Lischte vo de bisherige Grossrotspräsidentinne und -präsidente im Aargau

Us der alemannische Wikipedia, der freie Dialäkt-Enzyklopedy
Zur Navigation springen Zur Suche springen

In de Lischte vo de bisherige Grossrotspräsidentinne und -präsidente im Aargau sind alli Manner und Fraue ufgführt, wo emol de Grossi Rot präsidiert hei. Si sind in de Regle für eis Johr gwählt worde, sind in dem Johr de höchschti Aargauer und leite d Sitzige vom Aargauer Kantonsparlament.

Lischde[ändere | Quälltäxt bearbeite]

Z beachte isch, dass s Gschäftsjohr vom Grosse Rot bis ins 2013i im März aagfange het und s Gschäftsjohr sit em 2014 mit em Kalenderjohr duet überiistimme. D Vreni Friker-Kaspar isch allso numme 9 Mönet Präsidentin vom Grosse Rot gsi.

Name Wohnort Partei Amtsperiode
Thierry Burkart Bade FDP 2014
Vreni Friker-Kaspar Oberämpfäud SVP 2013
Kathrin Scholl-Debrunner Länzbrg SP 2012-2013
Theo Voegtli Chlidöttike CVP 2011-2012
Patricia Schreiber-Rebmann Wäägeschtette Grüeni 2010-2011
Herbert Scholl Zofige FDP 2009-2010
Walter Markwalder Würelos SVP 2008-2009
Heinrich Schöni Oftrige SP 2007-2008
Esther Egger-Wyss Obersigetaal CVP 2006-2007
Corina Eichenberger-Walther Chölike FDP 2005-2006
Thomas Lüpold Möriken-Wildegg SVP 2004-2005
Barbara Roth Erlinsbach SP 2003-2004
Peter Müller Magden CVP 2002-2003
Hans Bürge-Ramseier Safenwil EVP 2001-2002
Hans Ulrich Fischer Meisterschwanden FDP 2000-2001
Reinhard Gloor Birr SVP 1999-2000
Urs Hofmann Aarau SP 1999 1. Quartal
Kurt Wernli Windisch SP 1998-22.12.1998
Andreas Brunner Oberentfelden CVP 1997-1998
Rudolf Rohr Würenlos FDP 1996-1997
Ernst Frey Kaiseraugst SVP 1995-1996
Erich Schnyder Aarburg SP 1994-1995
Elisabeth Sailer-Albrecht Widen CVP 1993-1994
Dieter Deiss Sulz FDP 1992-1993
Kurt Oldani Tägerig SVP 1991-1992
Hans Ulrich Salm Veltheim SP 1990-1991
Alfons Widmer Untersiggenthal CVP 1989-1990
Dora Bärtschi Böttstein FDP 1988-1989
Viktor Würgler Schlossrued SVP 1987-1988
Hans Zbinden Baden SP 1986-1987
Elisabeth Schmid Stein AG CVP 1985-1986
Victor Rickenbach Baden FDP 1984-1985
Jakob Hüssy Safenwil SVP 1983-1984
Kurt Theiler Rheinfelden SP 1982-1983
Walter Leuthard-Weber Merenschwand CVP 1981-1982
René Müller Möhlin FDP 1980-1981
Walter Geiser Unterkulm SVP 1979-1980
Robert Locher Ehrendingen SP 1978-1979
Beda Humbel Birmenstorf CVP 1977-1978
Werner Vogt Villigen FDP 1976-1977
Isidor Bürgi Frick SVP 1975-1976
Walter Weber Vordemwald SP 1974-1975
Max Knecht Wettingen CVP 1973-1974
Walter Leber Zofingen FDP 1972-1973
Franz Metzger Möhlin SVP 1971-1972
Herbert Zehnder Lenzburg SP 1970-1971
Walter Edelmann Bad Zurzach 1969-1970
Karl Aeschbach Muhen FDP 1968-1969
Hans Roth Erlinsbach SVP 1967-1968
Otto Zeller Biberstein SP 1966-1967
Max Mühlebach Umiken CVP 1965-1966
Max Müller Baden FDP 1964-1965
Walter Baumann Schafisheim SVP 1963-1964
Albert Räber Baden SP 1962-1963
Robert Reimann Wölflinswil CVP 1961-1962
Walter Widmer Lenzburg FDP 1960-1961
Hermann Fricker Oberhof SVP 1959-1960
Ernst Haller Windisch SP 1958-1959
Max Kuhn Wohlen CVP 1957-1958
Erich Zimmerlin Aarau FDP 1956-1957
Karl Steiner Oberkulm SVP 1955-1956
Adolf Richner Oftringen SP 1954-1955
Hans Birchmeier Künten CVP 1953-1954
Bruno Beetschen Rheinfelden 1952-1953
Hans Strahm Brugg 1951-1952
Jakob Wernli Rheinfelden 1950-1951
Paul Hausherr Bremgarten 1949-1950
Ernst Kistler Brugg 1948-1949
Otto Riniker Schinznach-Dorf 1947-1948
Albert Graf Menziken 1946-1947
Paul Schib Möhlin 1945-1946
Hans Rei Fahrwangen 1944-1945
Rudolf Baumann Leutwil 1943-1944
Adolf Gloor Aarau 1942-1943
Max Rohr Baden 1941-1942
Max Hemmeler Lenzburg 1940-1941
Ernst Aebi Brugg 1939-1940
Benedikt Fuchs Buchs 1938-1939
Adolf Wirth Hägglingen 1937-1938
Ernst Haller Aarau 1936-1937
F. Laager Aarau 1935-1936
Walter Kohler Rothrist 1934-1935
Gustav Küchler Muri 1933-1934
Bruggisser Wohlen 1932-1933
Jakob Baumann Schafisheim 1931-1932
Arthur Schmid Oberentfelden 1930-1931
Xaver Stöckli Boswil 1929-1930
Robert Senn Baden 1928-1929
Fritz Zaugg Brugg 1927-1928
Hermann Müri Turgi 1926-1927
Karl Laube Bad Zurzach 1925-1926
Hans Suter Zofingen 1924-1925
Roman Abt Wohlen 1923-1924
Karl Killer Baden 1922-1923
Emil Nietlisbach Wohlen 1921-1922
Arnold Bollag Baden 1920-1921
Oskar Hedinger Aarau 1919-1920
Albert Furter Wohlen 1918-1919
Hans Frider Laufenburg 1917-1918
Otto Hunziker Zofingen 1916-1917
Emil Isler Aarau 1915-1916
Josef Jäger Baden 1914-1915
Xaver Stalder Sarmenstorf 1913-1914
Hans Hässig Aarau 1912-1913
Samuel Moor Bad Zurzach 1911-1912
Heinrich Irmiger Lenzburg 1910-1911
Johann Rudolf Graf Küttigen 1909-1910
Alfred Wirsch Wettingen 1908-1909
Gustav Schneider Aarau 1907-1908
Eduard Niggli Zofingen 1906-1907
Friedrich Brunner Rheinfelden 1905-1906
Xaver Eggspühler Bad Zurzach 1904-1905
Hans Siegrist Brugg 1902-1903
Max Schmidt Aarau 1901-1902
Oskar Schibler Oberkulm 1900-1901
Robert Suter Lenzburg 1899-1900
Jakob Nietlisbach Winterschwil 1898-1899
Karl Frey Bad Zurzach 1897-1898
Conradin Zschokke Aarau 1896-1897
Renold Dättwil 1895-1896
Franz Marti Seengen Eichberg 1894-1895
Max Erismann Seengen Brestenberg 1893-1894
Emil Frey Densbüren 1892-1893
Armin Kellersberger Baden 1891-1892
Arnold Künzli Riken 1890-1891; 1903-1904
Rudolf Suter Zofingen 1889-1890
Gaar Leonz Stierli Aarau 1888-1889
Jakob Heuberger Brugg 1887-1888
Erwin Kurz Aarau 1886-1887
Emil Isler Wohle 1885-1886

Weblink[ändere | Quälltäxt bearbeite]