Lischte vo de Bischöf vo Stroossburg

Us der alemannische Wikipedia, der freie Dialäkt-Enzyklopedy
Hops zue: Navigation, Suech
s Wappe vom Bischtum Stroossburg ane 1605

Das sind d Bischöf und sider 1988 d Erzbischöf vo Strossburg:

  • dr heilig Amandus, öpe 343 bis 346
  • Justinus
  • Maximinus
  • Valentinus
  • Solarius
  • dr heilig Arbogast, vor 600
  • dr heilig Florentius, um 600
  • Ansoaldus, um 614
  • Biulfus
  • Magnus
  • Aldo
  • Garoinus
  • Landbert
  • Rotharius
  • Rodobaldus
  • Magnebert
  • Lobiolus
  • Gundoald
  • Udo I., um 700
  • Widegern, 1. Helfti vom 8. Joorhundert
  • Wandalfried, öpe 730
  • Heddo, sid ane 734
  • Ailidulf, öpe 765
  • Remigius, 765 bis 783
  • Rachio, 783 bis 815
  • Udo II., 815
  • Erlehard, öpe 817
  • Adalog, 817 bis 822
  • Bernald, 822 bis 840
  • Udo III., 840
  • Rathold, 875 bis 888
  • Reginhard, 876 bis 888
  • Walram, 888 bis 906
  • Otbert, 906 bis 913
  • Gozfrid, 913
  • Richwin, 914 bis 933
  • Ruthard, 933 bis 950
  • Udo IV., 950 bis 965
  • Erkanbald, 965 bis 991
  • Wilderod, 991 bis 999
  • Alawich II., 999 bis 1001
  • Werner I. vo Habsburg, 1001 bis 1028
  • Wilhelm I., 1028/1029 bis 1047
  • Hezilo, 1048 bis 1065
  • Werner II., 1065 bis 1079
  • Theobald, 1079 bis 1084
  • Otto vo Hohestaufe, 1084 bis 1100
  • Balduin, 1100
  • Kuno vo Michelbach, 1100 bis 1123
  • Bruno, 1123 bis 1126
  • Eberhard vo Fürstebärg, 1126 bis 1127
  • Bruno, 1129 bis März 1131
  • Gebhard vo Urach, 1131 bis 1141
  • Burchard von Michelbach, 1141 bis 10. Juli 1162
  • Rudolf vo Rothweil, 1162 bis 1179
  • Konrad I. vo Geroldseck, 1179 bis 1180
  • Heinrich I. vo Hasenburg, 1181 bis 1190
  • Konrad vo Hüneburg, 1190 bis 1202
  • Heinrich II. vo Veringe, 1202 bis 1223
  • Berthold vo Teck, 1223 bis 1244
  • Heinrich III. vo Stahleck, 1245 bis 1260
  • Walter vo Geroldseck, 1260 bis 1263
  • Heinrich IV. vo Geroldseck, 1263 bis 1273
  • Konrad III. vo Lichtenberg, 1273 bis 1299
  • Friedrich I. vo Lichtenberg, 1299 bis 1305
  • Johann I. vo Straßburg, 1306 bis 1328
  • Berthold II. vo Buechegg, 1328 bis 1353
  • Johann II. vo Lichtenberg, 1353 bis 1365
  • Johann vo Luxemburg, 1366 bis 1371
  • Lamprecht vo Brunn, 1371 bis 1374
  • Friedrich vo Blankenheim, 1375 bis 1393
  • Ludwig vo Thierstei, 1393
  • Burkhard II. vo Lützelstei, 1393 bis1394
  • Wilhelm II. vo Diest, 1394 bis 1439
  • Konrad IV. vo Busnang, 1439 bis 1440
  • Ruprecht vo Pfalz-Simmern, 1440 bis 1478
  • Albrecht vo Pfalz-Mosbach, 1478 bis 1506
  • Wilhelm III. vo Hohestei, 1506 bis 1541
  • Erasmus Schenk vo Limpurg, 1541 bis 1568
  • Johann IV. vo Manderscheid-Blankenheim, 1568 bis 1592
  • Johann Georg, 1592 bis 1604
  • Karl vo Lothringe, 1604 bis 1607
  • Leopold V. vo Öschtriich, 1607 bis1626
  • Leopold Wilhelm vo Öschtriich, 1626 bis 1662
  • Franz Egon vo Fürstenberg-Heiligeberg, 1663 bis 1682
  • Wilhelm Egon vo Fürstenberg-Heiligeberg, 1682 bis 1704
  • Armand I. Gaston Maximilien de Rohan-Soubise, 1704 bis 1749
  • Armand II. François Auguste de Rohan-Soubise, 1749 bis 1756
  • Louis César Constantin de Rohan-Guéméné, 1756 bis 1779
  • Louis René Édouard de Rohan-Guéméné, 1779 bis 1803
  • Jean Pierre Saurine, 1803 bis 1813
  • Sedisvakanz
  • Gustav Maximilian vo Croÿ, 1820 bis 1823
  • Claudius Maria Paul Tharin, 1823 bis 1826
  • Johann Franz Lepape vo Trevern, 1826 bis 1842
  • Andreas Räß, 1842 bis 1887
  • Peter Paul Stumpf, 1887 bis 1890
  • Adolf Fritzen, 1891 bis 1919
  • Charles Joseph Eugène Ruch, 1919 bis 1945
  • Jean-Julien Weber, 1945 bis 1967
  • Léon Arthur Elchinger, 1967 bis 1984
  • Charles Amarin Brand, 1984 bis 1997, erschte Erzbischof, sider 1988
  • Joseph Doré, 1997 bis 2007, Erzbischof
  • Jean-Pierre Grallet, 2007 bis 2017, Erzbischof
  • Luc Ravel, sit 2017, Erzbischof

Literatur[ändere | Quälltäxt bearbeite]

  • Jakob Wimpheling: Catalogvs Episcoporum Argentinensium ad sesquiseculum desideratus. Straßburg 1651 (Digitalisat)
  • Ernst Friedrich Mooyer: Verzeichnisse der deutschen Bischöfe seit dem Jahr 800 nach Chr. Geb. Minden 1854, S. 105–106.

Weblink[ändere | Quälltäxt bearbeite]

 Commons: Bischöf vo Straßburg – Sammlig vo Multimediadateie