Lischtè vo Museumsysebaanè

Us der alemannische Wikipedia, der freie Dialäkt-Enzyklopedy
Zur Navigation springen Zur Suche springen

Sell isch è Lischtè vo Baanstreggenè, wo regelmäßig saisonal odder a bschtimmtè Wochèdääg als Museumsysebaa odder Museumsstrõßebaa betribbè wörred un wo d Infraschtruktur vorwigend zu dèmm Zwèck unterhaaltè wörd.

Nit i dè Lischtè sin enthaaltè

  • reini Ysebaa- odder Strõßèbaamuseè ohni eigeni Streggè
  • Museumsbahnvorein, wo Sonderfaartè, abber kein regelmäßigè Faartbetrièb uff einèrè odder è baar bschtimmtè Streggè durrèfüüret
  • Baanè, wo im regulärè täglichè Betrièb mit Dampflokomotyvè odder anderè älterè Faarzüüg vokeerè.

Diè Lischtè isch nit vollschtändig.

Dütschland[ändere | Quälltäxt bearbeite]

Namè vo dè Baan Streggi Spur-
witti
(mm)
Längi
(km)
Aadrybs-
formè
Museums-
betrièb
sit
bis Betrièb
durch
Bemerkig
Badè-Württèbärg
Acherdalbaan AcherèOttèhöfè im Schwarzwald 1435 10,4 Dampf 1968 Acherdäler Ysebaavorein e. V.
Albbähnle AmschtettèOppingè 1000 5,7 Dampf 1990 Ulmer Ysebaafründ
Albdalbaan EttlingèBad Herrèalb 1435 18,8 Dampf 1979 Ulmer Ysebaafründ
Dreiseèbaan Seebrugg - Titisee-Neuschtadt - Löffingè 1435 40,8 Dampf, Elegtro 2008 IG 3-Seèbaan e. V. Uffbau von èm Museumsbaanhof z Seebrugg; http://www.3seenbahn.de
Härtsfäldbaan Neresheim – Säggmülli 1000 2,8 Dampf 2002 Härtsfäld-Museumsbaan e. V.
Kaiserschtuèlbaan Riegel DBBrysach 1435 25,9 Dampf 1978 Ysebaafründ Briisgau e. V. (EFB), Fryburg Museumsfaarzüüg (ex SEG) stammt vo dè Kaiserschtuèlbaan bzw. sin sit dè 1950er Johr dört ygsetzt worrè
Kanderdalbaan HaltingèKanderè 1435 12,9 Dampf 1969 EUROVAPOR
Krèbsbachdalbaan Baanhof Neggarbischofsheim Nord - Neggarbischofsheim - Helmhof - Untergimperè - Obbergimperè - Sygelsbach - Hüffèhardt 1435 16,9 Disel 2010 Fördervorein Krèbsbachdalbaan e.V. http://www.krebsbachtal-bahn.de
Lokalbaan Amschtettè-Gèrschtettè AmschtettèGerschtettè 1435 19,9 Dampf, Disel 1997 Ulmer Ysebaafründ
Öchsle WarthuusèOchsèhuusè 750 19,0 Dampf, Disel 1985 Öchsle Baan Betrièbs-GmbH (sit 2001)
Schwòbischi Albbaan ChleiengschtingèSchelklingè 1435 58,25 Dampf, Disel 2004 Schwòbischi Alb-Baan e. V., Schinnèbusfründ Ulm e. V. http://www.bahnhof-muensingen.de un http://www.ulmer-spatz.net
Straugäubaan KorndalWyssach 1435 22,3 Dampf 1977 Gsellschaft für d Erhaaltig vo Schinnèfaarzüüg e. V. (GES)
Tälesbaan NürtingèNeuffè 1435 8,9 Dampf 1977 Gsellschaft für d Erhaaltig vo Schinnèfaarzüüg e. V. (GES)
Trossinger Ysebaan Trossingè Baanhof – Trossingè Stadt 1435 5,0 Strom (600 V=) 2003 Fründeschreis vo dè Trossinger Ysebaan e. V.
Wyslaufdalbaan SchorndorfWelzheim 1435 22,8 Dampf 2010 Schwòbischi Waldbaan GmbH, Fördervoein Welzheimer Baan e. V.
Wuètèdalbaan BlummbärgWizä 1435 25,6 Dampf 1977 EUROVAPOR (sit 1997 Wuètèdalbaan (WTB) e. V.)
Bayern
Bayerisches Ysebaamuseum NördlingèFüüchtwangè 1435 43,0 Dampf, Disel 2001 BayernBahn Betrièbsgsellschaft mbH
Bayerisches Ysebaamuseum NördlingèGunzèhuusè 1435 39,5 Dampf, Disel 2003 BayernBahn Betrièbsgsellschaft mbH
Chymgauer Lokalbaan Bad EndorfObing 1435 18,5 Dampf, Disel 2006 Chymgauer Lokalbaan-Betrièbsgsellschaft mbH & Co. KG
Baanstreggi Bollnschtei-Rennertshofè BollnschteiRennertshofè 1435 21,0 Dampf, Disel 1985 1993 Voeinigung für d Erhaaltig vo historischè Ysebaamatriaal e. V. Streggi abbaut
Dampfbaan Fränkischi Schwiz EbermannschtadtBeeringermülli 1435 15,9 Dampf, Disel 1980 Dampfbaan Fränkischi Schwiz e. V.
Laaberdalbaan EggmühlLangquaid 1435 10,3 Disel 2001 Lokalbaan Schierling-Langquaid (Deil vo dè Rhy-Syg-Ysebaa)
Mainschlyfèbaan Seligèschtadt b. Wü.Volkach 1435 9,8 Disel 2003 Ysèbaafründ Untermain e. V.
Rhön-Züügle Baanstreggi Mellrichschtadt-Fladungè 1435 18,4 Dampf 1996 Ysèbaafründ Untermain e. V.
Rodachdalbaan SteiwysèNordhalbè 1435 11,0 Disel 2007 Ysebaafründ Rodachdalbaan e. V.
Wanderbaan im Regèdal GotteszellVièchtach 1435 11,0 Disel 1992 Wanderbaan im Regèdal e. V.
Wachtl-Exprèss KyfersfäldèWachtl 900 4,9 Strom (1200 V=) 1991 Museums-Ysèbaa-Gmeinschaft Wachtl e. V.
Bèrlin
Britzer Museumsbaan 600 5,0 Disel 1985 Britzer Museumsbaan Bèrlin K.G.
AG Märkischi Chlybaan Zellèdorfer Ysebaan 1435 Disel 1981 AG Märkischi Chlybaan  V.
Brandèburg
Buckower Chlybaan Buckow (Märkischi Schwiz)Münchèbärg 1435 4,9 Strom (600 V=), Disel 2002 Ysebaavorein Märkischi Schwiz e. V.
Niderlausitzer Museumsysebaan FinsterwaldeCrinitz 1435 15,2 Dampf, Disel 2002 Niderlausitzer Museumsysèbaan e. V.
Pollo LindèbärgMesèdorf 750 9,0 Dampf 2002 Prignitzer Chlybaamuseum Lindèbärg e. V.
Bremsè
Bremerhafè-Bad Bederkesa BremerhafèBad Bederkesa 1435 Disel 2000 Museumsbaan Bremerhafè – Bederkesa e.V.
Hamburg
Bergedorf-Geesthachter Ysebaa BergedorfGeesthachtKrümmel 1435 Dampf, Disel 1976 Arbetsgmeinschafter Geesthachter Ysebaan
Hessè
Aardalbaan WysbadèHohèschtei 1435 Disel 1986 Nassauischi Tourischtik-Baan
Bad Schwalbacher Kurbaan Bad Schwalbach 600 1,6 Disel 1991 Bad Schwalbacher-Kurbaan-Vorein Faartè uff historischer Fäldbaan
Butzbach-Licher Ysebaan Bad NauheimMünzèbärg 1435 17 Disel 1980 Ysebaafründ Wetterau
Darmschtadt Oscht–Groß-Zimmerè Darmschtadt Oscht–Bessunger Forscht 1435 4,3 Dampf, Disel Ysebaamuseum Darmschtadt-Kranischschtei
Hafèbaan Frankfurt am Main 1435 Dampf, Disel Historischi Ysebaan Frankfurt
Lok BR 52 vo dè Historischè Ysebaan Frankfurt e. V.
Kassel–Naumburger Ysebaan KasselNaumburg 1435 33 Dampf, Disel 1972 Hessècourrier
Bad Orber Chlybaan Bad OrbWächtersbach 600 4,3 Dampf, Disel 2002 Dampfchlybaan Bad Orb Historischè Zuug
Mecklèburg-Vorpommerè
Mecklèburg-Pommersche Schmalschpurbaan Schwichtèbärg–Uulèhorscht 600 Disel 1999 Mecklèburg-Pommerschi Schmalschpurbaan Fründ
Nidersachsè
Spykeroog Baanhof–Weschtènd 1000 1999 Museumsvorein Spykeroog
Oschtfrysischi Küschtèbaan NordèDornum 1435 17,6 Disel 1987 Museumsysèbaan Küschtèbaan Oschtfrysland
Meppè-Haselünner Ysebaan MeppèHaselünneEssè 1435 51 Dampf, Disel 1989 Ysebaafründ Hasèdal
Hasèdalbaan z Löningè
Baanschtreggi Cloppèburg-Ocholt CloppèburgFrysoythe 1435 Disel Museumseysebaan Frysoythe-Cloppèburg e.V
Baanschtreggi Cloppèburg-Ocholt Bad ZwischèaanScharrel 1435 Disel Museumsysèbaan Ammerland-Saterland
Jan Harpschtedt DelmèhorschtHarpschtedt 1435 21,4 Dampf, Disel 1979 Delmèhorscht-Harpschtedter Ysèbaanfründ
„Jan Harpstedt“ z Dünsè
Station 2 vo dè Induschtrykultur-Routè im Nordweschtè
Bremè-Thedinghuuser Ysebaan Bremè-KirchhuchtingThedinghuusè 1435 24,6 Disel 1993 Chlybaan Leeschte Station 15 vo dè Induschtrykultur-Routè im Nordweschtè
Dütschè Ysebaan-Vorein Bruchhuusè-VilsèAasèdorf 1000 7,8 Dampf, Disel 1966 Dütschè Ysèbaan-Vorein
Museumsbaan z Asèdorf
erschti un älteschti Museumsysèbaan vo Dütschland,
Station 14 vo dè Induschtrykultur-Routè im Nordweschtè
Vokeersbetryb vo dè Grafschaft Hoya SykeBruchhuusè-VilsèHoyaEyschtrup 1435 36,8 Disel 2007 Vokeersbetryb Grafschaft Hoya / Dütschè Ysèbaa-Vorein
„Kaffkieker“ im Baanhof Bruchhuusè

Station 16 vo dè Induschtrykultur-Routè im Nordweschtè
Uchte–Rahden UchteRahden 1435 25,3 Disel 1991 Museumsysèbaan Rahden-Uchtè
Wittlaager Chreisbaan Preußisch OldèdorfBohmte 1435 16,3 Disel 1973 Mindener Museumsysèbaan
Museumszuug z Bohmte
Moorbaan Burgsittensè Tischte 600 Disel Moorbaan Burgsittensè
Deinschte–Lütjenkamp Deinschte–Lütjenkamp 600 1,2 Dampf, Disel Dütsches Fäld- un Chlybaanmuseum
Baanschtreggi Bremerhafè-Bederkesa Bremerhafè-Fischreihafè – Bad Bederkesa 1435 Dampf, Disel 2000 Museumsbaan Bremerhafè – Bederkesa
Moorexprèss Bremè Hbf – Stade 1435 Disel Ysebaanè un Vokeersbetryb Elbe-Wesèr
Buxtehuder-Harsefälder Ysèbaa BuxtehudeHarsefäld 1435 14,7 Disel Buxtehuder-Harsefälder Ysèbaafründ
Ferdè-Walsroder Ysebaan FerdèKirchlintelè-Stemmè 1435 11,8 Disel 1993 Ferdener Ysebaafründ Chlybaan Ferdè-Walsrode e. V.
Oschthannoverschi Ysèbaanè voschidni Streggè 1435 11,8 Disel 1993 Heide-Exprèss
Baanschtreggi Rintlè-Stadthaagè StadthaagèBad EilsèRintlè 1435 20,4 Dampf, Disel 1974 Dampfysèbaan Weserbärgland
Exterdalbaan BösingfäldDörètrup 1435 Dampf, Disel 1974 Landesysèbaan Lippe
Baanschtreggi Elze-Boodèburg AlmschtedtSegeschtè 1435 0,8 Dampf, Disel 2002 Arbetsgmeinschaft historischi Ysèbaan
Nordrhy-Weschtfalè
Dampf-Chlybaan Mühlenstroth Güètersloh 600 Dampf, Disel 1973 Dampf-Chlybaan Mühlenstroth
Teuto-Exprèss uff dè Teutoburger Wald-Ysebaan (TWE) IbbèbürèBad Laer, Bad Laer–Güètersloh, Güètersloh–Hövelhof 1435 93 Dampf, Disel 1977 Ysebaan-Tradition
TWE z Bad Laer
Mindener Chreisbaanè HilleMindè, Mindè–Chlynèbrèmè 1435 13,4 / 13 Dampf, Disel 1977 Mindener Museumsysèbaan
MEM-Lok im Baanhof Mindè
Uchtè–Rahdè UchtèRahdè 1435 25,3 Disel 1991 Museumsysebaan Rahdè-Uchtè, bis 2002 Mindener Museumsysèbaan
Exterdalbaan BösingfäldDörètrup 1435 Dampf, Disel, früèner Elegtro 1974 Landesysèbaan Lippe
Dampfzug vo dè Landesysèbaan Lippe
Ruurdalbaan Bochum-DaalhuusèHaagè HauptbaanhofEnnepedal-Altèvoerde 1435 Dampf, Disel 2005 RuurdalBaan 1981–1989 Ysebaamuseum Bochum-Daalhuusè
Heschperdalbaan Essè-Kupferdree–Huus Scheppè 1435 3,3 Dampf, Disel 1976 Heschperdalbaan
Sauerländer Chlybaan Herscheid-Hüinghuusè–Plattèbärg-Köbbinghuuser Hammer 1000 2,3 Dampf, Disel 1987 Märkischi Museums-Ysebaan
Selfkantbaan GelsèkirchèGillrath–Schyrwaldèrath–Gangelt 1000 5,5 Dampf, Disel 1970 Interessègmeinschaft Historischè Schinnèvokeer
Schluff TönisvorschtKrefäld–Hülser Bärg 1435 13,6 Dampf 1980 SWK MOBIL GmbH
Bergisches Strõßèbaanmuseum Wupperdal Kohlfuhrter Brugg–Wupperdal Greuel 1000 3,2 Elegtro 1991 Bergischi Museumsysèbaan
Olefdalbaan KallSchleidè-Hellèdal 1435 17,2 Dampf 2006 Rhy-Syg-Ysebaan, Baan- un Businitiatyvè Schleidener Dal
Rhyland-Pfalz
Kuckucksbäänle Neuschtadt a dè WyschtrõßElmschtei 1435 13 Dampf, Disel 1984 Kuckucksbäänle-Betrièbs-GmbH, Dütschi Gsellschaft für Ysebaagschichtè
Brooldalbaan BroolEnglè 1000 17,5 Dampf, Disel 1977 Brooldalbaan, Interessègmeinschaft Brooldal-Schmalschpurysèbaa
Saarland
Merzig-Büschfälder Ysèbaa Merzig–Dellborner Mülli 1435 16,6 Dampf, Disel 1988 Museums-Ysèbaan-Club Losheim
Oschterdalbaan OttwylerSchwarzerdè 1435 21 Disel 2000 Arbetschreis Oschterdalbaan
Sachsè
Waldysèbaa Muskau WyßwasserBad Muskau 600 Dampf, Dieel 1993 Waldysèbaa Muskau GmbH
Waldysèbaa Muskau
Preßnitzdalbaan SteibachJöhschtadt 750 8,0 Dampf 1993 IG Preßnitzdalbaan e. V.
Windbärgbaan Freidal OschtDresdè-Gittersee 1435 5,7 Disel Windbärgbaan e. V.
Museumsbaan Schöheidè Stützègrüè-NeuleenSchönheidè Mitti 750 3,9 Dampf, Disel 1994 Museumsbaan Schönheidè e. V.
Sachsè-Aahalt
Mansfälder Bärgwärksbaan BenndorfHettschtedt 750 11,8 Dampf, Disel 1994 Mansfälder Bergwärksbaan
Schleswig-Holschtei
Angelner-Dampfysèbaa SüderbrarupKappelè 1435 14,6 Dampf, Disel 1980 Vorein vo dè Fründ vom Schinnèvokeer Flensburg
Kyl-Schöneberger Ysebaan Schönbärg (Holschtei)–Schönberger Strand 1435 14,6 Dampf, Disel 1976 Vorein Vokeersamateur un Museumsysebaan
Bergedorf-Geeschthachter Ysebaan BergedorfGeeschthachtKrümmel 1435 Dampf, Disel 1976 Arbetsgmeinschaft Geeschthachter Ysebaan
Dampflok Q350 (ex DSB)

Öschterrych[ändere | Quälltäxt bearbeite]

Namè vo dè Baan Streggi Spuur-
witti
(mm)
Längi
(km)
Aatrybs-
formè
Museums-
betrièb
sit
bis Betrièb
durch
Bemerkig
Burgèland
Märchenbaan GroßpetèrsdorfRechnitz 1435 14,8 Dampf 1989
Kärntè
Ferlacher Baan WeizelsdorfFèrlach 1435 5,7 Dampf 1991 Noschtalgybaanè z Kärntè (NBiK)
Gurkdalbaan Trybach-AlthoffèPöckstei 760 3,3 Dampf 1974 Kärntner Museumsbaanè (KMB)
Lavantdalbaan St. PaulLavamünd 1435 12,6 Disel 2004 Noschtalgybaanè z Kärntè (NBiK)
Lendcanaltramway Klaagèfurt, Wörthersee 1000 1,0 1977 Noschtalgybaanè z Kärntè (NBiK)
Nideröschterrych
Waldbaan Nasswald Nasswald 600 0,6 Disel, Akku 1985 2008 Betrièb ygschtellt
Höllèdalbaan Payerbach-ReichènauHirschwang 760 6,1 550 V GS 1979 ÖGLB
Rèbluus-Exprèss RetzDrosèdorf 1435 39,8 Disel 2002 NÖVOG
Waldvirtler Schmalschpurbaanè Gmünd NÖGroß Gerungs 760 43,1 Dieel, Dampf NÖVOG
Waldvirtler Schmalspurbaanè Gmünd NÖ – Alt NagèlbärgLitschau 760 25,3 Disel, Dampf 2002 NÖVOG
Waldvirtler Schmalspurbaanè Alt Nagèlbärg – Heidèrychschtei 760 13,2 Disel, Dampf Waldvirtler Schmalspurbaanvorein (WSV)
Ybbsdalbaan-Bärgschtreggi Lunz am SeeKiènbärg-Gaming 760 17,1 Dampf 1990 NÖLB
Oberöschterrych
Ampflwanger Baan TimelkamAmpflwang 1435 10,4 Disel, Dampf 1996 ÖGEG
Schmalschpurbaan Ampflwang Ampflwang 760
Florianerbaan Linz PichlingSt. Florian 900 6,1 600 V GS Club Florianerbaan (CFB) Betrièb ygschtellt
Steyrdalbaan Steyr Lokalbaan – Grüèburg 760 16,5 Dampf 1985 ÖGEG
Salzburg
Museumsbaan Großgmainbaan Großgmain 600 1,7 Dampf, Disel 13.06.2010 Salzburg AG
Taurachbaan TamswägMautèrèdorf 760 10,4 Dampf 1988 Taurachbaan (TB) / Club 760
Steiermark
Èrzbärgbaan Vorderèbärg Markt – Ysèèrz 1435 19,7 Disel 1990 Vorein Èrzbärgbaan
Feischtritzdalbaan WeizBirkfäld 760 23,9 Disel, Dampf 1994 FTB / Club U 44
Museumstramway Mariazell-Erlaufsee MariazellErlaufsee 1435 2,5 Dampf,
600 V GS
199_
Stainzerbaan Preding-WyselsdorfStainz 760 11,3 Dampf 1971 Marktgmeind Stainz
Tirol
Wachtl-Express KyfersfäldèWachtl 900 ~4,8 1200 V GS 1991 MEGW
Vorarlbärg
Baan vom Museum Rhyschauè BoddèseeLuschtenau- Steibruch Kadelbärg 750 Dampf, Disel,
750 V GS
Bregènzerwaldbaan SchwarzèbärgBezau 760 5,0 Disel, Dampf 1987 Vorein Bregènzerwald-Museumsbaan

Schwiz[ändere | Quälltäxt bearbeite]

Kantoon Ort/Streggi Spur-
witti
mm
Längi
km
gfaarè
wörd /
isch worrè
mit
vo bis Betryber Bemerkig
Dütschsprõchigi Schwiz
Aargau Schinznach-Dorf, Baumschuèl Zuèlauf 600 ~3,0 Dampf, Disel 13.04.1978 Schinznacher Baumschuèlbaan (SchBB)
Bärn InterlakèMeiringèGiswil 1000 44,7 Dampf Ballèbärg Dampfbaan (BDB) Zentralbaan (ZB)
Lozärn SurseeTrièngè-Winikè 1435 8,9 Dampf Sursee-Trièngè-Baan (ST)
St. Gallè bi Sankt Magreethè 750 Dampf, Disel, 750 V Glychschtroom, Baan vo dè internationaalè Rhyregulyrig (IRR)
Wallis RealpOberwald VS 1000 18,1 Dampf 1992 Dampfbaa Furka-Bärgstreggi (DFB)
Züri HywylBouma 1435 11,3 Dampf, 15 KV 16,7 Hz Wèchsèlschtroom 06.05.1978 Dampfbaa Vorein Züri Obberland (DVZO)
Duurgau, Schafuusè, Landchreis Konschdanz (D) EtzwylèRamsè 1435 5.4.[1] Dampf[2] 01.08.2007[2] Museumsbaan Stei am Rhy–Etzwylè–Hemishoffè–Ramsè un Rilasingè–Singè (SEHR & RS)[2] Baanschtreggi Etzwylè-Singè
Französischsprõchigi Schwiz
Jura GlovelierLe NoirmontLa Chaux-de-Fonds 1000 51,3 Dampf, 1500 V Glychschtroom La Traction Chemins de fer du Jura (CJ)
Jura Le NoirmontTavannes 1000 23,0 Dampf, 1500 V Glychschtroom La Traction Chemins de fer du Jura (CJ)
Neuèburg Saint-SulpiceNeuchâtel 1435 34,5 Dampf Vapeur Val-de-Travers (VVT) Régional du Val-de-Travers (RVT)
Waadt BlonayChamby 1000 3,0 Dampf, 900 V Glychschtroom 1. Mai 1968[3] Museumsbaan Blonay-Chamby (BC) Transports Montreux–Vevey–Riviera (MVR), sowiè eigni Baanstreggèabschnitt
Italiènischsprõchigi Schwiz
Graubündè, Tessyn Castione-ArbedoCama GR 1000 12,7 1500 V Glychschtroom 2003 Società Esercizio Ferroviario Turistico (SEFT) Rhätischi Baan (RhB),
urschprünglich Bellinzona-Mesocco-Baan (BM)
Tessyn Mendrisio–Malnate 1435 ? nei 1993 Club del San Gottardo internationaali Museumsbaan, mit dè Italiènischè Valmoreabaan

Belgiè[ändere | Quälltäxt bearbeite]

luèg au: [4]

Dänemark[ändere | Quälltäxt bearbeite]

Region Ort/Streggi Spur-
witti
mm
Längi
km
Aadrybs-
formè
vo bis Bedryber Bemerkig/Quällè
Region Hovedstaden HedehuseneFem Ege 700 Dampf, Disel Hedelands Veteranbane Induschtrybaan
Region Hovedstaden Allerød Ortsdeil Blovstrød, zu dè Oskar Jensens Bro 700 1,2 Dampf Blovstrød Banan

http://blovstrodbanen.dk/banen

Region Sjælland Maribo–Bandholm 1435 1962 Dansk Jernbaneklub
Region Sjælland SlagelseGørlev 1435 Vestsjællands Veterantog
Region Sjælland HøngStenlille 1435 Vestsjællands Veterantog
Region Sjælland AsnæsNykøbing Sj 1435 Vestsjællands Veterantog
Region Sjælland KalundborgJyderup 1435 Vestsjællands Veterantog
Region Sjælland Skælskør, Depot – Hafen 1435 Omstigningsklubben Oldtimertram
Region Syddanmark Rødekro–Aabenraa 1435 1999 2004 Aabenraa Veteranbane mittlerwyl Draisynèfaartè
Region Syddanmark VejleJelling 1435 Lokomotivklubben KLK
Region Syddanmark Faaborg – Korinth 1435 Syd Fyenske Veteranjernbane (SFvJ)
Region Midtjylland MariagerHandest 1435 Dampf Mariager-Handest Veteranjernbane (MHV)
Region Midtjylland BryrupVrads 1435 5 Dampf Veteranbanen Bryrup Vrads
Region Nordjylland AalborgLimfjord 1435 Dampf, Disel Limfjordsbanen

Frankrych[ändere | Quälltäxt bearbeite]

Lok vo dè CFTR z Volgelsheim

luèg au [5]

Grychèland[ändere | Quälltäxt bearbeite]

Großbritanniè[ändere | Quälltäxt bearbeite]

Italiè[ändere | Quälltäxt bearbeite]

Lettland[ändere | Quälltäxt bearbeite]

Luxèburg[ändere | Quälltäxt bearbeite]

Holland[ändere | Quälltäxt bearbeite]

MBS-Zuug z Haaksbergen

Norweegè[ändere | Quälltäxt bearbeite]

Schweedè[ändere | Quälltäxt bearbeite]

Dellèbaan
Museumsbetrièb im Baanhof Hesselby

Serbiè[ändere | Quälltäxt bearbeite]

Tschechiè[ändere | Quälltäxt bearbeite]

Ungarn[ändere | Quälltäxt bearbeite]

Lokomotyvè vo dè Széchenyi-Museumsbaan z Nagycenk

Amerika[ändere | Quälltäxt bearbeite]

USA[ändere | Quälltäxt bearbeite]

Aasiè[ändere | Quälltäxt bearbeite]

Japan[ändere | Quälltäxt bearbeite]

Auschtraliè un Neuseeland[ändere | Quälltäxt bearbeite]

Auschtraliè[ändere | Quälltäxt bearbeite]

Neuseeland[ändere | Quälltäxt bearbeite]

Nordinslè[ändere | Quälltäxt bearbeite]

Südinslè[ändere | Quälltäxt bearbeite]

Einzelnõchwys[ändere | Quälltäxt bearbeite]

  1. Topografischs Landschaftsmodell vo dè Schwiz, Bundesamt für Landesdopology swisstopo, Abfrõõg am 26. Juni 2009
  2. 2,0 2,1 2,2 Mit Volldampf durch die Landschaft. 2009-06-18. Abgrüeft am 26. Juni 2009. (pdf; 39 kB, DE) (Site cha nüme abgrüeft wärde; Suche im Webarchiv)[1] [2] Vorlage:Toter Link/www.etzwilen-singen.ch
  3. Eröffnungsdatum. www.bahnonline.ch, Artikel: 40 Jahre Blonay-Chamby als erste Schweizer Museumsbahn! vum 14. Oktobèr 2008
  4. fr:Liste des chemins de fer et tramways touristiques de Belgique
  5. fr:Liste von chemins de fer touristiques de France
  6. Ventspils Schmalschpurysèbaan
  7. Museumsysèbaan S.T.A.R Archivlink (Memento vom 26. Novämber 2013 im Internet Archive) (niderländisch)
  8. Setesdal-Museumsysèbaan

Weblinggs[ändere | Quälltäxt bearbeite]

Information icon.svg Dä Artikel basiert uff ere fräie Übersetzig vu dere Version vum Artikel „Liste_von_Museumsbahnen“ vu de dütsche Wikipedia.

E Liste vu de Autore un Versione isch do z finde.