Liste vo de Kulturgüeter z Rieche

Us der alemannische Wikipedia, der freie Dialäkt-Enzyklopedy
Zur Navigation springen Zur Suche springen
Dialäkt: Baseldütsch

In dr Liste vo de Kulturgüeter z Rieehe si alli Objekt in dr Gmäind Rieche im Kanton Basel-Stadt ufgfüert, wo noch dr Haager Konvenzioon zum Schutz vom Kulturguet bi bewaffnete Komflikt, em Bundesgsetz vom 6. Oktober 1966 über e Schutz vo de Kulturgüeter bi bewaffnete Komflikt[1] und dr Verordnig vom 17. Oktober 1984 über e Schutz vo de Kulturgüeter bi bewaffnete Komflikt[2] under Schutz stöön.

D Objekt us de Kategorie A und B si alli uf dr Liste, Objekt vo dr Kategorie C feele zurzit no (Stand: 1. Januar 2013).

Kulturgüeter[ändere | Quälltäxt bearbeite]

KGS-Nr Foti   Objekt Kat. Tüp Adrässe Koordinate
8532 Fondation Beyeler Datei hochladen Fondation BeyelerFondation Beyeler A S Baselstrasse 101Baaselstrooss 101 (615692 / 270784)


1915 Friedhof am Hörnli mit Krematorium Datei hochladen Friedhof am Hörnli mit KrematoriumDr Friedhof am Hörnli mit em Krematorium A G Hörnliallee 70Hörnliallee 70 (615156 / 268399)


1901 Neuer und Alter Wenkenhof mit Park Datei hochladen Neuer und Alter Wenkenhof mit ParkDr Nöi und dr Alt Wänkehoof mit Park A G Bettingerstrasse 121Bettigerstrooss 121 (616122 / 269375)


1900 Reformierte Dorfkirche St. Martin mit Meierhof und Ringbebauung Datei hochladen Reformierte Dorfkirche St. Martin mit Meierhof und RingbebauungDie reformierti Dorfkiirche St. Martin mit em Meierhoof und und dr Ringbebauig A G Kirchplatz 5–7Kiirchblatz 5–7 (615816 / 270478)


8551 Spielzeugmuseum Datei hochladen SpielzeugmuseumS Spiilzüügmuseum A S Baselstrasse 34Baaselstrooss 34 (615862 / 270366)


1902 Wettsteinhäuser Datei hochladen WettsteinhäuserD Wettstäihüüser A G Baselstrasse 30/34Baaselstrooss 30/34 (615856 / 270371)


1903 Wohnhaus Colnaghi Datei hochladen Wohnhaus ColnaghiS Woonhuus Colnaghi A G Wenkenstrasse 81Wänkestrooss 81 (616143 / 269715)


1904 Wohnhaus Huber Datei hochladen Wohnhaus HuberS Woonhuus Hueber A G Hackbergstrasse 29Hackbärgstrooss 29 (615767 / 269236)


1905 Wohnhaus Schaeffer-von Déchend Datei hochladen Wohnhaus Schaeffer-von DéchendS Woonhuus Schaeffer-von Déchend A G Sandreuterweg 44Sandrüterwääg 44 (616299 / 269906)


1906 Alte Kanzlei Datei hochladen Alte KanzleiDie Alti Kanzlei B G Baselstrasse 43Baaselstrooss 43 (615875 / 270467)


1907 Barocker Bauernhof Datei hochladen Barocker BauernhofE Buurehoof us em Barock B G Spittelmattweg 31Spittelmattwääg 31 (613930 / 269332)


1908 Bäumlihof mit Garten Datei hochladen Bäumlihof mit GartenDr Böimlihoof mit Gaarde B G Äussere Baselstrasse 391Üsseri Baaselstrooss 391 (613939 / 268931)


1909 Berowergut Datei hochladen BerowergutBerowerguet B G Baselstrasse 73Baaselstrooss 73 (615916 / 270657)


8860 Datei hochladen Dokumentationsstelle der Gemeinde RiehenD Dokumentazionsstell vo dr Gmäind Rieche B S Wettsteinstrasse 1Wettstäistrooss 1 (616008 / 270465)


13442 Datei hochladen Eiszeitliche FaunenresteFaunaräst us dr Iiszit B F Grenzacherweg / HorngrabenwegGränzacherwääg / Horngraabewääg (615471 / 268090)


13443 Datei hochladen Eiszeitliche FaunenresteFaunaräst us dr Iiszit B F HorngrabenwegHorngraabewääg (615626 / 268165)


13444 Datei hochladen Eiszeitliche Faunenreste (Tränke/Hyänenfressplatz)Faunaräst us dr Iiszit (Dränki/Hyänefrässblatz) B F Am AusserbergAm Usserbärg (615745 / 268430)


1913 Fischer-Haus Datei hochladen Fischer-HausS Fischer-Huus B G Baselstrasse 24Baaselstrooss 24 (615818 / 270347)


1914 Franziskuskirche Datei hochladen FranziskuskircheFranziskuskiirche (1950, F. Metzger) B G Äussere Baselstrasse 170Üsseri Baaselstrooss 170 (615202 / 269836)


13450 Datei hochladen Frühmittelalterliches GrabE Graab us em früeje Middelalter B F BosenhaldenwegBosenhaldewääg (616576 / 270738)


13398 Datei hochladen Frühmittelalterliches PlattengrabE Blattegraab us em früeje Middelalter B F Baselstrasse 55 / Schmiedgasse 4Baaselstrooss 55 / Schmiidgass 4 (615909 / 270454)


13433 Datei hochladen Frühmittelalterliches PlattengrabE Blattegraab us em früeje Middelalter B F Inzlingerstrasse / RössligasseInzligerstrooss / Rössligass (616198 / 270828)


13434 Datei hochladen Fundstelle des paläolithischen ChoppersFundstell vom paläolithische Chopper B F Obere Weid 20Obere Weid 20 (616258 / 270050)


13435 Datei hochladen Gallorömischer TempelE gallorömischi Tämpel B F MaienbühlMaiebüel (618226 / 271550)


1922 Datei hochladen Gallorömischer TempelE gallorömischi Tämpel B F PfaffenlohwegPfaffelohwääg (615288 / 269668)


1916 Glöcklihof mit Cagliostro-Pavillon Datei hochladen Glöcklihof mit Cagliostro-PavillonDr Glögglihoof mit em Cagliostro-Pavilion B G Bettingerstrasse / Äussere BaselstrasseBettigerstrooss / Üsseri Baaselstrooss (615732 / 270223)


13451 Datei hochladen Grabhügel-Zone (Neolithikum-Mittelbronzezeit)Grabhügel-Zone (Neolithikum-Mittelbronzezit) B F Der Krumme Weg (im Britzigerwald)Dr Krummi Wääg (im Britzigerwald) (617901 / 269480)


13436 Datei hochladen Gräber der GlockenbecherkulturGreeber us dr Gloggebächerkultur B F Hörnliallee 70 (Friedhof am Hörnli)Hörnliallee 70 (Friidhoof am Hörnli) (615158 / 268360)


13452 Datei hochladen Grabhügel-Zone (prähistorisch)e prehistorischi Graabhügel-Zone B F MaienbühlMaiebüel (618077 / 271551)


13453 Datei hochladen Holzfunde im RheinschotterHolzfund (Schwemmhölzer) im Rhiischotter, öbbe 6650-6840 ± 100 BP (am alte Lauf vom Rhii) B F Rauracherstrasse 33-35 / Niederholzstrasse 148Rauracherstrooss 33-35 / Niiderholzstrooss 148 (614630 / 268903)


10629 Iselin-Weber’sches Landgut mit Garten Datei hochladen Iselin-Weber’sches Landgut mit GartenS Landguet Iseli-Wääber mit Gaarde B G Baselstrasse 61Baaselstrooss 61 (615895 / 270596)


1917 Klösterli Datei hochladen KlösterliS Klösterli B G Kirchstrasse 8 / Kirchplatz 9Kiirchstrooss 8 / Kiirchblatz 9 (615825 / 270447)


1918 Landhaus zum Tschäck Datei hochladen Landhaus zum TschäckS Landhuus zum Tschäck (1898, Visscher van Gaasbeek) B G Bettingerstrasse 97Bettigerstrooss 97 (615965 / 269819)


1911 Datei hochladen Landwirtschaftliche AnlageE landwirtschaftligi Aalaag B F Kirchstrasse 13 (Alte Landvogtei)Kiirchstrooss 13 (Alti Landvogtei) (615769 / 270451)


1919 Le Grandsches Landgut mit Sarasinpark Datei hochladen Le Grandsches Landgut mit SarasinparkS Landguet Le Grand mit em Saresyypark B G Rössligasse / Inzlingerstrasse 63Rössligass / Inzligerstrooss 63 (616156 / 270750)


1920 Meierhof Datei hochladen MeierhofDr Meierhoof B G Kirchplatz 7 / Kirchstrasse 20 / Erlensträsschen 9Kiirchblatz 7 / Kiirchstrooss 20 / Erleströössli 9 (615816 / 270478)


13437 Datei hochladen Mittelalterliche Kirchenbauten, Gräber, Kirchenburg, MeierhofKiirchebaute, Greeber, Kiircheburg, Meierhoof us em Middelalter B F Kirchplatz 1Kiirchblatz 1 (615846 / 270465)


13438 Datei hochladen Mittelalterlicher SiedlungsbefundSiidlig us em Middelalter B F Schmiedgasse 9Schmiidgass 9 (615955 / 270511)


1921 Mohrhalde Datei hochladen MohrhaldeMohrhalde (1898, La Roche und Staehelin, Usstattig Sandreuter) B G Wenkenstrasse 39Wänkestrooss 39 (616058 / 269963)


13454 Datei hochladen Mutmassliches Brandgrab, 1. Jh.Muetmassligs Brandgraab, 1. Jh. B F Höhenstrasse 25Hööchistrooss 25 (615991 / 268970)


13439 Datei hochladen Neolithische SiedlungszoneNeolithischi Siidligszone B F Auf der Bischoffhöhe - OberfeldUf dr Bischoffhööchi - Oberfäld (616821 / 271100)


13445 Datei hochladen Neolithische SiedlungszoneNeolithischi Siidligszone B F Chrischonaweg / Leimgrubenweg (auf dem Rücken)Chrischonawääg / Läimgruebewääg (uf em Rugge) (617041 / 270220)


13446 Datei hochladen Neolithische SiedlungszoneNeolithischi Siidligszone B F Im Baumgarten 21Im Baumgaarde 21 (615771 / 268540)


13447 Datei hochladen Neolithische SiedlungszoneNeolithischi Siidligszone B F Inzlingerstrasse 51Inzligerstrooss 51 (616156 / 270900)


13455 Datei hochladen Neolithische SiedlungszoneNeolithischi Siidligszone B F Morystrasse 42–67Morystrooss 42–67 (615401 / 268970)


13448 Datei hochladen Römerzeitliche Villa RusticaVilla Rustica us dr Römerzit B F Flur ArtelackerFlur Artelacker (616898 / 269800)


13449 Datei hochladen Römerzeitliche Villa RusticaVilla Rustica us dr Römerzit B F Hörnliallee (Friedhof am Hörnli), Landauerhof 70Hörnliallee (Friidhof am Hörnli), Landauerhoof 70 (614901 / 268350)


13456 Datei hochladen Römerzeitliche Villa RusticaVilla Rustica us dr Römerzit B F HinterengeliwegHinterengeliwääg (617401 / 270680)


13457 Datei hochladen Spätbronzezeitlicher DepotfundDepofund us dr spoote Bronsezit B F Burgstrasse 12Burgstrooss 12 (615754 / 270008)


1923 Stamm- und Mutterhaus der Diakonissen Datei hochladen Stamm- und Mutterhaus der DiakonissenS Stamm- und Mueterhuus vo de Diakonisse B G Schützengasse 20 / Oberdorfstrasse 51Schützegass 20 / Oberdorfstrooss 51 (616246 / 270594)


1924 Wohnhaus Datei hochladen WohnhausWoonhuus (1934, Senn) B G Schnitterweg 40Schnitterwääg 40 (616309 / 269744)


1925 Wohnhaus Gsell Datei hochladen Wohnhaus GsellWoonhuus Gsell (1935, O.R. Salvisberg) B G Dinkelbergstrasse 4Dinkelbärgstrooss 4 (616421 / 269842)


1926 Wohnhaus Sandreuter Datei hochladen Wohnhaus SandreuterWoonhuus Sandrüter (1924, R. Steiger) B G Obere Wenkenhofstrasse 29Oberi Wänkehoofstrooss 29 (615858 / 269353)


1927 Wohnhaus und Atelier Willi Wenk Datei hochladen Wohnhaus und Atelier Willi WenkWoonhuus und Ateliee Willi Wenk (1926, Artaria und Schmidt) B G Mooshaldenweg 5Mooshaldewääg 5 (616392 / 269965)

Legände[Quälltäxt bearbeite]

In dere Dabälle si die Informazione din:

KGS-Nr: Nummere vom Kulturguet, us de KGS-Liste vom Bund und vo de Kantöön.
Foti: Fotografii vom Kulturguet. Wemm mä uf s Foti kliggt, gseet mä e grössers Bild. Nääbedra si zwäi Sümbool:
Weitere Bilder auf Wikimedia Commons No mee Bilder vom Objekt uf Wikimedia Commons.
eigenes Werk hochladen E Lingg zum e nöis Bild uufelaade. Bestimmti Parameter si drbii scho im Vorus usgfüllt.
Objekt: Naame vom Objekt. Do und dört stoot dr Naame, wo allgemäin bekannt isch.
Kat: Kategorii vom Kulturguet: A = nazionali Bedütig; B = regionali/kantonali Bedütig; C = lokali Bedütig
Tüp: Art vom Kulturguet: G = Geböid oder sustigs Bauwärk; S = Sammlig (Archiv, Bibliotheke, Museum); F = Archeologischi Fundstell; K: Chliises Kulturobjekt (z. B. Brunne, Wäägchrüz, Dänggmööler); X = Spezialfall
Adrässe: Strooss und Huusnummere vom Kulturguet (wenn si bekannt si), mänggisch dr Ort / Ortsdäil
Koordinate: Standort vom Kulturguet noch de Schwizer Landeskoordinate (CH1903).

Der Inhalt vo dr Dabälle isch noch de Kategorie sortiert.

Wemm mä uf «Charte mit alle Koordinate» rächts oobe im Artikel kliggt, wird d Laag vo alle Kulturgüeter im gweelte Kartenobjekt aazäigt.

Weblingg[ändere | Quälltäxt bearbeite]

 Commons: Rieche – Sammlig vo Multimediadateie

Fuessnoote[ändere | Quälltäxt bearbeite]

  1. Bundesgesetz über den Schutz der Kulturgüter bei bewaffneten Konflikten. (PDF; 127 kB) admin.ch, abgerufen am 30. Oktober 2012.
  2. Verordnung über den Schutz der Kulturgüter bei bewaffneten Konflikten. (PDF; 128 kB) admin.ch, abgerufen am 30. Oktober 2012.