Liste vo de Mitglider vom Schwiizer Nationalrot vo de 49. Legislaturperiode

Us der alemannische Wikipedia, der freie Dialäkt-Enzyklopedy
Zur Navigation springen Zur Suche springen

Di Lischte zeigt d Näme vo allne Mitglider vom Schwiizer Nationalrot i de 49. Legislaturperiode, wo vom Joor 2012 bis 2015 ggangen isch.

Name Partei Kanton Wahljahr Funktion
Andreas Aebi SVP Bärn 2007 Mitglid
Matthias Aebischer SP Bärn 2011 Mitglid
Thomas Aeschi SVP Zug 2011 Mitglid
Evi Allemann SP Bärn 2003 Mitglid
Cesla Amarelle SP Waadt 2011 Mitglid
Céline Amaudruz SVP Gämf 2011 Mitglid
Viola Amherd CVP Wallis 2005 Mitglid
Adrian Amstutz SVP Bärn 2003–2011
2011
Fraktionspräsident (SVP)
Josiane Aubert SP Waadt 2007–2014 Mitglid
Caspar Baader SVP Baselbiet 1998–2014 Mitglid
Jacqueline Badran SP Züri 2011 Mitglid
Luc Barthassat CVP Gämf 2005–2013 Mitglid
Martin Bäumle glp Züri 2003 Mitglid
Kathrin Bertschy glp Bärn 2011 Mitglid
Max Binder SVP Züri 1991 Mitglid
Prisca Birrer-Heimo SP Lozärn 2010 Mitglid
Christoph Blocher SVP Züri 1979–2003
2011–2014
Mitglid
Thomas Böhni glp Thurgau 2011 Mitglid
Roland Borer SVP Soledurn 1991 Mitglid
Toni Bortoluzzi SVP Züri 1991 Mitglid
Jacques Bourgeois FDP Frybùrg 2007 Mitglid
Heinz Brand SVP Graubünde 2011 Mitglid
Toni Brunner SVP Sanggalle 1995 Mitglid
Roland Rino Büchel SVP Sanggalle 2010 Stimmezähler
Jakob Büchler CVP Sanggalle 2003 Stimmezähler
André Bugnon SVP Waadt 1999 Mitglid
Christine Bulliard-Marbach CVP Frybùrg 2011 Mitglid
Yannick Buttet CVP Wallis 2011 Mitglid
Martin Candinas CVP Graubünde 2011 Mitglid
Marina Carobbio Guscetti SP Tessin 2007 Mitglid
Andrea Caroni FDP Appizöll Usserrhode 2011 Stimmezähler
Ignazio Cassis FDP Tessin 2007 Mitglid
Isabelle Chevalley glp Waadt 2011 Mitglid
Max Chopard-Acklin SP Aargau 2009 Mitglid
Christophe Darbellay CVP Wallis 2003 Mitglid
Dominique de Buman CVP Frybùrg 2003 Mitglid
Thomas de Courten SVP Baselbiet 2011 Mitglid
Fathi Derder FDP Waadt 2011 Mitglid
Hans Egloff SVP Züri 2011 Mitglid
Corina Eichenberger-Walther FDP Aargau 2007 Mitglid
Yvette Estermann SVP Lozärn 2007 Stimmezähleri
Daniel Fässler CVP Appizöll Innerrhode 2011 Mitglid
Hildegard Fässler SP Sanggalle 1997–2013 Mitglid
Laurent Favre FDP Noieburg 2007–2014 Stimmezähler
Hans Fehr SVP Züri 1995 Mitglid
Hans-Jürg Fehr SP Schaffuse 1999–2013 Mitglid
Jacqueline Fehr SP Züri 1998 Mitglid
Olivier Feller FDP Waadt 2011 Mitglid
Yvonne Feri SP Aargau 2011 Mitglid
Doris Fiala FDP Züri 2007 Mitglid
Roland Fischer glp Lozärn 2011 Mitglid
Beat Flach glp Aargau 2011 Mitglid
Sylvia Flückiger-Bäni SVP Aargau 2007 Mitglid
Kurt Fluri FDP Soledurn 2003 Mitglid
Olivier Français FDP Waadt 2007 Mitglid
Sebastian Frehner SVP Basel-Stadt 2010 Mitglid
Oskar Freysinger SVP Wallis 2003 Mitglid
Pierre-Alain Fridez SP Jura 2011 Mitglid
Chantal Galladé SP Züri 2003 Mitglid
Urs Gasche BDP Bärn 2011 Mitglid
Josias Gasser glp Graubünde 2011 Mitglid
Andrea Geissbühler SVP Bärn 2007 Mitglid
Jean-René Germanier FDP Wallis 2003 Mitglid
Ulrich Giezendanner SVP Aargau 1991 Mitglid
Yvonne Gilli GPS Sanggalle 2007 Mitglid
Bastien Girod GPS Züri 2007 Mitglid
Ida Glanzmann-Hunkeler CVP Lozärn 2006 Mitglid
Balthasar Glättli GPS Züri 2011 Mitglid
Alois Gmür CVP Schwyz 2011 Mitglid
Petra Gössi FDP Schwyz 2011 Mitglid
Maya Graf GPS Baselbiet 2001 1. Vizepräsidenti
Edith Graf-Litscher SP Thurgau 2005 Stimmezähleri
Jean-Pierre Grin-Hofmann SVP Waadt 2007 Mitglid
Andreas Gross SP Züri 1991 Mitglid
Jürg Grossen glp Bärn 2011 Mitglid
Hans Grunder BDP Bärn 2007 Mitglid
Jean-Pierre Gschwind CVP Jura 2011 Mitglid
Bernhard Guhl BDP Aargau 2011 Mitglid
Barbara Gysi SP Sanggalle 2011 Mitglid
Philipp Hadorn SP Soledurn 2011 Mitglid
Ursula Haller Vannini BDP Bärn 1999–2014 Mitglid
Thomas Hardegger SP Züri 2011 Mitglid
Hansjörg Hassler BDP Graubünde 1999 Fraktionspräsident (BDP)
Markus Hausammann SVP Thurgau 2011 Mitglid
Alfred Heer SVP Züri 2007 Mitglid
Bea Heim SP Soledurn 2003 Mitglid
Lorenz Hess BDP Bärn 2011 Mitglid
Hugues Hiltpold FDP Gämf 2007 Mitglid
Antonio Hodgers GPS Gämf 2007–2013 Fraktionspräsident (GPS)
Gabi Huber FDP Uri 2003 Fraktionspräsidenti (FDP)
Ruth Humbel Näf CVP Aargau 2003 Mitglid
Thomas Hurter SVP Schaffuse 2007 Mitglid
Markus Hutter FDP Züri 2003–2014 Mitglid
Otto Ineichen FDP Lozärn 2003–2012 † Mitglid
Maja Ingold EVP Züri 2010 Mitglid
Beat Jans SP Basel-Stadt 2010 Mitglid
Rudolf Joder SVP Bärn 1999 Mitglid
Francine John-Calame GPS Noieburg 2005 Mitglid
Daniel Jositsch SP Züri 2007 Mitglid
Hans Kaufmann SVP Züri 1999–2014 Mitglid
Peter Keller SVP Nidwalde 2011 Mitglid
Margrit Kessler glp Sanggalle 2011 Mitglid
Margret Kiener Nellen SP Bärn 2003 Mitglid
Hans Killer SVP Aargau 2007 Mitglid
Hansjörg Knecht SVP Aargau 2011 Mitglid
Martin Landolt BDP Glaris 2009 Mitglid
Markus Lehmann CVP Basel-Stadt 2011 Mitglid
Ueli Leuenberger GPS Gämf 2003 Mitglid
Filippo Leutenegger FDP Züri 2003–2014 Mitglid
Susanne Leutenegger Oberholzer SP Baselbiet 1987–1991
1999
Mitglid
Christian Lohr CVP Thurgau 2011 Mitglid
Christian Lüscher FDP Gämf 2007 Mitglid
Ruedi Lustenberger CVP Lozärn 1999 2. Vizepräsident
Thomas Maier glp Züri 2011 Mitglid
Jacques-André Maire SP Noieburg 2009 Mitglid
Peter Malama FDP Basel-Stadt 2007–2012 Mitglid
Christa Markwalder FDP Bärn 2003 Mitglid
Ada Marra SP Waadt 2007 Mitglid
Lucrezia Meier-Schatz CVP Sanggallen 1999 Mitglid
Monnard, Pierre-André Pierre-André Monnard FDP Noieburg 2014 Mitglid
Isabelle Moret FDP Waadt 2006 Mitglid
Christoph Mörgeli SVP Züri 1999 Mitglid
Tiana Angelina Moser glp Züri 2007 Fraktionspräsidentin (glp)
Geri Müller GPS Aargau 2003 Mitglid
Leo Müller CVP Lozärn 2011 Mitglid
Philipp Müller FDP Aargau 2003 Mitglid
Thomas Müller SVP Sanggalle 2006 Mitglid
Walter Müller FDP Sanggalle 2003 Mitglid
Stefan Müller-Altermatt CVP Soledurn 2011 Mitglid
Felix Müri SVP Lozärn 2003 Mitglid
Jacques Neirynck CVP Waadt 1999–2003
2007
Mitglid
Yves Nidegger SVP Gämf 2007 Mitglid
Roger Nordmann SP Waadt 2004 Mitglid
Ruedi Noser FDP Züri 2003 Mitglid
Eric Nussbaumer SP Baselbiet 2007 Mitglid
Roberta Pantani Lega Tessin 2011 Mitglid
Corrado Pardini SP Bärn 2011 Mitglid
Guy Parmelin SVP Waadt 2003 Stimmezähler
Fulvio Pelli FDP Tessin 1995–2014 Mitglid
Yvan Perrin SVP Noieburg 2003–2013 Mitglid
Bruno Pezzatti FDP Zug 2011 Mitglid
Gerhard Pfister CVP Zug 2003 Mitglid
Nadja Pieren SVP Bärn 2011 Mitglid
Valérie Piller Carrard SP Frybùrg 2011 Mitglid
Mauro Poggia MCR Gämf 2011–2013 Mitglid
Rosmarie Quadranti BDP Züri 2011 Mitglid
Lorenzo Quadri Lega Tessin 2011 Mitglid
Fabio Regazzi CVP Tessin 2011 Mitglid
Lukas Reimann SVP Sangglle 2007 Mitglid
Maximilian Reimann SVP Aargau 1987–1995

2011

Mitglid
Mathias Reynard SP Wallis 2011 Mitglid
Alain Ribaux FDP Noieburg 2011–2013 Mitglid
Natalie Rickli SVP Züri 2007 Mitglid
Kathy Riklin CVP Züri 1999 Mitglid
Jean-François Rime SVP Frybùrg 2003 Mitglid
Markus Ritter CVP Sanggalle 2011 Stimmezähler
Marco Romano CVP Tessin 2011 Mitglid
Stéphane Rossini SP Wallis 1999 Mitglid
Albert Rösti SVP Bärn 2011 Mitglid
Maria Roth-Bernasconi SP Gämf 1995–1999
2003
Mitglid
Pierre Rusconi SVP Tessin 2011 Mitglid
Regula Rytz GPS Bärn 2011 Mitglid
Louis Schelbert GPS Lozärn 2006 Mitglid
Silvia Schenker SP Basel-Stadt 2003 Mitglid
Urs Schläfli CVP Soledurn 2011 Mitglid
Barbara Schmid-Federer CVP Züri 2007 Mitglid
Daniela Schneeberger FDP Baselbiet 2011 Mitglid
Elisabeth Schneider-Schneiter CVP Baselbiet 2010 Mitglid
Jean Christophe Schwaab SP Waadt 2011 Mitglid
Pirmin Schwander SVP Schwyz 2003 Mitglid
Silva Semadeni SP Graubünde 1995–1999
2011
Mitglid
Siegenthaler, Heinz Heinz Siegenthaler BDP Bärn 2014 Mitglid
Carlo Sommaruga SP Gämf 2003 Mitglid
Peter Spuhler SVP Thurgau 1999–2012 Mitglid
Jürg Stahl SVP Züri 1999 Mitglid
Luzi Stamm SVP Aargau 1991 Mitglid
Jean-François Steiert SVP Frybùrg 2007 Mitglid
Marianne Streiff EVP Bärn 2010 Mitglid
Franziska Teuscher GPS Bärn 1995–2012 Mitglid
Adèle Thorens Goumaz GPS Waadt 2007 Mitglid
Manuel Tornare SP Gämf 2011 Mitglid
Alexander Tschäppät SP Bärn 1991–2003

2011

Mitglid
Andy Tschümperlin SP Schwyz 2007 Fraktionspräsident (SP)
Christian van Singer GPS Waadt 2007 Mitglid
Pierre-François Veillon SVP Waadt 2003 Mitglid
Daniel Vischer GPS Züri 2003 Mitglid
Albert Vitali FDP Lozärn 2011 Mitglid
Karl Vogler CSP OW Obwalde 2011 Mitglid
Alec von Graffenried GPS Bärn 2007 Mitglid
Erich von Siebenthal SVP Bärn 2007 Mitglid
Éric Voruz SP Waadt 2007 Stimmezähler
Hansjörg Walter SVP Thurgau 1999 Nationalratspräsident
Hansruedi Wandfluh SVP Bärn 1999 Mitglid
Christian Wasserfallen FDP Bärn 2007 Mitglid
Thomas Weibel glp Züri 2007 Mitglid
Cédric Wermuth SP Aargau 2011 Mitglid
Winkler, Rudolf Rudolf Winkler BDP Züri 2015 Mitglid
Walter Wobmann SVP Soledurn 2003 Mitglid
Ursula Wyss SP Bärn 1999–2012 Mitglid
Lothar Ziörjen BDP Züri 2011–2015 Mitglid
Bruno Zuppiger SVP Züri 1999–2012 Mitglid

Parteiabchürzige[ändere | Quälltäxt bearbeite]

Lueg au[ändere | Quälltäxt bearbeite]

Weblink[ändere | Quälltäxt bearbeite]