Liste der Kulturgüter in Brugg

Us der alemannische Wikipedia, der freie Dialäkt-Enzyklopedy
Zur Navigation springen Zur Suche springen

D Lischte vo de Kulturgüeter z Brugg zeigt schützenswärti Sache i der Gmeind Brugg im Kanton Aargau.

I dr Lischte sind die Objäkt, wo me gmäss em Bundesgsetz vom 20. Juni 2014 über de Schutz vo de Kulturgüeter in bewaffnete Komflikt in es Infäntaar ufgnoo het, und au no anderi Sache, wo als wichtegi Kulturgüeter und Dänkmööler für d Brugger und d Aargauer Gschicht – und deils sogar für d Schwiizer Gschicht – gälte und müesse blibe stoo.

Wil d Stadtgmeind Brugg sech in jüngschter Zyt mit de ehemolige Nochbergmeinde Uumike zämetoo het, isch d Zahl vo de wärtvolle Kulturgüeter grösser worde, und s glyche bassiert am 1. Jänner 2020 nomol, wenn Brugg und d Gmeind Schinznach-Bad wie bereits pschlosse tüend fusioniere.

d Kulturgüeter[ändere | Quälltäxt bearbeite]

was es isch wie s uusgseht
d Gränzschtäi vo Brugg Brugger Grenzstein von 1737.jpg
Vindonissa-Museum Brugg-Vindonissa-Museum.jpg
d Samlig vo dr Kantonsarchäology Aargau 01-Kantonsarchaeologie Aargau Brugg.jpg
die alti Latyynschuel Brugg 01.jpg
d Stadtchile Brugg-Stadtkirche.jpg
s Schlössli vo Alteburg Altenburg Schloesschen.jpg
die röömischi Muur vom ehemolige Kaschtell Alteburg Roemische Mauer Kastell Altenburg.jpg
dr Schwarz Durm Brugg-Schwarzer-Turm.jpg
dr Baanhof vo Brugg Brugg Bahnhof.jpg
dr alt Lokischuppe 1367B34SBBCFFFFSPonte-20150531i.png
d Aarebrugg bim Schwarze Durm Alte Aarebruecke Brugg 01 10.jpg
s alte Roothuus vo Brugg, bim Schwarze Durm Brugg - Rathaus (1579) - Schwarzer Turm IMG 6741 ShiftN.jpg
die alti Landschryberei Brugg Landschreiberei.JPG
s Züghuus Brugg Zeughaus.jpg
di katoleschi Chile Sant Niklaus vo Brugg Katholische Kirche in Brugg AG (Schweiz, Europa) - Bild 2.jpg
d Chile vo Uumike Umiken Kirche.jpg
s Pfarrhuus vo Uumike Pfarrhaus Umiken 8575.JPG
d Pfarrschüür vo Uumike Pfarrscheune Umiken.jpg
d Kapälle bi Brugg Kapelle in Brugg - panoramio.jpg
d Gasäärne vo de Schenyytruppe vo dr Schwiizer Armee Kaserne brugg.jpg
s Stadthuus vo Brugg Brugg Stadthaus02.JPG
s Stadtarchyv im Zimermaahuus i dr Vorstadt Stadtarchiv Brugg.jpg
d Stadtmuur, wo me i dr Vorstadt no gseht Brugg Stadtmauer.JPG
dr Archyvdurm vo dr alte Stadtmuur Brugg Kirche Archivturm.jpg
dr Storchedurm, a dr Storchegass Brugg Storchenturm.JPG
dr Farbdurm Brugg Farbturm.JPG
s alte Chornhuus a dr Hofstatt Ehemaliges Kornhaus Hofstatt Brugg.jpg
s alte Salzhuus Brugg Salzhaus.jpg
die modärni Sidlig mit Terrassehüüser a dr Mülihalde
im Gebiet vo Uumike
Mühlehalde01.jpg
s Hallebad vo Brugg Hallenbad Brugg innen 01 09.jpg
s Abdankigshuus uf em Fridhoof vo Brugg Abdankungshalle Brugg.jpg
dr Roothuusbrunne Rathausbrunnen Brugg.jpg
dr Brunne i dr Spiegelgass vo 1696
mit em Stadtwappe
Brunnen Spiegelgasse.jpg
dr Brunne vo Uumike Brunnen in Umiken von 1591 - panoramio.jpg
dr Schützebrunne Schuetzenbrunnen Brugg.jpg
dr Pavillon vo de Brugger Schütze, a dr Zurzistrooss Schuetzenpavillon Brugg.jpg
s alte Schützehuus i dr Vorstadt vo Brugg Altes schuetzenhaus.jpg
s Heimetmuseum vo Brugg a dr undere Hofstatt Heimatmuseeum.jpg
s Bürgerasyl Buergerasyl brugg.jpg
s Huus, wo dr Johann Heinrich Pestalozzi drinn gstoorben isch,
a dr Hauptstrooss z Brugg d Nummere 39
Hauptstrasse39 - Sterbehaus Heinrich Pestalozzi.jpg
s Roote Huus Brugg RotesHaus.jpg
s Huus Zum Pfaue Brugg zum Pfauen.JPG
s Huus zum roote Bääre Brugg Hauptstr48.JPG
s Froelichhuus, a dr Chilegass Froehlichhaus.jpg
s Huus zum scharfen Egg, a dr Hauptstrooss 23 Zum Scharfen Eck.jpg
s Zuelaufhuus, Hauptstrooss 21 Zulauf haus.jpg
s Woonhuus am Roothuusplatz Nummere 4 Rathausplatz 4 Brugg.jpg
die alti Färberei Faerberei.jpg
s ehemolige Chraftwärch vo Brugg
s Schilplinhuus, a dr Laurstrooss Schilplinhaus.jpg
d Tili mit alte Trämel im Huus a dr Spiegelgass 6
alti Wandmolereie im Huus a dr Spiegelgass 10
s Gartehüsli a dr Annerstrooss Gaertnerhaus brugg.jpg
die alti Poscht z Brugg a dr Hauptstrooss 12 vo 1894 Brugg Alte Post.JPG
die Poscht a dr Stapferstrooss, 1959 Postgebaeude stapferstrasse.jpg
s alte röömische Greberfäld vo Vindonissa, a dr Zürcherstraass
s Stapferschuelhuus Stapferschulhaus.jpg
s Wohnhuus bim Schlössli Alteburg Wohnhaus altenburg.jpg
d Brunnemüli, am Brunnemüliwääg Brunnenmuehle.jpg
d Villa Simmen Villa Simmen im Juni 2015.jpg

Weblink[ändere | Quälltäxt bearbeite]

 Commons: Brugg – Sammlig vo Multimediadateie