Lischte vo de Presidänte vo den Veräinigte Schtaate

Us der alemannische Wikipedia, der freie Dialäkt-Enzyklopedy
Zur Navigation springen Zur Suche springen
S Sigel vom Presidänt vo den USA

Uf dere Lischte vu de Presidänte vo den USA sind alli Staatscheffe us de Gschicht vo den USA ufgfüehrt. Näbst de Presidänte syt Inchraftträtte vo de US-amerikanische Verfassig vo 1789 sind au die entsprächende Vizepresidänte verzeichnet.

Lischte[ändere | Quälltäxt bearbeite]

Vom Unabhängigkeitschrieg bis zum Sezessionschrieg (1789–1861)[ändere | Quälltäxt bearbeite]

Nr. Presidänt Partei Amtszyt Periode Vizepresidänt
1 Gilbert Stuart Williamstown Portrait of George Washington.jpg George Washington parteilos 30. April 1789
 3. März 1797
1. John Adams Johnadamsvp.flopped.jpg
2.
2 Johnadamsvp.flipped.jpg John Adams Föd.  4. März 1797
 3. März 1801
3. Thomas Jefferson 02 Thomas Jefferson 3x4.jpg
3 T Jefferson by Charles Willson Peale 1791 2.jpg Thomas Jefferson Demokr.-
Rep.
 4. März 1801
 3. März 1809
4. Aaron Burr AaronBurr.jpg
5. George Clinton George Clinton, engraved by John Chester Buttre.jpg
4 James Madison.jpg James Madison Demokr.-
Rep.
 4. März 1809
 3. März 1817
6. George Clinton
7. Elbridge Gerry 05 Elbridge Gerry 3x4.jpg
5 Jamesmonroe-npgallery.jpg James Monroe Demokr.-
Rep.
 4. März 1817
 3. März 1825
8. Daniel D. Tompkins 06 Daniel Tompkins 3x4.jpg
9.
6 John Quincy Adams.jpg John Quincy Adams Demokr.-
Rep.
 4. März 1825
 3. März 1829
10. John C. Calhoun 07 John Calhoun 3x4.jpg
7 Andrew Jackson.jpg Andrew Jackson Demokr.  4. März 1829
 3. März 1837
11. John C. Calhoun
12. Martin Van Buren 08 Martin Van Buren 3x4.jpg
8 Martin Van Buren edit.jpg Martin Van Buren Demokr.  4. März 1837
 3. März 1841
13. Richard Johnson Vice President of the United States Richard Johnson.jpg
9 William Henry Harrison.jpg William Henry Harrison Whig  4. März 1841
 4. April 1841
14. John Tyler John Tyler.jpg
10 John Tyler.jpg John Tyler Whig  4. April 1841
 3. März 1845
14. Vorlage:Small
11 Polkpolk.jpg James K. Polk Demokr.  4. März 1845
 3. März 1849
15. George M. Dallas Vice-president of the US George Dallas.jpg
12 Zachary Taylor 2.jpg Zachary Taylor Whig  4. März 1849
 9. Juli 1850
16. Millard Fillmore Millard Fillmore -13th president of the United States.jpg
13 Millard Fillmore.jpg Millard Fillmore Whig  9. Juli 1850
 3. März 1853
16. Vorlage:Small
14 Franklin Pierce.jpg Franklin Pierce Demokr.  4. März 1853
 3. März 1857
17. William R. King 13 William King 3x4.jpg
15 James Buchanan.jpg James Buchanan Demokr.  4. März 1857
 3. März 1861
18. John C. Breckinridge

Vom Sezessionschrieg bis zum Zwäite Wältchrieg (1861–1945)[ändere | Quälltäxt bearbeite]

Nr. Presidänt Partei Amtszäit Period Vizepresident
16 Abraham Lincoln head on shoulders photo portrait.jpg Abraham Lincoln Rep.  4. März 1861
15. April 1865
19. Hannibal Hamlin Hannibal Hamlin, photo portrait seated, c1860-65-retouched-crop.jpg
20. Andrew Johnson 16 Andrew Johnson 3x4.jpg
17 President Andrew Johnson standing.jpg Andrew Johnson Demokr. 15. April 1865
 3. März 1869
20. Vorlage:Small
18 Ulysses S. Grant 1870-1880.jpg Ulysses S. Grant Rep.  4. März 1869
 3. März 1877
21. Schuyler Colfax Representative Schuyler Colfax.jpg
22. Henry Wilson Henry Wilson, VP of the United States.jpg
19 President Rutherford Hayes 1870 - 1880 Restored.jpg Rutherford B. Hayes Rep.  4. März 1877
 3. März 1881
23. William A. Wheeler VicePresident-WmAlWheeler.jpg
20 James Abram Garfield, photo portrait seated.jpg James A. Garfield Rep.  4. März 1881
19. Septämber 1881
24. Chester A. Arthur 20 Chester Arthur 3x4.jpg
21 Chester Alan Arthur.jpg Chester A. Arthur Rep. 19. Septämber 1881
 3. März 1885
24. Vorlage:Small
22 Grover Cleveland Portrait.jpg Grover Cleveland Demokr.  4. März 1885
 3. März 1889
25. Thomas Hendricks 21 Thomas Hendricks 3x4.jpg
23 Benjamin Harrison Portrait.jpg Benjamin Harrison Rep.  4. März 1889
 3. März 1893
26. Levi Morton Levi Morton - Brady-Handy portrait - tight 3x4 crop.jpg
24 President Grover Cleveland.jpg Grover Cleveland Demokr.  4. März 1893
 3. März 1897
27. Adlai E. Stevenson 23 Adlai E. Stevenson 3x4.jpg
25 Mckinley.jpg William McKinley Rep.  4. März 1897
14. Septämber 1901
28. Garret Hobart Garret A. Hobart three-quarter length portrait.jpg
29. Theodore Roosevelt President Theodore Roosevelt, 1904.jpg
26 President Theodore Roosevelt, 1904.jpg Theodore Roosevelt Rep. 14. Septämber 1901
 3. März 1909
29. Vorlage:Small
30. Charles W. Fairbanks 26 Charles Fairbanks 3x4.jpg
27 William Howard Taft.jpg William Howard Taft Rep.  4. März 1909
 3. März 1913
31. James S. Sherman James Sherman, Bain bw photo portrait facing left.jpg
28 President Woodrow Wilson portrait December 2 1912.jpg Woodrow Wilson Demokr.  4. März 1913
 3. März 1921
32. Thomas Riley Marshall VPthomasrmarshall.JPG
33.
29 Warren G Harding portrait as senator June 1920.jpg Warren G. Harding Rep.  4. März 1921
 2. Auguscht 1923
34. Calvin Coolidge Calvin Coolidge photo portrait head and shoulders.jpg
30 John Calvin Coolidge, Bain bw photo portrait.jpg Calvin Coolidge Rep.  2. Auguscht 1923
 3. März 1929
34. Vorlage:Small
35. Charles Gates Dawes Charles Dawes, Bain bw photo portrait.jpg
31 President Hoover portrait.jpg Herbert C. Hoover Rep.  4. März 1929
 3. März 1933
36. Charles Curtis 31 Charles Curtis 3x4.jpg
32 FDR in 1933.jpg Franklin D. Roosevelt Demokr.  4. März 1933
12. April 1945
37. John N. Garner 32 John Garner 3x4.jpg
38.
39. Henry A. Wallace 33 Henry Wallace 3x4.jpg
40. Harry S. Truman 34 Harry Truman 3x4.jpg

D'Zyt nach em Zwäite Wältchrieg (syt 1945)[ändere | Quälltäxt bearbeite]

Nr. Presidänt Partei Amtszäit Period Vizepresidänt
33 Harry S. Truman.jpg Harry S. Truman Demokr. 12. April 1945
19. Jänner 1953
40. Vorlage:Small
41. Alben W. Barkley AlbenBarkley.jpg
34 Photograph of Dwight D. Eisenhower - NARA - 518138.jpg Dwight D. Eisenhower Rep. 20. Jänner 1953
19. Jänner 1961
42. Richard Nixon Richard Nixon portrait.jpg
43.
35 John F. Kennedy, White House photo portrait, looking up.jpg John F. Kennedy Demokr. 20. Jänner 1961
22. Novämber 1963
44. Lyndon B. Johnson Lbj2.jpg
36 Lbj2.jpg Lyndon B. Johnson Demokr. 22. Novämber 1963
19. Jänner 1969
44. Vorlage:Small
45. Hubert H. Humphrey Hubert Humphrey crop.jpg
37 Nixon 30-0316a.jpg Richard Nixon Rep. 20. Jänner 1969
 9. Auguscht 1974
46. Spiro T. Agnew Spiro Agnew.jpg
47. Gerald Ford Gerald Ford, official Presidential photo.jpg
38 Gerald Ford.jpg Gerald Ford Rep.  9. Auguscht 1974
19. Jänner 1977
47. Nelson A. Rockefeller Nelson Rockefeller.jpg
39 Jimmy Carter.jpg Jimmy Carter Demokr. 20. Jänner 1977
19. Januar 1981
48. Walter Mondale Mondale as Senator.jpg
40 Official Portrait of President Reagan 1981.jpg Ronald Reagan Rep. 20. Jänner 1981
19. Jänner 1989
49. George H. W. Bush Vice President George H. W. Bush portrait.jpg
50.
41 George H. W. Bush, President of the United States, 1989 official portrait (cropped 2).jpg George H. W. Bush Rep. 20. Jänner 1989
19. Jänner 1993
51. Dan Quayle 44 Dan Quayle 3x4.jpg
42 Bill Clinton.jpg Bill Clinton Demokr. 20. Jänner 1993
19. Jänner 2001
52. Al Gore Al Gore, Vice President of the United States, official portrait 1994.jpg
53.
43 George-W-Bush.jpeg George W. Bush Rep. 20. Jänner 2001
20. Jänner 2009
54. Dick Cheney 46 Dick Cheney 3x4.jpg
55.
44 President Barack Obama, 2012 portrait crop.jpg Barack Obama Demokr. 20. Jänner 2009
20. Jänner 2017
56. Joe Biden Thumbnail-sized photo of Joe Biden.jpg
57.
45 Donald Trump Pentagon 2017.jpg Donald Trump Rep. 20. Jänner 2017
20. Jänner 2021
58. Mike Pence Mike Pence by Gage Skidmore 6.jpg
46 Joe Biden 2013.jpg Joe Biden Demokr. 20. Jänner 2021
59. Kamala Harris Senator Harris official senate portrait.jpg

Farblegände[ändere | Quälltäxt bearbeite]

Faarf Partei
Demokratischi Partei
Republikanischi Partei
Föderalistischi Partei
Demokratische-Republikanischi Partei
Whig-Partei
parteilos

Literatur[ändere | Quälltäxt bearbeite]

  • Peter Schäfer: Die Präsidenten der USA in Lebensbildern, Komet, 2. Auflage, Köln 2005 ISBN 3-89836-450-X
  • Klaus-Jürgen Matz: Wer regierte wann? Regententabellen zur Weltgeschichte. Von den Anfängen bis zur Gegenwart, dtv, 5. Auflage, München 2001 ISBN 3-423-32523-2

Weblink[ändere | Quälltäxt bearbeite]

 Commons: Presidänte vo den USA – Sammlig vo Multimediadateie
Information icon.svg Dä Artikel basiert uff ere fräie Übersetzig vum Artikel „Lëscht_vun_de_Presidente_vun_den_USA“ vu de luxeburgische Wikipedia. E Liste vu de Autore un Versione isch do z finde.