Liste der Äbte von Muri und von Muri-Gries

Us der alemannische Wikipedia, der freie Dialäkt-Enzyklopedy
Zur Navigation springen Zur Suche springen

Das sind d Äpt vom Chloschter Muri i dr Schwiiz sid sinere Gründig im 11. Joorhundert und bis zur Ufhebig ane 1841 und vom nochfolgende Priorat Muri-Gries z Booze im Südtirol.

Äpt vo Muri[ändere | Quälltäxt bearbeite]

  • Reginbold, vo 1032 bis 1055, als Probscht, isch us em Chloschter Eisidle cho
  • Burkard, vo 1055 bis 1073, zerscht Probscht, vo ane 1063 Apt
  • Wenelo, vo 1073 bis 1075, Administrator
  • Ulrich I., vo 1075 bis 1081, Administrator
  • Rupert, vo 1082 bis 1085, Prior
  • Luitfried, vo 1085 bis 1096
  • Rupert, vo 1097 bis 1109
  • Ulrich II., vo 1109 bis 1119
  • Ronzelin, vo 1119 bis 1139
  • Huno, im 12. Joorhundert
  • Kuno, vo 1145 bis 1166
  • Walther, 1167
  • Anselm, vo 1179 bis 1189
  • Manegold, im 12. Joorhundert
  • Rudolf I., vo 1198 bis 1205
  • Rudolf II., 1207
  • Werner I., öpe 1210
  • Petrus, vo 1210 bis öpe 1222
  • Arnold, vo 1223 bis 1232
  • Hartmann, im 13. Joorhundert
  • Rüdiger vo Luternau, vo 1242 bis öpe 1258
  • Walther II., vo 1259 bis 1260
  • Heinrich I. vo Remige, vo 1261 bis 1283
  • Albert vo Althäusern, vo 1284 bis 1297
  • Rudolf III. vo Bossikon, vo 1298 bis öpe 1309
  • Heinrich II. vo Schönewerd, vo 1309 bis öpe 1333
  • Lütold Schaler, vo 1333 bis 1342
  • Konrad I. vo Seengen, vo 1343 bis 1359
  • Heinrich III. vo Tägerfälde, vo 1359 bis 1380
  • Konrad Brunner, vo 1380 bis 1410
  • Georg Russinger, vo 1410 bis öpe 1439
  • Ulrich Maier, vo 1439 bis 1465
  • Hermann Hirzel, vo 1465 bis 1480
  • Johannes Hagnauer, vo 1480 bis 1500
  • Johannes Feierabend, vo 1500 bis 1508
  • Laurentius vo Heidegg, vo 1508 bis 1549
  • Johann Christoph vom Grüth, vo 1549 bis 1564
  • Hieronymus Frey, vo 1564 bis 1585
  • Jakob Meier, vo 1585 bis 1596
  • Johann Jodok Singisen, vo 1596 bis 1644
  • Dominikus Tschudi, vo 1644 bis 1654
  • Bonaventura Honegger, vo 1654 bis 1657
  • Aegid vo Waldkirch, vo 1657 bis 1667
  • Fridolin Summerer, vo 1667 bis 1674
  • Hieronymus Troger, vo 1674 bis 1684
  • Plazidus Zurlauben, vo 1684 bis 1723, Fürschtapt
  • Gerold Haimb, vo 1723 bis 1751, Fürschtapt
  • Fridolin Kopp, vo 1751 bis 1757, Fürschtapt
  • Bonaventura Bucher, vo 1757 bis 1776, Fürschtapt
  • Gerold Meyer, vo 1776 bis 1810, Fürschtapt
  • Gregor Koch, vo 1810 bis 1816, Apt
  • Ambrosius Bloch, vo 1816 bis 1838, Apt
  • Adalbert Regli, vo 1838 bis 1841, Apt bis zur Ufhebig vom Chloschter

Äpt vo Muri und Priore z Gries[ändere | Quälltäxt bearbeite]

  • Adalbert Regli, vo 1845 bis 1881
  • Bonaventura Foffa, vo 1881 bis 1887
  • Augustin Grüniger, vo 1887 bis 1897
  • Ambrosius Steinegger, vo 1897 bis 1913
  • Alfons Maria Augner, vo 1913 bis 1938
  • Dominikus Bucher, vo 1938 bis 1945
  • Bernard Kälin, vo 1945 bis 1947
  • Stephan Kauf, vo 1947 bis 1962
  • Dominikus Löpfe, vo 1962 bis 1991
  • Benno Malfèr, vo 1991 bis 2017

Literatur[ändere | Quälltäxt bearbeite]

  • Bruno Meier: Das Kloster Muri – Geschichte und Gegenwart der Benediktinerabtei. Baden 2011. ISBN 978-3-03919-215-1