Lischte vo de Äpt vom Chloschter Rychenau

Us der alemannische Wikipedia, der freie Dialäkt-Enzyklopedy
Zur Navigation springen Zur Suche springen
Grabtafele vom Apt Georg Fischer im Münschter Sankt Maria und Markus z Mittelzäll uf dr Insle Rychenau

Das sind d Äpt vom Chloschter Rychenau uf dr Insle im Undersee gsi:

  • Pirmin, dr Gründer und dr erscht Apt vo ane 724 bis 727; är wird als Heilige vereert.
  • Heddo, 727 bis 734
  • Keba, 734 bis 736
  • Arnefrid, isch au Bischof vo Konstanz gsi
  • Sidonius, au Bischof vo Konstanz
  • Johannes, 760 bis 782, au Bischof vo Konstanz und Apt vom Chloschter Sangale
  • Peter, 782 bis 786
  • Waldo, 786 bis 806)
  • Haito, 806 bis 823, au Bischof vo Basel
  • Erlebald, 823 bis 838)
  • Ruadhelm, öpe 838 bis 842)
  • Walahfrid Strabo, 838, 842 bis 849
  • Folkwin, 849 bis 858
  • Walter, 858 bis 864
  • Hatto II., 864 bis 871
  • Ruodho, 871 bis 888
  • Hatto III., 888 bis 913, au Erzbischof vo Mainz und Apt vo de Chlöschter Ellwange, Lorsch und Wysseburg
  • Hugo, 913
  • Thieting, 913 bis 916
  • Heribrecht, 916 bis 926
  • Liuthard, 926 bis 934
  • Alawich I., 934 bis 958
  • Ekkehard I., 958 bis 972
  • Ruodmann, 972 bis 985
  • Witigowo, 985 bis 997
  • Alawich II., 997 bis 1000
  • Werinher, 1000 bis 1006
  • Immo, 1006 bis 1008
  • Berno, 1008 bis 1048
  • Ulrich I., 1048 bis 1069
  • Meginwart, 1069 bis 1070
  • Ruopert, 1071
  • Ekkehard vo Nälleburg, 1071 bis 1088
  • Ulrich II., 1088 bis 1123
  • Rudolf vo Böttstei, 1123 bis 1131
  • Ludwig vo Pfulledorf, 1131 bis 1135
  • Ulrich III. vo Zollere, 1135 bis 1136
  • Otto vo Böttstei, 1136 bis 1139
  • Frideloh vo Heidegg, 1139 bis 1159
  • Ulrich IV. vo Heidegg, 1159 bis 1169
  • Diethelm vo Krenkinge, 1169 bis 1206
  • Hermann vo Spaichinge, 1206
  • Heinrich vo Karpfe, 1206 bis 1234
  • Konrad vo Zimmere, 1234 bis 1253
  • Burkhard vo Hewe, 1253 bis 1259
  • Berchtold vo Falkestei, 1258 bis 1259, au Apt vo Sanggale
  • Albrecht vo Ramstei, 1260 bis 1294
  • Mangold vo Verige, 1294 bis 1295
  • Heinrich II. vo Klingeberg, 1296 bis 1306, au Bischof vo Konstanz
  • Diethelm vo Castell, 1306 bis 1343, au Apt vom Chloschter Petershuuse
  • Eberhard vo Brandis, 1343 bis 1379
  • Heinrich vo Stöffele, 1379 bis 1383
  • Mangold vo Brandis, 1383 bis 1385
  • Werner vo Rosenegg, 1385 bis 1402
  • Friedrich vo Zollere, 1402 bis 1427
  • Heinrich vo Hornbärg, 1427, Apt vo Sankt Peter
  • Friedrich vo Warteberg
  • Johann vo Hundwiil, 1454 bis 1464
  • Johann Pfuser vo Nordstette, 1464 bis 1492
  • Martin vo Wysseburg, 1492 bis 1508
  • Markus vo Knörige, 1508 bis 1516
  • Georg Fischer, 1516 bis 519, au Apt vo Zwyfalte
  • Gallus Kalb, 1519
  • Markus vo Knörige, 1523 bis 1540 (zum zweite Mol Apt)

Dr Apt Markus het s Chloschter Rychenau em Bischof vo Konstanz überggää, und dee het drus es Priorat gmacht. Sid ane 1549 sind drum d Bischöf vo Konstanz glychzytig au Leiter vom Priorat Riichenau gsi, wo ane 1757 derno ufglöst worden isch.

Lueg au[ändere | Quälltäxt bearbeite]

Weblink[ändere | Quälltäxt bearbeite]

 Commons: Äbte des Klosters Reichenau – Sammlig vo Multimediadateie