Lischt vu dr Mitglider vum 15. Landdag vu Bade-Wirttebärg

Us der alemannische Wikipedia, der freie Dialäkt-Enzyklopedy
Zur Navigation springen Zur Suche springen

Die Lischt git en Iberblick iber alli Mitglider vum 15. bade-wirttembergische Landdag (2011–2016) mit Fraktionszuegherigkait, Wahlkrais un Stimmenaadail.

Dr 15. Landdag isch am 27. Merz 2011 gwehlt wore. D Wahlperiod het am 1. Mai 2011 aagfange, di konschtituierend Sitzig isch am 11. Mai 2011 gsii.

Zämmesetzig vum Landdag[ändere | Quälltäxt bearbeite]

No dr Landdagswahl 2011 setzt si dr Landdag vorlaifig eso zämme:

Fraktion Sitz Erschtmandat Zwaitmandat
CDU 060 060 000
Bindnis 90/Di Griene 036 009 027
SPD 035 001 034
FDP/DVP 007 000 007
Gesamt 138 070 068

Abgordnet[ändere | Quälltäxt bearbeite]

Name Fraktion Wahlkrais Mandat Aadail Aamerkig
Altpeter, KatrinKatrin Altpeter SPD 15 Woeblenga Zwaitmandat 24,2 %
Aras, MuhteremMuhterem Aras Grieni 01 Stuegert I Erschtmandat 42,5 %
Bauer, TheresiaTheresia Bauer Grieni 34 Haidelberg Erschtmandat 36,7 %
Bayer, ChristophChristoph Bayer SPD 48 Brisgau Zwaitmandat 24,0 %
Beck, NorbertNorbert Beck CDU 45 Fraidestadt Erschtmandat 45,8 %
Binder, SaschaSascha Binder SPD 11 Geislenga Zwaitmandat 24,2 %
Birk, DietrichDietrich Birk CDU 10 Geppenga Erschtmandat 38,0 % uusgschiden am 31. Dezember 2013
Blaettgen, Hans Heribert Hans Heribert Blättgen SPD 19 Eppinge Noorugger um Zwaitmandat 24,3 % noogruggt am 1. Februar 2015 fir dr Ingo Rust
Blenke, ThomasThomas Blenke CDU 43 Calb Erschtmandat 44,0 %
Boehlen, Beate Beate Böhlen Grieni 33 Bade Zwaitmandat 24,6 %
Boser, SandraSandra Boser Grieni 50 Lohr Zwaitmandat 24,0 %
Brunnemer, ElkeElke Brunnemer CDU 41 Sinse Erschtmandat 38,3 %
Bullinger, FriedrichFriedrich Bullinger FDP/DVP 22 Hall Zwaitmandat 08,4 %08,4 %
Burger, KlausKlaus Burger CDU 70 Semmerenga Noorucker im Erschtmandat 50,2 % noogruckt am 3. Juli 2012 fir d Tanja Gönner
Deuschle, AndreasAndreas Deuschle CDU 07 Esslenga Erschtmandat 36,5 %
Drexler, WolfgangWolfgang Drexler SPD 07 Esslenga Zwaitmandat 25,4 % Vizepresidänt
Engeser, MarianneMarianne Engeser CDU 42 Pforze Nooruckeri im Erschtmandat 44,5 % noogruckt am 1. September 2011 fir dr Stefan Mappus
Epple, KonradKonrad Epple CDU 13 Vaihenge Erschtmandat 38,8 %
Eyb, Arnulf von Arnulf Freiherr von Eyb CDU 21 Haulau Erschtmandat 40,7 %
Filius, Juergen Jürgen Filius Grieni 64 Ulm Zwaitmandat 24,7 %
Frey, JosefJosef Frey Grieni 58 Löörech Zwaitmandat 28,0 %
Fritz, Joerg Jörg Fritz Grieni 10 Geppenga Zwaitmandat 22,0 %
Fulst-Blei, StefanStefan Fulst-Blei SPD 35 Mannem I Erschtmandat 34,2 %
Funk, ThomasThomas Funk SPD 41 Sinse Zwaitmandat 25,3 %
Gall, ReinholdReinhold Gall SPD 20 Neckersulm Zwaitmandat 25,9 %
Glueck, Andreas Andreas Glück FDP/DVP 61 Hechenga-Mensenga Zwaitmandat 07,4 %07,4 %
Goll, UlrichUlrich Goll FDP/DVP 15 Woeblenga Zwaitmandat 08,0 %08,0 %
Goenner, Tanja Tanja Gönner CDU 70 Semmerenga Erschtmandat 50,2 % uusgschiden am 30. Juni 2012
Graner, AnnekeAnneke Graner SPD 31 Ettlinge Nooruckeri im Zwaitmandat 25,1 % noogruckt am 16. Merz 2013 fir dr Frank Mentrup
Grimm, LeopoldLeopold Grimm FDP/DVP 55 Duttlinge-Eschinge Zwaitmandat 07,0 %07,0 % uusgschiden am 31. Juli 2014
Groh, ManfredManfred Groh CDU 27 Kallsruh I Erschtmandat 30,8 % uusgschiden am 30. September 2014
Gruber, GernotGernot Gruber SPD 17 Baggena Zwaitmandat 23,8 %
Gruenstein, Rosa Rosa Grünstein SPD 40 Schwetzinge Zwaitmandat 28,2 %
Gürakar, HidirHidir Gürakar SPD 59 Waldshuet Nooruckeri im Zwaitmandat 24,8 % noogruckt am 7. Jänner 2014 fir dr Alfred Winkler
Gurr-Hirsch, FriedlindeFriedlinde Gurr-Hirsch CDU 19 Eppinge Erschtmandat 40,9 %
Haeffner, Petra Petra Häffner Grieni 16 Schorndorf Zwaitmandat 22,5 %
Hahn, MartinMartin Hahn Grieni 67 Bodesee Zwaitmandat 26,4 %
Halder, WilhelmWilhelm Halder Grieni 15 Woeblenga Zwaitmandat 23,5 %
Haller, Hans-MartinHans-Martin Haller SPD 63 Balenga Zwaitmandat 23,9 %
Haller-Haid, RitaRita Haller-Haid SPD 62 Dibenga Zwaitmandat 21,8 %
Hauk, PeterPeter Hauk CDU 38 Necker-Ourewald Erschtmandat 48,4 %
Haußmann, JochenJochen Haußmann FDP/DVP 16 Schorndorf Zwaitmandat 08,4 %08,4 %
Heberer, HelenHelen Heberer SPD 36 Mannem II Zwaitmandat 27,9 %
Heiler, WalterWalter Heiler SPD 29 Bruusel Zwaitmandat 25,6 %
Herrmann, KlausKlaus Herrmann CDU 12 Ludisburg Erschtmandat 35,1 %
Hillebrand, DieterDieter Hillebrand CDU 60 Reitlenga Erschtmandat 36,3 %
Hinderer, RainerRainer Hinderer SPD 18 Hailbrunn Zwaitmandat 26,4 %
Hitzler, BerndBernd Hitzler CDU 24 Hoedna Erschtmandat 37,8 %
Hofelich, PeterPeter Hofelich SPD 10 Geppenga Zwaitmandat 26,4 %
Hollenbach, ManfredManfred Hollenbach CDU 14 Bietje-Bissinge Erschtmandat 38,2 %
Jaegel, Karl-Wolfgang Karl-Wolfgang Jägel CDU 32 Raschti Erschtmandat 38,2 %
Kaeppeler, Klaus Klaus Käppeler SPD 61 Hechenga-Mensenga Zwaitmandat 21,3 %
Kern, ManfredManfred Kern Grieni 40 Schwetzinge Zwaitmandat 23,5 %
Kern, TimmTimm Kern FDP/DVP 45 Fraidestadt Zwaitmandat 07,6 %07,6 %
Klein, KarlKarl Klein CDU 37 Wiesloch Erschtmandat 39,7 %
Kleinboeck, Gerhard Gerhard Kleinböck SPD 39 Woinem Zwaitmandat 25,5 %
Klenk, WilfriedWilfried Klenk CDU 17 Baggena Erschtmandat 40,8 % Landtagspresidänt syt Februar 2015
Koeberle, Rudolf Rudolf Köberle CDU 69 Raveschburg Erschtmandat 43,5 %
Kopp, ErnstErnst Kopp SPD 32 Raschti Zwaitmandat 29,9 %
Koeßler, Joachim Joachim Kößler CDU 30 Brette Erschtmandat 40,4 %
Kretschmann, WinfriedWinfried Kretschmann Grieni 09 Nirdenga Zwaitmandat 25,6 % Minischterpresidänt
Kunzmann, Thaddaeus Thaddäus Kunzmann CDU 09 Nirdenga Erschtmandat 39,7 %
Kurtz, SabineSabine Kurtz CDU 06 Leaberg Erschtmandat 39,1 %
Lasotta, BernhardBernhard Lasotta CDU 20 Neckersulm Erschtmandat 40,7 %
Lede Abal, Daniel AndreasDaniel Andreas Lede Abal Grieni 62 Dibenga Erschtmandat 32,1 %
Lehmann, SiegfriedSiegfried Lehmann Grieni 56 Konschtanz Erschtmandat 34,7 %
Lindlohr, AndreaAndrea Lindlohr Grieni 07 Esslenga Zwaitmandat 26,7 %
Locherer, PaulPaul Locherer CDU 68 Wange Erschtmandat 48,6 %
Loeffler, Reinhard Reinhard Löffler CDU 03 Stuegert III Erschtmandat 34,2 %
Loesch, Brigitte Brigitte Lösch Grieni 04 Stuegert IV Erschtmandat 32,3 % Vizepresidänti
Lucha, ManfredManfred Lucha Grieni 69 Raveschsburg Zwaitmandat 26,1 %
Lusche, UlrichUlrich Lusche CDU 58 Löörech Erschtmandat 31,8 %
Mack, WinfriedWinfried Mack CDU 26 Oole Erschtmandat 46,4 %
Maier, KlausKlaus Maier SPD 25 Gmend Zwaitmandat 24,4 %
Mappus, StefanStefan Mappus CDU 42 Pforze Erschtmandat 44,5 % uusgschiden am 31. August 2011
Marwein, ThomasThomas Marwein Grieni 51 Offeburg Zwaitmandat 26,5 %
Meier-Augenstein, BettinaBettina Meier-Augenstein CDU 27 Kallsruh I Nooruckeri im Erschtmandat 30,8 % noogruckt am 1. Oktober 2014 fir dr Manfred Groh
Mentrup, FrankFrank Mentrup SPD 31 Ettlinge Zwaitmandat 25,1 % uusgschiden am 15. März 2013
Mielich, Baerbl Bärbl Mielich Grieni 48 Brisgau Zwaitmandat 30,2 %
Mueller, Ulrich Ulrich Müller CDU 67 Bodesee Erschtmandat 38,1 %
Murschel, BerndBernd Murschel Grieni 06 Leaberg Zwaitmandat 24,5 %
Nelius, GeorgGeorg Nelius SPD 38 Necker-Ourewald Zwaitmandat 25,9 %
Nemeth, PaulPaul Nemeth CDU 05 Beblenga Erschtmandat 41,1 %
Paal, ClausClaus Paal CDU 16 Schorndorf Erschtmandat 39,2 %
Pauli, Günther-MartinGünther-Martin Pauli CDU 63 Balenga Erschtmandat 46,3 %
Pix, ReinholdReinhold Pix Grieni 46 Friburg I Erschtmandat 34,5 %
Poreski, ThomasThomas Poreski Grieni 60 Reitlenga Zwaitmandat 25,6 %
Proefrock Matthias Matthias Pröfrock CDU 15 Woeblenga Erschtmandat 36,8 %
Raab, WernerWerner Raab CDU 31 Ettlinge Erschtmandat 41,0 %
Rapp, PatrickPatrick Rapp CDU 48 Brisgau Erschtmandat 33,5 %
Rau, HelmutHelmut Rau CDU 50 Lohr Erschtmandat 41,4 %
Raufelder, WolfgangWolfgang Raufelder Grieni 36 Mannem II Erschtmandat 29,6 %
Razavi, NicoleNicole Razavi CDU 11 Geislenge Erschtmandat 41,4 %
Rech, HeribertHeribert Rech CDU 29 Bruusel Erschtmandat 44,3 %
Reinhart, WolfgangWolfgang Reinhart CDU 23 Main-Tauber Erschtmandat 47,7 %
Reith, NikoNiko Reith FDP/DVP 55 Duttlinge-Eschinge Noorucker im Zwaitmandat 07,0 %07,0 % noogruckt am 1. August 2014 fir dr Leopold Grimm
Renkonen, DanielDaniel Renkonen Grieni 14 Bietje-Bissinge Zwaitmandat 25,0 %
Reusch-Frey, ThomasThomas Reusch-Frey SPD 14 Bietje-Bissinge Zwaitmandat 24,1 %
Reuther, WolfgangWolfgang Reuther CDU 57 Singe Erschtmandat 40,1 %
Rivoir, MartinMartin Rivoir SPD 64 Ulm Zwaitmandat 23,9 %
Roehm Karl-Wilhelm Karl-Wilhelm Röhm CDU 61 Hechenga-Mensenga Erschtmandat 44,5 %
Rolland, GabiGabi Rolland SPD 47 Friburg II Zwaitmandat 24,6 %
Rombach, KarlKarl Rombach CDU 54 Villinge-Schwenninge Erschtmandat 42,6 %
Roesler, Markus Markus Rösler Grieni 13 Vaihenge Zwaitmandat 25,5 %
Rueeck, Helmut Walter Helmut Walter Rüeck CDU 22 Hall Erschtmandat 35,4 %
Ruewlke, Hans-Ulrich Hans-Ulrich Rülke FDP/DVP 44 Enz Zwaitmandat 06,9 %06,9 %
Rust, IngoIngo Rust SPD 19 Eppinge Zwaitmandat 24,3 % uusgschiden am 31. Jänner 2015
Sakellariou, NikolaosNikolaos Sakellariou SPD 22 Hall Zwaitmandat 25,1 %
Salomon, AlexanderAlexander Salomon Grieni 28 Kallsruh II Zwaitmandat 30,3 %
Schebesta, VolkerVolker Schebesta CDU 51 Offeburg Erschtmandat 41,5 %
Scheffold, StefanStefan Scheffold CDU 25 Gmend Erschtmandat 43,9 %
Schiller, JuttaJutta Schiller CDU 10 Geppenga Nooruckeri im Erschtmandat 38,0 % noogruckt am 1. Jänner 2014 fir dr Dietrich Birk
Schmid, NilsNils Schmid SPD 60 Reitlenga Zwaitmandat 24,7 %
Schmid, ViktoriaViktoria Schmid CDU 44 Enz Erschtmandat 40,7 %
Schmidt-Eisenlohr, KaiKai Schmidt-Eisenlohr Grieni 37 Wiesloch Zwaitmandat 24,9 %
Schmiedel, ClausClaus Schmiedel SPD 12 Ludisburg Zwaitmandat 24,0 %
Schneider, PeterPeter Schneider CDU 66 Bibra Erschtmandat 50,7 %
Schneidewind-Hartnagel, CharlotteCharlotte Schneidewind-Hartnagel Grieni 41 Sinse Zwaitmandat 23,0 %
Schoch, AlexanderAlexander Schoch Grieni 49 Ämmedinge Zwaitmandat 30,4 %
Schreiner, FelixFelix Schreiner CDU 59 Waldshuet Erschtmandat 39,2 %
Schuetz, Katrin Katrin Schütz CDU 28 Kallsruh II Erschtmandat 30,6 %
Schwarz, Andreas Andreas Schwarz (Grüne) Grieni 08 Kirche unter Teck Zwaitmandat 23,3 %
Schwehr, MarcelMarcel Schwehr CDU 49 Ämmedinge Erschtmandat 32,4 %
Sckerl, Hans-UlrichHans-Ulrich Sckerl Grieni 39 Woinem Zwaitmandat 26,4 %
Sitzmann, EdithEdith Sitzmann Grieni 47 Friburg II Erschtmandat 39,9 %
Splett, GiselaGisela Splett Grieni 27 Kallsruh I Zwaitmandat 30,2 %
Staechele, Willi Willi Stächele CDU 52 Kahl Erschtmandat 45,3 % Landdagspresidänt bis Oktober 2011
Stickelberger, RainerRainer Stickelberger SPD 58 Löörech Zwaitmandat 27,7 %
Stober, JohannesJohannes Stober SPD 27 Kallsruh I Zwaitmandat 25,2 %
Stoch, AndreasAndreas Stoch SPD 24 Hoidna Zwaitmandat 29,8 %
Stolz, MonikaMonika Stolz CDU 64 Ulm Erschtmandat 38,6 %
Storz, Hans-PeterHans-Peter Storz SPD 57 Singe Zwaitmandat 23,4 %
Stratthaus, GerhardGerhard Stratthaus CDU 40 Schwetzinge Erschtmandat 34,4 %
Teufel, StefanStefan Teufel CDU 53 Rottweil Erschtmandat 45,9 %
Throm, AlexanderAlexander Throm CDU 18 Hailbrunn Erschtmandat 37,0 %
Traub, KarlKarl Traub CDU 65 Eegna Erschtmandat 51,0 %
Tschenk, NikolausNikolaus Tschenk Grieni 02 Stuegert II Noorucker im Erschtmandat 34,2 % noogruckt am 1. Dezember 2011 fir dr Werner Wölfle
Untersteller, FranzFranz Untersteller Grieni 03 Stuegert III Zwaitmandat 28,0 %
Wacker, GeorgGeorg Wacker CDU 39 Woinem Erschtmandat 35,0 %
Wahl, FlorianFlorian Wahl SPD 05 Beblenga Zwaitmandat 23,5 %
Wald, TobiasTobias Wald CDU 33 Bade Erschtmandat 43,2 %
Walter, Juergen Jürgen Walter Grieni 12 Ludisburg Zwaitmandat 26,9 %
Winkler, AlfredAlfred Winkler SPD 59 Waldshuet Zwaitmandat 24,8 % uusgschiden am 6. Jänner 2014
Wolf, GuidoGuido Wolf CDU 55 Duttlingen-Eschinge Erschtmandat 46,3 % Landtagspresidänt vu Oktober 2011 bis Februar 2015
Woelfle, Sabine Sabine Wölfle SPD 49 Ämmedinge Zwaitmandat 24,9 %
Woelfle, Werner Werner Wölfle Grieni 02 Stuegert II Erschtmandat 34,2 % uusgschiden am 30. November 2011
Zimmermann, KarlKarl Zimmermann CDU 08 Kirche unter Teck Erschtmandat 38,6 %

Weblink[ändere | Quälltäxt bearbeite]