Liste vo de Kulturgüeter in Baasel/Ostgroossbaasel

Us der alemannische Wikipedia, der freie Dialäkt-Enzyklopedy
Zur Navigation springen Zur Suche springen
Dialäkt: Baseldütsch

In dr Liste vo de Kulturgüeter in Baasel/Ostgroossbaasel si alli Objekt im östlige Däil vom Groossbaasel in dr Stadt Baasel im Kanton Basel-Stadt enthalte, wo noch dr Haager Konvenzion zum Schutz vom Kulturguet bi bewaffnete Komflikt, em Bundesgsetz vom 6. Oktober 1966 über e Schutz vo de Kulturgüeter bi bewaffnete Komflikt[1] und dr Verordnig vom 17. Oktober 1984 über e Schutz vo de Kulturgüeter bi bewaffnete Komflikt[2] under Schutz stöön.

Die Liste umfasst d Gwardier Bräiti, Bruederholz, Gundeldinge, Dalbe und Vorstedt (östlig vo dr Elisabethestrooss). Alli Objekt vo de Kategorie A und B si vollständig in dr Liste enthalte, Objekt us dr Kategorii C feele no (Stand: 1. Januar 2013).

Kulturgüeter[ändere | Quälltäxt bearbeite]

KGS-Nr Foti   Objekt Kat. Tüp Adrässe Koordinate
8895 Archiv der Bank für Internationalen Zahlungsausgleich Datei hochladen Archiv der Bank für Internationalen ZahlungsausgleichS Archiv vo dr Bank für Internazionale Zaaligsusgliich A S Centralbahnplatz 2Centralbahnplatz 2 (611512 / 266395)


1558 Bruderholzschulhaus Datei hochladen BruderholzschulhausS Bruederholzschuelhuus A G Fritz-Hauser-Strasse 20Fritz-Huuser-Strooss 20 (611910 / 264593)


1560 Bundesbahnhof SBB Datei hochladen Bundesbahnhof SBBBundesbaanhoof SBB A G Centralbahnstrasse 12–26Centralbaanstrooss 12–26 (611376 / 266322)


1606 Cartoonmuseum Datei hochladen CartoonmuseumS Kartunmuseum A S St. Alban-Vorstadt 28Dalbe-Vorstadt 28 (611872 / 267100)


8839 Coop Schweiz Zentralarchiv Datei hochladen Coop Schweiz ZentralarchivS Zentralarchiv vom Coop Schwiz A S Thiersteinerallee 14Dierstäinerallee 14 (611986 / 265714)


10540 Datei hochladen Depot der Archäologischen Bodenforschung des Kantons Basel-StadtS Depo vo dr Archeologische Boodeforschig vom Kanton Baasel-Stadt A F/S Lyonstrasse 41Lyonstrooss 41 (612621 / 264729)


1569 Ehemalige Gallizianmühle Datei hochladen Ehemalige GallizianmühleD Babbiirmüüli A G St. Alban-Tal 37Dalbe-Daal 37 (612405 / 267122)


1583 Haus zum Kirschgarten (Gebäude) Datei hochladen Haus zum Kirschgarten (Gebäude)Huus zum Kirschgarde (Geböid) A G Elisabethenstrasse 27Elisabethestrooss 27 (611492 / 266829)


1583 Datei hochladen Haus zum Kirschgarten (Sammlung)D Sammlig im Huus zum Kirschgarde A S Elisabethenstrasse 27Elisabethestrooss 27 (611499 / 266826)


1575 Haus zum Raben Datei hochladen Haus zum RabenHuus zum Raab A G Aeschenvorstadt 15Aeschevorstadt 15 (611612 / 266952)


9168 Datei hochladen Historisches Konzernarchiv der UBS AGS Historische Konzärnarchiv vo dr UBS AG A S Aeschenplatz 6Aescheblatz 6 (611944 / 266766)


9152 Karl Barth-Archiv Datei hochladen Karl Barth-ArchivS Karl Barth-Archiv A S Bruderholzallee 26Bruederholzallee 26 (611191 / 264878)


1586 Kunstmuseum (Gebäude) Datei hochladen Kunstmuseum (Gebäude)Kunstmuseum (Geböid) A G St. Alban-Graben 16Dalbe-Graabe 16 (611696 / 267077)


8618 Kunstmuseum mit Kupferstichkabinett (Sammlung) Datei hochladen Kunstmuseum mit Kupferstichkabinett (Sammlung)D Sammlig vom Kunstmuseum mit em Chupferstichkabinett A S St. Alban-Graben 16Dalbe-Graabe 16 (611701 / 267066)


8524 E Klee us dr Sammlig Datei hochladen Museum für Gegenwartskunst mit E. Hoffmann-StiftungD Sammlig vom Museum für Gegewartskunst mit dr E. Hoffmann-Stiftig A S St. Alban-Rheinweg 60Dalbe-Rhiiwääg 60 (612254 / 267111)


1600 Reformierte St. Alban-Kirche mit Kreuzgang und Gottesacker Datei hochladen Reformierte St. Alban-Kirche mit Kreuzgang und GottesackerDie Reformierti Dalbekiirche mit Chrüzgang und Gottesacker A G St. Alban-Kirchrain 11Dalbe-Kirchräin 11 (612212 / 267092)


1608 Schlösschen Gundeldingen Datei hochladen Schlösschen GundeldingenS Schlössli Gundeldinge A G Gundeldingerstrasse 280Gundeldingerstrooss 280 (611555 / 265480)


8533 Schweizerisches Museum für Papier, Schrift und Druck Datei hochladen Schweizerisches Museum für Papier, Schrift und DruckSchwizerischs Museum für Babbiir, Schrift und Druck A S St. Alban-Tal 37Dalbe-Daal 37 (612401 / 267112)


8812 Schweizerisches Wirtschaftsarchiv Datei hochladen Schweizerisches WirtschaftsarchivS Schwizerische Wirtschaftsarchiv A S Peter Merian-Weg 6Peter Merian-Wääg 6 (611898 / 266080)


1631 Wohnhaus Zum Neuen Singer Datei hochladen Wohnhaus Zum Neuen SingerS Woonhuus Zum Nöije Singer A G Speiserstrasse 98Spiiserstrooss 98 (612997 / 266241)


1894 Wolfgottesacker Datei hochladen WolfgottesackerWolfgottesacker A G Münchensteinerstrasse 99Münchestäinerstrooss 99 (612689 / 265417)


1642 Bandfabrik Hoffmann Datei hochladen Bandfabrik HoffmannBandfabrik Hoffmann (1836) B G St. Alban-Vorstadt 78Dalbe-Vorstadt 78 (612100 / 267043)


13383 Datei hochladen Brandgräber der SpätbronzezeitBrandgrääber us dr spoote Bronsezit B F Sempacherstrasse 6–12Sämpacherstrooss 6–12 (611259 / 266004)


1822 De Wette Schulhaus Datei hochladen De Wette SchulhausS De Wette Schuelhuus (1902) B G De Wette-Strasse 7De Wette-Strooss 7 (611505 / 266571)


13384 Datei hochladen Deponierung menschlicher Schädel (Kultstätte?)Deponierig vo menschlige Schäädel (Kultstatt?) B F Löwenbergstrasse 52Löijebärgstrooss 52 (611901 / 264970)


1652 Dreitrog-Brunnen Datei hochladen Dreitrog-BrunnenDreidroog-Brunne B K SevogelplatzSevogelblatz (612454 / 266699)


1658 Ehemalige Bandfabrik Sarasin Datei hochladen Ehemalige Bandfabrik SarasinDie ehemooligi Bandfabrik Saresyy (1844, 1889) B G St. Alban-Vorstadt 91Dalbe-Vorstadt 91 (612252 / 267016)


1659 Ehemalige Bandfabrik Sarasin (Jugendherberge) Datei hochladen Ehemalige Bandfabrik Sarasin (Jugendherberge)Die ehemooligi Bandfabrik Saresyy (Jugendherbärg) B G St. Alban-Kirchrain 10Dalbe-Kirchräin 10 (612263 / 267061)


1678 First Church of Christian Scientist Datei hochladen First Church of Christian ScientistFirst Church of Christian Scientist (1936, Salvisberg) B G Picassoplatz 2Picassoblatz 2 (611800 / 266935)


13388 Datei hochladen Frühmittelalterliche PlattengräberBlattegreeber us em früeje Middelalter B F Gundeldingerstrasse 406Gundeldingerstrooss 406 (612058 / 265290)


13389 Datei hochladen Frühmittelalterliche PlattengräberBlattegreeber us em früeje Middelalter B F Reinacherstrasse 136Riinacherstrooss 136 (612467 / 265022)


13401 Datei hochladen Frühmittelalterliches GrabGraab us em früeje Middelalter B F ReinacherstrasseRiinacherstrooss (612501 / 265000)


13406 Datei hochladen Frühmittelalterliches PlattengrabBlattegraab us em früeje Middelalter B F Laufenstrasse 63Laufestrooss 63 (612021 / 265463)


13407 Datei hochladen Frühmittelalterliches PlattengrabBlattegraab us em früeje Middelalter B F Pfeffingerstrasse 82Pfäffigerstrooss 82 (611382 / 265748)


13425 Datei hochladen Frühmittelalterliches PlattengrabBlattegraab us em früeje Middelalter B F MünchensteinerstrasseMünchestäinerstrooss (612926 / 265395)


13408 Datei hochladen Frühmittelalterliches PlattengrabBlattegraab us em früeje Middelalter (Erwaggsnige und Chind) B F Gundeldingerstrasse 394Gundeldingerstrooss 394 (612003 / 265314)


13410 Datei hochladen Frühmittelalterliches Plattengrab und ErdgrabBlattegraab us em früeje Middelalter und Ärdgraab B F Gundeldingerstrasse 315Gundeldingerstrooss 315 (611725 / 265479)


13411 Datei hochladen Frühmittelalterliches Plattengrab und ErdgrabBlattegraab us em früeje Middelalter und Ärdgraab B F MünchensteinerstrasseMünchestäinerstrooss (612592 / 265409)


13412 Datei hochladen Fundstelle von prähistorischen SilexgerätenFundstell vo prehistorische Silexgräät B F Im SesselackerIm Sässelacker (612136 / 265070)


13413 Datei hochladen Galgen / RichtstätteGalge / Richtstatt B F Gellertstrasse 55Gellertstrooss 55 (613301 / 266655)


1684 Gesellschaftshaus zum hohen Dolder Datei hochladen Gesellschaftshaus zum hohen DolderS Gsellschaftshuus zum hooche Dolder B G St. Alban-Vorstadt 35Dalbe-Vorstadt 35 (611921 / 267114)


1573 Goldener Sternen Datei hochladen Goldener SternenZum Goldige Stärn B G St. Alban-Rheinweg 70Dalbe-Rhiiwääg 70 (612296 / 267131)


1689 Gundeldinger-Schulhaus Datei hochladen Gundeldinger-SchulhausS Gundeldinger-Schuelhuus B G Sempacherstrasse 60Sämpacherstrooss 60 (611163 / 265827)


1701 Haus zum Geist Datei hochladen Haus zum GeistS Huus zum Gäist B G St. Alban-Vorstadt 17Dalbe-Vorstadt 17 (611838 / 267126)


1711 Haus zum neuen Kettenhof Datei hochladen Haus zum neuen KettenhofS Huus zum nöije Chettihoof B G St. Alban-Vorstadt 72Dalbe-Vorstadt 72 (612065 / 267003)


1715 Haus zum Sausenberg Datei hochladen Haus zum SausenbergS Huus zum Suusebärg B G St. Alban-Vorstadt 5Dalbe-Vorstadt 5 (611786 / 267131)


1716 Haus zum Schöneck (gotisches Zimmer) Datei hochladen Haus zum Schöneck (gotisches Zimmer)S Huus zum Schönegg (s gotische Zimmer) B G St. Alban-Vorstadt 49Dalbe-Vorstadt 49 (611964 / 267103)


12756 Häuser Sevogelplatz Datei hochladen Häuser SevogelplatzDr Pfäffigerhoof B G Sevogelstrasse 21Sevogelstrooss 21 (612490 / 266677)


12757 Häuser Sevogelplatz Datei hochladen Häuser SevogelplatzD Hüüser am Sevogelblatz B G Hardstrasse 36Hardstrooss 36 (612423 / 266680)


1732 Häuser Sevogelplatz 1 und 2 Datei hochladen Häuser Sevogelplatz 1 und 2D Hüüser am Sevogelblatz 1 und 2 B G Sevogelplatz 1Sevogelblatz 1 (612466 / 266645)


12755 Häuser Sevogelplatz 1 und 2 Datei hochladen Häuser Sevogelplatz 1 und 2D Hüüser am Sevogelblatz 1 und 2 B G Sevogelstrasse 49Sevogelstrooss 49 (612438 / 266635)


1740 Heusler-Haus Datei hochladen Heusler-HausS Heusler-Huus B G St. Alban-Tal 34Dalbe-Daal 34 (612370 / 267104)


1742 Datei hochladen Hohes Haus, mit GartenkabinettS Hooche Huus, mit Gardekabinett B G St. Alban-Vorstadt 71Dalbe-Vorstadt 71 (612095 / 267083)


13385 Datei hochladen Jagdstation des MittelpaläolithikumsJagdstazion us em Middelpaläolithikum (Iiszitligi Faunaräst, Silexartefakt) B F RehhagstrasseRehhaagstrooss (611441 / 264900)


1748 Jakobsbrunnen Datei hochladen JakobsbrunnenJakobsbrunne B K Hermann Kinkelin-StrasseHermann Kinkelin-Strooss (611576 / 266642)


1749 Katholische Heiliggeistkirche mit Pfarr- und Sigristenhaus Datei hochladen Katholische Heiliggeistkirche mit Pfarr- und SigristenhausDie katholischi Häiliggäistkiirche mit Pfarr- und Sigristehuus B G Thiersteinerallee 51Dierstäinerallee 51 (612006 / 265656)


1753 Klassizistische Villa Datei hochladen Klassizistische VillaKlassizistischi Villa B G St. Jakobsstrasse 41St. Jakobsstrooss 41 (611974 / 266474)


1754 Datei hochladen Haus zum ParadiesS Huus zum Paradiis B G Aeschenvorstadt 13Aeschevorstadt 13 (611607 / 266968)


1584 Kleiner Kirschgarten Datei hochladen Kleiner KirschgartenDr Chläi Kirschgarde B G Elisabethenstrasse 29 / KlosterbergElisabethestrooss 29 /
Klosterbärg
(611489 / 266804)


1765 Maschinenfabrik Burckhardt Datei hochladen Maschinenfabrik BurckhardtD Maschinefabrik Burckhardt B G Dornacherstrasse 192Dornacherstrooss 192 (611652 / 265624)


1589 Museum für Gegenwartskunst (Gebäude) Datei hochladen Museum für Gegenwartskunst (Gebäude)S Geböid vom Museum für Gegewartskunst B G St. Alban-Rheinweg 60Dalbe-Rhiiwääg 60 (612254 / 267107)


1773 Neugotische Villa Datei hochladen Neugotische VillaNeugotischi Willa B G Hardstrasse 1Hardstrooss 1 (612257 / 266850)


1781 Pfefferhof Datei hochladen PfefferhofPfäfferhoof B G St. Alban-Berg 2–8Dalbe-Bärg 2-8 (612393 / 267000)


13419 Datei hochladen Prähistorische Siedlungszone (Paläolithikum – Bronzezeit)Prehistorischi Siidligszone (Paläolithikum – Bronsezit) B F HechtliackerHächtliacker (612371 / 265000)


1787 Reformierte Kirche St. Jakob mit Siechenhäusern Datei hochladen Reformierte Kirche St. Jakob mit SiechenhäusernDie reformierti Chille St. Jakob mit de Siechehüüser B G St. Jakobsstrasse 361St. Jakobsstrooss 361 (613456 / 265725)


1797 Reformierter St. Albanstift Datei hochladen Reformierter St. AlbanstiftS reformierte Dalbestift B G Mühlenberg 20Müülibärg 20 (612168 / 267112)


1793 Reformiertes Pfarrhaus zu St. Alban Datei hochladen Reformiertes Pfarrhaus zu St. AlbanS reformierte Pfarrhuus zu St. Alban B G St. Alban-Vorstadt 65 / Mühlenberg 12Dalbe-Vorstadt 65 /
Müülibärg 12
(612052 / 267107)


1808 Rheinhof Datei hochladen RheinhofDr Rhiihoof B G St. Alban-Vorstadt 25Dalbe-Vorstadt 25 (611895 / 267142)


13420 Datei hochladen Römerzeitliche Villa rustica?, MünzdepotWilla rustica? us dr Röömerzit, Münzdepo B F In der BreiteIn dr Bräiti (613201 / 267350)


1814 Rychenmühle Datei hochladen RychenmühleRychemüüli B G St. Alban-Tal 41Dalbe-Daal 41 (612408 / 267092)


1776 Sammler-Brunnen Datei hochladen Sammler-BrunnenSammler-Brunne B K St. Alban-Vorstadt 81Dalbe-Vorstadt 81 (612172 / 267041)


1817 Schindelhof Datei hochladen SchindelhofDr Schindlehoof B G St. Alban-Tal 44Dalbe-Daal 44 (612406 / 267033)


1820 Schöneckbrunnen Datei hochladen SchöneckbrunnenSchöneggbrunne B K St. Alban-Vorstadt 49Dalbe-Vorstadt 49 (611950 / 267104)


1827 Sevogelschulhaus Datei hochladen SevogelschulhausS Sevogelschuelhuus (1883, Vischer und Fueter) B G Sevogelstrasse 61Sevogelstrooss 61 (612373 / 266573)


1830 Sommercasino Datei hochladen SommercasinoS Summerkasino B G Münchensteinerstrasse 1Münchenstäinerstrooss 1 (612033 / 266307)


13422 Datei hochladen Spätrömische SiedlungsspurenSpootrömischi Siidligsspure B F MargarethenstichMargarethestich (610631 / 265920)


13423 Datei hochladen St. Jakob: Birsbrücken und -stege (römisch–Mittelalter)St. Jakob: Birsbrugge und -stääg (römisch–Middelalter) B F St. Jakobs-Strasse 395–397St. Jakobs-Strooss 395–397 (613661 / 265670)


13424 St.-Jakobs-Kirche Datei hochladen St. Jakobskirche, Siechenhäuser, Schlachtfeld 1444St. Jakobschille, Siechehüüser, Schlachtfäld 1444 B F St. Jakobs-Strasse 375St. Jakobs-Strooss 375 (613494 / 265710)


1835 St. Jakobsdenkmal Datei hochladen St. JakobsdenkmalSt. Jakobsdänggmol (1872, Ferdinand Schlöth) B K St. Jakobsstrasse / MünchensteinerstrasseSt. Jakobsstrooss /
Münchestäinerstrooss
(612030 / 266318)


1842 Strassburgerdenkmal Datei hochladen StrassburgerdenkmalS Stroossburgerdänggmol B K ElisabethenanlageElisabetheaalaag (611463 / 266481)


1845 Ulmenhof Datei hochladen UlmenhofDr Ulmehoof (1894, Vischer und Fueter) B G Gartenstrasse 93Gardestrooss 93 (611689 / 266415)


1862 Villa Datei hochladen VillaWilla B G Peter Merian-Strasse 19Peter Merian-Strooss 19 (611896 / 266425)


1850 Villa Datei hochladen VillaWilla (1858, Stehlin d.J.) B G St. Jakobsstrasse 185St. Jakobsstrooss 185 (612744 / 265995)


1852 Villa Datei hochladen VillaWilla (1874, J.J. Stehlin) B G Gellertstrasse 27Gellertstrooss 27 (613052 / 266786)


1853 Villa Datei hochladen VillaWilla (1898, Linder) B G St. Jakobsstrasse 34St. Jakobsstrooss 34 (611889 / 266528)


1854 Villa Datei hochladen VillaWilla (1905, Visscher van Gaasbeek) B G St. Jakobsstrasse 46St. Jakobsstrooss 46 (611942 / 266453)


1855 Villa Datei hochladen VillaWilla (1933, Von der Mühll & Oberrauch) B G Fringelistrasse 16Fringelistrooss 16 (611510 / 265025)


1857 Villa Barell Datei hochladen Villa BarellWilla Barell (Salvisberg) B G Rennweg 62Rennwääg 62 (612791 / 266634)


1859 Villa Grossgundeldingen Datei hochladen Villa GrossgundeldingenWilla Grossgundeldinge B G Gundeldingerstrasse 170Gundeldingerstrooss 170 (611295 / 265565)


1861 Villa Vischer-Iselin Datei hochladen Villa Vischer-IselinWilla Vischer-Iselin (1871, J.E. Vischer) B G Gartenstrasse 78Gardestrooss 78 (611758 / 266526)


1865 Villa vorderes Gundeldingen Datei hochladen Vorderes GundeldingenVorders Gundeldinge B G Gundeldingerstrasse 172 / Dittingerstrasse 20Gundeldingerstrooss 172 /
Dittingerstrooss 20
(611305 / 265538)


1651 Bruderholz, Wasserturm Datei hochladen Bruderholz, WasserturmWasserdurm Bruederholz (1925, Vischer) B G Reservoirstrasse 200Reserwuarstrooss 200 (611597 / 264183)


1867 Wehrmänner-Denkmal, Batterie Datei hochladen Wehrmänner-Denkmal, BatterieWeermänner-Dänggmol, Batterii B G ReservoirstrasseReserwuarstrooss (611333 / 264270)


1760 Wildensteinerhof Datei hochladen WildensteinerhofDr Wildestäinerhoof B G St. Alban-Vorstadt 30–32Dalbe-Vorstadt 30-32 (611878 / 267099)


1881 Wohnhaus Datei hochladen WohnhausWoonhuus B G St. Alban-Vorstadt 82Dalbe-Vorstadt 82 (612133 / 267033)


1875 Wohnhaus Datei hochladen WohnhausWoonhuus (1904, W. Bernoulli) B G Wartenbergstrasse 11Wartebärgstrooss 11 (612756 / 266380)


1877 Wohnhaus Hermann Baur Datei hochladen Wohnhaus Hermann BaurS Woonhuus Hermann Baur (1936) B G Peter Ochs-Strasse 3Peter Ochs-Strooss 3 (611807 / 264599)


1878 Wohnhaus Melchior Berri Datei hochladen Wohnhaus Melchior BerriS Woonhuus Melchior Berri B G Malzgasse 16Malzgass 16 (611967 / 266972)


1879 Wohnhaus mit Sgraffiti Datei hochladen Wohnhaus mit SgraffitiWoonhuus mit Sgraffiti (1889, R. Friedrich; Sgraffiti, H. Sandreuter) B G Sevogelstrasse 69Sevogelstrooss 69 (612341 / 266545)


1886 Wohnhäuser am Zossenweglein Datei hochladen Wohnhäuser am ZossenwegleinWoonhüüser am Zossewäägli B G St. Alban-Anlage 39Dalbe-Aalaag 39 (612192 / 266924)


1895 Zschokke-Brunne Datei hochladen Zschokke-BrunneZschokke-Brunne B K St. Alban-Graben 16Dalbe-Graabe 16 (611729 / 267080)

Legände[Quälltäxt bearbeite]

In dere Dabälle si die Informazione din:

KGS-Nr: Nummere vom Kulturguet, us de KGS-Liste vom Bund und vo de Kantöön.
Foti: Fotografii vom Kulturguet. Wemm mä uf s Foti kliggt, gseet mä e grössers Bild. Nääbedra si zwäi Sümbool:
Weitere Bilder auf Wikimedia Commons No mee Bilder vom Objekt uf Wikimedia Commons.
eigenes Werk hochladen E Lingg zum e nöis Bild uufelaade. Bestimmti Parameter si drbii scho im Vorus usgfüllt.
Objekt: Naame vom Objekt. Do und dört stoot dr Naame, wo allgemäin bekannt isch.
Kat: Kategorii vom Kulturguet: A = nazionali Bedütig; B = regionali/kantonali Bedütig; C = lokali Bedütig
Tüp: Art vom Kulturguet: G = Geböid oder sustigs Bauwärk; S = Sammlig (Archiv, Bibliotheke, Museum); F = Archeologischi Fundstell; K: Chliises Kulturobjekt (z. B. Brunne, Wäägchrüz, Dänggmööler); X = Spezialfall
Adrässe: Strooss und Huusnummere vom Kulturguet (wenn si bekannt si), mänggisch dr Ort / Ortsdäil
Koordinate: Standort vom Kulturguet noch de Schwizer Landeskoordinate (CH1903).

Der Inhalt vo dr Dabälle isch noch de Kategorie sortiert.

Wemm mä uf «Charte mit alle Koordinate» rächts oobe im Artikel kliggt, wird d Laag vo alle Kulturgüeter im gweelte Kartenobjekt aazäigt.

Weblingg[ändere | Quälltäxt bearbeite]

 Commons: Basel – Sammlig vo Multimediadateie

Fuessnoote[ändere | Quälltäxt bearbeite]

  1. Bundesgesetz über den Schutz der Kulturgüter bei bewaffneten Konflikten. (PDF; 127 kB) admin.ch, abgerufen am 30. Oktober 2012.
  2. Verordnung über den Schutz der Kulturgüter bei bewaffneten Konflikten. (PDF; 128 kB) admin.ch, abgerufen am 30. Oktober 2012.