 2.011.070
144 Botsuana 1.640.115
145 Gambia 1.595.086
146 Guinea-Bissau 1.413.446
147 Gabun 1.394.307
148 Estland 1.332.893
149 Mauritius 1.230.602
150 Swasiland 1.138.227
151 Trinidad un Tobago 1.075.066
152 Osttimor 1.040.880
153 Fidschi 893.354
154 Katar 863.051
155 Zypere 780.133
156 Guyana 765.283
157 Bahrain 688.345
158 Komore 671.247
159 Montenegro 621.000
160 Salomone 538.032
161 Äquatorialguinea 529.034
162 Dschibuti 476.703
163 Luxeburg 468.571
164 Suriname 438.144
165 Kap Verde 418.224
166 Malta 398.534
167 Brunei 372.361
168 Maledive 349.106
169 Bahamas 301.790
170 Island 296.737
171 Belize 281.084
172 Barbados 278.870
173 Vanuatu 205.754
174 São Tomé un Príncipe 187.410
175 Samoa 177.287
176 St. Lucia 166.312
177 St. Vincent un d'Grenadine 117.534
178 Tonga 112.422
179 Mikronesie 108.105
180 Kiribati 103.092
181 Grenada 89.502
182 Seychelle 81.188
183 Andorra 70.549
184 Dominica 69.029
185 Antigua un Barbuda 68.722
186 Marshallinsle 59.071
187 St. Kitts un Nevis 38.958
188 Liechtestei 33.717
189 Monaco 32.409
190 San Marino 28.880
191 Palau 20.303
192 Nauru 13.048
193 Tuvalu 11.636
194 Vatikanstadt 932

Lüeg au[ändere | Quälltäxt bearbeite]

Dä Artikel basiert uff ere fräie Übersetzig vum Artikel „Liste_unabhängiger_Staaten_nach_Einwohnerzahl“ vu de dütsche Wikipedia.

E Liste vu de Autore un Versione isch do z finde.