Liste vo de Kulturgüeter z Bettige

Us der alemannische Wikipedia, der freie Dialäkt-Enzyklopedy
Zur Navigation springen Zur Suche springen
Dialäkt: Baseldütsch

In dere Liste vo de Kulturgüeter z Bettige si alli Objekt in dr Gmäind Bettige im Kanton Baasel-Stadt, wo noch dr Haager Konwenzioon zum Schutz vo Kulturguet bi bewaffnete Komflikt, em Bundesgsetz vom 6. Oktober 1966 über e Schutz vo de Kulturgüeter bi bewaffnete Komflikt[1] und dr Verornig vom 17. Oktober 1984 über e Schutz vo de Kulturgüeter bi bewaffnete Komflikt[2] under Schutz stöön.

Alli Objekt vo de Kategorie A und B si in dr Liste, d Objekt vo dr Kategorii C feele no (Stand: 1. Januar 2013).

Kulturgüeter[ändere | Quälltäxt bearbeite]

KGS-Nr Foti   Objekt Kat. Tüp Adrässe Koordinate
13428 Datei hochladen Dorfkern: TurmDorfkärn: Durm B F Hauptstrasse 88Hauptstrooss 88 (617961 / 268940)


13429 Datei hochladen MammutstosszahnMammutstosszaan B F Hohe Strasse 59Hoochi Strooss 59 (618676 / 269130)


13430 Datei hochladen Mittelalterliche Kirche und FriedhofD Kiirche und dr Friidhoof us em Middelalter B F ChrischonabodenwegChrischonaboodewääg (618184 / 269174)


13431 Datei hochladen Mutmasslich prähistorische GrabhügelE prehistorische Graabhüügel wie mä vermuetet B F InzlingerwegInzligerwääg (618239 / 269771)


13432 Datei hochladen Mutmassliche Viereckschanze, ViehpferchE Viereggschanze und Veepfärch, wie mä vermuetet B F WyhlenwegWyhlewääg (617819 / 268479)


13441 Datei hochladen Neolithische Fundstelle / neolithische SiedlungszoneNeolithischi Fundstell / neolithischi Siidligszone B F Büntenweg / WyhlenwegBüntewääg / Wyhlewääg (617051 / 269250)


13397 Datei hochladen Neolithische SiedlungszoneNeolithischi Siidligszone B F Buechholzweg / Lauberweg / Lenzenweg / RainwegBuechholzwääg / Lauberwääg / Länzewääg / Rainwääg (617308 / 268512)


1898 Reformierte Chrischonakirche Datei hochladen Reformierte ChrischonakircheDie reformierti Chrischonakiirche B G Chrischonarain 215Chrischonarain 215 (618179 / 269176)

Legände[Quälltäxt bearbeite]

In dere Dabälle si die Informazione din:

KGS-Nr: Nummere vom Kulturguet, us de KGS-Liste vom Bund und vo de Kantöön.
Foti: Fotografii vom Kulturguet. Wemm mä uf s Foti kliggt, gseet mä e grössers Bild. Nääbedra si zwäi Sümbool:
Weitere Bilder auf Wikimedia Commons No mee Bilder vom Objekt uf Wikimedia Commons.
eigenes Werk hochladen E Lingg zum e nöis Bild uufelaade. Bestimmti Parameter si drbii scho im Vorus usgfüllt.
Objekt: Naame vom Objekt. Do und dört stoot dr Naame, wo allgemäin bekannt isch.
Kat: Kategorii vom Kulturguet: A = nazionali Bedütig; B = regionali/kantonali Bedütig; C = lokali Bedütig
Tüp: Art vom Kulturguet: G = Geböid oder sustigs Bauwärk; S = Sammlig (Archiv, Bibliotheke, Museum); F = Archeologischi Fundstell; K: Chliises Kulturobjekt (z. B. Brunne, Wäägchrüz, Dänggmööler); X = Spezialfall
Adrässe: Strooss und Huusnummere vom Kulturguet (wenn si bekannt si), mänggisch dr Ort / Ortsdäil
Koordinate: Standort vom Kulturguet noch de Schwizer Landeskoordinate (CH1903).

Der Inhalt vo dr Dabälle isch noch de Kategorie sortiert.

Wemm mä uf «Charte mit alle Koordinate» rächts oobe im Artikel kliggt, wird d Laag vo alle Kulturgüeter im gweelte Kartenobjekt aazäigt.

Weblingg[ändere | Quälltäxt bearbeite]

 Commons: Bettingen – Sammlig vo Multimediadateie

Fuessnoote[ändere | Quälltäxt bearbeite]

  1. Bundesgesetz über den Schutz der Kulturgüter bei bewaffneten Konflikten. admin.ch. Abgrüeft am 2012-10-30. (PDF; 127 kB)
  2. Verordnung über den Schutz der Kulturgüter bei bewaffneten Konflikten. admin.ch. Abgrüeft am 2012-10-30. (PDF; 128 kB)