Liste der chemischen Elemente nach der Ordnungszahl

Us der alemannische Wikipedia, der freie Dialäkt-Enzyklopedy
Hops zue: Navigation, Suech

E Liste vu dr chemische Elemente sortiert nooch dr Ornigszahl.

Ornigszahl Namme Chemischs Symbol Atomgwicht Dichti bi 20 Grad Celsius Schmelzpunkt Sidepunkt Entdeckigsjohr Entdecker
1 Wasserstoff H 1,00794 g/mol 0,084 g/l -259,1 °C -252,9 °C 1766 Cavendish
2 Helium He 4,002602 g/mol 0,17 g/l -272,2 °C -268,9 °C 1895 Ramsay un Cleve
3 Lithium Li 6,941 g/mol 0,53 g/cm³ 180,5 °C 1317 °C 1817 Arfvedson
4 Beryllium Be 9,012182 g/mol 1,85 g/cm³ 1278 °C 2970 °C 1797 Vauquelin
5 Bor B 10,811 g/mol 2,46 g/cm³ 2300 °C 2550 °C 1808 Davy u. Gay-Lussac
6 Chohlestoff C 12,011 g/mol 3,51 g/cm³ 3550 °C 4827 °C prähistorisch ubechannt
7 Stickstoff N 14,00674 g/mol 1,17 g/l -209,9 °C -195,8 °C 1772 Rutherford
8 Sürstoff O 15,9994 g/mol 1,33 g/l -218,4 °C -182,9 °C 1774 Priestley un Scheele
9 Fluor F 18,9984032 g/mol 1,58 g/l -219,6 °C -188,1 °C 1886 Moissan
10 Neon Ne 20,1797 g/mol 0,84 g/l -248,7 °C -246,1 °C 1898 Ramsay u. Travers
11 Natrium Na 22,989768 g/mol 0,97 g/cm³ 97,8 °C 892 °C 1807 Davy
12 Magnesium Mg 24,305 g/mol 1,74 g/cm³ 648,8 °C 1107 °C 1755 Black
13 Aluminium Al 26,981539 g/mol 2,70 g/cm³ 660,5 °C 2467 °C 1825 Oersted
14 Silicium Si 28,0855 g/mol 2,33 g/cm³ 1410 °C 2355 °C 1824 Berzelius
15 Phosphor P 30,973762 g/mol 1,82 g/cm³ 44 (P4) °C 280 (P4) °C 1669 Brandt
16 Schwäfel S 32,066 g/mol 2,06 g/cm³ 113 °C 444,7 °C prähistorisch ubechannt
17 Chlor Cl 35,4527 g/mol 2,95 g/l -101 °C -34,6 °C 1774 Scheele
18 Argon Ar 39,948 g/mol 1,66 g/l -189,4 °C -185,9 °C 1894 Ramsay un Rayleigh
19 Kalium K 39,0983 g/mol 0,86 g/cm³ 63,7 °C 774 °C 1807 Davy
20 Calcium Ca 40,078 g/mol 1,54 g/cm³ 839 °C 1487 °C 1808 Davy
21 Scandium Sc 44,95591 g/mol 2,99 g/cm³ 1539 °C 2832 °C 1879 Nilson
22 Titan Ti 47,88 g/mol 4,51 g/cm³ 1660 °C 3260 °C 1791 Gregor und Klaproth
23 Vanadium V 50,9415 g/mol 6,09 g/cm³ 1890 °C 3380 °C 1801 del Rio
24 Chrom Cr 51,9961 g/mol 7,14 g/cm³ 1857 °C 2482 °C 1797 Vauquelin
25 Mangan Mn 54,93805 g/mol 7,44 g/cm³ 1244 °C 2097 °C 1774 Gahn
26 Iise Fe 55,847 g/mol 7,87 g/cm³ 1535 °C 2750 °C prähistorisch ubechannt
27 Kobalt Co 58,9332 g/mol 8,89 g/cm³ 1495 °C 2870 °C 1735 Brandt
28 Nickel Ni 58,69 g/mol 8,91 g/cm³ 1453 °C 2732 °C 1751 Cronstedt
29 Kupfer Cu 63,546 g/mol 8,92 g/cm³ 1083,5 °C 2595 °C prähistorisch ubechannt
30 Zink Zn 65,39 g/mol 7,14 g/cm³ 419,6 °C 907 °C prähistorisch ubechannt
31 Gallium Ga 69,723 g/mol 5,91 g/cm³ 29,8 °C 2403 °C 1875 Lecoq de Boisbaudran
32 Germanium Ge 72,61 g/mol 5,32 g/cm³ 937,4 °C 2830 °C 1886 Winkler
33 Arsen As 74,92159 g/mol 5,72 g/cm³ 613 °C 613 (sublimiert) °C ca. 1250 Albertus Magnus
34 Selen Se 78,96 g/mol 4,82 g/cm³ 217 °C 685 °C 1817 Berzelius
35 Brom Br 79,904 g/mol 3,14 g/cm³ -7,3 °C 58,8 °C 1826 Balard
36 Krypton Kr 83,8 g/mol 3,48 g/l -156,6 °C -152,3 °C 1898 Ramsay un Travers
37 Rubidium Rb 85,4678 g/mol 1,53 g/cm³ 39 °C 688 °C 1861 Bunsen un Kirchhoff
38 Strontium Sr 87,62 g/mol 2,63 g/cm³ 769 °C 1384 °C 1790 Crawford
39 Yttrium Y 88,90585 g/mol 4,47 g/cm³ 1523 °C 3337 °C 1794 Gadolin
40 Zirkonium Zr 91,224 g/mol 6,51 g/cm³ 1852 °C 4377 °C 1789 Klaproth
41 Niob Nb 92,90638 g/mol 8,58 g/cm³ 2468 °C 4927 °C 1801 Hatchet
42 Molybdän Mo 95,94 g/mol 10,28 g/cm³ 2617 °C 5560 °C 1778 Scheele
43 Technetium Tc 98,9063 g/mol 11,49 g/cm³ 2172 °C 5030 °C 1937 Perrier un Segrè
44 Ruthenium Ru 101,07 g/mol 12,45 g/cm³ 2310 °C 3900 °C 1844 Claus
45 Rhodium Rh 102,9055 g/mol 12,41 g/cm³ 1966 °C 3727 °C 1803 Wollaston
46 Palladium Pd 106,42 g/mol 12,02 g/cm³ 1552 °C 3140 °C 1803 Wollaston
47 Silber Ag 107,8682 g/mol 10,49 g/cm³ 961,9 °C 2212 °C prähistorisch ubechannt
48 Cadmium Cd 112,411 g/mol 8,64 g/cm³ 321 °C 765 °C 1817 Stromeyer un Hermann
49 Indium In 114,82 g/mol 7,31 g/cm³ 156,2 °C 2080 °C 1863 Reich un Richter
50 Zinn Sn 118,71 g/mol 7,29 g/cm³ 232 °C 2270 °C prähistorisch ubechannt
51 Antimon Sb 121,75 g/mol 6,69 g/cm³ 630,7 °C 1750 °C prähistorisch ubechannt
52 Tellur Te 127,6 g/mol 6,25 g/cm³ 449,6 °C 990 °C 1782 von Reichenstein
53 Iod I 126,90447 g/mol 4,94 g/cm³ 113,5 °C 184,4 °C 1811 Courtois
54 Xenon Xe 131,29 g/mol 4,49 g/l -111,9 °C -107 °C 1898 Ramsay und Travers
55 Cäsium Cs 132,90543 g/mol 1,90 g/cm³ 28,4 °C 690 °C 1860 Kirchhoff un Bunsen
56 Barium Ba 137,327 g/mol 3,65 g/cm³ 725 °C 1640 °C 1808 Davy
57 Lanthan La 138,9055 g/mol 6,16 g/cm³ 920 °C 3454 °C 1839 Mosander
58 Cer Ce 140,115 g/mol 6,77 g/cm³ 798 °C 3257 °C 1803 von Hisinger un Berzelius
59 Praseodym Pr 140,90765 g/mol 6,48 g/cm³ 931 °C 3212 °C 1895 von Welsbach
60 Neodym Nd 144,24 g/mol 7,00 g/cm³ 1010 °C 3127 °C 1895 von Welsbach
61 Promethium Pm 146,9151 g/mol 7,22 g/cm³ 1080 °C 2730 °C 1945 Marinsky un Glendenin
62 Samarium Sm 150,36 g/mol 7,54 g/cm³ 1072 °C 1778 °C 1879 Lecoq de Boisbaudran
63 Europium Eu 151,965 g/mol 5,25 g/cm³ 822 °C 1597 °C 1901 Demaçay
64 Gadolinium Gd 157,25 g/mol 7,89 g/cm³ 1311 °C 3233 °C 1880 de Marignac
65 Terbium Tb 158,92534 g/mol 8,25 g/cm³ 1360 °C 3041 °C 1843 Mosander
66 Dysprosium Dy 162,5 g/mol 8,56 g/cm³ 1409 °C 2335 °C 1886 Lecoq de Boisbaudran
67 Holmium Ho 164,93032 g/mol 8,78 g/cm³ 1470 °C 2720 °C 1878 Soret
68 Erbium Er 167,26 g/mol 9,05 g/cm³ 1522 °C 2510 °C 1842 Mosander
69 Thulium Tm 168,93421 g/mol 9,32 g/cm³ 1545 °C 1727 °C 1879 Cleve
70 Ytterbium Yb 173,04 g/mol 6,97 g/cm³ 824 °C 1193 °C 1878 de Marignac
71 Lutetium Lu 174,967 g/mol 9,84 g/cm³ 1656 °C 3315 °C 1907 Urbain
72 Hafnium Hf 178,49 g/mol 13,31 g/cm³ 2150 °C 5400 °C 1923 Coster un vón Hevesy
73 Tantal Ta 180,9479 g/mol 16,68 g/cm³ 2996 °C 5425 °C 1802 Ekeberg
74 Wolfram W 183,85 g/mol 19,26 g/cm³ 3407 °C 5927 °C 1783 Gebrüeder de Elhuyar
75 Rhenium Re 186,207 g/mol 21,03 g/cm³ 3180 °C 5627 °C 1925 Noddack, Tacke un Berg
76 Osmium Os 190,2 g/mol 22,61 g/cm³ 3045 °C 5027 °C 1803 Tenant
77 Iridium Ir 192,22 g/mol 22,65 g/cm³ 2410 °C 4130 °C 1803 Tenant un anderi
78 Platin Pt 195,08 g/mol 21,45 g/cm³ 1772 °C 3827 °C 1557 Scaliger
79 Gold Au 196,96654 g/mol 19,32 g/cm³ 1064,4 °C 2940 °C prähistorisch ubechannt
80 Quecksilber Hg 200,59 g/mol 13,55 g/cm³ -38,9 °C 356,6 °C prähistorisch ubechannt
81 Thallium Tl 204,3833 g/mol 11,85 g/cm³ 303,6 °C 1457 °C 1861 Crookes
82 Blei Pb 207,2 g/mol 11,34 g/cm³ 327,5 °C 1740 °C prähistorisch ubechannt
83 Wismut Bi 208,98037 g/mol 9,80 g/cm³ 271,4 °C 1560 °C 1540 Agricola
84 Polonium Po 208,9824 g/mol 9,20 g/cm³ 254 °C 962 °C 1898 Marie un Pierre Curie
85 Astat At 209,9871 g/mol 302 °C 337 °C 1940 Corson un MacKenzie
86 Radon Rn 222,0176 g/mol 9,23 g/l -71 °C -61,8 °C 1900 Dorn
87 Francium Fr 223,0197 g/mol 27 °C 677 °C 1939 Perey
88 Radium Ra 226,0254 g/mol 5,50 g/cm³ 700 °C 1140 °C 1898 Marie un Pierre Curie
89 Actinium Ac 227,0278 g/mol 10,07 g/cm³ 1047 °C 3197 °C 1899 Debierne
90 Thorium Th 232,0381 g/mol 11,72 g/cm³ 1750 °C 4787 °C 1829 Berzelius
91 Protactinium Pa 231,0359 g/mol 15,37 g/cm³ 1554 °C 4030 °C 1917 Soddy, Cranston un Hahn
92 Uran U 238,0289 g/mol 18,97 g/cm³ 1132,4 °C 3818 °C 1789 Klaproth
93 Neptunium Np 237,0482 g/mol 20,48 g/cm³ 640 °C 3902 °C 1940 McMillan un Abelson
94 Plutonium Pu 244,0642 g/mol 19,74 g/cm³ 641 °C 3327 °C 1940 Seaborg
95 Americium Am 243,0614 g/mol 13,67 g/cm³ 994 °C 2607 °C 1944 Seaborg
96 Curium Cm 247,0703 g/mol 13,51 g/cm³ 1340 °C 1944 Seaborg
97 Berkelium Bk 247,0703 g/mol 13,25 g/cm³ 986 °C 1949 Seaborg
98 Californium Cf 251,0796 g/mol 15,1 g/cm³ 900 °C 1950 Seaborg
99 Einsteinium Es 252,0829 g/mol 860 °C 1952 Seaborg
100 Fermium Fm 257,0951 g/mol 1952 Seaborg
101 Mendelevium Md 258,0986 g/mol 1955 Seaborg
102 Nobelium No 259,1009 g/mol 1958 Seaborg
103 Lawrencium Lr 260,1053 g/mol 1961 Ghiorso
104 Rutherfordium Rf 261,1087 g/mol 1964/69 Flerow oder Ghiorso
105 Dubnium Db 262,1138 g/mol 1967/70 Flerow oder Ghiorso
106 Seaborgium Sg 263,1182 g/mol 1974 Oganessian
107 Bohrium Bh 262,1229 g/mol 1976 Oganessian
108 Hassium Hs 265 g/mol 1984 Gesellschaft für Schwerionenforschung
109 Meitnerium Mt 266 g/mol 1982 Gesellschaft für Schwerionenforschung
110 Darmstadtium Ds 269 g/mol 1994 Gesellschaft für Schwerionenforschung
111 Roentgenium Rg 272 g/mol 1994 Gesellschaft für Schwerionenforschung
112 Copernicium Cn 277 g/mol 1996 Gesellschaft für Schwerionenforschung
113 Ununtrium Uut, Noochwiis no nit bestätigt
114 Ununquadium Uuq
115 Ununpentium Uup, Noochwiis no nit bestätigt
116 Ununhexium Uuh
117 Ununseptium Uus, bisher no nit erzügt
118 Ununoctium Uuo, Noochwiis zruckzoge


wiiteri Darstelligsforme[ändere | Quälltäxt bearbeite]