Lischtè vo dè Bärg un Büggèl im Schwarzwald

Us der alemannische Wikipedia, der freie Dialäkt-Enzyklopedy
Zur Navigation springen Zur Suche springen


Selli Schybè findet mò uff èm Gipfel vom Fèldbärg. Si zeigt d Bärg un Ortschaftè i dè Umgebig aa, wo mò (je nõch Wetterlaag) sää cha.

Diè Lischtè enthaaltet è Uuswaal vo dè Bärg im Schwarzwald, nõch irer Höchi gordnet.[1]

Übber 1.400 m[ändere | Quälltäxt bearbeite]

Übber 1.300 m[ändere | Quälltäxt bearbeite]

  • Stübèwasè (1.386 m), zwischè Fèldbärg un Notschrei
  • Grafèmattè (1.377 m),[4] zwischè Fèldbärg un Herzogèhorn
  • Immisbärg (1.373 m),[4] nordweschtlich vom Fèldbärg
  • Silberbärg (1.358 m),[5] zwischè Todtnau-Brandèbärg un Herzogèhorn
  • Spyßhorn (1.349 m),[4] zwischè Bernau-Hof un Menzèschwand
  • Dotè Maa (1.321 m),[4] zwischè Fèldbärg un Oberryd[4]
  • Köpfle (1.317 m),[6] bim Fèldbärger Hof
  • Bärhaaldè (1.317),[6] zwischè Neuglashüttè un Menzèschwand
  • Blößling (1.309 m),[7] südweschtlich vo Bernau
  • Hochchopf (1.308 m),[8] zwischè Neuglashüttè un Fèldbärg a dè B 317
  • Schwizerwald (1.305 m),[9] 3 km nördlich vom Seebuck

Übber 1.200 m[ändere | Quälltäxt bearbeite]

  • Schnepfhaldè (1.299 m),[10] zwischè Schluchsee un Menzèschwand
  • Schauinsland (1.284 m), Huusbärg vo Fryburg im Briisgau
  • Trubelsmattchopf (1.281 m),[6] zwischè Notschrei, Muggèbrunn un Wydemer Egg
  • Heidschtei (1.274 m),[4] zwischè Belchè un Wydemer Egg
  • (Obberè) Habsbärg (1.274 m),[6] südweschtlich vom Schluchsee (oft falsch als Hubsbärg gschribbè; witeri Kuppè uff 1.263 m un 1.253 m, Nebbègipfel Unterer Habsbärg mit 1.204 m)
  • Kapellèchopf (1.273 m),[11] zwischè Schluchsee-Aha un Bernau-Hinterdorf
  • Wyswaldchopf (1.270 m),[6] zwischè Fèldbärg un Hinterzartè
  • Haldèköpfle (1.265 m),[4] zwischè Schauinsland undNotschrei
  • Hochfaarn (1.264 m),[6] zwischè Fèldbärg un Oberryd
  • Hirschchopf (1.264 m),[11] zwischè St. Wilhelm un Notschrei
  • Hochchopf (1.263 m), zwischè Todtmoos un Präg
  • Schweinechopf (1.257 m),[12] weschtlich vom Blößling
  • Schmalegg (1.253 m),[11] zwischè St. Wilhelm un Fèldäerg
  • Ahornchopf (1.243 m),[11] zwischè Notschrei un St. Wilhelm
  • Gisibodè (1.243 m),[11] zwischè Todtnau un Bernau
  • Kandèl (1.241 m), zwischè St. Peter (Hochschwarzwald) un èm Elzdal
  • Hochè Zinkè (1.242 m),[12] südweschtlich vo Bernau
  • Köpfle (1.235 m),[11] nordweschtlich vo Todtnau-Muggèbrunn
  • Köhlgartè (1.224 m),[6] zwischè Belchè un Blauè
  • Hornegg (1.222 m),[11] zwischè Hinterzartè un Obberryd
  • Farnbärg (1.218 m),[12] zwischè Todtmoos-Rütti un St. Bläsy
  • Bankgallihöchi (1.210 m),[11] zwischè Hinterzartè un Obberryd
  • Bötzbärg (1.209 m), zwischè Schluchsee un St. Bläsy
  • Windegg (1.209 m),[11] südweschtlich vo Hinterzartè
  • Sengalèchopf (1.208 m), 2 km öschtlich vo Todtnau-Gschwend
  • Hochgescheid (1.205 m), 3 km südöschtlich vo Schönau

Übber 1.100 m[ändere | Quälltäxt bearbeite]

  • Hinterwaldkopf (1.198 m), zwûschè Obberryd un Hinterzartè
  • Hochfirscht (1.190 m), 3 km öschtlich vom Titisee
  • Wyßdannèhöchi (1.190 m),[13] 5 km nördlich vom Titisee
  • (Wydener) Hörnli (1.187 m), zwûschè Notschrei un Wydemer Egg
  • Obberegg (1.177 m), 2 km südweschtlich vom Roorhardbärg (i dè älterè TK isch d 1180-m-Höhèlinniè yzeichnèt)
  • Grysbacher Egg (1.172 m), im Oberegg benõchbòrt
  • Dachsbüül (1.171 m,) bi dè Erlèbacher Hüttè
  • Roorèchopf (1.170 m), nördlich vo Gerschbach
  • Blauè (au Hochblauè; 1.165 m), südöschtlich vo Badèwyler
  • Hornisgrindè (1.164 m), (högschstè Bärg vom nördlichè Schwarzwald)
  • Hasèhorn (1.156 m), 1 km südöschtlich vo Todtnau
  • Rotegg (1.156 m),[11] 1km nordweschtlich vom Hinterwaldchopf
  • Kaiserbärg (1.156 m),[12] im Bernauer Ortsdeil Riggèbach
  • Roßegg (1.154 m), 7 km nordweschtlich vo Furtwangè
  • Roorhardsbärg (1.152 m), zwûschè Elzach un Furtwangè
  • Herrèschwander Chopf (1.152 m),[12] 5 km südöschtlich vo Schönau
  • Brènd (1.149 m), 5 km nordweschtlich vo Furtwangè
  • Ibichchopf (1.146 m), 3 km Nebbègipfel vom Obberegg
  • Steibärg (1.141 m), 2 km nordöschtlich vo Waldau
  • Staldèchopf (1.135 m),[14] 1,5 km südlich vo Todtnau-Gschwend
  • Bossèbüül (1.128 m), 2 km öschtlich vo Waldau
  • Roßbärg (1.125 m), 500 m nördlich vo Breitnau
  • Knöpflesbrunnè (1.124 m),[4] 2 km weschtlich vo Todtnau
  • Hornchopf (1.121 m), 2 km südlich vo Simonswald
  • Hochwart (1.120 m),[11] 2,5 km nordweschtlich vo Breitnau
  • Notschrei (1.119 m), Pass zwûschè Obberryd un Todtnau
  • Eggle (1.114 m),[11]zwûschè Hinterzartè un Feldbärg-Bärèdal
  • Sirnitz bzw. Sirnitzchopf (1.114 m),[4] 7 km öschtlich vo Badèwyler
  • Hochschtaufè (1.101 m), südlich vom Schluchsee-Oschtzipfel bi Seebrugg

Übber 1.000 m[ändere | Quälltäxt bearbeite]

  • Altschtygerschopf (1.092 m), 4 km südöschtlich vo dè Hornisgrindè
  • Geißchopf (1.090 m),[15] 3,5 km südöschtlich vo dè Hornisgrindè
  • Dafelbüül (1.084 m), 3 km weschtlich vom Roorhardsbärg
  • Hundsruggè (1.080 m), nordöschtlich vo dè Hornisgrindè
  • Zeller Blauè (hüt seltener Hochblauè; 1.077 m), 3 km nördlich vo Zell i. W.
  • Schultischopf (1.077 m), 3 km öschtlich vo Altsimonswald
  • Summerbärg (1.076 m), 3 km südöschtlich vo Furtwangè
  • Hohschpirn (1.074 m),[11] zwûschè Falkau un Lenzkirch-Raitèbuèch
  • Steiertèchopf (1.073 m),[11] zwûschè Feldbärg un Hinterzartè
  • Schattann (1.067 m), 2,5 km weschtlich vo Bürchau
  • Stöcklewald (1.067 m), 5 km südlich vo Tribärg
  • Schwarzchopf (1.057 m), südlich vo dè Hornisgrindè
  • Vogelschopf (1.056 m), 5 km südlich vo dè Hornisgrindè
  • Hochè Ochsèchopf (1.055 m), 6,5 km nordöschtlich vo dè Hornisgrindè, högschstè Bärg im Landchreis Raschtatt
  • Schliffchopf (1.055 m), a dè Schwarzwaldhòchstrõß
  • Seechopf (1.055 m), obberhalb vo Seebach, vir Kilometer südöschtlich vo dè Hornisgrindè
  • Geisbärg (1.047 m), 3 km nordöschtlich vom Roerhardsbärg
  • Bosbärg (1.052 m)
  • Gschasichopf (1.045 m),[16] 6 km nördlich vom Roorhardsbärg
  • Ottè (1.041 m),[11] zwûschè Buèchèbach un Breitnau
  • Hochchopf (1.039 m),[17] nördlich vo dè Hornisgrindè
  • Staufèchopf (1.037 m),[18] weschtlich vo Schtaufè, ghört zuè Schönèbach un isch dõmit südöschtlich vom Schluchsee glègè
  • Bubshorn (1.032 m), Fröhnd/Pfaffèbärg
  • Honegg (1.022 m), öschtlich vo Bürchau
  • Pfälzer Chopf (1.013 m), 6 km südöschtlich vo dè Hornisgrindè
  • Schlegelbärg (1.009 m)
  • Meelischopf (1.008 m), obberhalb vo dè Schwarzwaldhòchstrõß
  • Muurchopf (1.003 m),[19] 2 km nördlich vo dè Hornisgrindè
  • Badener Höchi (1.002 m), bi Badè-Badè
  • Seechopf (1.001 m), öschtlich vo dè Badener Höchi un zee Kilometer nordöschtlich vo dè Hornisgrindè
  • Rysèköpfle (1.001 m),[15] 7,5 km südöschtlich vo dè Hornisgrindè

Bis 1.000 m[ändere | Quälltäxt bearbeite]

Einzelnõchwys[ändere | Quälltäxt bearbeite]

  1. Wandern im Schwarzwald: Die höchsten Schwarzwaldgipfel Archivlink (Memento vom 5. Augschte 2011 im Internet Archive) uf schwarzwald-geniessen.de
  2. 2,0 2,1 August Vetter: Feldberg. 2. ergänzti Ufflaag 1996
  3. schwarzwald.region.org Baldèwäger Buck (Memento vom 12. Dezämber 2012 im Internet Archive), Zuègriff am 25. Januar 2011
  4. 4,0 4,1 4,2 4,3 4,4 4,5 4,6 4,7 4,8 Archivierte Kopie. Archiviert vom Original am 27. September 2011; abgruefen am 6. Juni 2014.
  5. Archivierte Kopie. Archiviert vom Original am 10. September 2014; abgruefen am 6. Juni 2014.
  6. 6,0 6,1 6,2 6,3 6,4 6,5 6,6 Archivierte Kopie. Archiviert vom Original am 10. September 2014; abgruefen am 6. Juni 2014.
  7. Archivierte Kopie. Archiviert vom Original am 11. September 2014; abgruefen am 6. Juni 2014.
  8. Archivierte Kopie. Archiviert vom Original am 10. September 2014; abgruefen am 6. Juni 2014.
  9. Archivierte Kopie. Archiviert vom Original am 10. September 2014; abgruefen am 6. Juni 2014.
  10. Archivierte Kopie. Archiviert vom Original am 20. Juni 2014; abgruefen am 6. Juni 2014.
  11. 11,00 11,01 11,02 11,03 11,04 11,05 11,06 11,07 11,08 11,09 11,10 11,11 11,12 11,13 11,14 Landesamt für Geoinformation und Landentwicklung Baden-Württemberg (Hrsg.): Wanderkartè Hochschwarzwald – Fèldbärg/Schluchsee, 4. Uffl. Stuttgart 2009.
  12. 12,0 12,1 12,2 12,3 12,4 Landesamt für Geoinformation un Landentwicklig Badè-Württèbärg (Hrsg.): Wanderkartè Lörrach / Belchen, 3. Uffl. Stuègett 2009.
  13. http://www.badische-seiten.de/wissen/weisstannenhoehe.php
  14. Archivierte Kopie. Archiviert vom Original am 26. Juli 2010; abgruefen am 6. Juni 2014.
  15. 15,0 15,1 Fritz Möbus: D Dausendmeterbärg vom Nordschwarzwald, abgruèfè am 17. Auguscht 2013
  16. http://elzachferien.de/front_content.php?idcat=67 (Site cha nüme abgrüeft wärde; Suche im Webarchiv)[1] [2] Vorlage:Toter Link/elzachferien.de
  17. Archivierte Kopie. Archiviert vom Original am 14. Januar 2012; abgruefen am 29. Dezember 2014.
  18. Archivierte Kopie. Archiviert vom Original am 5. März 2016; abgruefen am 6. August 2014.
  19. Hornisgrinde#Geographie

Karte vom Schwarzwaldvoein mit Aagabè vom Landesvomessigsamt Badè-Württèbärg

Information icon.svg Dä Artikel basiert uff ere fräie Übersetzig vu dere Version vum Artikel „Liste_von_Bergen_und_Erhebungen_im_Schwarzwald“ vu de dütsche Wikipedia. E Liste vu de Autore un Versione isch do z finde.