Liste vo de Länder noch em Bruttoinlandsbrodukt bro Chopf

Us der alemannische Wikipedia, der freie Dialäkt-Enzyklopedy
2020: BIP bro Chopf (mit dr gliiche Chaufchraft), noch de Daate vom IWF:[1]
0 >$50.000
0 $35.000–50.000
0 $20.000–35.000
0 $10.000–20.000
0 $5.000–10.000
0 $2.000–5.000
0 <$2.000
0 keine Info verfügbar

D Liste vo de Länder noch em Bruttoinlandsbrodukt bro Chopf enthaltet e gordneti Dabälle vom nominaale Bruttoinlansbrodukt bro Chopf noch Schetzigen vom Internazionaale Wäärigsfoo. Alli Daate si in US-Dollar zu offizielle Wäggselkürs und au mit gliicher Chaufchraft berächnet (KKP) in internazionaale Dollar aagee. Länder, wo s für sä käni Informazioone git, chömme nid voor (Bemerkige lueg witer unde). E baar bolitischi Äihäite, wo sust nit as Länder aagluegt wärde oder won e umstrittene politische Status häi, si in dr Dabälle enthalte so dass mä cha vergliiche.[2]


S Bruttoinlandsbrodukt bro Chopf wird vilmol brucht, zum dr Lääbensstandard im ene Land iizschetze,[3][4] isch aber für daas nid seer gäignet, will s BIP bro Chopf nid persöönligs Iikomme misst.[5]

Bi Vergliich zwüsche Nazioone wird vilmol Bezuug uf d Chaufchraft gnoo und eso dr Underschiid wäge de Lääbeschöste in de verschiidene Länder uusegrächnet. Anderi Brobleem bliibe: d Wärtschöpfig dur internazionaale Handel wird nid in Betracht zooge, und zuesätzligi Parameter müesse gschetzt wärde as bim BIP.


Schetzige vom IWF für 2020 (Stand Oktober 2021)[ändere | Quälltäxt bearbeite]

Liste vo de Länder noch em Bruttoinlandsbrodukt (BIP)
bro Chopf (2020)[6]
Rang Land BIP bro Chopf
(Nominal)
US$ (2020)
Veränderig
zum Joor vorhäär
1 LuxemburgLuxemburg Luxeburg 116.921 0,9 %
2 SchweizSchweiz Schwiz 87.367 1,9 %
3 ItalienIrland Irland 85.206 5,7 %
4 NorwegenNorwegen Norwege 67.326 −11,1 %
5 Vereinigte StaatenVereinigte Staaten Vereinigti Staate 63.358 −2,6 %
6 DänemarkDänemark Dänemark 61.154 2,2 %
7 Singapur Singapur 59.795 −8,9 %
8 Island Island 59.643 −14,3 %
9 Katar Katar 54.185 −13,7 %
10 AustralienAustralien Australie 52.905 −2,9 %
11 NiederlandeNiederlande Niiderlande 52.456 −0,4 %
12 SchwedenSchweden Schwede 52.129 0,8 %
13 FinnlandFinnland Finnland 48.786 0,1 %
14 OsterreichÖsterreich Öschterriich 48.593 −3,3 %
15 Hongkong, China Hongkong, China 46.657 −3,3 %
16 San Marino San Marino 46.282 −4,3 %
17 DeutschlandDeutschland Dytschland 46.216 −1,2 %
18 BelgienBelgien Belgie 44.688 −4,0 %
19 Israel Israel 44.181 0,5 %
20 KanadaKanada Kanada 43.295 −6,7 %
21 Neuseeland Nöiseeland 41.165 −2,5 %
22 Vereinigtes KonigreichVereinigtes Königreich Vereinigts Königriich 40.394 −4,8 %
23 FrankreichFrankreich FrankriichA2 40.299 −4,0 %
24 JapanJapan Japan 40.089 −1,5 %
25 Vereinigte Arabische Emirate Vereinigti Arabischi Emirat 38.661 −11,9 %
26 Andorra Andorra 36.631 −10,0 %
27 Macau Macau 35.621 −56,1 %
28 Puerto Rico Puerto Rico 32.645 −0,4 %
29 Südkorea Südkorea 31.638 −0,9 %
30 ItalienItalien Italie 31.604 −5,7 %
31 Malta Malta 28.955 −9,1 %
32 Taiwan Republik China 28.358 9,3 %
33 SpanienSpanien Spanie 27.179 −8,1 %
34 ZypernZypern Zypere 26.785 −6,0 %
35 Brunei Darussalam Brunei 26.061 −11,1 %
36 BahamasBahamas Bahamas 25.734 −25,6 %
37 SlowenienSlowenien Slowenie 25.549 −1,9 %
38 Bahrain Bahrain 23.590 −9,0 %
39 Estland Eschtland 23.036 −1,6 %
40 TschechienTschechien Tschechie 22.943 −3,2 %
41 Kuwait Kuwait 22.684 −20,4 %
42 Aruba Aruba 22.483 −23,8 %
43 PortugalPortugal Portugal 22.149 −5,1 %
44 Saudi-Arabien Saudi-Arabie 19.996 −13,7 %
45 LitauenLitauen Litaue 19.981 2,2 %
46 SlowakeiSlowakei Slowakei 19.145 −0,7 %
47 GriechenlandGriechenland Griecheland 17.657 −7,8 %
48 LettlandLettland Lettland 17.549 −1,1 %
49 St. Kitts und Nevis St. Kitts un Nevis 17.173 −16,6 %
50 Uruguay Uruguay 16.023 −9,0 %
51 Ungarn Ungarn 15.866 −5,2 %
52 PolenPolen Pole 15.699 −0,2 %
53 Trinidad und Tobago Trinidad und Tobago 15.425 −7,3 %
54 Barbados Barbados 15.346 −16,8 %
55 Palau Palau 14.732 −6,3 %
56 Oman Oman 14.255 −13,8 %
57 Antigua un Barbuda Antigua un Barbuda 13.967 −20,0 %
58 KroatienKroatien Kroazie 13.896 −7,0 %
59 ChileChile Chile 12.993 −11,1 %
60 RumänienRumänien Rumänie 12.868 0,0 %
61 Panama Panama 12.373 −21,8 %
62 Costa Rica Costa Rica 12.057 −4,5 %
63 Seychellen Seyschelle 11.702 −28,6 %
64 China ChinaA1 10.511 3,4 %
65 Malaysia Malaysia 10.231 −8,9 %
66 RusslandRussland Russland 10.115 −12,2 %
67 Bulgarien Bulgarie 10.006 1,5 %
68 IranIran Iran 9.928 42,2 %
69 Malediven Maledive 9.889 −34,7 %
70 Grenada Grenada 9.130 −13,9 %
71 KasachstanKasachstan Kasachstan 9.071 −7,0 %
72 St. Lucia St. Lucia 8.935 −24,2 %
73 Nauru Nauru 8.867 −5,3 %
74 Mauritius Mauritius 8.619 −22,3 %
75 TürkeiTürkei Türkei 8.610 −5,9 %
76 ArgentinienArgentinie Argentinie 8.572 −14,7 %
77 MexikoMexiko Mexiko 8.404 −16,2 %
78 Montenegro Montenegro 7.703 −13,6 %
79 Turkmenistan Turkmenistan 7.674 −2,9 %
80 SerbienSerbien Serbie 7.646 3,4 %
81 Dominikanische Republik Dominikanischi Republik 7.554 −12,1 %
82 Dominica Dominica 7.416 −13,0 %
83 St. Vincent und die Grenadinen St. Vincent un d'Grenadine 7.304 −2,2 %
84 Gabun Gabun 7.277 −10,3 %
85 Thailand Thailand 7.188 −8,0 %
86 ÄquatorialguineaÄquatorialguinea Equatorialginea 7.137 −15,0 %
87 Guyana Guyana 6.953 5,4 %
88 BrasilienBrasilien Brasilie 6.823 −23,6 %
89 Botsuana Botsuana 6.420 −11,1 %
90 WeißrusslandWeißrussland Wiissrussland 6.398 −6,4 %
91 Peru Peru 6.134 −11,9 %
92 Bosnien und HerzegowinaBosnien und Herzegowina Bosnie un Herzegowina 6.035 −1,4 %
93 NordmazedonienNordmazedonien Nordmazedonie 5.939 −1,7 %
94 Ecuador Ecuador 5.643 −9,9 %
95 SüdafrikaSüdafrika Südafrika 5.625 −14,8 %
96 KolumbienKolumbien Kolumbie 5.391 −17,7 %
97 AlbanienAlbanien Albanie 5.153 −2,9 %
98 Tuvalu Tuvalu 5.106 1,1 %
99 Jamaika Jamaika 5.103 −11,7 %
100 Fidschi Fidschi 4.995 −18,7 %
101 Tonga Tonga 4.979 −3,3 %
102 Paraguay Paraguay 4.918 −7,2 %
103 Suriname Surinam 4.787 −28,2 %
104 MoldawienMoldawien Moldawie 4.523 1,3 %
105 Marshallinseln Marshallinsle 4.413 2,8 %
106 KosovoKosovo Kosovo 4.348 −2,6 %
107 Guatemala Guatemala 4.317 −1,2 %
108 Jordanien Jordanie 4.286 −3,1 %
109 Namibia Namibia 4.276 −16,3 %
110 Georgie Georgie 4.275 −8,9 %
111 Armenien Armenie 4.267 −7,2 %
112 Aserbaidschan Aserbaidschan 4.232 −12,3 %
113 Irak Irak 4.223 −29,4 %
114 Samoa Samoa 4.090 −4,7 %
115 Belize Belize 4.077 −16,0 %
116 Indonesien Indonesie 3.922 −6,5 %
117 Mongolei Mongolei 3.916 −7,8 %
118 Mikronesien Mikronesie 3.892 −1,5 %
119 El Salvador El Salvador 3.799 −8,8 %
120 UkraineUkraine Ukraine 3.741 1,4 %
121 Sri Lanka Sri Lanka 3.682 −4,4 %
122 Ägypten Ägypte 3.601 17,8 %
123 Eswatini Eswatini 3.533 −11,9 %
124 Vietnam Vietnam 3.523 3,7 %
125 Dschibuti Dschibuti 3.482 1,3 %
126 Bhutan Bhutan 3.359 −0,4 %
127 Algerien Algerie 3.337 −15,3 %
128 PhilippinenPhilippinen Philippine 3.323 −5,4 %
129 Tunesien Tunesie 3.295 −0,9 %
130 MarokkoMarokko Marokko 3.188 −5,4 %
131 Bolivien Bolivie 3.168 −11,8 %
132 Vanuatu Vanuatu 3.090 −1,8 %
133 Kap Verde Kap Verde 3.065 −14,9 %
134 Libyen Libye 2.891 −51,8 %
135 Libanon Libanon 2.785 −63,5 %
136 Papua-Neuguinea Papua-Nöiguinea 2.651 −8,2 %
137 Laos Laos 2.587 −1,2 %
138 Honduras Honduras 2.397 −6,7 %
139 Salomonen Salomone 2.281 −3,2 %
140 Elfenbeinküste Elfebeiküschte 2.271 1,9 %
141 Ghana Ghana 2.226 −1,8 %
142 Republik Kongo Republik Kongo 2.206 −21,2 %
143 São Tomé und Príncipe São Tomé und Príncipe 2.190 8,3 %
144 Kenia Kenia 2.104 −0,3 %
145 Nigeria Nigeria 2.083 −6,6 %
146 Bangladesch Bangladesch 1.962 5,8 %
147 Mauretanien Mauretanie 1.956 0,6 %
148 Nicaragua Nicaragua 1.943 0,4 %
149 IndienIndien Indie 1.930 −8,1 %
150 Angola Angola 1.881 −32,9 %
151 Usbekistan Usbekistan 1.767 −1,9 %
152 VenezuelaVenezuela Venezuela 1.691 −26,5 %
153 Kiribati Kiribati 1.673 −1,3 %
154 Kambodscha Kambodscha 1.607 −7,5 %
155 Myanmar Myanmar 1.527 17,3 %
156 Kamerun Kamerun 1.505 −0,2 %
157 Senegal Senegal 1.474 3,1 %
158 SimbabweSimbabwe Simbabwe 1.443 9,8 %
159 Komoren Komore 1.355 −0,3 %
160 Osttimor Osttimor 1.348 −13,6 %
161 Benin Benin 1.291 5,9 %
162 Pakistan Pakistan 1.255 −7,2 %
163 Haiti Haiti 1.235 −3,3 %
164 Kirgisistan Kirgisistan 1.189 −14,4 %
165 Nepal Nepal 1.178 −1,9 %
166 Tansania Tansania 1.110 2,8 %
167 Guinea Guinea 1.102 11,1 %
168 Sambia Sambia 1.023 −19,6 %
169 Äthiopien Äthiopie 994 2,7 %
170 Lesotho Lesotho 970 −10,8 %
171 Uganda Uganda 925 −3,0 %
172 Togo Togo 916 2,5 %
173 Mali Mali 890 −1,8 %
174 Tadschikistan Tadschikistan 844 −3,4 %
175 Burkina Faso Burkina Faso 831 5,6 %
176 Ruanda Ruanda 816 −2,3 %
177 Guinea-Bissau Guinea-Bissau 790 −2,6 %
178 Sudan Sudan 776 −0,1 %
179 Gambia Gambia 770 0,1 %
180 Tschad Tschad 660 −3,8 %
181 Liberia Liberia 647 −3,8 %
182 Afghanistan Afghanischtan 611 4,3 %
183 Eritrea Eritrea 588 3,7 %
184 Jemen Jemen 580 −16,1 %
185 Niger Niger 568 2,6 %
186 Malawi Malawi 568 4,4 %
187 Demokratische Republik KongoDemokratische Republik Kongo Demokratischi Republik Kongo 544 −6,3 %
188 Sierra Leone Sierra Leone 527 −0,1 %
189 Zentralafrikanische Republik Zentralafrikanischi Republik 494 3,0 %
190 Madagaskar Madagaskar 462 −9,8 %
191 Mosambik Mosambik 449 −11,4 %
192 Somalia Somalia 332 −4,2 %
193 SudsudanSüdsudan Südsudan 322 −6,1 %
194 Burundi Burundi 256 −2,0 %
Liste vo de Länder noch em Bruttoinlandsbrodukt (BIP)
(kaufkraftbereinigt) bro Chopf (2020)[7]
Rang Land BIP bro Chopf
(Chaufkraftparitäat)
Internat. $ (2020)
Veränderig
zum Joor vorhäär
1 LuxemburgLuxemburg Luxeburg 117.984 −2,1 %
2 Singapur Singapur 98.512 −4,0 %
3 Katar Katar 96.607 1,7 %
4 ItalienIrland Irland 95.994 6,2 %
5 SchweizSchweiz Schwiz 73.246 −2,0 %
6 Vereinigte Arabische Emirate Vereinigti Arabischi Emirat 71.139 −2,7 %
7 NorwegenNorwegen Norwege 65.841 −0,1 %
8 Vereinigte StaatenVereinigte Staaten Vereinigti Staate 63.358 −2,6 %
9 Brunei Darussalam Brunei 62.306 2,1 %
10 San Marino San Marino 60.490 −5,9 %
11 Hongkong, China Hongkong, China 59.656 −3,8 %
12 DänemarkDänemark Dänemark 59.136 −1,2 %
13 NiederlandeNiederlande Niiderlande 57.665 −3,4 %
14 Island Island 56.066 −7,2 %
15 Taiwan Republik China 55.856 4,6 %
16 OsterreichÖsterreich Öschterriich 55.453 −5,5 %
17 Macau Macau 54.943 −56,0 %
18 DeutschlandDeutschland Dytschland 54.551 −3,5 %
19 SchwedenSchweden Schwede 54.480 −2,1 %
20 Andorra Andorra 51.989 −11,4 %
21 AustralienAustralien Australie 51.781 −1,7 %
22 BelgienBelgien Belgie 51.180 −5,7 %
23 Bahrain Bahrain 50.567 −3,2 %
24 FinnlandFinnland Finnland 49.806 −1,8 %
25 KanadaKanada Kanada 48.759 −5,3 %
26 Saudi-Arabien Saudi-Arabie 46.489 −5,2 %
27 FrankreichFrankreich FrankriichA2 46.325 −7,1 %
28 Südkorea Südkorea 44.750 0,2 %
29 Vereinigtes KonigreichVereinigtes Königreich Vereinigts Königriich 44.154 −9,1 %
30 Malta Malta 43.656 −11,0 %
31 Kuwait Kuwait 43.250 −5,7 %
32 Neuseeland Nöiseeland 42.446 −2,8 %
33 JapanJapan Japan 42.212 −3,2 %
34 Israel Israel 41.271 −2,7 %
35 ItalienItalien Italie 41.268 −7,5 %
36 TschechienTschechien Tschechie 40.793 −5,1 %
37 ZypernZypern Zypere 40.007 −5,3 %
38 SlowenienSlowenien Slowenie 39.378 −3,8 %
39 LitauenLitauen Litaue 38.817 0,3 %
40 SpanienSpanien Spanie 38.443 −9,8 %
41 Estland Eschtland 37.277 −2,0 %
42 Puerto Rico Puerto Rico 35.660 −1,5 %
43 PolenPolen Pole 34.165 −1,5 %
44 PortugalPortugal Portugal 33.712 −7,6 %
45 BahamasBahamas Bahamas 33.233 −14,4 %
46 Ungarn Ungarn 33.045 −3,8 %
47 SlowakeiSlowakei Slowakei 32.866 −3,7 %
48 LettlandLettland Lettland 31.485 −1,8 %
49 Oman Oman 31.312 2,2 %
50 RumänienRumänien Rumänie 30.517 −2,3 %
51 TürkeiTürkei Türkei 30.449 2,5 %
52 Aruba Aruba 29.981 −20,6 %
53 GriechenlandGriechenland Griecheland 28.722 −7,1 %
54 RusslandRussland Russland 28.053 −1,4 %
55 KroatienKroatien Kroazie 28.029 −6,4 %
56 Malaysia Malaysia 27.436 −5,7 %
57 Panama Panama 26.999 −18,1 %
58 KasachstanKasachstan Kasachstan 26.551 −2,7 %
59 Seychellen Seyschelle 25.555 −12,5 %
60 Trinidad und Tobago Trinidad und Tobago 25.022 −7,0 %
61 St. Kitts und Nevis St. Kitts un Nevis 23.877 −14,3 %
62 Bulgarien Bulgarie 23.721 −2,5 %
63 ChileChile Chile 23.363 −6,4 %
64 Uruguay Uruguay 22.423 −5,1 %
65 ArgentinienArgentinie Argentinie 20.759 −9,7 %
66 Mauritius Mauritius 20.506 −13,9 %
67 Costa Rica Costa Rica 20.269 −3,9 %
68 WeißrusslandWeißrussland Wiissrussland 20.170 0,4 %
69 Guyana Guyana 19.694 44,8 %
70 Malediven Maledive 19.682 −32,3 %
71 Montenegro Montenegro 19.305 −14,1 %
72 SerbienSerbien Serbie 19.168 0,7 %
73 MexikoMexiko Mexiko 19.089 −8,1 %
74 Dominikanische Republik Dominikanischi Republik 18.620 −6,4 %
75 Antigua un Barbuda Antigua un Barbuda 18.238 −20,3 %
76 Thailand Thailand 18.231 −5,2 %
77 ÄquatorialguineaÄquatorialguinea Equatorialginea 17.897 −6,9 %
78 China ChinaA1 17.104 3,3 %
79 NordmazedonienNordmazedonien Nordmazedonie 16.770 −3,0 %
80 Suriname Surinam 16.292 −15,5 %
81 Gabun Gabun 15.951 −1,9 %
82 Botsuana Botsuana 15.493 −9,3 %
83 Grenada Grenada 15.397 −12,4 %
84 Bosnien und HerzegowinaBosnien und Herzegowina Bosnie un Herzegowina 15.231 −2,5 %
85 BrasilienBrasilien Brasilie 14.890 −3,6 %
86 Georgie Georgie 14.849 −4,9 %
87 Palau Palau 14.838 −7,3 %
88 Aserbaidschan Aserbaidschan 14.515 −4,0 %
89 KolumbienKolumbien Kolumbie 14.473 −7,5 %
90 Turkmenistan Turkmenistan 14.312 −3,6 %
91 AlbanienAlbanien Albanie 14.172 −2,0 %
92 Armenien Armenie 13.329 −6,2 %
93 Barbados Barbados 13.324 −17,2 %
94 IranIran Iran 13.314 3,5 %
95 SüdafrikaSüdafrika Südafrika 13.289 −6,6 %
96 Sri Lanka Sri Lanka 13.223 −2,9 %
97 UkraineUkraine Ukraine 13.129 −2,4 %
98 MoldawienMoldawien Moldawie 12.935 −4,1 %
99 St. Lucia St. Lucia 12.897 −19,9 %
100 Paraguay Paraguay 12.852 −0,8 %
101 Ägypten Ägypte 12.788 2,8 %
102 St. Vincent und die Grenadinen St. Vincent un d'Grenadine 12.750 −2,2 %
103 Indonesien Indonesie 12.220 −2,1 %
104 Bhutan Bhutan 12.058 −0,6 %
105 Fidschi Fidschi 12.032 −15,2 %
106 Dominica Dominica 11.945 −11,3 %
107 Peru Peru 11.881 −10,8 %
108 Mongolei Mongolei 11.823 −5,8 %
109 Libanon Libanon 11.561 −23,8 %
110 KosovoKosovo Kosovo 11.470 −4,5 %
111 Algerien Algerie 11.240 −5,5 %
112 Ecuador Ecuador 10.977 −7,9 %
113 Vietnam Vietnam 10.897 3,2 %
114 Jordanien Jordanie 10.348 −1,7 %
115 Tunesien Tunesie 10.142 −8,4 %
116 Jamaika Jamaika 9.993 −9,1 %
117 Irak Irak 9.951 −16,8 %
118 Nauru Nauru 9.853 0,0 %
119 Namibia Namibia 9.517 −8,6 %
120 Eswatini Eswatini 9.041 −2,3 %
121 El Salvador El Salvador 8.498 −7,3 %
122 PhilippinenPhilippinen Philippine 8.449 −9,7 %
123 Bolivien Bolivie 8.305 −9,0 %
124 Guatemala Guatemala 8.303 −2,3 %
125 Laos Laos 8.099 −0,7 %
126 Usbekistan Usbekistan 7.809 1,0 %
127 MarokkoMarokko Marokko 7.688 −6,1 %
128 Angola Angola 6.825 −7,0 %
129 IndienIndien Indie 6.510 −6,9 %
130 Kap Verde Kap Verde 6.367 −14,8 %
131 Tonga Tonga 6.259 2,0 %
132 Belize Belize 6.132 −15,1 %
133 Mauretanien Mauretanie 6.045 −2,7 %
134 Libyen Libye 5.892 −59,6 %
135 Dschibuti Dschibuti 5.833 0,7 %
136 Samoa Samoa 5.804 −2,2 %
137 Ghana Ghana 5.799 −0,4 %
138 Nicaragua Nicaragua 5.679 −0,3 %
139 Honduras Honduras 5.399 −9,5 %
140 Elfenbeinküste Elfebeiküschte 5.349 0,6 %
141 Bangladesch Bangladesch 5.287 −0,8 %
142 Myanmar Myanmar 5.241 3,7 %
143 Nigeria Nigeria 5.186 −3,1 %
144 VenezuelaVenezuela Venezuela 5.177 −29,5 %
145 Pakistan Pakistan 5.153 −1,1 %
146 Kenia Kenia 5.055 −1,4 %
147 Kirgisistan Kirgisistan 5.007 −9,3 %
148 Tuvalu Tuvalu 4.999 1,8 %
149 Kambodscha Kambodscha 4.715 −2,5 %
150 São Tomé und Príncipe São Tomé und Príncipe 4.256 1,9 %
151 Republik Kongo Republik Kongo 4.249 −9,3 %
152 Sudan Sudan 4.096 −4,9 %
153 Nepal Nepal 4.049 −2,2 %
154 Papua-Neuguinea Papua-Nöiguinea 3.831 −4,7 %
155 Marshallinseln Marshallinsle 3.830 −1,9 %
156 Kamerun Kamerun 3.687 −2,9 %
157 Tadschikistan Tadschikistan 3.675 3,7 %
158 Senegal Senegal 3.503 0,0 %
159 Benin Benin 3.499 2,2 %
160 Mikronesien Mikronesie 3.438 −0,8 %
161 Sambia Sambia 3.358 −4,8 %
162 Osttimor Osttimor 3.356 −9,4 %
163 Komoren Komore 3.044 −1,9 %
164 Haiti Haiti 3.005 −3,6 %
165 Tansania Tansania 2.926 3,0 %
166 Äthiopien Äthiopie 2.908 5,6 %
167 Vanuatu Vanuatu 2.659 −7,8 %
168 Guinea Guinea 2.651 5,7 %
169 Lesotho Lesotho 2.624 −4,9 %
170 Uganda Uganda 2.591 −3,1 %
171 Afghanistan Afghanischtan 2.456 −3,4 %
172 Mali Mali 2.410 −3,3 %
173 Guinea-Bissau Guinea-Bissau 2.371 −2,4 %
174 Salomonen Salomone 2.349 −5,3 %
175 Burkina Faso Burkina Faso 2.276 0,2 %
176 Gambia Gambia 2.274 −1,9 %
177 Ruanda Ruanda 2.264 −4,2 %
178 SimbabweSimbabwe Simbabwe 2.254 −4,7 %
179 Togo Togo 2.222 0,5 %
180 Kiribati Kiribati 2.199 −1,0 %
181 Jemen Jemen 1.844 −9,7 %
182 Eritrea Eritrea 1.820 −0,8 %
183 Sierra Leone Sierra Leone 1.727 −3,0 %
184 Tschad Tschad 1.612 −2,6 %
185 Liberia Liberia 1.550 −4,2 %
186 Madagaskar Madagaskar 1.515 −8,3 %
187 Malawi Malawi 1.460 −0,7 %
188 Mosambik Mosambik 1.297 −2,9 %
189 Niger Niger 1.289 1,0 %
190 Demokratische Republik KongoDemokratische Republik Kongo Demokratischi Republik Kongo 1.142 −0,2 %
191 Zentralafrikanische Republik Zentralafrikanischi Republik 989 0,4 %
192 Somalia Somalia 932 −2,3 %
193 SudsudanSüdsudan Südsudan 791 −8,2 %
194 Burundi Burundi 762 −2,8 %
A1 China: nume bezooge uf s Festland vo dr Volksrepublik China, also ooni Hongkong, Macau und Taiwan.
A2 Frankreich: die franzöösische Überseedepartements Guayana, Guadeloupe, Martinique und Réunion iigschlosse.

Fuessnoote[ändere | Quälltäxt bearbeite]

  1. BIP pro Kopf (Kaufkraftparität). In: IMF World Economic Outlook. 2020, abgruefen am 4. April 2022.
  2. IMF Country Information Page (änglisch).
  3. Vorlage:Citation
  4. French President seeks alternatives to GDP, The Guardian 14-09-2009.
    European Parliament, Policy Department Economic and Scientific Policy: Beyond GDP StudyVorlage:Small
  5. [:en:Gross_domestic_product#Standard_of_living_and_GDP:_wealth_distribution_and_externalities E Diskussioon vom Brobleem uf dr änglische Wikipedia]
  6. BIP pro Kopf (nominal). In: IMF World Economic Outlook. 2020, abgruefen am 4. April 2022.
  7. BIP pro Kopf (Kaufkraftparität). In: IMF World Economic Outlook. 2020, abgruefen am 4. April 2022.