Liste der Schweizer Tunnel

Us der alemannische Wikipedia, der freie Dialäkt-Enzyklopedy
Hops zue: Navigation, Suech

Die Lischte zeigt d Dunnel vo dr Schwiiz, wo mee als 2000 Meter läng sind. Si het zwöi Deil: zerscht chöme di länge Ysebaandunnel und denn d Stroossedunnel.

Baandunnel[ändere | Quälltäxt bearbeite]

dr Name vom Dunnel d Schtreki, wo dr Dunnel derzue ghört s Joor
vo sinere Eröffnig
sini Lengi,
in Meter gmässe
Gottert-Basisdunnel vo Eerstfält uf Bodio 2016 57104
Lötschbärg-Basisdunnel vo Frutige uf Araro 2007 34600
Simplondunnel vo Brig uf Iselle z Itaalie 1906 19800
Vereina vo Chloschders zum Baanhof vo Sagliains 1999 19042
Ceneri-Basisdunnel (im Bau) vo Camorino uf Vezia 15400
Furka-Basisdunnel vo Realp uf Oberwald 1982 15381
Gottertdunnel vo Geschänä uf Eriels 1882 15003
Lötschbärgdunnel vo Chanderstäg uf Goppestai 1913 14612
Zimmerbärg-Basisdunnel I vom Hauptbaanhof Züri uf Thalwil 2003 9419
Rickedunnel vo Chaltbrunn uf Wattwil 1910 8603
Gränchebärgdunnel vo Mutiee uf Gränche 1915 8578
Haueschtei-Basisdunnel vo Tecknau uf Olte 1916 8051
Jungfraudunnel vom Baanhof Eigergletscher uf s Jungfraujoch 1912 7122
Grauholzdunnel vo Mattstette uf Bärn 1995 6295
Dunnel vom Mont d’Or vo Vallorbe uf Frasne z Frankrych 1915 6099
Albuladunnel vo Preda uf Spinas i dr Gmeind Bever 1903 5865
Adlerdunnel vo Muttez uf Lieschtel 2000 5302
Züribärgdunnel vom Baanhof Züri Stadelhofe zum Baanhof Stettbach 1990 4968
Heitersbärgdunnel vo Chilwange uf Mellige 1975 4929
Wybärgdunnel vom HB Züri zum Baanhof Züri Oerlike 2014 4800
Cornavin-Annemasse-Dunnel (im Bau) vom Baanhof Cornavin z Gämf uf Annemasse z Frankrych 4800
Murgedaaltunnel vo Rootrischt uf Roggu 2004 4297
Ängubärgdunnel vo Grafenort uf Ängubärg 2010 4200
Cheränzerbärgdunnel vo Weese uf Mülihorn 1960 3955
Wysseschtäidunnel vo Gänsbrunne uf Oberdorf 1907 3701
Eppebärgdunnel (im Bau) vo Aarau uf Dänike 3600
Wasserfluedunnel vo Lichtensteig uf Brunnadere 1910 3556
Stutzeck-Axebärg vo Sisigä uf Flüele 1943 3375
Albisdunnel vo Sihlbrugg uf Baar 1897 3359
Dunnel Mittalgrabe II vo Goppestai uf Hohtenn 1991 3298
Dunnel vo Les Loges vo Les Hauts-Geneveys uf La Chaux-de-Fonds 1860 3259
Hageholzdunnel vom Flughafe Züri uf Bassersdorf 1980 3241
Croix-Dunnel vo Saint-Ursanne uf Courgenay 1877 2966
Faaredunnel Neubaustrecki SalgeschLeuk 2004 2799
Fronalpdunnel vo Brunne uf Sisigä 1948 2793
Ängschtligedunnel vo Richebach uf Frutige 2007 2600
Dunnel vo Locarno Centovallibaan 1990 2590
Bözbärgdunnel vo Schinznach-Dorf uf Efige 1875 2526
Haueschteidunnel vo Läufelfinge uf Trimbach 1857 2495
Dunnel vo Vingelz vo Bieu uf Tüscherz 1969 2432
Jaman-Dunnel vo Les Cases uf Les Avants 1903 2424
Önzbärgdunnel Neubaustrecki Mattstette–Rothrist 2004 2361
Tasnadunnel vo Bever uf Schuls 1913 2350
Sauges-Dunnel vo Gorgier-St-Aubin uf Vaumarcus 1999 2252
Zugwalddunnel vo Chloschders zum Baanhof Chloschders-Selfranga 1995 2172
Hirschegrabedunnel vom HB Züri zum Baanhof Stadelhofe 1990 2148
Chäferbärgdunnel vom Baanhof Hardbrügg z Züri uf Züri Oerlike 1969 2119
Museggdunnel vo Lozärn uf Megge 1897 2107
Rosshüseredunnel (im Bau) vo Rosshüüsere uf Mauss 2100
Leddedunnel (uufghobe) vom Baanhof Züri Lette zum Baanhof Stadelhofe 1894 (bis 1989) 2093
Glovelierdunnel vo Glovelier uf Saint-Ursanne 1877 2009

Stroossedunnel[ändere | Quälltäxt bearbeite]

dr Name vom Dunnel d Schtrecki, wo dr Dunnel derzue ghört s Joor
vo sinere Eröffnig
sini Lengi,
in Meter gmässe
Gottert-Stroossedunnel A2, vo Geschänä uf Eriels 1980 16918
Seelisbärgdunnel A2, vo Beggeriäd uf Seedorf 1980 9280
San-Bernardino-Dunnel A13, vo Hinderrii uf Misox 1967 6596
Dunnel vom Bärnhardsbärg vo Martinach uf Augscht 1964 5798
Cheränzerdunnel (2. Rööre) A3, vo Weese uf Mülihorn 1986 5760
Mappo-Morettina-Dunnel A13, Umfaarig vo Locarno 1996 5518
Umfaarigsdunnel vo Sachslä A8 1997 5213
Islisbärgdunnel A4, im Säuliamt 2009 4950
Üetlibärgdunnel A3, Südumfaarig vo Züri 2009 4410
Eyholzdunnel (im Bau) A9, Umfaarig vo Vischp 4300
Umfaarig vo Chloschters A28 2005 4207
Dunnel vom Mont Terri A16, vo St-Ursanne uf Courgenay 1998 4078
Bözbärgdunnel A3, vo Schinznach Dorf uf Efige 1996 3702
Umfaarigsdunnel vo Lungere A8 2012 3570
Dunnel vom Mont Russelin A16, vo Glovelier uf St-Ursanne 1998 3550
Dunnel vom Munt-la-Schera vo dr Ofepassstrooss us uf Livigno z Itaalie 1968 3385
Giessbachdunnel A8, bi Brienz 1988 3340
Choindezdunnel (im Bau) A16 3287
Vischpertaldunnel A9 1997 3260
Gubrischtdunnel A1/A4, Züri Nordring 1985 3250
Vue des Alpes-Dunnel J20, vo Les Hauts-Geneveys uf Convers 1994 3250
Raimeuxdunnel A16, vo Roches uf Mutiee 2007 3211
Bölchedunnel A2, vo Egerchinge uf Sissech 1970 3180
Bure-Dunnel (im Bau) A16 3027
Pomy-Dunnel A1 2001 3005
Arrissoules-Dunnel A1 2001 2990
Dunnel vom Flimserstai Umfaarig vo Flims 2007 2922
Eggfluedunnel Grällige 1999 2790
Landwasserdunnel TafaasWiise 1974 2740
Gorgierdunnel A5 2002 2720
Dunnel Neuchâtel Est A5, Neueburg 1993 2650
Vedeggio-Cassarate Umfaarig vo Lugano 2012 2630
Vischperdunnel (im Bau) A9, Umfaarig vo Vischp 2600
Flüeledunnel A4, Umfaarig vo Flüele 2005 2593
Umfaarig vo Saas A28 2011 2577
Ligerzdunnel Umfaarig vo Ligerz 1991 2510
Chirchewalddunnel A2 2008 2500
Längholzdunnel (im Bau) A5, z Bieu 2480
Graitery-Dunnel (im Bau) A16 2462
Isla Bella-Dunnel A13, bo Bonaduz uf Rootebrunne 1983 2449
Randadunnel Umfaarig vo Vischp 1992 2441
Hohtenndunnel vo Hohtenn uf Goppestai 1985 2390
San Fedele-Dunnel A13, Umfaarig vo Roveredo 2016 2381
Stägjitschuggen H213, Umfaarig vom ene Staischlaggebiet im Mattertal 2008 2306
Chienbergdunnel Umfaarig vo Sissech 2006 2293
Chüblisdunnel A28, Umfaarig vo Chüblis 2016 2255
Leissigedunnel A8 1994 2200
Vignes-Dunnel A1, vo Münchewiiler uf Courgevaux 1997 2180
Aescherdunnel A3/A4, Weschtumfaarig vo Züri 2009 2175
Dunnel vo Crapteig A13, bi Thusis 1996 2171
Pierre Pertuis-Dunnel A16, vo Sonceboz uf Tavannes 1997 2129
Suschtedunnel (im Bau) A9, vo Siders uf Leuk 2070
Umfaarigsdunnel Giswil A8, bi Giswil 2004 2066
Dunnel vo Trin Umfaarig vo Trin 1994 2000

Weblink[ändere | Quälltäxt bearbeite]

Information icon.svg Dä Artikel basiert uff ere fräie Übersetzig vu dere Version vum Artikel „Liste_der_Schweizer_Tunnel“ vu de dütsche Wikipedia.

E Liste vu de Autore un Versione isch do z finde.