Lischt vu dr Studänteverbindige z Fryburg im Brysgau

Us der alemannische Wikipedia, der freie Dialäkt-Enzyklopedy
Zur Navigation springen Zur Suche springen

Die Lischt vu dr Studänteverbindige z Fryburg im Brysgau zellt di eemoolige un hitige Studänteverbindige an dr Albert-Ludwigs-Universiteet Fryburg uf.

Aktiivi Verbindige z Fryburg[ändere | Quälltäxt bearbeite]

Zurzyt git s z Fryburg 33 Studänteverbindige, wu unterschiidlige Korporazioonsverbänd aagheere oder frei sin.

Name vu dr Verbindig Grindig Faarbe Woobe Ziirkel Verband Fächtfroog Mitgliider Huus Bäärghitte
Albingia-Schwarzwald-Zaringia Albingia-Schwarzwald-Zaringia 1882 schwaarz-wyss-gold-grien
schwaarz-wyss-gold-grien (f.f.)
schlaat nit Manne Albingia-Schwarzwald-Zaringia jm7039.jpg
AMV Alt-Straßburg AMV Alt-Straßburg 1882 schwaarz-gold-grien
schwaarz-gold-grien (f.f.)
SV schlaat nit gmischt MSG Alt-Straßburg jm7879.jpg
Cheruscia-Burgund ATV Cheruscia-Burgund 1894/1896 (1920 F) wyss-grien-rosa
wyss-grien-rosa (f.f.)
ATB schlaat nit gmischt Cheruscia-Burgund jm6847.jpg Berghütte-Cheruskia-Burgund.JPG
Merzhausia AV Merzhausia 1982 blau-gold-root
blau-gold-root (f.t.)
Merzhausia Wappen.jpg Merzhausia Zirkel.jpg - schlaat nit Fraue Merzhausia 2862.jpg
Bremer Gesellschaft Bremer Gesellschaft 1886 root-wyss
root-wyss (f.f.)
Bremen Wappen(Mittel).svg Präsidial-Convent (PC) schlaat nit gmischt Werthmannstraße (Freiburg im Breisgau) jm12923.jpg
Alemannia Burschenschaft Alemannia 1860 blau-wyss-grien
blau-wyss-grien (f.t.)
- schlaat fakultativ Manne Alemannia Freiburg 2864.jpg[1] Berghaus Alemannia Freiburg.JPG
Franconia Burschenschaft Franconia 1877 grien-wyss-rosa
grien-wyss-rosa (f.t.)
Frankenwappen DB 1931.png Frankenzirkel.png - schlaat fakultatiiv Manne Frankenhaus Franconia Freiburg 01.jpg Ferienhaus Franconial.JPGKoordinate fehle! Hilf mit.


Normannia Katholische Deutsche Burschenschaft Normannia 1924 blau-wyss-gold
blau-wyss-gold (f.t.)
RKDB schlaat nit Manne Normannia jm6822.jpg
Saxo-Silesia Burschenschaft Saxo-Silesia 1885 schwaarz-wyss-schwaarz
schwaarz-wyss-schwaarz (f.t.)
DB schlaat pfliichtmääßig Manne Saxo-Silesia jm6942.jpg
Teutonia Burschenschaft Teutonia 1851 schwaarz-root-gold
schwaarz-root-gold (f.t.)
Teutonia-zirkel.svg ADB schlaat pfliichtmääßig Manne Teutonia jm7019.jpg Koordinate fehle! Hilf mit.


Vandalia Burschenschaft Vandalia 1909 root-gold-schwaarz
root-gold-schwaarz (f.t.)
SB schlaat nit gmischt Vandalia jm7312.jpg Dog House - panoramio.jpg
Rhenania Corps Rhenania 1812 blau-wyss-root
blau-wyss-root (f.t.)
WappenFreiburgCorpsRhenania.jpg KSCV schlaat pfliichtmääßig Manne Rhenania 2993.jpg
Suevia Corps Suevia 1815 schwaarz-geel-hellblau

schwaarz-geel-[äell]blau (v.u.) (f.t.)

Corps Suevia Freiburg (Wappen).jpg Zirkel Corps Suevia Freiburg.jpg KSCV schlaat pfliichtmääßig Manne OPD Lessingstr (Freiburg) 9586.jpg
Palatia-Guestphalia Corps Palatia-Guestphalia 1841/1873 (1952 F) root-wyss-violett
root-wyss-violett (v. o.)
grien-wyss-schwaarz (v. u.) (f.t.)
Palatia-Guestphalia-01.jpg KSCV schlaat pfliichtmääßig Manne Palatia-Guestphalia 3935.jpg
Hasso-Borussia Corps Hasso-Borussia 1876 wyss-root-schwaarz-wyss
wyss-root-schwaarz-wyss (f.t.)
Corps Hasso-Borussia (Wappen).jpg KSCV schlaat pfliichtmääßig Manne Hasso-Borussia 3038.jpg
Hubertia Corps Hubertia Freiburg 1868 grien-gold-schwaarz
grien-gold-schwaarz (f.t.)
Wappen des Corps Hubertia Freiburg.jpg Zirkel der Hubertia Freiburg.jpg KSCV schlaat pfliichtmääßig Manne Hubertia 2927.jpg Hütte des Corps Hubertia.jpgKoordinate fehle! Hilf mit.


Freiburger Wingolf Freiburger Wingolf 1911 schwaarz-wyss-gold

schwaarz-wyss-gold (f.t.)

Wappen des Freiburger Wingolf.jpg Freiburger Wingolf Zirkel.jpg Wingolf schlaat nit Manne Wingolfshaus Freiburg08.jpg Freiburger Wingolfshütte.JPG
Arminia KDStV Arminia 1874 grien-gold-violett
grien-gold-violett (f.t.)
Arminia Freiburg.jpg CV schlaat nit Manne K.D.St.V. Arminia Freiburg im Breisgau 3679.jpg
Falkenstein KDStV Falkenstein 1912 wyss-oraasch-grien-wyss
wyss-oraasch-grien-wyss (f.t.)
CV schlaat nit Manne K.D.St.V. Falkenstein 7627.jpg
Hercynia KDStV Hercynia 1873 violett-gold-root
violett-gold-root (f.t.)
Hercynia-Freiburg.jpg Hercynia Freiburg Zirkel.svg CV schlaat nit Manne Hercynia 2867.jpg Hercynen Berghaus.jpg
Hohenstaufen KDStV Hohenstaufen 1905 wyss-blau-schwaarz-wyss
wyss-blau-schwaarz-wyss (f.t.)
CV schlaat nit Manne K.D.St.V. Hohenstaufen jm7607.jpg
Ripuaria KDStV Ripuaria 1899 violett-wyss-gold
violett-wyss-gold (f.t.)
Wappen RFb.jpg CV schlaat nit Manne Ripuaria 2957.jpg
Wildenstein KDStV Wildenstein 1924 schwaarz-wyss-violett
schwaarz-wyss-violett (f.t.)
Wappen-Wildenstein.JPG Zirkel Wildenstein.jpg CV schlaat nit Manne KDStV Wildenstein jm21086.jpg
Brisgovia KStV Brisgovia 1880 grien-gold-root
grien-gold-root (f.f.)
Brisgovia Wappen.jpg Zirkel KStV Brisgovia.png KV schlaat nit Manne Brisgovia 2888.jpg Brisgovenkapelle in Schluchsee-Fischbach.jpg

Hütte KStV Brisgovia.jpg

Germania-Hohentwiel KStV Germania-Hohentwiel 1897 root-gold-blau
root-gold-blau (f.f.)
KV schlaat nit Manne Herrenstraße (Freiburg im Breisgau) jm12712.jpg Berghaus Germania Hohentwiel.jpeg
Koordinate fehle! Hilf mit.


NeuenfelsKStV Neuenfels 1927 root-wyss-root
root-wyss-root (f.f.)
Wappen Neuenfels.gif KV schlaat nit Manne Haus in der Niemensstr. 7 3103.jpg
Rheno-Palatia KStV Rheno-Palatia 1911 wyss-moogrien-wyss
wyss-moosgrien-wyss (f.f.)
KV schlaat nit Manne Haus Milchstraße 5 jm49913.jpg
Cimbria Landsmannschaft Cimbria 1884 wyss-grien-schwaarz-wyss
wyss-grien-schwaarz-wyss (f.t.)
CC schlaat pfliichtmääßig Manne Cimbria jm7412.jpg Koordinate fehle! Hilf mit.


Neo-Borussia Landsmannschaft Neoborussia Halle 1849 schwaarz-wyss-schwaarz-rosa
schwaarz-wyss-schwaarz-rosa (f.t.)
CC schlaat pfliichtmääßig Manne Neoborussia jm7322.jpg
Guilelmia-Niedersachsen Sängerschaft Guilelmia-Niedersachsen 1886/1920 (1959 F) root-wyss-hellblau
root-wyss-hellblau (f.t.)
DS schlaat fakultatiiv Manne Guilhelmia-Niedersachsen jm6865.jpg
Markomanno-Albertia Turnerschaft Markomanno-Albertia 1879/1882 (1903 F) blau-karmoisinroot uf wyss
blau-karmoisinroot uf wyss (f.t.)
CC schlaat pfliichtmääßig Manne Markomanno-Albertia jm7332.jpg Koordinate fehle! Hilf mit.


VDSt Freiburg VDSt Freiburg 1901 schwaarz-wyss-root
schwaarz-wyss-root (f.f.)
VDSt Freiburg Zirkel jm7375.jpg VVDSt schlaat nit Manne VDSt Freiburg jm7374.jpg
Unitas W.K.St.V. Unitas 1895 gold-wyss-blau
gold-wyss-blau (f.f.)
UV schlaat nit Manne Unitas jm6892.jpg

f.f. = fiert Faarbe, f.t. = drait Faarbe, v.u. = vu unte drait

Suschpendierti Verbindige[ändere | Quälltäxt bearbeite]

Name vu dr Verbindig Grindig Faarbe Verband Mitgliider Aameerkige
Alberto-Winfridia Alberto-Winfridia[2] 1925 wyss-gold-violett-wyss
wyss-gold-violett-wyss (f.f.)
Manne dur Fusioon vu Unio-Albertina un Unio-Winfridia entstande[3]
Albingia Albingia[4] 1884 schwaarz-gold-grien
schwaarz-gold-grien (f.f.)
MR Manne fusioniert zue Albingia-Schwarzwald-Zaringia
HelvetiaAV Helvetia 1843 root-wyss-grien
root-wyss-grien (f.t.)
StV gmischt
Astra-Badensia ADV Astra Badensia 1995 gold-böau-ro
gold-blau-root
Fraue
Allegria AV Allegria 1995 schwaarz-root-wyss
schwaarz-root-wyss
- Fraue
B.d.Sti Freiburg BdSti Freiburg 1920 schwaarz-wyss-root
schwaarz-wyss-root
DVAF Fraue
ChrStiV Freiburg ChrStiV Freiburg 1903 VStD Fraue
DChrVStiFr Freiburg DChrVStiFr Freiburg 1914 DCVSF Fraue
BalmungDeutsche Hochschulgilde Balmung 1931
blau mit schwaarz-guldene Randig (f.t.)
DG gmischt
Neo-Friburgia Neo-Friburgia[5] 1925 grien-wyss-geel
grien-wyss-geel (f.t.)
KC Manne
GuestphaliaGuestphalia 1925
gold-wyss-root (f.t.)
BC Manne
Ghibellina Ghibellina 1897 schwaarz-wyss-hellblau
schwaarz-wyss-hällblau (f.t.)
KC Manne 1925 susp.[6] Noofolger Neo-Friburgia
Kameraden-Vereinigung Jungschar jüdisch-akademische Kameradenvereinigung Jungschar 1921 Manne
Roswitha KDStiV Roswitha 1925 gold-wyss-root
gold-wyss-root (f.f.)
Fraue
Landeck KDStV Landeck 1929
rosa-preußischblau uf wyss (f.t.)
CV Manne 1935 fusioniert mit KDStV Hercynia
Bavaria KStV Bavaria 1900 wyss-himmelblau-wyss
wyss-himmelblau-wyss (f.f.)
KV Manne
Flamberg KStV Flamberg 1924 wyss-schwaarz-wyss
wyss-schwaarz-wyss (f.f.)
KV Manne 1948 bis 2007 z Bonn
Urach KStV Urach 1905 silber-root-silber

silber-root-silber (f.f.)

KV Manne grindet as Doochterverbindig vu Brisgovia un mit däre wider verainigt
Thuringia Landsmannschaft Thuringia 1909
wyss-grien-schwaarz-wyss (f.t.)
LC Manne 1949 fusioniert mit Landsmannschaft Cimbria
Makaria Mathematisch-Naturwissenschaftlicher Verein Makaria 1898 schwaarz-gold-hellblau

schwaarz-gold-hellblau (f.f.)

DWV Manne
Hochland NkStiV Hochland 1914 blau-silber

blaui Blueme uf silber (f.f.)

HV Manne
Hochland Caritas NkStiV Hochland Caritas 1919 oraasch-wyss-grien

blaui Blueme uf silber (f.f.)

HV Fraue
Wettina Sängerschaft Wettina 1910 braun-wyss-grien
braun-wyss-grien (f.t.)
DS Manne Ufgangen in Sängerschaft Hohentübingen
Schwarzwald Schwarzwald[7] 1895 Roth. V. S. V. Manne fusioniert zue Albingia-Schwarzwald-Zaringia
Burschenschaft Wasgau Straßburger Burschenschaft Wasgau 1886 schwaarz-root uf gold
schwaarz-root uf gold (f.t.)
ADB Manne
Gotia Turnerschaft Gotia 1894 oraasch-wyss-grien
oraasch-wyss-grien ? (f.t.)
VC Manne 1953 Fusioon mit Zaringia Karlsruhe z Charlsrue
Unio-Albertina Unio-Albertina 1909 wyss-violett-gold-wyss
wyss-violett-gold-wyss (f.f.)
Manne 1925 mit Unio-Winfridia fusioniert zue Alberto-Winfridia[8]
Unio-Winfridia Unio-Winfridia 1923 wyss-violett-gold-wyss
wyss-violett-gold-wyss (f.f.)
Manne 1925 fusioniert mit Unio-Albertina zu Alberto-Winfridia[9]
Herrad V.K.D.STi Herrad 1914 gold-grien-silber
gold-grien-silber (f.f.)
VKDS Fraue
Luitgard V.K.D.STi Luitgard 1920 blau-silber-oraasch
blau-silber-oraasch (f.f.)
VKDS Fraue
VDSti Freiburg VDSti Freiburg 1992 schwaarz-wyss-root
schwaarz-wyss-root (f.f.)
- Fraue
Ivria VJSt Ivria 1903 gold-bordeauxtot-gold
gold-bordeauxroot-gold (f.F.)
KJV Manne
Philia Wissenschaftliche Verbindung Philia[10] 1925 blau-silber-schwaarz
blau-silber-schwaarz (f.t.)
V.K.C Manne
Unitas WKStV Unitas Edith-Stein 1995 gold-wyss-blau
gold-wyss-blau (f.f.)
UV Fraue
Unitas WKStV Unitas Rheno-Danubia 1895 gold-wyss-blau
gold-wyss-blau (f.f.)
UV Manne fusioniert zue WKStV Unitas (Freiburg)
Unitas WKStV Unitas Eckardia 1920 gold-wyss-blau
gold-wyss-blau (f.f.)
UV Manne fusioniert zue WKStV Unitas (Freiburg)
Unitas WKStV Unitas Lichtenstein 1922 gold-wyss-blau
gold-wyss-blau (f.f.)
UV Manne fusioniert zue WKStV Unitas (Freiburg)
Unitas WKStV Unitas Hohenbaden 1930 gold-wyss-blau
gold-wyss-blau (f.f.)
UV Manne fusioniert zue WKStV Unitas (Freiburg)
Unitas WKStV Unitas Paulus 1946 gold-wyss-blau
gold-wyss-blau (f.f.)
UV Manne fusioniert zue WKStV Unitas (Freiburg)
Unitas WKStV Unitas Reichenau 1946 gold-wyss-blau
gold-wyss-blau (f.f.)
UV Manne fusioniert zue WKStV Unitas (Freiburg)
Unitas WKStV Unitas Albertina 1951 gold-wyss-blau
gold-wyss-blau (f.f.)
UV Manne fusioniert zue WKStV Unitas (Freiburg)
Zaringia Zaringia[11] 1882 hellblau-wyss-gold
hellblau-wyss-gold (f.f.)
S.R. Manne fusioniert zue Albingia-Schwarzwald-Zaringia

Literatur[ändere | Quälltäxt bearbeite]

  • Martin Dossmann: Freiburgs Schönheit lacht uns wieder … – Die Studentenverbindungen in Freiburg im Breisgau, WJK-Verlag, Hilden 2017, ISBN 978-3-944052-99-1.
  • Ernst-Günter Glienke: Civis Academicus 2005/2006, SH-Verlag, Köln 2004, ISBN 3-89498-149-0.
  • Ernst Hans Eberhard: Handbuch des studentischen Verbindungswesens. Leipzig, 1924/25, S. 42–47.
  • Amadeus Mondschein: Student sein, wenn die Veilchen blühen..., Norderstedt 2015, ISBN 978-3-7386-2700-8.

Weblink[ändere | Quälltäxt bearbeite]

 Commons: Studänteverbindige z Fryburg im Brysgau – Sammlig vo Multimediadateie

Fueßnote[ändere | Quälltäxt bearbeite]

  1. Manfred Gallo: Institut, Pension, Verbindungshaus Badische Zeitung vom 28. Jänner 2013.
  2. Das akademische Deutschland Band 2, 1931, 772
  3. Das akademische Deutschland Band 2, 1931, 766
  4. Das akademische Deutschland Band 2, 1931, 767
  5. Das akademische Deutschland Band 2, 1931, 766
  6. Das akademische Deutschland Band 2, 1931, 766
  7. Das akademische Deutschland Band 2, 1931, 767
  8. Das akademische Deutschland Band 2, 1931, 766
  9. Das akademische Deutschland Band 2, 1931, 766
  10. Das akademische Deutschland Band 2, 1931, 768
  11. Das akademische Deutschland Band 2, 1931, 768