Liste vo de Mitglider vom Schwiizer Ständerot

Us der alemannische Wikipedia, der freie Dialäkt-Enzyklopedy
Zur Navigation springen Zur Suche springen
Saal vom Ständerat im Bundeshuus

Dä Artikel lischtet alli Persone uff, wo während dr 49. Legislaturperiode 2011–2015 em Ständerat aghöre.

Im Ständerat vertreteni Parteie[ändere | Quälltäxt bearbeite]

Partei Abkürzig Sitz
Christlichdemokratischi Volkspartei CVP 12
Sozialdemokratischi Partei SP 11
FDP. Die Liberale FDP 10
Schwiizer Volkspartei SVP 5
Grüeni Partei GPS 2
Grüenliberali Partei GLP 2
Bürgerlich-Demokratischi Partei BDP 1
Christlichsoziali Partei CSP 1
parteilos - 1

Amtierendi Ratsmitglider[ändere | Quälltäxt bearbeite]

Name Partei Kanton Geburtsdatum Ständerat siit Brueff Foti
Abate, Fabio Fabio Abate FDP Wappen Tessin matt.svg Tessin 1966/01/04 4. Januar 1966 2011/12/05 5. Dezember 2011 Rechtsaawalt Fabio Abate
Altherr, Hans Hans Altherr FDP Wappen Appenzell Ausserrhoden matt.svg Appezäll Osserode 1950/04/29 29. April 1950 2004/03/08 8. März 2004 Rechtsaawalt Hans Altherr
Baumann, Isidor Isidor Baumann CVP Wappen Uri matt.svg Uri 1955/09/23 23. September 1955 2011/12/05 5. Dezember 2011 Regierigsrat
Berberat, Didier Didier Berberat SP Wappen Neuenburg matt.svg Nöieburg 1956/12/01 1. Dezember 1956 2009/09/21 21. September 2009 Gmeindsrat Didier Berberat
Bieri, Peter Peter Bieri CVP Wappen Zug matt.svg Zoog 1952/06/21 21. Juni 1952 1995/01/23 23. Januar 1995 Lehrer Peter Bieri
Bischof, Pirmin Pirmin Bischof CVP Wappen Solothurn matt.svg Soledurn 1959/02/24 24. Februar 1959 2011/12/12 12. Dezember 2011 Rechtsaawalt Pirmin Bischof
Bischofberger, Ivo Ivo Bischofberger CVP Wappen Appenzell Innerrhoden matt.svg Appezöll Inneroode 1958/02/24 24. Februar 1958 2007/06/04 4. Juni 2007 Rektor Ivo Bischofberger
Bruderer, Pascale Pascale Bruderer SP Wappen Aargau matt.svg Aargou 1977/07/28 28. Juli 1977 2011/12/05 5. Dezember 2011 Unternehmesberateri Pascale Bruderer
Comte, Raphaël Raphaël Comte FDP Wappen Neuenburg matt.svg Nöieburg 1979/09/29 29. September 1979 2010/03/01 1. März 2010 Student Raphaël Comte
Cramer, Robert Robert Cramer GPS Wappen Genf matt.svg Gänf 1954/02/07 7. Februar 1954 2007/12/03 3. Dezember 2007 Regierungsrat Staatsrat Robert Cramer
Diener, Verena Verena Diener glp Wappen Zürich matt.svg Züri 1949/03/27 27. März 1949 2007/12/06 6. Dezember 2007 Verena Diener
Eberle, Roland Roland Eberle SVP Wappen Thurgau matt.svg Thurgau 1953/12/07 7. Dezember 1953 2011/12/05 5. Dezember 2011 Unternehmer
Eder, Joachim Joachim Eder FDP Wappen Zug matt.svg Zoog 1951/11/24 24. November 1951 2011/12/05 5. Dezember 2011 Regierungsrat Joachim Eder
Egerszegi, Christine Christine Egerszegi FDP Wappen Aargau matt.svg Aargou 1948/05/29 29. Mai 1948 2007/12/03 3. Dezember 2007 Lehreri Christine Egerszegi
Engler, Stefan Stefan Engler CVP Wappen Graubünden matt.svg Graubünda 1960/05/30 30. Mai 1960 2011/12/05 5. Dezember 2011 Regierungsrat
Fetz, Anita Anita Fetz SP Wappen Basel-Stadt matt.svg Basel-Stadt 1957/03/19 19. März 1957 2003/12/01 1. Dezember 2003 Unternehmer Unternehmerin Anita Fetz
Fohn, Peter Peter Föhn SVP Wappen des Kantons Schwyz.svg Schwyz 1952/12/11 11. Dezember 1952 2011/12/15 15. Dezember 2011 Unternehmer Unternehmer Peter Föhn
Fournier, Jean-Rene Jean-René Fournier CVP Wappen Wallis matt.svg Wallis 1957/12/18 18. Dezember 1957 2007/12/03 3. Dezember 2007 Regierungsrat Staatsrat Jean-René Fournier
Germann, Hannes Hannes Germann SVP Wappen Schaffhausen matt.svg Schaffhuuse 1956/07/01 1. Juli 1956 2002/09/16 16. September 2002 Ökonom Hannes Germann
Graber, Konrad Konrad Graber CVP Wappen Luzern matt.svg Lozärn 1958/07/24 24. Juli 1958 2007/12/03 3. Dezember 2007 Wirtschaftsprüefer Konrad Graber
Gutzwiller, Felix Felix Gutzwiller FDP Wappen Zürich matt.svg Züri 1948/02/22 22. Februar 1948 2007/12/03 3. Dezember 2007 Professor Felix Gutzwiller
Haberli-Koller, Brigitte Brigitte Häberli-Koller CVP Wappen Thurgau matt.svg Thurgau 1958/08/23 23. August 1958 2011/12/05 5. Dezember 2011 Kauffrau Brigitte Häberli-Koller
Heche, Claude Claude Hêche SP Wappen Jura matt.svg Jura 1952/12/20 20. Dezember 1952 2007/12/03 3. Dezember 2007 Bauzeichner Claude Hêche
Hess, Hans Hans Hess FDP Wappen Obwalden matt.svg Obwaldä 1945/05/04 4. Mai 1945 1998/06/08 8. Juni 1998 Rechtsaawalt Hans Hess
Hösli, Werner Werner Hösli SVP Wappen Glarus matt.svg Glaris 1961/08/30 30. August 1961 2014/06/16 16. Juni 2014 Leiter Alterszentrum
Imoberdorf, Rene René Imoberdorf CSP Wappen Wallis matt.svg Wallis 1950/04/24 24. April 1950 2007/12/03 3. Dezember 2007 Gmeindspräsident René Imoberdorf
Janiak, Claude Claude Janiak SP Coat of arms of Kanton Basel-Landschaft.svg Baselbiät 1948/10/30 30. Oktober 1948 2007/12/03 3. Dezember 2007 Rechtsaawalt Claude Janiak
Keller-Sutter, Karin Karin Keller-Sutter FDP Coat of arms of canton of St. Gallen.svg Sanggale 1963/12/22 22. Dezember 1963 2011/12/05 5. Dezember 2011 Bruefsmittelschuellehreri Karin Keller-Sutter
Kuprecht, Alex Alex Kuprecht SVP Wappen des Kantons Schwyz.svg Schwyz 1957/12/22 22. Dezember 1957 2003/12/01 1. Dezember 2003 Generalagent Alex Kuprecht
Levrat, Christian Christian Levrat SP Wappen Freiburg matt.svg Frybùrg 1970/07/07 7. Juli 1970 2012/03/11 11. März 2012 Jurist Christian Levrat
Lombardi, Filippo Filippo Lombardi CVP Wappen Tessin matt.svg Tessin 1956/05/29 29. Mai 1956 1999/12/06 6. Dezember 1999 Medienunternehmer Filippo Lombardi
Luginbuhl, Werner Werner Luginbühl BDP Wappen Bern matt.svg Bärn 1958/01/04 4. Januar 1958 2007/12/03 3. Dezember 2007 Werner Luginbühl
Maury Pasquier, Liliane Liliane Maury Pasquier SP Wappen Genf matt.svg Gänf 1956/12/16 16. Dezember 1956 2007/12/03 3. Dezember 2007 Geburtshelferin Liliane Maury Pasquier
Minder, Thomas Thomas Minder Wappen Schaffhausen matt.svg Schaffhuuse 1960/12/26 26. Dezember 1960 2011/12/05 5. Dezember 2011 Unternehmer
Niederberger, Paul Paul Niederberger CVP Wappen Nidwalden matt.svg Nidwaudä 1948/12/05 5. Dezember 1948 2007/12/03 3. Dezember 2007 Paul Niederberger
Rechsteiner, Paul Paul Rechsteiner SP Coat of arms of canton of St. Gallen.svg Sanggale 1952/08/26 26. August 1952 2011/12/12 12. Dezember 2011 Rechtsawalt Paul Rechsteiner
Recordon, Luc Luc Recordon GPS Wappen Waadt matt.svg Waadt 1955/09/20 20. September 1955 2007/12/03 3. Dezember 2007 Rechtsanwalt Luc Recordon
Savary, Geraldine Géraldine Savary SP Wappen Waadt matt.svg Waadt 1968/11/14 14. November 1968 2007/12/03 3. Dezember 2007 Journalistin Géraldine Savary
Schmid, Martin Martin Schmid FDP Wappen Graubünden matt.svg Graubünda 1969/05/24 24. Mai 1969 2011/12/05 5. Dezember 2011 Rechtsanwalt
Schwaller, Urs Urs Schwaller CVP Wappen Freiburg matt.svg Frybùrg 1952/10/31 31. Oktober 1952 2003/12/01 1. Dezember 2003 Rechtsanwalt Urs Schwaller
Seydoux, Anne Anne Seydoux-Christe CVP Wappen Jura matt.svg Jura 1958/07/07 7. Juli 1958 2007/12/03 3. Dezember 2007 Rechtsanwalt Rechtsanwältin Anne Seydoux-Christe
Stadler, Markus Markus Stadler glp Wappen Uri matt.svg Uri 1948/12/24 24. Dezember 1948 2010/06/01 1. Juni 2010 Berater
Stockli, Hans Hans Stöckli SP Wappen Bern matt.svg Bärn 1952/04/12 12. April 1952 2011/12/05 5. Dezember 2011 Rechtsanwalt Hans Stöckli
Theiler, Georges Georges Theiler FDP Wappen Luzern matt.svg Lozärn 1949/05/20 20. Mai 1949 2011/12/05 5. Dezember 2011 Unternehmer Georges Theiler
Zanetti, Roberto Roberto Zanetti SP Wappen Solothurn matt.svg Soledurn 1954/12/14 14. Dezember 1954 2010/03/01 1. März 2010 Geschäftsleiter

Änderige während dr Legislaturperiode[ändere | Quälltäxt bearbeite]

Name Partei Kanton Geburtsdatum Amtsaatritt Rücktritt/Tod Nochfolger Foti
Berset, Alain Alain Berset SP Wappen Freiburg matt.svg Frybùrg 1972/04/09 9. April 1972 2003/12/01 1. Dezember 2003 2011/12/14 14. Dezember 2011
(Wahl in de Bundesrot)
Christian Levrat Alain Berset
Freitag, Pankraz Pankraz Freitag FDP Wappen Glarus matt.svg Glaris 1952/12/12 12. Dezember 1952 2008/03/03 3. März 2008 am 5. Oktober 2013 verstorbe Thomas Hefti Pankraz Freitag
Jenny, This This Jenny SVP Wappen Glarus matt.svg Glaris 1952/05/04 4. Mai 1952 1998/06/08 8. Juni 1998 2014/02/13 13. Februar 2014
(Rücktritt)
Werner Hösli This Jenny

Lueg au[ändere | Quälltäxt bearbeite]

Weblink[ändere | Quälltäxt bearbeite]