Liste vo de Kulturgüeter in dr Groossbaasler Altstadt

Us der alemannische Wikipedia, der freie Dialäkt-Enzyklopedy
Zur Navigation springen Zur Suche springen
Dialäkt: Baseldütsch

In dere Liste vo de Kulturgüeter in dr Groossbaasler Altstadt si alli Objekt im Kwartier Altstadt Grossbasel vo dr Stadt Baasel im Kanton Baasel-Stadt, wo noch dr Haager Konwenzioon zum Schutz vo Kulturguet bi bewaffnete Komflikt, em Bundesgsetz vom 6. Oktober 1966 über e Schutz vo de Kulturgüeter bi bewaffnete Komflikt[1] und dr Verornig vom 17. Oktober 1984 über e Schutz vo de Kulturgüeter bi bewaffnete Komflikt[2] under Schutz stöön.

Alli Objekt vo de Kategorie A und B si in dr Liste, d Objekt vo dr Kategorii C feele no (Stand: 1. Januar 2013).

Kulturgüeter[ändere | Quälltäxt bearbeite]

KGS-Nr Foti   Objekt Kat. Tüp Adrässe Koordinate
8523 Antikenmuseum und Sammlung Ludwig Datei hochladen Antikenmuseum und Sammlung LudwigS Antikemuseum und d Sammlig Ludwig A S St. Alban-Graben 5Dalbe-Graabe 5 (611656 / 267086)


1564 Berri-Villen Datei hochladen Berri-VillenBerri-Villene A G St. Alban-Graben 5–7Dalbe-Graabe 5-7 (611649 / 267083)


1556 Bischofshof mit Stift Datei hochladen Bischofshof mit StiftDr Bischofshoof mit em Stift A G Rittergasse 1Riddergass 1 (611608 / 267271)


1557 Blaues Haus (Reichensteinerhof) Datei hochladen Blaues Haus (Reichensteinerhof)S Blaue Huus (Riichestäinerhoof) A G Rheinsprung 16Rhiisprung 16 (611335 / 267516)


1563 Domhof Datei hochladen DomhofDr Domhoof A G Münsterplatz 10–12Münsterblatz 10-12 (611523 / 267238)


1565 Ehemalige Barfüsserkirche Datei hochladen Ehemalige BarfüsserkircheDie ehemooligi Barfüesserkiirche A G Barfüsserplatz 7Barfüesserblatz 7 (611399 / 267114)


1568 Fischmarktbrunnen Datei hochladen FischmarktbrunnenDr Fischmäärtbrunne A K Am FischmarktAm Fischmäärt (611186 / 267623)


1571 Geltenzunft Datei hochladen GeltenzunftD Gältezumft A G Marktplatz 13Määrtblatz 13 (611274 / 267469)


1695 Hauptpost Datei hochladen HauptpostHauptbost A G Gerbergasse13Gärbergass 13 (611306 / 267401)


8522 Historisches Museum Basel Datei hochladen Historisches Museum BaselHistorischs Museum Baasel (in dr Barfüesserkiirche) A S Barfüsserplatz 7Barfüesserblatz 7 (611410 / 267105)


1579 Hohenfirstenhof Rittergasse 19 Dec 2011.jpg Datei hochladen HohenfirstenhofDr Hoochefirstehoof A G Rittergasse 19Riddergass 19 (611699 / 267236)


1587 Lohnhof Datei hochladen LohnhofLoonhoof (s ehemoolige Stift vo de Augustinerchorherre) A G Kohlenberg 20Koolebärg 20 (611223 / 267123)


1588 Mittlere Brücke Datei hochladen Mittlere BrückeDie Middleri Brugg A G (611373 / 267726)


9592 Münsterhüügel/Altstadt, Siedlungg aus der Spätlatènezeit und dem Mittelalter Datei hochladen Münsterhüügel/Altstadt, Siedlungg aus der Spätlatènezeit und dem MittelalterMünsterhüügel/Altstadt, Siidlig us dr spoote Latènezit und us em Middelalter A F (611501 / 267300)


1597 Münster mit Kreuzgängen und Pfalz Datei hochladen Münster mit Kreuzgängen und PfalzS Münster mit Chrüzgäng und Pfalz A G Münsterblatz 8Münsterblatz 8 (611545 / 267297)


8525 Museum der Kulturen Datei hochladen Museum der KulturenS Museum vo de Kulture A S Münsterplatz 20Münsterblatz 20 (611425 / 267448)


1605 Musikmuseum Datei hochladen MusikmuseumMuusigmuseum A S Im Lohnhof 9Im Loonhoof 9 (611271 / 267126)


1771 Musiksaal Datei hochladen MusiksaalMuusigsaal A G Steinenberg 14Stäinebärg 14 (611347 / 267069)


1591 Naturhistorisches Museum (Gebäude) Datei hochladen Naturhistorisches Museum (Gebäude)S Geböid vom Naturhistorische Museum A G Augustinergasse 2Augustinergass 2 (611432 / 267446)


8526 Naturhistorisches Museum (Sammlung) Datei hochladen Naturhistorisches Museum (Sammlung)D Sammlig vom Naturhistorische Museum A S Augustinergasse 2Augustinergass 2 (611431 / 267438)


8527 Pharmazie-Historisches Museum der Universität Basel Datei hochladen Pharmazie-Historisches Museum der Universität BaselS Farmazii-Historische Museum vo dr Uni Baasel A S Totengässlein 3Dootegässli 3 (611123 / 267551)


1603 Rathaus mit Standbild Munatius Plancus Datei hochladen Rathaus mit Standbild Munatius PlancusS Roothuus mit em Standbild vom Munatius Plancus A G Marktplatz 9Määrtblatz 9 (611257 / 267503)


1595 Die reformierte Leonhardskirche Datei hochladen Die reformierte LeonhardskircheDie reformierti Lienerdskiirche A G Leonhardskirchplatz 10Lienerdskiircheblatz 10 (611227 / 267156)


1596 Reformierte Martinskirche Datei hochladen Reformierte MartinskircheDie reformierti Martinskiirche A G Martinskirchplatz 4Martinskiirchblatz 4 (611280 / 267591)


1599 Peterskirche Basel.jpg Datei hochladen Die reformierti Peterskiirche A G Peterskirchplatz 7Peterskiirchblatz 7 (611010 / 267626)


1602 Ramsteinerhof Datei hochladen RamsteinerhofDr Ramstäinerhoof A G Rittergasse 7–9Riddergass 7–9 (611666 / 267252)


1604 Safranzunft Datei hochladen SafranzunftD Safrezumft A G Gerbergasse 11Gärbergass 11 (611263 / 267408)


1609 S Schööne Huus und dr Schöön Hoof Datei hochladen S Schööne Huus und dr Schöön HoofS Schööne Huus und dr Schöön Hoof A G Nadelberg 6Noodlebärg 6 (611052 / 267526)


1614 Seidenhof mit dem Standbild von Rudolf von Habsburg Datei hochladen Seidenhof mit dem Standbild von Rudolf von HabsburgDr Siidehoof mit em Standbild vom Rudolf vo Habsburg A G Blumenrain 34Bluemerain 34 (611120 / 267869)


1616 Spalenhof Datei hochladen SpalenhofDr Spaalehoof A G Spalenberg 12Spaalebärg 12 (611121 / 267409)


1618 Spiesshof Datei hochladen SpiesshofDr Spiesshoof A G Heuberg 7Höibärg 7 (611076 / 267311)


8788 Staatsarchiv des Kantons Basel-Stadt Datei hochladen Staatsarchiv des Kantons Basel-StadtS Staatsarchiv vom Kanton Baasel-Stadt (d Sammlig) A S Martinsgasse 2Martinsgass 2 (611306 / 267546)


1623 Stadthaus Basel Datei hochladen Stadthaus BaselS Stadthuus (die ehemooligi Bost) A G Stadthausgasse 13Stadthuusgass 13 (611143 / 267561)


1629 Weisses Haus (Wendelstörferhof) Datei hochladen Weisses Haus (Wendelstörferhof)S Wisse Huus (Wändelstörferhoof) A G Martinsgasse 3–5Martinsgass 3–5 (611350 / 267492)


1633 Zerkindenhof Datei hochladen ZerkindenhofDr Zerkindehoof A G Nadelberg 10Noodlebärg 10 (611046 / 267503)


1634 Affenbrunnen Datei hochladen AffenbrunnenDr Affebrunne B K AndreasplatzAndreasblatz (611114 / 267510)


1635 Die Allgemeine Lesegesellschaft (Gebäude) Datei hochladen Die Allgemeine Lesegesellschaft (Gebäude)Die Allgemäini Lääsgsellschaft (s Geböid) B G Münsterplatz 8Münsterblatz 8 (611562 / 267362)


12752 Die Allgemeine Lesegesellschaft (Sammlung) Datei hochladen Die Allgemeine Lesegesellschaft (Sammlung)Die Allgemäini Lääsgsellschaft (d Sammlig) B S Münsterplatz 8Münsterblatz 8 (611556 / 267362)


1637 Alte Universität Datei hochladen Alte UniversitätDie Alti Uniwersidäät B G Rheinsprung 11Rhiisprung 11 (611332 / 267597)


1640 Andlauerhof Datei hochladen AndlauerhofDr Andlauerhoof B G Münsterplatz 17Münsterblatz 17 (611473 / 267327)


1641 Augustinerhof Datei hochladen AugustinerhofDr Augustinerhoof B G Augustinergasse 19Augustinergass 19 (611476 / 267419)


1643 Bärenfelserhof Datei hochladen BärenfelserhofBärefelserhoof B G Stapfelberg 9Stapflebärg 9 (611350 / 267436)


1644 Basiliskenbrunnen (Augustinerbrunnen) Datei hochladen Basiliskenbrunnen (Augustinerbrunnen)Augustinerbrunne B K Augustinergasse 1Augustinergass 1 (611422 / 267482)


1666 Engelhof Datei hochladen EngelhofDr Ängelhoof B G Nadelberg 4 / Stiftsgasse 1Noodlebärg 4 /
Stiftsgass 1
(611052 / 267562)


1669 Eptingerhof Datei hochladen EptingerhofDr Eptigerhoof B G Rittergasse 12Riddergass 12 (611644 / 267176)


1680 Frey-Grynäum Datei hochladen Frey-GrynäumFrey-Grynäum B G Heuberg 33Höibärg 33 (611225 / 267223)


1683 Gerichtsgebäude Datei hochladen GerichtsgebäudeS Grichtsgeböid (1859, J. J. Stehlin und H. Reese, 1896) B G Bäumleingasse 1–3Böimligass 1–3 (611526 / 267143)


1574 Haus Auf Burg mit Sacher-Archiv Datei hochladen Haus Auf Burg mit Sacher-ArchivS Huus Uf Burg mit em Sacher-Archiv B G Münsterplatz 4Münsterblatz 4 (611513 / 267390)


1697 Haus Unter den Linden Datei hochladen Haus Unter den LindenS Huus Under de Linde B G Münsterplatz 7Münsterblatz 7 (611539 / 267379)


1699 Haus zum Delphin Datei hochladen Haus zum DelphinS Huus zum Delfin B G Rittergasse 10Riddergass 10 (611628 / 267196)


1700 Haus zum Dolder Datei hochladen Haus zum DolderS Huus zem Dolder B G Spalenberg 9Spaalebärg 9 (611153 / 267406)


1702 Haus zum goldenen Stauffen Datei hochladen Haus zum goldenen StauffenS Huus zem goldige Stauffe B G Augustinergasse 5Augustinergass 5 (611447 / 267459)


1704 Haus zum hohen Pfeiler Datei hochladen Haus zum hohen PfeilerS Huus zem hooche Pfiiler B G Stadthausgasse 11Stadthuusgass 11 (611158 / 267547)


1706 Haus zum Kempfen Datei hochladen Haus zum KempfenS Huus zem Kempfe (1904, Friedrich) B G Freie Strasse 69Freiji Strooss 69 (611438 / 267237)


1707 Haus zum Kranichstreyt Datei hochladen Haus zum KranichstreytS Huus zem Kranichstreyt B G Rheinsprung 7Rhiisprung 7 (611318 / 267622)


1709 Haus zum Löwenzorn Datei hochladen Haus zum LöwenzornS Huus zum Löjezorn B G Gemsberg 2–4Gämsbärg 2–4 (611106 / 267347)


1710 Haus zum Luft Datei hochladen Haus zum LuftS Huus zum Luft (wo dr Erasmus gwoont het) B G Bäumleingasse 18Böimligass 18 (611584 / 267143)


1712 Haus zum oberen Aarau Datei hochladen Haus zum oberen AarauS Huus zum obere Aarau B G Heuberg 12Höibärg 12 (611045 / 267310)


1713 Haus zum Rosenfels Datei hochladen Haus zum RosenfelsS Huus zum Roosefels B G Nadelberg 3 / Totengässlein 15Noodlebärg 3 /
Dootegässli 15
(611071 / 267578)


1717 Haus zum Sessel (Schweizer Pharmazie-Historisches Museum) Datei hochladen Haus zum Sessel (Schweizer Pharmazie-Historisches Museum)S Huus zum Sässel (S Schwizer Farmazii-Historische Museum) B G Totengässlein 3Dootegässli 3 (611123 / 267548)


1720 Haus zum Steblin Datei hochladen Haus zum SteblinS Huus zum Steblin B G Freie Strasse 27Freiji Strooss 27 (611349 / 267384)


1721 Haus zum Steineck Datei hochladen Haus zum SteineckS Haus zum Stäinegg B G Petersgasse 26Petersgass 26 (611113 / 267797)


1719 Haus zum St. Michael Datei hochladen Haus zum St. MichaelS Huus zum Häilige Michael (Dr Alt Rotbärgerhoof) B G Rittergasse 25Riddergass 25 (611665 / 267182)


1722 Haus zum weissen Bär Datei hochladen Haus zum weissen BärS Huus zum wisse Bäär B G Schlüsselberg 5Schlüsselbärg 5 (611384 / 267393)


1723 Haus zum Wildemann Datei hochladen Haus zum WildemannS Huus zum Wildemaa B G Augustinergasse 13Augustinergass 13 (611462 / 267440)


1698 Haus zer Gans Datei hochladen Haus zer GansS Huus zer Gans B G Spalenberg 2Spaalebärg 2 (611135 / 267433)


1725 Haus zur Eisenburg Datei hochladen Haus zur EisenburgS Huus zur Iiseburg B G Martinsgasse 18Martinsgass 18 (611355 / 267463)


1726 Haus zur hohen Sonne Datei hochladen Haus zur hohen SonneS Huus zur hooche Sunne B G Rittergasse 21Riddergass 21 (611655 / 267196)


1576 Haus zur Mücke Datei hochladen Haus zur MückeS Huus zur Mugge (über ere römische Kastellmuure) B G Schlüsselberg 14Schlüsselbärg 14 (611414 / 267338)


1728 Haus zur neuen Offenburger Kapelle Datei hochladen Haus zur neuen Offenburger KapelleS Huus zur nöije Offeburger Kapälle B G Petersgraben 29Petersgraabe 29 (610985 / 267590)


1729 Haus zur Platte Datei hochladen Haus zur PlatteS Huus zur Blatte B G Nadelberg 24Noodlebärg 24 (611016 / 267406)


1730 Haus zur Rothenburg Datei hochladen Haus zur RothenburgS Huus zur Rotheburg B G Unterer Heuberg 1Undere Höibärg 1 (611132 / 267325)


1731 Haus zur St. Johanns Capelle Datei hochladen Haus zur St. Johanns CapelleS Huus zur Santihanns Capälle B G Münsterplatz 2Münsterblatz 2 (611494 / 267382)


1766 Häuser Münsterplatz Datei hochladen Häuser MünsterplatzHüüser am Münsterblatz 14 - 18 B G Münsterplatz 14–18Münsterblatz 14–18 (611486 / 267311)


1733 S Husschild vom Huus zum Venedig Datei hochladen Häuser zum Fälkli und zum VenedigS Huus zum Fälkli und s Huus zum Venedig B G Stapfelberg 2–4 / Schlüsselberg 3Stapflebärg 2–4 /
Schlüsselbärg 3
(611367 / 267412)


1741 Historisches Museum (ehemaliges Schulhaus) Datei hochladen Historisches Museum (ehemaliges Schulhaus)Dr Sitz vo dr Verwaltig vom Historische Museum im ehemoolige Stäinebärg-Schuelhuus B G Steinenberg 4Stäinebärg 4 (611453 / 267042)


1744 Hotel Drei Könige (Les Trois Rois) Datei hochladen Hotel Drei Könige (Les Trois Rois)S Hotel Drei Köönig B G Blumenrain 8Bluemerain 8 (611214 / 267755)


9279 Kaufhaus Globus Datei hochladen Kaufhaus GlobusDr Globus Baasel B G Marktplatz 2 / Eisengasse 17Määrtblatz 2 /
Iisegass 17
(611234 / 267558)


1755 Kleiner Markgräflerhof Datei hochladen Kleiner MarkgräflerhofDr Chläi Markgrööflerhoof B G Augustinergasse 17Augustinergass 17 (611469 / 267430)


1764 Marthastift Datei hochladen MarthastiftMarthastift B G Peterskirchplatz 1 / Kellergässlein 7Peterskiirchblatz 1 /
Chällergässli 7
(611074 / 267627)


1774 Nischebrunne Datei hochladen NischebrunneNischebrunne B K Nadelberg 29Noodlebärg 29 (611064 / 267444)


1775 Nischebrunne Datei hochladen NischebrunneNischebrunne B K Spalenberg 65Spaalebärg 65 (610965 / 267366)


1778 Olsbärgerhoof Datei hochladen OlsbärgerhoofOlsbärgerhoof B G Rittergasse 27Riddergass 27 (611677 / 267170)


8844 Paul-Sacher-Stiftung sowie Musikaliensammlung Datei hochladen Paul-Sacher-Stiftung sowie MusikaliensammlungPaul-Sacher-Stifdig und d Musikaliesammlig B S Münsterplatz 4Münsterblatz 4 (611513 / 267390)


9941 Pisoni-Brunnen Datei hochladen Pisoni-BrunnenPisoni-Brunne B K MünsterplatzMünsterblatz (611481 / 267335)


1785 Reformierte Deutschritterkapelle Datei hochladen Reformierte DeutschritterkapelleDie reformierti Dütschridderkapälle B G Rittergasse 29Riddergass 29 (611693 / 267160)


1790 Reformiertes Pfarrhaus St. Leonhard Datei hochladen Reformiertes Pfarrhaus St. LeonhardS reformierte Pfarrhuus Leonhard B G Leonhardskirchplatz 11Lienerdskiirchblatz 11 (611205 / 267185)


1791 Reformiertes Pfarrhaus St. Martin Datei hochladen Reformiertes Pfarrhaus St. MartinS reformierte Pfarrhuus St. Martin B G Martinskirchplatz 12 / Rheinsprung 2Martinskiirchblatz 12 /
Rhiisprung 2
(611314 / 267586)


1792 Reformiertes Pfarrhaus St. Peter Datei hochladen Reformiertes Pfarrhaus St. PeterS reformierte Pfarrhuus St. Peter B G Peterskirchplatz 8Peterskiirchblatz 8 (611002 / 267652)


1794 Reformiertes Pfarrhaus zum Oelenberg Datei hochladen Reformiertes Pfarrhaus zum OelenbergS reformierte Pfarrhuus zum Oelebärg B G Leonhardsgraben 63Lienerdsgraabe 63 (611193 / 267213)


1796 Reformiertes Sigristenhaus am Münster Datei hochladen Reformiertes Sigristenhaus am MünsterS reformierte Sigristehuus am Münster B G Münsterplatz 13Münsterblatz 13 (611500 / 267247)


1799 Regisheimerhof und Falkensteinerhof Datei hochladen Regisheimerhof und FalkensteinerhofDr Regishäimerhoof und dr Falkestäinerhoof B G Münsterplatz 10, 11Münsterblatz 10, 11 (611552 / 267263)


1802 Reinacherhof Datei hochladen ReinacherhofRiinacherhoof B G Münsterplatz 18Münsterblatz 18 (611457 / 267347)


1804 Reischacherhof Datei hochladen ReischacherhofDr Reischacherhof B G Münsterplatz 16Münsterblatz 16 (611486 / 267311)


1809 Ringelhof Datei hochladen RingelhofDr Ringelhoof B G Petersgasse 23Petersgass 23 (611090 / 267666)


1810 Ritterhof Datei hochladen RitterhofDr Ridderhoof B G Rittergasse 20Riddergass 20 (611683 / 267140)


1811 Rollerhof Datei hochladen RollerhofDr Rollerhoof B G Münsterplatz 20Münsterblatz 20 (611426 / 267450)


1812 Rosshof Datei hochladen RosshofDr Rosshoof B G Nadelberg 20Noodlebärg 20 (611048 / 267444)


1815 Samson-und-Delila-Brunnen Datei hochladen Samson-und-Delila-BrunnenDr Samson-und-Delila-Brunne B K BarfüsserplatzBarfüesserblatz (611360 / 267145)


1816 Schilthof Datei hochladen SchilthofDr Schilthoof B G Freie Strasse 90 / Steinenberg 2Freiji Strooss 90 /
Stäinebärg 2
(611529 / 267045)


1818 Schlüsselzunft Datei hochladen SchlüsselzunftD Schlüsselzumft B G Freie Strasse 25 / Schlüsselberg 1Freiji Strooss 25 /
Schlüsselbärg 1
(611338 / 267400)


1819 Schmiedenzunft Datei hochladen SchmiedenzunftD Schmiidezumft B G Im Schmiedenhof 10Im Schmiidhoof 10 (611204 / 267373)


1821 Schönkindhof Datei hochladen SchönkindhofDr Schönkindhoof B G Petersgasse 34Petersgass 34 (611109 / 267765)


1825 Schürhof (Kleiner Rollerhof) Datei hochladen Schürhof (Kleiner Rollerhof)Dr Schürhoof (Dr Chläi Rollerhoof) B G Münsterplatz 19Münsterblatz 19 (611455 / 267372)


8834 Schweizerisches Burgenarchiv Basel Datei hochladen Schweizerisches Burgenarchiv BaselS Schwizerische Burgenarchiv Basel B S Stapfelberg 4Stapfelbärg 4 (611367 / 267412)


1826 Sevogelbrunnen Datei hochladen SevogelbrunnenDr Sevogelbrunne B K MartinskirchplatzMartinskiirchblatz (611273 / 267560)


1828 Silbernagelhaus Datei hochladen SilbernagelhausS Silbernagelhuus B G Petersgasse 50Petersgass 50 (611063 / 267658)


1621 Staatsarchiv des Kantons Basel-Stadt Datei hochladen Staatsarchiv des Kantons Basel-StadtS Staatsarchiv vom Kanton Baasel-Stadt (s Geböid) B G Martinsgasse 2Martinsgass 2 (611306 / 267546)


1837 Standbild Amazone Datei hochladen Standbild AmazoneS Standbild vo dr Amazone (1923, Burckhardt) B K Mittlere BrückeMiddleri Brugg (611283 / 267675)


1840 Standbild Isaak Iselin (beim Schmiedenhof) Datei hochladen Standbild Isaak Iselin (beim Schmiedenhof)S Standbild vom Isaak Iselin (bim Schmiidehoof) B K Gerbergasse 24Gärbergass 24 (611252 / 267367)


1841 Standbild Johann Peter Hebel Datei hochladen Standbild Johann Peter HebelS Standbild vom Johann Peter Hebel B K PeterskirchplatzPeterskiircheblatz (610996 / 267632)


1847 Urbanbrunnen Datei hochladen UrbanbrunnenUrbanbrunne B K BlumenrainBluemerain 24 (611162 / 267828)


1849 Vierzackbrunnen Datei hochladen VierzackbrunnenVierzaggbrunne (Dreizaggbrunne, Spittelsprung-Brunne) B K Münsterberg / Freie StrasseMünsterbärg /
Freiji Strooss
(611471 / 267178)


10630 Vischer’scher Garten Datei hochladen Vischer’scher GartenDr Vischerschi Gaarde B G Rittergasse 19, 29aRiddergass 19, 29a (611731 / 267195)


1880 Wohnhaus Urs Graf Datei hochladen Wohnhaus Urs GrafS Huus vom Urs Graf em Eltere B G Stadthausgasse 18 / Marktgasse 16Stadthuusgass 18 /
Määrtgass 16
(611170 / 267580)


1896 Zum Ulrichsgärtlein Datei hochladen Zum UlrichsgärtleinZum Ulrichsgärtli (Villa vom Em. La Roche) B G Rittergasse 11Riddergass 11 (611661 / 267225)


1897 Zwingerhaus Datei hochladen ZwingerhausS Zwingerhuus B G Nadelberg 23aNoodlebärg 23a (611064 / 267466)


Legände[Quälltäxt bearbeite]

In dere Dabälle si die Informazione din:

KGS-Nr: Nummere vom Kulturguet, us de KGS-Liste vom Bund und vo de Kantöön.
Foti: Fotografii vom Kulturguet. Wemm mä uf s Foti kliggt, gseet mä e grössers Bild. Nääbedra si zwäi Sümbool:
Weitere Bilder auf Wikimedia Commons No mee Bilder vom Objekt uf Wikimedia Commons.
eigenes Werk hochladen E Lingg zum e nöis Bild uufelaade. Bestimmti Parameter si drbii scho im Vorus usgfüllt.
Objekt: Naame vom Objekt. Do und dört stoot dr Naame, wo allgemäin bekannt isch.
Kat: Kategorii vom Kulturguet: A = nazionali Bedütig; B = regionali/kantonali Bedütig; C = lokali Bedütig
Tüp: Art vom Kulturguet: G = Geböid oder sustigs Bauwärk; S = Sammlig (Archiv, Bibliotheke, Museum); F = Archeologischi Fundstell; K: Chliises Kulturobjekt (z. B. Brunne, Wäägchrüz, Dänggmööler); X = Spezialfall
Adrässe: Strooss und Huusnummere vom Kulturguet (wenn si bekannt si), mänggisch dr Ort / Ortsdäil
Koordinate: Standort vom Kulturguet noch de Schwizer Landeskoordinate (CH1903).

Der Inhalt vo dr Dabälle isch noch de Kategorie sortiert.

Wemm mä uf «Charte mit alle Koordinate» rächts oobe im Artikel kliggt, wird d Laag vo alle Kulturgüeter im gweelte Kartenobjekt aazäigt.

Weblingg[ändere | Quälltäxt bearbeite]

 Commons: Basel – Sammlig vo Multimediadateie

Fuessnoote[ändere | Quälltäxt bearbeite]

  1. Bundesgesetz über den Schutz der Kulturgüter bei bewaffneten Konflikten. (PDF; 127 kB) admin.ch, abgerufen am 30. Oktober 2012.
  2. Verordnung über den Schutz der Kulturgüter bei bewaffneten Konflikten. (PDF; 128 kB) admin.ch, abgerufen am 30. Oktober 2012.