Liste vo de Mitglider vom Schwiizer Nationalrot vo de 49. Legislaturperiode

Us der alemannische Wikipedia, der freie Dialäkt-Enzyklopedy
Zur Navigation springen Zur Suche springen

Di Lischte zeigt d Näme vo allne Mitglider vom Schwiizer Nationalrot i de 49. Legislaturperiode, wo vom Joor 2012 bis 2015 ggangen isch.

Name Partei Kanton Wahljahr Funktion
Aebi, Andreas Andreas Aebi SVP Bärn 2007 Mitglid
Aebischer, Matthias Matthias Aebischer SP Bärn 2011 Mitglid
Aeschi, Thomas Thomas Aeschi SVP Zug 2011 Mitglid
Allemann, Evi Evi Allemann SP Bärn 2003 Mitglid
Amarelle, Cesla Cesla Amarelle SP Waadt 2011 Mitglid
Amaudruz, Céline Céline Amaudruz SVP Gämf 2011 Mitglid
Amherd, Viola Viola Amherd CVP Wallis 2005 Mitglid
Amstutz, Adrian Adrian Amstutz SVP Bärn 2003–2011
2011
Fraktionspräsident (SVP)
Aubert, Josiane Josiane Aubert SP Waadt 2007–2014 Mitglid
Baader, Caspar Caspar Baader SVP Baselbiet 1998–2014 Mitglid
Badran, Jacqueline Jacqueline Badran SP Züri 2011 Mitglid
Barthassat, Luc Luc Barthassat CVP Gämf 2005–2013 Mitglid
Bäumle, Martin Martin Bäumle glp Züri 2003 Mitglid
Bertschy, Kathrin Kathrin Bertschy glp Bärn 2011 Mitglid
Binder, Max Max Binder SVP Züri 1991 Mitglid
Birrer-Heimo, Prisca Prisca Birrer-Heimo SP Lozärn 2010 Mitglid
Blocher, Christoph Christoph Blocher SVP Züri 1979–2003
2011–2014
Mitglid
Böhni, Thomas Thomas Böhni glp Thurgau 2011 Mitglid
Borer, Roland Roland Borer SVP Soledurn 1991 Mitglid
Bortoluzzi, Toni Toni Bortoluzzi SVP Züri 1991 Mitglid
Bourgeois, Jacques Jacques Bourgeois FDP Frybùrg 2007 Mitglid
Brand, Heinz Heinz Brand SVP Graubünde 2011 Mitglid
Brunner, Toni Toni Brunner SVP Sanggalle 1995 Mitglid
Büchel, Roland Rino Roland Rino Büchel SVP Sanggalle 2010 Stimmezähler
Büchler, Jakob Jakob Büchler CVP Sanggalle 2003 Stimmezähler
Bugnon, André André Bugnon SVP Waadt 1999 Mitglid
Bulliard-Marbach, Christine Christine Bulliard-Marbach CVP Frybùrg 2011 Mitglid
Buttet, Yannick Yannick Buttet CVP Wallis 2011 Mitglid
Candinas, Martin Martin Candinas CVP Graubünde 2011 Mitglid
Carobbio Guscetti, Marina Marina Carobbio Guscetti SP Tessin 2007 Mitglid
Caroni, Andrea Andrea Caroni FDP Appizöll Usserrhode 2011 Stimmezähler
Cassis, Ignazio Ignazio Cassis FDP Tessin 2007 Mitglid
Chevalley, Isabelle Isabelle Chevalley glp Waadt 2011 Mitglid
Chopard-Acklin, Max Max Chopard-Acklin SP Aargau 2009 Mitglid
Darbellay, Christophe Christophe Darbellay CVP Wallis 2003 Mitglid
Buman, Dominique de Dominique de Buman CVP Frybùrg 2003 Mitglid
Courten, Thomas de Thomas de Courten SVP Baselbiet 2011 Mitglid
Derder, Fathi Fathi Derder FDP Waadt 2011 Mitglid
Egloff, Hans Hans Egloff SVP Züri 2011 Mitglid
Eichenberger-Walther, Corina Corina Eichenberger-Walther FDP Aargau 2007 Mitglid
Estermann, Yvette Yvette Estermann SVP Lozärn 2007 Stimmezähleri
Fässler, Daniel Daniel Fässler CVP Appizöll Innerrhode 2011 Mitglid
Fässler, Hildegard Hildegard Fässler SP Sanggalle 1997–2013 Mitglid
Favre, Laurent Laurent Favre FDP Noieburg 2007–2014 Stimmezähler
Fehr, Hans Hans Fehr SVP Züri 1995 Mitglid
Fehr, Hans-Jürg Hans-Jürg Fehr SP Schaffuse 1999–2013 Mitglid
Fehr, Jacqueline Jacqueline Fehr SP Züri 1998 Mitglid
Feller, Olivier Olivier Feller FDP Waadt 2011 Mitglid
Feri, Yvonne Yvonne Feri SP Aargau 2011 Mitglid
Fiala, Doris Doris Fiala FDP Züri 2007 Mitglid
Fischer, Roland Roland Fischer glp Lozärn 2011 Mitglid
Flach, Beat Beat Flach glp Aargau 2011 Mitglid
Flückiger-Bäni, Sylvia Sylvia Flückiger-Bäni SVP Aargau 2007 Mitglid
Fluri, Kurt Kurt Fluri FDP Soledurn 2003 Mitglid
Français, Olivier Olivier Français FDP Waadt 2007 Mitglid
Frehner, Sebastian Sebastian Frehner SVP Basel-Stadt 2010 Mitglid
Freysinger, Oskar Oskar Freysinger SVP Wallis 2003 Mitglid
Fridez, Pierre-Alain Pierre-Alain Fridez SP Jura 2011 Mitglid
Galladé, Chantal Chantal Galladé SP Züri 2003 Mitglid
Gasche, Urs Urs Gasche BDP Bärn 2011 Mitglid
Gasser, Josias Josias Gasser glp Graubünde 2011 Mitglid
Geissbühler, Andrea Andrea Geissbühler SVP Bärn 2007 Mitglid
Germanier, Jean-René Jean-René Germanier FDP Wallis 2003 Mitglid
Giezendanner, Ulrich Ulrich Giezendanner SVP Aargau 1991 Mitglid
Gilli, Yvonne Yvonne Gilli GPS Sanggalle 2007 Mitglid
Girod, Bastien Bastien Girod GPS Züri 2007 Mitglid
Glanzmann-Hunkeler, Ida Ida Glanzmann-Hunkeler CVP Lozärn 2006 Mitglid
Glättli, Balthasar Balthasar Glättli GPS Züri 2011 Mitglid
Gmür, Alois Alois Gmür CVP Schwyz 2011 Mitglid
Gössi, Petra Petra Gössi FDP Schwyz 2011 Mitglid
Graf, Maya Maya Graf GPS Baselbiet 2001 1. Vizepräsidenti
Graf-Litscher, Edith Edith Graf-Litscher SP Thurgau 2005 Stimmezähleri
Grin-Hofmann, Jean-Pierre Jean-Pierre Grin-Hofmann SVP Waadt 2007 Mitglid
Gross, Andreas Andreas Gross SP Züri 1991 Mitglid
Grossen, Jürg Jürg Grossen glp Bärn 2011 Mitglid
Grunder, Hans Hans Grunder BDP Bärn 2007 Mitglid
Gschwind, Jean-Pierre Jean-Pierre Gschwind CVP Jura 2011 Mitglid
Guhl, Bernhard Bernhard Guhl BDP Aargau 2011 Mitglid
Gysi, Barbara Barbara Gysi SP Sanggalle 2011 Mitglid
Hadorn, Philipp Philipp Hadorn SP Soledurn 2011 Mitglid
Haller Vannini, Ursula Ursula Haller Vannini BDP Bärn 1999–2014 Mitglid
Hardegger, Thomas Thomas Hardegger SP Züri 2011 Mitglid
Hassler, Hansjörg Hansjörg Hassler BDP Graubünde 1999 Fraktionspräsident (BDP)
Hausammann, Markus Markus Hausammann SVP Thurgau 2011 Mitglid
Heer, Alfred Alfred Heer SVP Züri 2007 Mitglid
Heim, Bea Bea Heim SP Soledurn 2003 Mitglid
Hess, Lorenz Lorenz Hess BDP Bärn 2011 Mitglid
Hiltpold, Hugues Hugues Hiltpold FDP Gämf 2007 Mitglid
Hodgers, Antonio Antonio Hodgers GPS Gämf 2007–2013 Fraktionspräsident (GPS)
Huber, Gabi Gabi Huber FDP Uri 2003 Fraktionspräsidenti (FDP)
Humbel Näf, Ruth Ruth Humbel Näf CVP Aargau 2003 Mitglid
Hurter, Thomas Thomas Hurter SVP Schaffuse 2007 Mitglid
Hutter, Markus Markus Hutter FDP Züri 2003–2014 Mitglid
Ineichen, Otto Otto Ineichen FDP Lozärn 2003–2012 † Mitglid
Ingold, Maja Maja Ingold EVP Züri 2010 Mitglid
Jans, Beat Beat Jans SP Basel-Stadt 2010 Mitglid
Joder, Rudolf Rudolf Joder SVP Bärn 1999 Mitglid
John-Calame, Francine Francine John-Calame GPS Noieburg 2005 Mitglid
Jositsch, Daniel Daniel Jositsch SP Züri 2007 Mitglid
Kaufmann, Hans Hans Kaufmann SVP Züri 1999–2014 Mitglid
Keller, Peter Peter Keller SVP Nidwalde 2011 Mitglid
Kessler, Margrit Margrit Kessler glp Sanggalle 2011 Mitglid
Kiener Nellen, Margret Margret Kiener Nellen SP Bärn 2003 Mitglid
Killer, Hans Hans Killer SVP Aargau 2007 Mitglid
Knecht, Hansjörg Hansjörg Knecht SVP Aargau 2011 Mitglid
Landolt, Martin Martin Landolt BDP Glaris 2009 Mitglid
Lehmann, Markus Markus Lehmann CVP Basel-Stadt 2011 Mitglid
Leuenberger, Ueli Ueli Leuenberger GPS Gämf 2003 Mitglid
Leutenegger, Filippo Filippo Leutenegger FDP Züri 2003–2014 Mitglid
Leutenegger Oberholzer, Susanne Susanne Leutenegger Oberholzer SP Baselbiet 1987–1991
1999
Mitglid
Lohr, Christian Christian Lohr CVP Thurgau 2011 Mitglid
Lüscher, Christian Christian Lüscher FDP Gämf 2007 Mitglid
Lustenberger, Ruedi Ruedi Lustenberger CVP Lozärn 1999 2. Vizepräsident
Maier, Thomas Thomas Maier glp Züri 2011 Mitglid
Maire, Jacques-André Jacques-André Maire SP Noieburg 2009 Mitglid
Malama, Peter Peter Malama FDP Basel-Stadt 2007–2012 Mitglid
Markwalder, Christa Christa Markwalder FDP Bärn 2003 Mitglid
Marra, Ada Ada Marra SP Waadt 2007 Mitglid
Meier-Schatz, Lucrezia Lucrezia Meier-Schatz CVP Sanggallen 1999 Mitglid
Monnard, Pierre-André FDP Noieburg 2014 Mitglid
Moret, Isabelle Isabelle Moret FDP Waadt 2006 Mitglid
Mörgeli, Christoph Christoph Mörgeli SVP Züri 1999 Mitglid
Moser, Tiana Angelina Tiana Angelina Moser glp Züri 2007 Fraktionspräsidentin (glp)
Müller, Geri Geri Müller GPS Aargau 2003 Mitglid
Müller, Leo Leo Müller CVP Lozärn 2011 Mitglid
Müller, Philipp Philipp Müller FDP Aargau 2003 Mitglid
Müller, Thomas Thomas Müller SVP Sanggalle 2006 Mitglid
Müller, Walter Walter Müller FDP Sanggalle 2003 Mitglid
Müller-Altermatt, Stefan Stefan Müller-Altermatt CVP Soledurn 2011 Mitglid
Müri, Felix Felix Müri SVP Lozärn 2003 Mitglid
Neirynck, Jacques Jacques Neirynck CVP Waadt 1999–2003
2007
Mitglid
Nidegger, Yves Yves Nidegger SVP Gämf 2007 Mitglid
Nordmann, Roger Roger Nordmann SP Waadt 2004 Mitglid
Noser, Ruedi Ruedi Noser FDP Züri 2003 Mitglid
Nussbaumer, Eric Eric Nussbaumer SP Baselbiet 2007 Mitglid
Pantani, Roberta Roberta Pantani Lega Tessin 2011 Mitglid
Pardini, Corrado Corrado Pardini SP Bärn 2011 Mitglid
Parmelin, Guy Guy Parmelin SVP Waadt 2003 Stimmezähler
Pelli, Fulvio Fulvio Pelli FDP Tessin 1995–2014 Mitglid
Perrin, Yvan Yvan Perrin SVP Noieburg 2003–2013 Mitglid
Pezzatti, Bruno Bruno Pezzatti FDP Zug 2011 Mitglid
Pfister, Gerhard Gerhard Pfister CVP Zug 2003 Mitglid
Pieren, Nadja Nadja Pieren SVP Bärn 2011 Mitglid
Piller Carrard, Valérie Valérie Piller Carrard SP Frybùrg 2011 Mitglid
Poggia, Mauro Mauro Poggia MCR Gämf 2011–2013 Mitglid
Quadranti, Rosmarie Rosmarie Quadranti BDP Züri 2011 Mitglid
Quadri, Lorenzo Lorenzo Quadri Lega Tessin 2011 Mitglid
Regazzi, Fabio Fabio Regazzi CVP Tessin 2011 Mitglid
Reimann, Lukas Lukas Reimann SVP Sangglle 2007 Mitglid
Reimann, Maximilian Maximilian Reimann SVP Aargau 1987–1995

2011

Mitglid
Reynard, Mathias Mathias Reynard SP Wallis 2011 Mitglid
Ribaux, Alain Alain Ribaux FDP Noieburg 2011–2013 Mitglid
Rickli, Natalie Natalie Rickli SVP Züri 2007 Mitglid
Riklin, Kathy Kathy Riklin CVP Züri 1999 Mitglid
Rime, Jean-François Jean-François Rime SVP Frybùrg 2003 Mitglid
Ritter, Markus Markus Ritter CVP Sanggalle 2011 Stimmezähler
Romano, Marco Marco Romano CVP Tessin 2011 Mitglid
Rossini, Stéphane Stéphane Rossini SP Wallis 1999 Mitglid
Rösti, Albert Albert Rösti SVP Bärn 2011 Mitglid
Roth-Bernasconi, Maria Maria Roth-Bernasconi SP Gämf 1995–1999
2003
Mitglid
Rusconi, Pierre Pierre Rusconi SVP Tessin 2011 Mitglid
Rytz, Regula Regula Rytz GPS Bärn 2011 Mitglid
Schelbert, Louis Louis Schelbert GPS Lozärn 2006 Mitglid
Schenker, Silvia Silvia Schenker SP Basel-Stadt 2003 Mitglid
Schläfli, Urs Urs Schläfli CVP Soledurn 2011 Mitglid
Schmid-Federer, Barbara Barbara Schmid-Federer CVP Züri 2007 Mitglid
Schneeberger, Daniela Daniela Schneeberger FDP Baselbiet 2011 Mitglid
Schneider-Schneiter, Elisabeth Elisabeth Schneider-Schneiter CVP Baselbiet 2010 Mitglid
Schwaab, Jean Christophe Jean Christophe Schwaab SP Waadt 2011 Mitglid
Schwander, Pirmin Pirmin Schwander SVP Schwyz 2003 Mitglid
Semadeni, Silva Silva Semadeni SP Graubünde 1995–1999
2011
Mitglid
Siegenthaler, Heinz Heinz Siegenthaler BDP Bärn 2014 Mitglid
Sommaruga, Carlo Carlo Sommaruga SP Gämf 2003 Mitglid
Spuhler, Peter Peter Spuhler SVP Thurgau 1999–2012 Mitglid
Stahl, Jürg Jürg Stahl SVP Züri 1999 Mitglid
Stamm, Luzi Luzi Stamm SVP Aargau 1991 Mitglid
Steiert, Jean-François Jean-François Steiert SVP Frybùrg 2007 Mitglid
Streiff, Marianne Marianne Streiff EVP Bärn 2010 Mitglid
Teuscher, Franziska Franziska Teuscher GPS Bärn 1995–2012 Mitglid
Thorens Goumaz, Adèle Adèle Thorens Goumaz GPS Waadt 2007 Mitglid
Tornare, Manuel Manuel Tornare SP Gämf 2011 Mitglid
Tschäppät, Alexander Alexander Tschäppät SP Bärn 1991–2003

2011

Mitglid
Tschümperlin, Andy Andy Tschümperlin SP Schwyz 2007 Fraktionspräsident (SP)
Singer, Christian van Christian van Singer GPS Waadt 2007 Mitglid
Veillon, Pierre-François Pierre-François Veillon SVP Waadt 2003 Mitglid
Vischer, Daniel Daniel Vischer GPS Züri 2003 Mitglid
Vitali, Albert Albert Vitali FDP Lozärn 2011 Mitglid
Vogler, Karl Karl Vogler CSP OW Obwalde 2011 Mitglid
Graffenried, Alec von Alec von Graffenried GPS Bärn 2007 Mitglid
Siebenthal, Erich von Erich von Siebenthal SVP Bärn 2007 Mitglid
Voruz, Éric Éric Voruz SP Waadt 2007 Stimmezähler
Walter, Hansjörg Hansjörg Walter SVP Thurgau 1999 Nationalratspräsident
Wandfluh, Hansruedi Hansruedi Wandfluh SVP Bärn 1999 Mitglid
Wasserfallen, Christian Christian Wasserfallen FDP Bärn 2007 Mitglid
Weibel, Thomas Thomas Weibel glp Züri 2007 Mitglid
Wermuth, Cédric Cédric Wermuth SP Aargau 2011 Mitglid
Winkler, Rudolf BDP Züri 2015 Mitglid
Wobmann, Walter Walter Wobmann SVP Soledurn 2003 Mitglid
Wyss, Ursula Ursula Wyss SP Bärn 1999–2012 Mitglid
Ziörjen, Lothar Lothar Ziörjen BDP Züri 2011–2015 Mitglid
Zuppiger, Bruno Bruno Zuppiger SVP Züri 1999–2012 Mitglid

Parteiabchürzige[ändere | Quälltäxt bearbeite]

Lueg au[ändere | Quälltäxt bearbeite]

Weblink[ändere | Quälltäxt bearbeite]