Lischte vo de Mitglider vom Grosse Rot vom Kanton Aargau in de Wahlperiode 2013–2016

Us der alemannische Wikipedia, der freie Dialäkt-Enzyklopedy
Zur Navigation springen Zur Suche springen


In dere Lischte sind alli ufgführt, wo am 18. September 2016 Mitglider vom Grosse Rot vom Kanton Aargau gsi sind:


Name Partei Wohnort Jahrgang Wahljahr Funktion
Adrian Ackermann FDP Chäischde 1964 2003 Mitglied
Roland Agustoni GLP Rhyfälde 1955 1997 Mitglied
Anna Andermatt SP Wettige 1983 2013 Mitglied
Regula Bachmann-Steiner CVP Magde 1944 2006 Mitglied
Maya Bally Frehner BDP Händschike 1961 2013 Fraktionspräsidentin (BDP)
Roland Basler BDP Oftrige 1969 2009 Mitglied
Erwin Baumgartner FDP Tägerfäld 1965 2014 Mitglied
Beatrice Beck-Matti SP Schafise 1953 2008 Mitglied
Marco Beng CVP Berike 1967 2014 Mitglied
Therese Dietiker-Brunner EVP Aarau 1962 2015 Mitglied
Marianne Binder-Keller CVP Bade 1958 2013 Mitglied
Adrian Bircher GLP Aarau 1988 2016 Mitglied
René Bodmer SVP Arni 1962 2013 Mitglied
Fredy Böni SVP Möhlin 1955 1997 Mitglied
Benjamin Brander SVP Muri 1982 2009 Mitglied
Martin Brügger SP Brugg 1959 2013 Mitglied
Marcel Bruggisser BDP Aarau 1968 2013 Mitglied
Ralf Bucher CVP Mühlau AG 1978 2013 Mitglied
Elisabeth Burgener Brogli SP Gipf-Oberfrick 1961 2007 Mitglied
Thomas Burgherr-Luzio SVP Wiliberg 1962 1997 Mitglied
Ulrich Bürgi FDP Aarau 1957 2014 Mitglied
Flurin Burkard SP Waltenschwil 1987 2010 Mitglied
Thierry Burkart FDP Baden 1975 2001 Mitglied
Josef Bütler FDP Spreitenbach 1968 2012 Mitglied
Jürg Caflisch SP Baden 1962 2008 Mitglied
Serge Demuth SVP Dättwil 1981 2013 Mitglied
Walter Deppeler-Lang SVP Tegerfelden 1950 2001 Mitglied
Markus Dieth CVP Wettingen 1967 2009 Mitglied
Ruedi Donat CVP Wohlen 1957 2011 Mitglied
Hans Dössegger SVP Seon 1951 2001 Mitglied
Manfred Dubach SP Zofingen 1958 2001 Mitglied
Antoinette Eckert FDP Wettingen 1956 2009 Mitglied
Dieter Egli SP Windisch 1970 2005 Fraktionspräsident (SP)
Eva Eliassen Vecko Grüne Obersiggenthal 1949 2001 Mitglied
Kurt Emmenegger SP Baden 1955 2000 Mitglied
Hansjörg Erne SVP Leuggern 1980 2012 Mitglied
Andreas Fischer Bargetzi Grüne Möhlin 1977 2014 Mitglied
Roland Frauchiger EVP Thalheim 1960 2014 Mitglied
Daniel Frautschi SVP Wettingen 1954 2015 Mitglied
Sabina Freiermuth-Salz FDP Zofingen 1964 2010 Mitglied
Maya Frey SVP Staufen 1985 2011 Mitglied
Vreni Friker-Kaspar SVP Oberentfelden 1961 2001 Mitglied
Pascal Furer SVP Staufen 1971 2001 Mitglied
Jean-Pierre Gallati SVP Wohlen 1966 2009 Fraktionspräsident (SVP)
Renate Gautschy FDP Gontenschwil 1954 2005 Mitglied
Benjamin Giezendanner SVP Rothrist 1982 2001 1.Vizepräsident des Grossen Rates
Andreas Glarner SVP Oberwil-Lieli 1962 2001 Mitglied
Janine Glarner FDP Möriken-Wildegg 1984 2012 Mitglied
Christian Glur SVP Murgenthal 1975 2009 Mitglied
Patrick Gosteli SVP Kleindöttingen 1973 2008 Mitglied
Franziska Graf-Bruppacher SP Aarau-Rohr 1971 2012 Mitglied
Bruno Gretener FDP Mellingen 1967 2013 Mitglied
Rosmarie Groux SP Berikon 1954 2005 Mitglied
Rolf Haller EDU Zetzwil 1970 2013 Mitglied
Marco Hardmeier SP Aarau 1976 2010 Präsident des Grossen Rates
Max Härri SVP Birrwil 1964 2001 Mitglied
Gertrud Häseli-Stadler Grüne Wittnau 1963 2009 Mitglied
Kathrin Hasler SVP Hellikon 1956 2013 Mitglied
Fabian Hauser BDP Birmenstorf 1970 2012 Mitglied
Stefanie Heimgartner SVP Baden AG 1987 2013 Mitglied
Silvan Hilfiker FDP Oberlunkhofen 1980 2013 Mitglied
Clemens Hochreuter SVP Aarau 1980 2009 Mitglied
Franz Hollinger CVP Brugg 1953 2005 Mitglied
Daniel Hölzle Grüne Brittnau 1981 2013 Mitglied
Viviane Hösli SP Zofingen 1984 2013 Mitglied
Hans-Ruedi Hottiger parteilos Zofingen 1953 2009 Mitglied
Alois Huber SVP Möriken-Wildegg 1962 2012 Mitglied
René Huber CVP Leuggern 1969 2013 Mitglied
Trudi Huonder-Aschwanden CVP Egliswil 1954 2004 Mitglied
Thomas Inniger SVP Hägglingen 1966 2009 Mitglied
Matthias Jauslin FDP Wohlen 1962 2009 Mitglied
Johannes Jenny FDP Baden-Dättwil 1960 2013 Mitglied
Irène Kälin Grüne Lenzburg 1987 2010 Fraktionspräsidentin (Grüne)
Martin Keller SVP Obersiggenthal 1965 2008 Mitglied
Adriaan Kerkhoven GLP Brugg 1970 2011 Mitglied
Jürg Knuchel SP Aarau 1959 2013 Mitglied
Marlène Koller SVP Untersiggenthal 1953 2009 Mitglied
Peter Koller SP Rheinfelden 1953 2008 Mitglied
Monika Küng Grüne Wohlen 1961 2009 Mitglied
Sandra Lehmann GLP Wohlen 1968 2014 Mitglied
Regina Lehmann-Wälchli SVP Reinach 1956 2001 Mitglied
Thomas Leitch-Frey SP Wohlen 1962 1997 Mitglied
Theres Lepori-Scherrer CVP Berikon 1955 2001 Mitglied
Martin Lerch EDU Rothrist 1952 2009 Mitglied
Markus Lüthy SVP Erlinsbach 1963 2013 Mitglied
Sander Mallien GLP Baden AG 1958 2013 Mitglied
Franco Mazzi FDP Rheinfelden AG 1959 2013 Mitglied
Adrian Meier FDP Reinach AG 1990 2013 Mitglied
Titus Meier FDP Brugg 1981 2009 Mitglied
Alfred Merz SP Menziken 1955 2013 Mitglied
Christian Minder EVP Lenzburg 1983 2016 Mitglied
Andrea Moll-Reutercrona FDP Sins 1958 2002 Mitglied
Annerose Morach SVP Obersiggenthal 1950 2001 Mitglied
Werner Müller CVP Wittnau 1959 2014 Mitglied
Michael Notter BDP Niederrohrdorf 1978 2016 Mitglied
Robert Obrist Grüne Schinznach Dorf 1958 2014 Mitglied
Hans Pauli SVP Oftringen 1948 2013 Mitglied
Lukas Pfisterer FDP Aarau 1973 2013 Mitglied
Richard Plüss-Mathys SVP Lupfig 1954 1997 Mitglied
Urs Plüss EVP Zofingen 1970 2013 Mitglied
Daniel Poppelreuter BDP Büttikon 1970 2016 Mitglied
Barbara Portmann-Müller GLP Lenzburg 1975 2009 Fraktionspräsidentin (GLP)
Christoph Riner SVP Zeihen 1977 2009 Mitglied
Maja Riniker FDP Suhr 1978 2014 Mitglied
Andre Rotzetter CVP Buchs AG 1959 2013 Mitglied
Bruno Rudolf SVP Reinach AG 1967 2013 Mitglied
Rolf Ryser SVP Würenlingen 1957 2009 Mitglied
Edith Saner CVP Birmenstorf 1960 2014 Mitglied
Ruth Scheier GLP Wettingen 1976 2009 Mitglied
Wolfgang Schibler SVP Bettwil 1949 2013 Mitglied
Hans Peter Schlatter-Liebi SVP Riniken 1949 2013 Mitglied
Lea Schmidmeister SP Wettingen 1983 2015 Mitglied
Adrian Schoch SVP Fislisbach 1957 2001 Mitglied
Bernhard Scholl FDP Möhlin 1951 2014 1.Vizepräsident des Grossen Rates; Fraktionspräsident (FDP)
Herbert H. Scholl FDP Zofingen 1948 1981 Mitglied
Kathrin Scholl-Debrunner SP Lenzburg 1962 2005 Fraktionspräsidentin (SP)
Andreas Senn CVP Würenlingen 1951 1997 Mitglied
Kim Lara Schweri Grüne Untersiggenthal 1984 2016 Mitglied
Renata Siegrist-Bachmann GLP Zofingen 1959 2013 Mitglied
Martina Sigg FDP Schinznach-Dorf 1960 2010 Mitglied
Sukhwant Singh-Stocker SP Möhlin 1963 2013 Mitglied
Marlise Spörri SVP Wohlen AG 1956 2013 Mitglied
Monika Stadelmann SP Bad Zurzach 1956 2014 Mitglied
Martin Steinacher-Eckert CVP Gansingen 1966 2009 Mitglied
Walter Stierli-Popp SVP Fischbach-Göslikon 1962 2001 Mitglied
Milly Stöckli-Ammann SVP Muri 1962 2001 Mitglied
Herbert Strebel CVP Muri 1952 2004 Mitglied
Lilian Studer EVP Wettingen 1977 2002 Fraktionspräsidentin (EVP)
Tanja Suter SVP Gipf-Oberfrick 1979 2013 Mitglied
Gottlieb Trachsler-Bolliger EVP Gontenschwil 1961 2014 Mitglied
Florian Vock SP Baden 1990 2015 Mitglied
Theo Voegtli CVP Kleindöttingen 1955 1997 Mitglied
Franz Vogt SVP Leimbach 1961 2008 Mitglied
Peter Voser CVP Killwangen 1955 2003 Fraktionspräsident (CVP)
Daniel Vulliamy SVP Rheinfelden 1956 2005 Mitglied
Ruedi Weber Grüne Menziken 1955 2009 Mitglied
Daniel Wehrli SVP Küttigen 1968 2009 Mitglied
Peter Wehrli-Löffel SVP Küttigen 1954 1997 Mitglied
Martin Wernli SVP Thalheim 1968 2011 Mitglied
Hansjörg Wittwer Grüne Aarau 1953 2003 Mitglied

.

Während de Legislaturperiode 2013–2016 zruckträteni Mitgliider[ändere | Quälltäxt bearbeite]

Name Wohnort Rückzugstag Nachfolger
Gusti Ungricht Bärgdietike 3. September 2013 Serge Demuth
Heidi Birrer-Reinert Frick 7. Januar 2014 Werner Müller
Christoph Friedrich Brun Gehrig Brugg 7. Januar 2014 Robert Obrist
Felix Jenni Oberwil-Lieli 7. Januar 2014 Sandra Lehmann
Lukas Wopmann Würelos 4. März 2014 Heinz Graf
Hansueli Bühler Stei 4. März 2014 Bernhard Scholl
Roland Aeschimann Rinach 20. Mai 2014 Gottlieb Trachsler-Bolliger
Beat Rüetschi Sohr 3. Juni 2014 Maja Riniker
Astrid Andermatt Lengnau 31. Juli 2014 Monika Stadelmann
Alexandra Abbt Islisbärg 31. Juli 2014 Marco Beng
Max Läng Obersiggedaal 31. Juli 2014 Edith Saner
Daniel Heller Speuz 31. August 2014 Ulrich Bürgi
Patricia Schreiber-Rebmann Wegestette 31. August 2014 Andreas Fischer
Franz Nebel Zorzi 31. Oktober 2014 Erwin Baumgartner
Sämi Richner Gauestei 18. November 2014 Roland Frauchiger
Roland Bialek Buchs 31. Dezember 2014 Therese Dietiker-Brunner
Eugen Frunz Obersiggedaal 30. Juni 2015 Daniel Frautschi
Marie-Louise Nussbaumer Obersiggedaal 15. September 2015 Lea Schmidmeister
Martin Christen Turgi 15. September 2015 Florian Vock
Melinda Bangerter Aarau 12. Januar 2016 Adrian Bircher
Esther Gebhard-Schöni Länzbrrg Christian Minder
Kathrin Fricker Bade 15. März 2016 Kim Lara Schweri
Heinz Graf Oberrodlef 24. Mai 2016 Michael Notter
Stefan Haller Dottie 31. Mai 2016 Daniel Poppelreuter