Lischtè vo Dalschperrè un Stauseè z Badè-Württèbärg

Us der alemannische Wikipedia, der freie Dialäkt-Enzyklopedy
Zur Navigation springen Zur Suche springen

D Lischtè vo Dalschperrè un Stauseè z Badè-Württèbärg zeigt è Uuswaal z Badè-Württèbärg befindlichè Dalschperrè un Vorschperrè sowiè Stauseè, Staubeggi un Hochwasserrückhaltibeggi.

Bi dèrè Uffzellig handlet s sich nu um è alphabetische Lischtè, us dèrè au d Flächi und s Volumè vo Stauseè ersichtlich isch.

Dalschperrè un Stauseè im Übberblick[ändere | Quälltäxt bearbeite]

Diè i dè Uusgangsaasicht alphabetisch nõch Nammè sortyrti Tabelle isch durch Klick uff d Simbol bi dè SpaltèübberschriftÈ sortyrbar. Einigi Erlüterungè un Abkürzungè zum Voschtändnis vo dè Tabellè befindet sich unnè.

Nammè vo dè Dalschperri Flièßgwässer
(ygschtaut/
ygleitet/
yèbumpt)
Bauziit Kronè-
höchi
m ü.
Gründigssoll
Kronè-
längi
m
Stausee-
flächi
km²
(Vollschtau)
Stausee-
volumè
Mio. m³
(Vollschtau)
Nutzigsart
(alphabetisch sortyrt)
Albbeggi Alb (Südschwarzwald) ?00–1941 028 00152152 2,19 E
Beimbach
(HWR)
Brettach (Jagst) ?00–1972 027 00140140 0,05 3,25 HWS
Bemberg
(HWR)
Blaubach (Brettach) ?00–1973 026 00165165 0,05 2,1 HWS
Brandbachtalsperre Brändbachdalschperri Brandbach Brändbach 1921–1922 015 00130130 0,35 1,6 E, NEG
Breitenauer See
(Breitenautalsperre)
Sulm (Neckar) 1976–1983 021 00425425 0,47 2,3 HWS, NEG, NWA
Buch
(HWR)
Jagst 1975–1981 015 00200200 0,28 1,07 HWS, NEG, NWA
Christental
(HWR)
Schwarzwiesenbach ?00–1979 018 00220220 0,262 HWS
Dettingen Illerkanal 1926–1928 016 036003.600 0,52 2,1 E
Eggbärgbeggi Murg (Südschwarzwald) 1963–1966 035 013401.340 0,12 2,1 E
Federbach
(HWR)
Federbach (Lein) 1980–1982 025 00300300 0,14 0,078 HWS
Forbach Murg (Nordschwarzwald) 1914–1918 019 0005555 0,227 E
Glems Oberbecken Tiefenbach (Glemsbach) ?00–1964 019,5 00900900 0,9 E
Glems Unterbecken Tiefenbach (Glemsbach) ?00–1964 026 00333333 0,81 E
Gnadental
(HWR)
Bibers ?00–1976 018 00170170 1,67 HWS
Gotzenbach Götzenbach
(HWR)
Gotzenbach Götzenbach (Rot) 1971–1973 023 00300300 0,45 0,9 HWS, NEG
Haintal
(HWR)
Haintal / Heintal
(meistens trocke)
1972–1974 016 00150150 0,717 HWS
Hornbärgbeggi Wehra 1971–1974 065 017151.715 0,17 4,4 E
Chatzèbach
(HWR)
Katzenbach (Zaber) ?00–1976 017 00230230 0,425 HWS
Chlyni Kinzig Kleine Kinzig 1978–1983 071 00380380 0,62 13,3 E, TWv
Kohlstatt-Brunnèbach Kohlstattbrunnenbach 1980–1982 019 00180180 0,076 0,225 HWS, NEG
Kratzental Krätzèdal
(HWR)
Kratzental Krätzental
(meist trocken)
?00–1973 015 1,36 HWS
Lehnenbach
bzw. Lehenbach
(HWR)
Lehnenbach ?00–1966 017 00280280 0,63 HWS
Linachdalschperri Linach 1922–1925 036 00143143 0,11 1,1 E, NEG
Lorch-Waldhuusè
(HWR)
Rems 2006–2008 010,2 014001.400 0,317 0,67 HWS
Mettmabeggi Mettma ?00–1943 045 00132132 0,2 1,57 E
Michelbach
(HWR)
Michelbach (Zaber) HWS
Mulfingè
(HWR)
?00–1965 015 00150150 0,215 HWS
Murgdalschperri Kirschbaumwasen Murg (Nordschwarzwald) 1914–1918 023 0004646 0,353 E
Nagolddalschperri Nagold 1965–1970 035 00235235 0,376 4,5 HWS, (NEG), NWA
Nassauer See Nassauer Bach ?00–1970 015 00200200 0,62 HWS, NEG
Obberstetten
(HWR)
Vorbach ?00–1984 022,4 00190190 1,35 0,063 HWS
Rappèbach
(HWR)
Rappenbach ?00–1974 015 00210210 0,4 2,4 HWS, NEG
Reenèmülli
(HWR)
Rot (Lein) 1963–1967 015 00250250 0,565 2,9 HWS, NEG
Rychèbach (BW)
(HWR)
Reichenbach (Lein) ?00–1959 015 00150150 0,176 0,9 HWS, NEG
Wildèdyrbach ?00–1980 022 00152152 0,96 HWS, NEG
Schlichem Schlichem 1940–1944 019 00160160 0,078 1,16 E, HWS, NEG
Schluchsee Schwarza (Schlücht) 1929–1933 063,5 00250250 5,14 108 E
Schorndorf-Winterbach
(HWR)
Rems 2002–2005 00700700 0,62 1,17 HWS
Schwarzadalschperri Schwarza (Schlücht) 1929–1931 043 00158158 0,2 1,29 E
Schwarzèbachdalschperri Murg
(Nordschwarzwald)
1922–1926 065 00400400 0,6617 14,3 E
Segelbach
(HWR)
Segelbach ?00–1982 018 00240240 0,36 HWS
Sulzbach
(HWR)
Sulzbach (Aich) ?00–1984 018 00200200 0,74 HWS
Taferrot Täferrot
(HWR)
Lein (Kocher) 1961–1964 015 00120120 2,2 HWS
Tannheim Illerkanal ?00–1922 017 0,165 0,57 E
Düèfèdal
(HWR)
?00–1968 019 00150150 1,29 HWS
Ugèdalschperri Wedel (Brenz) 1958–1961 015 00120120 1,25 HWS
Urspring
(HWR)
?00–1979 016 0,32 HWS
Weeradalschperri Wehra 1971–1975 050 00235235 0,25 4,1 E
Wental
(HWR)
Wental / Gnannental
(meist trocken)
1957–1958 017 0008686 1,47 HWS
Witznaudalschperri Schwarza (Schlücht) 1939–1943 049,35 00116116 0,14 1,35 E
Wolterdingè
(HWR)
Breg 2006–2011 018 00460460 0,7 4,7 HWS
Zaisèhuusè
(HWR)
Kohlbach (Kraichbach) ?00–1970 018 00140140 0,663 HWS

Erlüterungè[ändere | Quälltäxt bearbeite]

Erlüteret sin nõch alphabetisch sortyrtè Spaaltèübberschriftè einigi Infos zum jewyligè Spaaltèinhalt (für i dè Tabellè vowendeti Kürzel luèg unnè im Absatz Abkürzigè):

  • Bauzit:
    Johreszaal vom Aafang un Bauèndi
    Aamerkig: D Aagabè vo dè Johreszaalè schwanket i dè Literadur, well dört d Datè vo bekanntè Fixpünkt wiè Blanigsaafang, erschtè Spôtèschtich, Ibetrièbnaam, Fèrtigschtellig odder offizielli Yweihig hüfig nit konkretisyrt sin.
  • Flüèßgwässer (mengmol isch dört nu è Drochèdal aagää): ygschtauts, ygleitets odder (bi dè Obberbeggi) yèbumpts Haupt-(flièß-)gwässer, wo dè Stausee, s Staubeggi odder s Hochwassèrrugghaaltèbeggi bildet
  • Kronèhöchi:
    (Gröschti) Höchi vom Abschperrbauwärk übber Gründigssollè (GrüSo; wenn mo s weiß, suscht Gwässer- odder Talsollè) in Metèr (m).
    fettdruckti Wèrt kennzeichnet s högschst Abschperrbauwärk z Badè-Württèbärg.
    Aamerkig: D Aagaab vo dè Kronèhöchi schwanket i dè Literadur stark, well Autorè dè Bezugspunkt in iri Höèaagabe seltè nennè.
  • Kronèlängi:
    Längi vom Abschperrbauwärk in Metèr (m).
    fettdruckti Wèrt kennzeichnet d längschti Kronèlängi z Badè-Württèbärg.
  • Nammè:
    Nammè vom Objekt
  • Nutzigsart:
    D Nutzigsart isch alphabetisch sortyrt un i dè Tabellè in Klammerè ufffüürt, wenn si vo untergordnetèr Bedütig isch.
  • Stauseeflächi:
    Wasserobberflächi bi Vollschtau in Quadratkilometèrn (km²).
    Der fettdruckti Wèrt kennzeichnet dè flächèmäßig gröschti Stausee z Badè-Württèbärg.
  • Stauseevolumè:
    Vollschtau-Stauraum (au Normal-Stauraum gnennt; nit z vowechslè mit èm Gsamtschtauraum, wo in Einzelfäll gnannt isch, wenn dè Vollschtau-Stauraum unbekannt bzw. no nit recherchyrt isch) in Millionè Kubikmetèr (Mio. m³).
    fettdruckti Wèrt kennzeichnet dè volumèmäßig gröschtè Stausee z Badè-Württèbärg.
    Aamerkig: Dè Vollstau-Stauraum isch dè Stauraum bi Erreichè vom Niveaus vo dè Hochwassèrentlaschtigsaalaag un dè Gsamtschtauraum isch sellè bi extremem Hochwassèr, wenn d Dalschperri extreem übberlauft.

Abkürzigè[ändere | Quälltäxt bearbeite]

I dè Tabellè vpwendeti Abkürzigè bedütet:

Allgemein:

Luèg au[ändere | Quälltäxt bearbeite]

Weblinggs[ändere | Quälltäxt bearbeite]

 Commons: Dalschperrè z Badè-Württèbärg – Sammlig vo Multimediadateie

Einzelnõchwys un Aamerkigè[ändere | Quälltäxt bearbeite]


Information icon.svg Dä Artikel basiert uff ere fräie Übersetzig vu dere Version vum Artikel „Liste_von_Talsperren_in_Deutschland“ vu de dütsche Wikipedia.

E Liste vu de Autore un Versione isch do z finde.