Liste vo de Kulturgüeter z Muttez

Us der alemannische Wikipedia, der freie Dialäkt-Enzyklopedy
Zur Navigation springen Zur Suche springen
Dialäkt: Baseldütsch

D Liste vo de Kulturgüeter z Muttez si alli Objekt in dr Gmäind Muttez im Kanton Basel-Landschaft, wo noch dr Haager Konwenzioon zum Schutz vo Kulturguet bi bewaffnete Komflikt, em Bundesgsetz vom 6. Oktober 1966 über e Schutz vo de Kulturgüeter bi bewaffnete Komflikt[1] und dr Verornig vom 17. Oktober 1984 über e Schutz vo de Kulturgüeter bi bewaffnete Komflikt[2] under Schutz stöön.

Alli Objekt vo de Kategorie A und B si in dr Liste, d Objekt vo dr Kategorii C feele no (Stand: 1. Januar 2013).

Kulturgüeter[ändere | Quälltäxt bearbeite]

KGS-Nr Foti   Objekt Kat. Tüp Adrässe Koordinate
11676 Au-Hard Datei hochladen Au-HardDr spootrömisch Wachdurm in dr Hard A F Au-HardAu-Hard (616541 / 265480)


1483 Genossenschaftssiedlung Freidorf Datei hochladen Genossenschaftssiedlung FreidorfGnosseschaftssiidlig Freidorf A G St. Jakobs-StrasseSt. Jakobs-Strasse (614301 / 265150)


1485 Hauptdienstgebäude Rangierbahnhof Muttenz Datei hochladen Rangierbahnhof, Hauptdienstgebäudes Hauptdienstgeböid vom Rangschierbaanhoof A G Rangierbahnhof 9Rangschierbaanhoof 9 (615728 / 264846)


1484 Reformierte Kirche St. Arbogast Datei hochladen Reformierte Kirche St. ArbogastDie Reformierti Arbogast-Chille A G Kirchplatz 1Chilleblatz 1 (615583 / 263528)


12164 Bahnhof Datei hochladen BahnhofDr Baanhoof B G Bahnhofstrasse 62Baanhoofstrooss 62 (615765 / 264783)


12166 Bauernhausmuseum Datei hochladen BauernhausmuseumS Buurehuusmuseum B G Oberdorf 2Oberdorf 2 (615601 / 263447)


12165 Datei hochladen Bauernhausmuseum (Sammlung)D Sammlig vom Buurehuusmuseum B S Oberdorf 2Oberdorf 2 (615598 / 263445)


12168 Evangelisch-reformiertes Pfarrhaus Datei hochladen Evangelisch-reformiertes PfarrhausS evangelisch-reformierte Pfarrhuus B G Hauptstrasse 1Hauptstrooss 1 (615528 / 263605)


10571 Gemeindearchiv Datei hochladen GemeindearchivS Gmäindiarchiv B S Kirchplatz 3Chilleblatz 3 (615593 / 263571)


9936 Gemeindezentrum Mittenza Datei hochladen Gemeindezentrum MittenzaS Gmäindizentrum Mittenza B G Hauptstrasse 2–4Hauptstrooss 2–4 (615584 / 263600)


12167 Karl Jauslin-Sammlung im Ortsmuseum Datei hochladen Karl Jauslin-Sammlung im OrtsmuseumD Karl Jauslin-Sammlig im Ortsmuseum B S Schulstrasse 15Schuelstrooss 15 (615720 / 263783)


12315 Datei hochladen Kunsthaus BasellandKunsthuus Baaselland B S St. Jakobs-Strasse 170Joggeli-Strooss 170 (613896 / 265590)


12316 Ortsmuseum Datei hochladen OrtsmuseumOrtsmuseum B S Schulstrasse 15Schuelstrooss 15 (615715 / 263783)


14813 Römisch-katholische Pfarrei Johannes Maria Vianney Datei hochladen Römisch-katholische Pfarrei Johannes Maria VianneyDie römisch-katholischi Pfarrei Johannes Maria Vianney B G Tramstrasse 55Dramstrooss 55 (615178 / 264260)


12170 Ruine Hinterer Wartenberg Datei hochladen Ruine Hinterer WartenbergHinderi Wartebärg Ruine, Siidlig us dr Bronsezit B F (616230 / 263050)


12169 Ruine Mittlerer Wartenberg Datei hochladen Ruine Mittlerer WartenbergMiddleri Wartebärg Ruine, Siidlig us dr Bronsezit B F (616280 / 263160)


1486 Ruine Vorderer Wartenberg Datei hochladen Ruine Vorderer WartenbergVorderi Wartebärg Ruine, Siidlig us dr Bronsezit B F (616540 / 263441)

Legände[Quälltäxt bearbeite]

In dere Dabälle si die Informazione din:

KGS-Nr: Nummere vom Kulturguet, us de KGS-Liste vom Bund und vo de Kantöön.
Foti: Fotografii vom Kulturguet. Wemm mä uf s Foti kliggt, gseet mä e grössers Bild. Nääbedra si zwäi Sümbool:
Weitere Bilder auf Wikimedia Commons No mee Bilder vom Objekt uf Wikimedia Commons.
eigenes Werk hochladen E Lingg zum e nöis Bild uufelaade. Bestimmti Parameter si drbii scho im Vorus usgfüllt.
Objekt: Naame vom Objekt. Do und dört stoot dr Naame, wo allgemäin bekannt isch.
Kat: Kategorii vom Kulturguet: A = nazionali Bedütig; B = regionali/kantonali Bedütig; C = lokali Bedütig
Tüp: Art vom Kulturguet: G = Geböid oder sustigs Bauwärk; S = Sammlig (Archiv, Bibliotheke, Museum); F = Archeologischi Fundstell; K: Chliises Kulturobjekt (z. B. Brunne, Wäägchrüz, Dänggmööler); X = Spezialfall
Adrässe: Strooss und Huusnummere vom Kulturguet (wenn si bekannt si), mänggisch dr Ort / Ortsdäil
Koordinate: Standort vom Kulturguet noch de Schwizer Landeskoordinate (CH1903).

Der Inhalt vo dr Dabälle isch noch de Kategorie sortiert.

Wemm mä uf «Charte mit alle Koordinate» rächts oobe im Artikel kliggt, wird d Laag vo alle Kulturgüeter im gweelte Kartenobjekt aazäigt.

Weblingg[ändere | Quälltäxt bearbeite]

 Commons: Muttenz – Sammlig vo Multimediadateie

Fuessnoote[ändere | Quälltäxt bearbeite]

  1. Bundesgesetz über den Schutz der Kulturgüter bei bewaffneten Konflikten. (PDF; 127 kB) admin.ch, abgerufen am 30. Oktober 2012.
  2. Verordnung über den Schutz der Kulturgüter bei bewaffneten Konflikten. (PDF; 128 kB) admin.ch, abgerufen am 30. Oktober 2012.