Liste vu dr chemische Element noch em Namme

Us der alemannische Wikipedia, der freie Dialäkt-Enzyklopedy
Hops zue: Navigation, Suech


Inhaltsverzeichnis A B C D E F G H I J K L M N O P Q R S T U V W X Y Z

Liste vu dr chemische Elemente un dr nooch IUPAC zuelässige Atomnamme sortiert nooch em Namme mit Symbol un Ornigszahl. D'Atomnämme diene numme zue dr Bezeichnig vu Atome in chemische Verbindige un sotte au numme fer säller Zweck verwendet werre.

A[ändere | Quälltäxt bearbeite]

Actinium (Ac, 89)
Aluminium (Al, 13)
Americium (Am, 95)
Antimon (Sb, 51)
Argentum (Ag, 47) (Atomnamme zur Benutzig gmäss dr chemische Nomenklatur)
Argon (Ar, 18)
Arsen (As, 33)
Astat (At, 85)
Aurum (Au, 79) (Atomnamme zur Benutzig gmäss dr chemische Nomenklatur)
Azote (N, 7) (Atomnamme zur Benutzig gmäss dr chemische Nomenklatur)

B[ändere | Quälltäxt bearbeite]

Barium (Ba, 56)
Berkelium (Bk, 97)
Beryllium (Be, 4)
Bismut (Bi, 83)
Blei (Pb, 82)
Bohrium (Bh, 107)
Bor (B, 5)
Brom (Br, 35)

C[ändere | Quälltäxt bearbeite]

Cadmium (Cd, 48)
Calcium (Ca, 20)
Californium (Cf, 98)
Cäsium (Cs, 55)
Carbon (C, 6) (Atomnamme zur Benutzig gmäss dr chemische Nomenklatur)
Cer (Ce, 58)
Chlor (Cl, 17)
Chohlestoff (C, 6)
Chrom (Cr, 24)
Copernicium (Cn, 112)
Cuprum (Cu, 29) (Atomnamme zur Benutzig gmäss dr chemische Nomenklatur)
Curium (Cm, 96)

D[ändere | Quälltäxt bearbeite]

Darmstadtium (Ds, 110)
Dubnium (Db, 105)
Dysprosium (Dy, 66)

E[ändere | Quälltäxt bearbeite]

Einsteinium (Es, 99)
Erbium (Er, 68)
Europium (Eu, 63)

F[ändere | Quälltäxt bearbeite]

Fermium (Fm, 100)
Ferrum (Fe, 26) (Atomnamme zur Benutzig gmäss dr chemische Nomenklatur)
Fluor (F, 9)
Francium (Fr, 87)

G[ändere | Quälltäxt bearbeite]

Gadolinium (Gd, 64)
Gallium (Ga, 31)
Germanium (Ge, 32)
Gold (Au, 79)

H[ändere | Quälltäxt bearbeite]

Hafnium (Hf, 72)
Hassium (Hs, 108)
Helium (He, 2)
Holmium (Ho, 67)
Hydrargyrum (Hg, 80) (Atomnamme zur Benutzig gmäss dr chemische Nomenklatur)
Hydrogen (H, 1)

I[ändere | Quälltäxt bearbeite]

Iise (Fe, 26)
Indium (In, 49)
Iod (I, 53)
Iridium (Ir, 77)

K[ändere | Quälltäxt bearbeite]

Kalium (K, 19)
Kobalt (Co, 27)
Krypton (Kr, 36)
Kupfer (Cu, 29)

L[ändere | Quälltäxt bearbeite]

Lanthan (La, 57)
Lawrencium (Lr, 103)
Lithium (Li, 3)
Lutetium (Lu, 71)

M[ändere | Quälltäxt bearbeite]

Magnesium (Mg, 12)
Mangan (Mn, 25)
Meitnerium (Mt, 109)
Mendelevium (Md, 101)
Molybdän (Mo, 42)

N[ändere | Quälltäxt bearbeite]

Natrium (Na, 11)
Neodym (Nd, 60)
Neon (Ne, 10)
Neptunium (Np, 93)
Nickel (Ni, 28)
Niob (Nb, 41)
Nitrogen (N, 7) (Atomnamme zur Benutzig gmäss dr chemische Nomenklatur)
Nobelium (No, 102)

O[ändere | Quälltäxt bearbeite]

Osmium (Os, 76)
Oxygen (O, 8)

P[ändere | Quälltäxt bearbeite]

Palladium (Pd, 46)
Phosphor (P, 15)
Platin (Pt, 78)
Plumbum (Pb, 82) (Atomnamme zur Benutzig gmäss dr chemische Nomenklatur)
Plutonium (Pu, 94)
Polonium (Po, 84)
Praseodym (Pr, 59)
Promethium (Pm, 61)
Protactinium (Pa, 91)

Q[ändere | Quälltäxt bearbeite]

Quecksilber (Hg, 80)

R[ändere | Quälltäxt bearbeite]

Radium (Ra, 88)
Radon (Rn, 86)
Rhenium (Re, 75)
Rhodium (Rh, 45)
Roentgenium (Rg, 111)
Rubidium (Rb, 37)
Ruthenium (Ru, 44)
Rutherfordium (Rf, 104)

S[ändere | Quälltäxt bearbeite]

Samarium (Sm, 62)
Scandium (Sc, 21)
Schwefel (S, 16)
Seaborgium (Sg, 106)
Selen (Se, 34)
Silber (Ag, 47)
Silicium (Si, 14)
Stibium (Sb, 51) (Atomnamme zur Benutzig gmäss dr chemische Nomenklatur)
Stickstoff (N, 7)
Strontium (Sr, 38)
Sulfur (S, 16) (Atomnamme zur Benutzig gmäss dr chemische Nomenklatur)
Surstoff (O, 8)

T[ändere | Quälltäxt bearbeite]

Tantal (Ta, 73)
Technetium (Tc, 43)
Tellur (Te, 52)
Terbium (Tb, 65)
Thallium (Tl, 81)
Theion (S, 16) (Atomnamme zur Benutzig gmäss dr chemische Nomenklatur)
Thorium (Th, 90)
Thulium (Tm, 69)
Titan (Ti, 22)

U[ändere | Quälltäxt bearbeite]

Ununhexium (Uuh, 116)
Ununoctium (Uuo, 118, noch uentdeckt)
Ununpentium (Uup, 115)
Ununquadium (Uuq, 114)
Ununseptium (Uus, 117, noch uentdeckt)
Ununtrium (Uut, 113)
Uran (U, 92)

V[ändere | Quälltäxt bearbeite]

Vanadium (V, 23)

W[ändere | Quälltäxt bearbeite]

Wasserstoff (H, 1)
Wismut (Bi, 83)
Wolfram (W, 74)

X[ändere | Quälltäxt bearbeite]

Xenon (Xe, 54)

Y[ändere | Quälltäxt bearbeite]

Ytterbium (Yb, 70)
Yttrium (Y, 39)

Z[ändere | Quälltäxt bearbeite]

Zink (Zn, 30)
Zinn (Sn, 50)
Zirkonium (Zr, 40)

D'Elemente len sich im Periodesystem aordne.

witteri Darstelligsforme[ändere | Quälltäxt bearbeite]