Liste der Mitglieder des Schweizer Ständerates

Us der alemannische Wikipedia, der freie Dialäkt-Enzyklopedy
Hops zue: Navigation, Suech
Saal vom Ständerat im Bundeshuus

Dä Artikel lischtet alli Persone uff, wo während dr 49. Legislaturperiode 2011–2015 em Ständerat aghöre.

Im Ständerat vertreteni Parteie[ändere | Quälltäxt bearbeite]

Partei Abkürzig Sitz
Christlichdemokratischi Volkspartei CVP 13
FDP. Die Liberale FDP 12
Sozialdemokratischi Partei SP 8
Schwiizer Volkspartei SVP 6
Grüeni Partei GPS 2
Grüenliberali Partei GLP 2
Bürgerlich-Demokratischi Partei BDP 1
Christlichsoziali Partei CSP 1

Amtierendi Ratsmitglieder[ändere | Quälltäxt bearbeite]

Name Partei Kanton Geburtsdatum Ständerat siit Brueff Foti
Abate, Fabio Fabio Abate FDP Wappen Tessin matt.svg Tessin 1966/01/04 4. Januar 1966 2011/12/05 5. Dezember 2011 Rechtsanwalt Fabio Abate
Altherr, Hans Hans Altherr FDP Wappen Appenzell Ausserrhoden matt.svg Appezäll Osserode 1950/04/29 29. April 1950 2004/03/08 8. März 2004 Rechtsanwalt Hans Altherr
Baumann, Isidor Isidor Baumann CVP Wappen Uri matt.svg Uri 1955/09/23 23. September 1955 2011/12/05 5. Dezember 2011 Regierungsrat
Berberat, Didier Didier Berberat SP Wappen Neuenburg matt.svg Nöieburg 1956/12/01 1. Dezember 1956 2009/09/21 21. September 2009 Gemeinderat Didier Berberat
Bieri, Peter Peter Bieri CVP Wappen Zug matt.svg Zoog 1952/06/21 21. Juni 1952 1995/01/23 23. Januar 1995 Lehrer Peter Bieri
Bischof, Pirmin Pirmin Bischof CVP Wappen Solothurn matt.svg Soledurn 1959/02/24 24. Februar 1959 2011/12/12 12. Dezember 2011 Rechtsanwalt Pirmin Bischof
Bischofberger, Ivo Ivo Bischofberger CVP Wappen Appenzell Innerrhoden matt.svg Appezöll Inneroode 1958/02/24 24. Februar 1958 2007/06/04 4. Juni 2007 Rektor Ivo Bischofberger
Bruderer, Pascale Pascale Bruderer SP Wappen Aargau matt.svg Aargou 1977/07/28 28. Juli 1977 2011/12/05 5. Dezember 2011 Unternehmensberaterin Pascale Bruderer
Comte, Raphaël Raphaël Comte FDP Wappen Neuenburg matt.svg Nöieburg 1979/09/29 29. September 1979 2010/03/01 1. März 2010 Student Raphaël Comte
Cramer, Robert Robert Cramer GPS Wappen Genf matt.svg Gänf 1954/02/07 7. Februar 1954 2007/12/03 3. Dezember 2007 Regierungsrat Staatsrat Robert Cramer
Diener, Verena Verena Diener glp Wappen Zürich matt.svg Züri 1949/03/27 27. März 1949 2007/12/06 6. Dezember 2007 Verena Diener
Eberle, Roland Roland Eberle SVP Wappen Thurgau matt.svg Thurgau 1953/12/07 7. Dezember 1953 2011/12/05 5. Dezember 2011 Unternehmer
Eder, Joachim Joachim Eder FDP Wappen Zug matt.svg Zoog 1951/11/24 24. November 1951 2011/12/05 5. Dezember 2011 Regierungsrat Joachim Eder
Egerszegi, Christine Christine Egerszegi FDP Wappen Aargau matt.svg Aargou 1948/05/29 29. Mai 1948 2007/12/03 3. Dezember 2007 Lehrerin Christine Egerszegi
Engler, Stefan Stefan Engler CVP Wappen Graubünden matt.svg Graubünda 1960/05/30 30. Mai 1960 2011/12/05 5. Dezember 2011 Regierungsrat
Fetz, Anita Anita Fetz SP Wappen Basel-Stadt matt.svg Basel-Stadt 1957/03/19 19. März 1957 2003/12/01 1. Dezember 2003 Unternehmer Unternehmerin Anita Fetz
Fohn, Peter Peter Föhn SVP Wappen des Kantons Schwyz.svg Schwyz 1952/12/11 11. Dezember 1952 2011/12/15 15. Dezember 2011 Unternehmer Unternehmer Peter Föhn
Fournier, Jean-Rene Jean-René Fournier CVP Wappen Wallis matt.svg Wallis 1957/12/18 18. Dezember 1957 2007/12/03 3. Dezember 2007 Regierungsrat Staatsrat Jean-René Fournier
Germann, Hannes Hannes Germann SVP Wappen Schaffhausen matt.svg Schaffhuuse 1956/07/01 1. Juli 1956 2002/09/16 16. September 2002 Ökonom Hannes Germann
Graber, Konrad Konrad Graber CVP Wappen Luzern matt.svg Lozärn 1958/07/24 24. Juli 1958 2007/12/03 3. Dezember 2007 Wirtschaftsprüfer Konrad Graber
Gutzwiller, Felix Felix Gutzwiller FDP Wappen Zürich matt.svg Züri 1948/02/22 22. Februar 1948 2007/12/03 3. Dezember 2007 Professor Felix Gutzwiller
Haberli-Koller, Brigitte Brigitte Häberli-Koller CVP Wappen Thurgau matt.svg Thurgau 1958/08/23 23. August 1958 2011/12/05 5. Dezember 2011 Kauffrau Brigitte Häberli-Koller
Heche, Claude Claude Hêche SP Wappen Jura matt.svg Jura 1952/12/20 20. Dezember 1952 2007/12/03 3. Dezember 2007 Bauzeichner Claude Hêche
Hess, Hans Hans Hess FDP Wappen Obwalden matt.svg Obwaldä 1945/05/04 4. Mai 1945 1998/06/08 8. Juni 1998 Rechtsanwalt Hans Hess
Imoberdorf, Rene René Imoberdorf CVP Wappen Wallis matt.svg Wallis 1950/04/24 24. April 1950 2007/12/03 3. Dezember 2007 Gemeindepräsident René Imoberdorf
Janiak, Claude Claude Janiak SP Coat of arms of Kanton Basel-Landschaft.svg Baselbiät 1948/10/30 30. Oktober 1948 2007/12/03 3. Dezember 2007 Rechtsanwalt Claude Janiak
Jenny, This This Jenny SVP Wappen Glarus matt.svg Glaris 1952/05/04 4. Mai 1952 1998/06/08 8. Juni 1998 Unternehmer This Jenny
Keller-Sutter, Karin Karin Keller-Sutter FDP Coat of arms of canton of St. Gallen.svg Sanggale 1963/12/22 22. Dezember 1963 2011/12/05 5. Dezember 2011 Bruefsmittelschuellehreri Karin Keller-Sutter
Kuprecht, Alex Alex Kuprecht SVP Wappen des Kantons Schwyz.svg Schwyz 1957/12/22 22. Dezember 1957 2003/12/01 1. Dezember 2003 Generalagent Alex Kuprecht
Levrat, Christian Christian Levrat SP Wappen Freiburg matt.svg Frybùrg 1970/07/07 7. Juli 1970 2012/03/11 11. März 2012 Jurist Christian Levrat
Lombardi, Filippo Filippo Lombardi CVP Wappen Tessin matt.svg Tessin 1956/05/29 29. Mai 1956 1999/12/06 6. Dezember 1999 Medienunternehmer Filippo Lombardi
Luginbuhl, Werner Werner Luginbühl BDP Wappen Bern matt.svg Bärn 1958/01/04 4. Januar 1958 2007/12/03 3. Dezember 2007 Werner Luginbühl
Maury Pasquier, Liliane Liliane Maury Pasquier SP Wappen Genf matt.svg Gänf 1956/12/16 16. Dezember 1956 2007/12/03 3. Dezember 2007 Geburtshelferin Liliane Maury Pasquier
Minder, Thomas Thomas Minder Wappen Schaffhausen matt.svg Schaffhuuse 1960/12/26 26. Dezember 1960 2011/12/05 5. Dezember 2011 Unternehmer
Niederberger, Paul Paul Niederberger CVP Wappen Nidwalden matt.svg Nidwaudä 1948/12/05 5. Dezember 1948 2007/12/03 3. Dezember 2007 Paul Niederberger
Rechsteiner, Paul Paul Rechsteiner SP Coat of arms of canton of St. Gallen.svg Sanggale 1952/08/26 26. August 1952 2011/12/12 12. Dezember 2011 Rechtsawalt Paul Rechsteiner
Recordon, Luc Luc Recordon GPS Wappen Waadt matt.svg Waadt 1955/09/20 20. September 1955 2007/12/03 3. Dezember 2007 Rechtsanwalt Luc Recordon
Savary, Geraldine Géraldine Savary SP Wappen Waadt matt.svg Waadt 1968/11/14 14. November 1968 2007/12/03 3. Dezember 2007 Journalistin Géraldine Savary
Schmid, Martin Martin Schmid FDP Wappen Graubünden matt.svg Graubünda 1969/05/24 24. Mai 1969 2011/12/05 5. Dezember 2011 Rechtsanwalt
Schwaller, Urs Urs Schwaller CVP Wappen Freiburg matt.svg Frybùrg 1952/10/31 31. Oktober 1952 2003/12/01 1. Dezember 2003 Rechtsanwalt Urs Schwaller
Seydoux, Anne Anne Seydoux-Christe CVP Wappen Jura matt.svg Jura 1958/07/07 7. Juli 1958 2007/12/03 3. Dezember 2007 Rechtsanwalt Rechtsanwältin Anne Seydoux-Christe
Stadler, Markus Markus Stadler glp Wappen Uri matt.svg Uri 1948/12/24 24. Dezember 1948 2010/06/01 1. Juni 2010 Berater
Stockli, Hans Hans Stöckli SP Wappen Bern matt.svg Bärn 1952/04/12 12. April 1952 2011/12/05 5. Dezember 2011 Rechtsanwalt Hans Stöckli
Theiler, Georges Georges Theiler FDP Wappen Luzern matt.svg Lozärn 1949/05/20 20. Mai 1949 2011/12/05 5. Dezember 2011 Unternehmer Georges Theiler
Zanetti, Roberto Roberto Zanetti SP Wappen Solothurn matt.svg Soledurn 1954/12/14 14. Dezember 1954 2010/03/01 1. März 2010 Geschäftsleiter

Änderige während dr Legislaturperiode[ändere | Quälltäxt bearbeite]

Name Partei Kanton Geburtsdatum Amtsantritt Rücktritt/Tod Nachfolger Foto
Berset, Alain Alain Berset SP Wappen Freiburg matt.svg Frybùrg 1972/04/09 9. April 1972 2003/12/01 1. Dezember 2003 2011/12/14 14. Dezember 2011
(Wahl in de Bundesrot)
Christian Levrat Alain Berset
Freitag, Pankraz Pankraz Freitag FDP Wappen Glarus matt.svg Glaris 1952/12/12 12. Dezember 1952 2008/03/03 3. März 2008 am 5. Oktober 2013 verstorbe Pankraz Freitag

Lueg au[ändere | Quälltäxt bearbeite]

Weblink[ändere | Quälltäxt bearbeite]